Bahaya Perut Buncit

 

Terdapat banyak punca abdomen membesar atau perut buncit, iaitu 
  1. Pengumpulan lemak di bahagian perut.
  2. Masalah dalam abdomen seperti fibroid.
  3. Pengumpulan air dalam rongga abdomen (ascitis) yang disebabkan oleh pelbagai penyakit.
  4. Hamil

Sekiranya hasil pemeriksaan mengesahkan punca perut buncit adalah pengumpulan lemak. Senaman berikut boleh membantu mengatasi masalah ini, iaitu:

  1. Baring telentang dengan tangan di atas peha. Angkat bahu seolah hendak bangun ataupun seolah hendak bawa tangan anda ke lutut. TIDAK perlu bangun habis, separuh sahaja, asalkan boleh nampak kaki anda. Lakukan 20 ulangan dan boleh ditambah sekiranya mampu.
  2. Baring dengan kedua-dua lutut bengkok ke atas dan tapak kaki di atas lantai. Siku pada paras bahu (seolah tangan di belakang kepala), Bawa lutut kanan dan siku kiri menemui satu sama lain secara serentak. Lakukan yang sama dengan siku kanan dan lutut kiri. Jumlah ulangan boleh ditentukan mengikut kemampuan sendiri. Namun disyorkan kalau boleh dalam 10 ulangan setiap kali. Lakukan dua atau tiga kali. Lakukan senaman ini setiap hari.
  3. Menambah bakteria baik ke dalam usus. Penambahan bakteria baik dalam usus dapat dilakukan dengan memakan makanan dan minuman yang mengandungi bakteria baik seperti susu masam dan yogurt.
AWAS !!! 
PERUT BUNCIT BAGI LELAKI KERANA IA MEMPENGARUHI MASALAH DARI PELBAGAI SUDUT
Penyakit yang mudah dihidapi individu berperut buncit.
  • Penyakit kardiovaskular
  • Rintangan insulin dan diabetes
  • Kanser kolorektal
  • Apnea tidur
  • Kematian awal
  • Tekanan darah tinggi
Berat badan berlebihan terutamanya pembentukan lemak di perut, boleh mempengaruhi fungsi seksual lelaki dengan pelbagai cara. Obesiti akan mengganggu kemampuan tubuh untuk menyalurkan darah ke bahagian zakar dan menyebabkan pengeluaran testosteron menurun.
Jom singkairkan lemak 
Bagus untuk lelaki dan wanita 

Lecithin berfungsi untuk mengemulsi atau menguraikan lemak dan memastikan ia tidak termendap serta menyebabkan berat badan sukar untuk turun. Ia tidak membakar lemak sebaliknya menjadikan ia dalam juzuk yang lebih kecil supaya ia bergerak dengan lebih lancar dalam sistem pencernaan.

Omega Guard pula membakar lemak dengan bahan utamanya iaitu minyak ikan. Ia juga membantu badan bertindak balas dengan hormon leptin dan hormon cortisole. Fungsi hormon leptin adalah memberitahu otak untuk mengurangkan makan. Ini dapat membantu mengurangkan selera makan dan seterusnya mempercepatkan proses penurunan berat badan. Hormon cortisole pula dihalang penghasilannya oleh Omega 3 kerana ia akan menggalakkan penyimpanan lemak.

Cara berfungsi Omega Guard adalah

  1. Menghalang lemak terbentuk
  2. Meningkatkan metabolisma
  3. Membakar lemak

Omega Guard juga..

  • Membantu mengekalkan tahap insulin 50% rendah dari biasa yang boleh menggalakkan pembakaran lemak dengan mengawal kandungan gula. Gula dan karbohidrat tidak akan bertukar menjadi lemak serta memberi lebih tenaga untuk bersenam.
  • Meningkatkan kadar serotonin iaitu bahan kimia otak yang membuatkan perut terasa kenyang. Ini dapat mengelakkan dari terlebih makan.

Jom pilih shaklee, dijamin selamat dan berkesan KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor

TERIMA KASIH 🌷





















Continue Reading

Cara Hilangkan Biji Kolesterol Di Bawah Mata



Bercakap tentang kolesterol, ramai yang akan menganggap hanya mereka berbadan gemuk atau berisi sahaja berdepan dengan masalah ini.

Menurut pakar diet tanggapan itu sebenarnya memang salah berikutan kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah tidak bergantung kepada saiz badan seseorang. Justeru itu, tidak pelik jika seorang yang kurus turut mempunyai paras kolesterol yang tinggi.

Kita kenali tanda-tanda kolesterol bila terjadinya bacaan yang tinggi tanpa kita sedar seperti 
  • kaki sering cramp
  • jari tangan pun sering kebas dan mati rasa
  • proses pemulihan luka lambat
  • jantung sakit dan sering bedebar-debar
  • keluar biji kolestrol sekitar mata atau kulit wajah
Dengan mengamalkn - Suplemen terbaik untuk turunkan kolestrol tinggi dengan SET KOLESTEROL SHAKLEE.

Phytocol-ST
  • Membantu menurunkan paras kolestrol dengan cara yang selamat dan mudahmenghalang penyerapan kolestrol dalam darah dan membantu menurunkan paras kolestrol LDL (kolestrol jahat)
OMEGA GUARD
  • Membantu menyingkirkan kolesterol dalam salir darah, menstabilkan tekanan darah tinggi, mencegah salur darah tersumbat
  • Membantu membakar lemak kolestrol jahat dan membantu menaikkan tahap kolestrol baik dalam badan.
1 set dapat terus daftar keahlian pastu percuma pos pastu dapat harga ahli.

Jom pilih shaklee, dijamin selamat dan berkesan KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor

TERIMA KASIH 🌷












Continue Reading

Vivix Tonik Ajaib


VIVIX DIKENALI TONIK AJAIB! 

Ramai sangat yang dah merasai sendiri keajaiban tonik ajaib Vivix ni setelah ikhtiar dengan macam2 cara untuk hilangkan penyakit.

Kenapa dipanggil "TONIK AJAIB"? Kerana Vivix dapat mengatasi masalah penyakit-penyakit KRONIK termasuk KANSER! .

Vivix yang tinggi dengan anti oksidan mampu membunuh sel-sel rosak dan diganti dengan sel yang baru yang lebih sihat.

Dalam Vivix juga mengandungi buah ANGGUR MASCUDINE yang harganya sebiji RM100++. Dahsyat kan? So memang rugi kalau anda tak consume Vivix untuk menjamin kesihatan dalam jangka masa panjang.



VIVIX CEGAH PENYAKIT KRONIK !! 


Antara kandungan VIVIX Shaklee ni ialah Polifenol yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi

Antara kebaikan VIVIX Shaklee :
  • Bantu merencatkan sel-sel kanser
  • Bantu tingkatkan imun badan
  • Sesuai untuk sakit lutut
  • Sesuai untuk sakit sendi
  • Menggalakkan penuaan yang sihat
  • Perlindungan anti-oksidan yang baik
  • Bantu kurangkan risiko sakit jantung
  • Sokong ketahan sel dan baiki DNA
  • Sokong fungsi kardiovaskular
  • Bantu lebih cergas dan bertenaga
  • Sokong kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Menyokong sistem imun

Jom pilih shaklee, dijamin selamat dan berkesan KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor

TERIMA KASIH 🌷





Continue Reading

Ready Stock Shaklee Kawasan Johor Bahru











SHAKLEE READY STOCK

Assalamualaikum, nak bagi info stok Shaklee yang available sekarang .

Sejak PKP produk Shaklee sangat laris dan Permintaan sangat tinggi. 

Shaklee terpaksa limitkan kouta belian untum setiap ahli dan pelangan pun terkesan susah nak dapat agen Shaklee yang ada ready stok. 

Alhamdulilah..  saya dapat grab stok untuk Customer setia saya sama ada COD / POS 

Jom Saya Share stok yang ada : 

📦 VIVIX

📦 ESP PROTEIN

📦 VITAMIN C

📦 OMEGA GUARD

📦 GLA COMPLEX

📦 HERBLAX

📦 OSTEMATRIX

📦 ALFALFA 

📦 B COMPLEX

📦 VITAMIN E 

📦 YOUTH SKINCARE

📦 COQTROL

📦 CAROTOMAX 

📦 COLLAGEN

dan banyak lagi stok yang limited

Boleh jadi Ahli RM35 sahaja dan dapatkan diskaun 20-30%. 

Jika ada yang mencari, Wasap untuk Pertanyaan dan Order ya ⤵️

Jom pilih shaklee, dijamin selamat dan berkesan KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor

TERIMA KASIH 🌷

Continue Reading

Vivix Dan Vertigo
















Vivix dan Vertigo: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Vertigo?


Zaman moden ini ada macam-macam jenis penyakit yang berisiko untuk menyerang kita. Salah satu penyakit yang mungkin anda jarang dengar adalah VERTIGO.

Penyakit vertigo akan menyebabkan individu yang diserang mengalami keadaan pening yang sangat luar biasa. Mereka yang diserang vertigo akan berasa dunia seperti berpusing-pusing. Biasanya serangan penyakit vertigo ini mungkin berlaku beberapa minit bahkan ada yang berlarutan sehingga berhari-hari.

Menurut laman web MyHealth Vertigo ialah sensasi palsu di mana diri sendiri, persekitaran, atau kedua-dua nya bergerak atau berpusing, biasanya disertai dengan loya dan hilang keseimbangan.

Tanda-Tanda Anda Mungkin Diserang Vertigo
  • Berasa diri atau persekitaran seperti berpusing-pusing.
  • Gerakan mata yang tidak normal. Ini menunjukkan bahawa fungsi dalam bahagian telinga terganggu melibatkan saraf yang menghubungkan otak.
  • Tubuh rasa berdebar-debar.
  • Telinga rasa berdengung.
  • Pandangan kabur.
  • Rasa mual tekak dan hendak muntah.
  • Berpeluh-peluh walaupun dalam keadaan berehat.
  • Nadi berdenyut dengan cepat.
  • Tidak dapat berjalan dengan lurus atau seimbang.
  • Telinga tidak dapat menangkap butir percakapan seolah-olah hilang pendengaran.
Vivix Shaklee merupakan antioksidan terbaik dunia yang dipaten khas oleh Shaklee. Membantu pemulihan fungsi sel, melambatkan penghasilan AGE protien yang menyebabkan penuaan dan membantu penghasilan mitokondria dalam badan yang mana meningkatkan penghasilan tenaga diperingkat sel.

Vivix juga membantu melancarkan peredaran darah dan meningkatkan keseimbangan sistem tubuh manusia, sangat sesuai diambil oleh mereka yang menghidapi hipertensi mahupun vertigo.

RAWATAN MODEN DAN ALTERNATIF UNTUK VERTIGO

Vertigo adalah suatu keadaan di mana kita berasa melayang dan berpusing. Orang kita menyebutnya sebagai pening, apabila kita berasa tidak seimbang berlaku secara tiba-tiba dan berlangsung hingga beberapa jam. Ini menyebabkan kita akan berasa loya, tidak boleh berdiri dan mahu berbaring.

Antara punca vertigo adalah:
  1. Migrain. Selain sakit kepala, pesakit migrain juga boleh merasa melayang dan berpusing.
  2. Labyrinthitis, iaitu jangkitan kuman pada bahagian dalam telinga yang berfungsi menjaga pendengaran dan keseimbangan tubuh.
  3. Benign Paroxysmal Positional Vertigo (BPPV) adalah gangguan keseimbangan tubuh berlaku ketika kita mengubah posisi kepala.
  4. Penyakit Meniere, merupakan gangguan di bahagian dalam telinga apabila peredaran lendiran dalam telinga terganggu. Ia juga menyebabkan juga kita mendengar dengingan (tinnitus) dan gangguan pendengaran.
  5. Neuritis vestibular atau labirinitis, merupakan gangguan pada bahagian dalam telinga disebabkan oleh jangkitan kuman (biasanya disebabkan oleh virus) di sekitar saraf penting yang mengawal keseimbangan tubuh.
Selain itu, vertigo juga boleh disebabkan oleh keadaan berikut:
  1. Dehidrasi
  2. Kekurangan vitamin D dan vitamin E
  3. Minum alkohol
Testimoni Vivix Atasi Masalah Vertigo

Di sini, saya kongsikan testimoni mereka yang pernah mengamalkan Vivix dan pulih semula daripada vertigo.










Jom pilih shaklee, dijamin selamat dan berkesan 
KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor

Continue Reading

Set Perlindungan Kesihatan Shaklee


PERLINDUNGAN KUAT, 
KESIHATAN LEBIH BAIK.

Mulakan dengan
asas yang kukuh 
untuk membantu anda 
mencapai kesihatan 
optimum, secara 
semulajadi.

Bermula dengan tubuh anda. Dapatkan kesihatan 
yang baik. Berikan badan anda sokongan dan 
perlindungan yang diperlukan agar anda dapat 
menikmati kehidupan yang menakjubkan.

CAROTOMAX®
MAL11125035NC
Perlindungan antioksidan, 
hadiah dari alam semula jadi.



NUTRIFERON®GRANULES
MAL18106092TCR
Campuran proprietari empat ekstrak tumbuhan 
yang diperoleh daripada biji labu, bunga safflower, 
biji plantago dan bunga japanese honeysuckle. 
Diformulasi untuk menjaga kesihatan badan 
anda agar sentiasa berada dalam keadaan baik, 
selamat dan berfungsi secara semula jadi.


GARLIC COMPLEX
MAL19056166TC
Mempertingkatkan kesihatan 
tubuh anda.


KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor
Continue Reading

Set Detoks Shaklee



BERMULA DENGAN 
DETOKS UNTUK 
KESIHATAN YANG BAIK

Apa sahaja matlamat kesihatan anda, mulakanlah dengan 
detoks yang sihat. Dapatkan manfaat seperti sistem 
pencernaan yang sihat, kulit yang berseri, serta badan 
yang sihat dan hebat. Diperbuat daripada gabungan 
sinergistik herba yang lembut dan nutrien lain, Set Detoks 
Shaklee menyokong proses detoksifikasi semulajadi anda.

ALFALFA COMPLEX
MAL10053686XC
Dikenali sebagai gudang nutrien.
Akar tunjangnya mencecah sedalam
6 meter, membekalkan pelbagai 
nutrien dan mineral



DTX® COMPLEX

MAL07090948TC
Dicipta untuk membekalkan 
nutrisi yang menyokong 
dan merangsang fungsi 
hati yang sihat.



PEPPERMINT-

GINGER PLUS

MAL18126102TC
Membekalkan herba semula 
jadi untuk melegakan simptom 
ketidakselesaan perut



HERB-LAX™

MAL10080110TC
Digunakan secara tradisional 
untuk melegakan sembelit 
ringan dan untuk menyokong
pergerakan usus.



VIVIX®

Minuman botani lazat yang 
mengandungi campuran 
botani khas.



MENGAPA PERLU DETOKS?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada 
toksin dari persekitaran, pemakanan 
yang tidak sihat, dan tekanan hidup. 
Pendedahan yang kerap dan berterusan 
melemahkan keupayaan semula jadi 
badan untuk menyingkirkan toksin. Ia 
menyebabkan berlakunya pengumpulan 
toksin yang boleh membawa kepada 
pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan 
detoks secara berkala adalah penting 
untuk kesihatan.

Manfaat Detoks

MENURUNKAN BERAT BADAN
KOLON LEBIH SIHAT
MENINGKATKAN TENAGA
MENGAWAL NAFSU MAKAN
KULIT LEBIH CANTIK
MENGUATKAN SISTEM IMUN
TIDUR LEBIH LENA

KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor











Continue Reading

Set Keperluan Harian Shaklee


MULAKAN ASAS 
UNTUK KEHIDUPAN 
YANG LEBIH LAMA, 
LEBIH SIHAT.

Pengambilan nutrisi yang baik memainkan 
peranan penting dalam amalan gaya hidup sihat. 
Set Keperluan Harian Shaklee membantu tubuh 
anda mendapat nutrisi asas berkhasiat yang 
diperlukan untuk menyokong kesihatan 
yang optimum.

OMEGAGUARD : RM137
MAL12015013NC
Membekalkan spektrum luas asid 
lemak penting omega-3 bergred 
farmaseutikal dan dilengkapi dengan 
proses penyulingan proprietari 
molekul tiga peringkat.



SUSTAINED RELEASE : RM98
VITA-C PLUS™ 

MAL13085068NC
Vitamin C semula jadi untuk 
kesihatan gigi, gusi dan tulang.



B-COMPLEX : RM58
MAL12035068NCZ
Vitamin B memainkan peranan 
penting untuk fungsi tubuh 
kerana ia membantu menukar 
makanan kepada tenaga untuk 
sel-sel anda.



VITA-LEA® IRON FORMULA : RM94
MAL07081506XC
Memberikan 28 vitamin 
penting dan mineral utama 
untuk menyokong kesihatan 
dan kesejahteraan optimum.



ESP : RM162
MIXED SOY PROTEIN 
ISOLATE POWDER

Makanan lazat yang kaya dengan 
kalsium dan protein.
Protein soya membantu 
mengurangkan kolesterol.



KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor


Continue Reading