Mati Putik Masalah Kaum Wanita


Jangankan orang lelaki je yang mempunyai masalah MATI PUCUK.
Orang perempuan pulak MATI PUTIK iaitu PUNCA WANITA SUKAR KLIMAKS.

Sekali keluar info ni macam malu kan? Tapi awas yea kaum wanita. 
Masalah ni jika dibiarkan buruk padahnya pada diri sendiri.

APA ITU MATI PUTIK?
Kita selalu dengar pasal mati pucuk je kan. Jarang sekali mendengar pasal perihal mati putik diperkatakan. Ada yang tak pernah tahu atau dengar pun istilah mati putik ni apa. 

Mati putik tu istilah untuk perempuan yang ketiadaan keinginan untuk bersama suami. Sama je keadaan macam mati pucuk. Selalunya mati putik berlaku lepas bersalin. 

Jarang orang kita memperkatakan isu ni secara terbuka sebab dia adalah benda yang taboo. Tapi sebenarnya kalau kita biarkan dia boleh jadi barah dan rosakkan hubungan suami isteri. Ramai wanita hadapi masalah ni tapi memilih untuk berdiam diri kerana malu atau keliru. 

Punca mati putik:

  1. trauma dengan proses bersalin. 
  2. perubahan hormon lepas bersalin. 
  3. sibuk dan kepenatan dengan tugas menjadi ibu
  4. rendah diri atas faktor tubuh yang berubah. 

Hormon sangat penting dalam hubungan suami isteri sebab hormon mempengaruhi mood untuk bersama. Biasa lepas bersalin semua hormon jadi tak betul, kemudian tak makan pulak akar kayu dan jamu-jamu untuk betulkan balik hormon tu. Dalam pantang pulak tu tak pantang betul-betul maka inilah akibat yang terpaksa di tanggung. 

Biasanya kes mati putik selalu datang dari mereka yang tidak berjamu atau berherba dalam pantang. 

Kalau rasa diri dah start ada tanda-tanda mati putik cepat-cepat cari penawar sebab.... Korang fikir la sendiri sebab apa.

Credit to :Puan Aishah-Pusat rawatan  blessed beauty confinement

KESIMPULAN YANG BOLEH DIBERIKAN BERDASARKAN MASALAH MATI PUTIK INI IALAH 

  1. Tenaga 
  2. Keadaan fizikal diri 
  3. Hormon yang tidak stabil 
  4. Masalah dalaman 

CARA PENYELESAIAN MATI PUTIK

  1. Berurut 
  2. Mengamalkan makanan kesihatan dan herba.

SET VITAMIN CINTA SHAKLEE dapat membantu masalah wanita yang mempunyai masalah MATI PUTIK terutamanya yang melibatkan dalaman supaya mereka ada peluang menikmati kebahagiaan berumahtangga.

ALFALFA COMPLEX 

  • Dikenali sebagai jamu modern untuk perempuan. Kalau makan Alfalfa Complex Shaklee rasa pun macam herba2. 
  • Alfalfa bersifat antikulat sangat berkesan untuk mengatasi masalah KEPUTIHAN.
  • Alfalfa juga mempunyai Phytoestrogens yang berfungsi seperti KACIP FATIMAH sekaligus membantu dalam hubungan intim suami isteri.
  • Afalfa juga bagus untuk baik pulih PAYUDARA jadi lebih anjal.
  • Untuk ibu2 yang sedang dalam PENYUSUAN Alfalfa sangat membantu menggalakkan peningkatan susu ibu.k lelaki dan perempuan.
GLA COMPLEX
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Menguatkan kuku & rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkn immuniti badan
  • Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis
  • Mengawal kolesterol
  • Bagus untuk saraf



SET INI AKAN LEBIH MENINGKATKAN RASA KONFIDEN KETIKA BERSAMA.

Harga Set Mati Putik
RM150
Penggunaan 1 hingga 3 bulan 

Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Lokasi: Johor Bahru, Johor, Malaysia

0 ulasan: