Esp Shaklee - Ikhtiar Bajet Untuk Gastrik Tidak Berulang


GASTRIK.

Penyakit ini tidak semestinya akan terjadi ketika berpuasa. Ia terjadi tidak mengira waktu dan usia.

Jika ada anda yang mengalami masalah GASTRIK.. Shaklee ada menawarkan alternatif terbaik untuk membantu ianya tidak berulang.

Gastrik terjadi apabila selaput dalam perut mengalami keradangan atau membengkak. 

Jenis Gastrik yang menyerang dan sembuh dalam waktu yang singkat dipanggil gastritis akut. Manakala gastrik berpanjangan dan kerap sehingga bertahun-tahun adalah gastritis kronik.


BAGAIMANAKAH PENYAKIT GASTRIK TERJADI?

TEKANAN (stress), rangsangan atau tindak balas bahan kimia daripada ubat, makanan dan jangkitan bakteria boleh menyebabkan pembengkakan di kawasan permukaan perut. 

Pembengkakan yang timbul akibat daripada tindak balas setempat ini menyebabkan seseorang itu mendapat gastritis atau lebih dikenali sebagai gastrik.



CARA KURANGKAN GASTRIK



APAKAH FAKTOR YANG MENYUMBANG TERHADAP KEKURANGAN PROTIEN DALAM PENYAKIT GASTRIK? 

Pencernaan dan metabolisme protein melibatkan perut, pankreas, dan liver. 
Asid Hydrochloric yang dikeluarkan oleh perut diperlukan untuk pencernaan awal daripada protein. 
Enzim-enzim pankreas mengambil bahagian dalam penguraian protein dan hati mengawal metabolisme amino acid.

Akibatnya, setiap bahan yang mengganggu fungsi perut, pankreas atau hati mungkin secara negatifnya akan menjejaskan status protein.
Selain itu, kemampuan tubuh untuk menghasilkan asid amino tidak perlu mungkin akan terbantut oleh ketidakcukupan pengambilan dari vitamin B6.


ADAKAH PESAKIT GASTRIK TIDAK BOLEH SEMBUH?

Hakikatnya, pesakit yang menghidapi penyakit ini boleh sembuh disebabkan sifat semulajadi membran perut yang mampu membina semula lapisan perut dengan ubat serta rawatan yang betul.

“Apabila terlalu banyak asid dan lapisan pelindung mula terhakis, pesakit akan mula mendapat gastritis.” – Dr Sukumar Nadesan, Pakar Bedah Am dan Gastro Intestinal, KPJ Tawakkal Specialist Hospital.



Continue Reading

Shaklee B complex - Khasiat dan Kelebihan



Vitamin B Shaklee dipanggil B Complex
( faham ke faham? 😍😍 )


Terdapat banyak kelebihan dan manfaat B Complex Shaklee yang membuatkan ianya sangat berbaloi utk dimiliki.


Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum

Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk

Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut

Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B? 
  1. Lemah sistem saraf
  2. Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  3. Pembentukan sel abnormal
  4. Mengakibatkan anemia
  5. Masalah depresi (tekanan perasaan)
  6. Kehilangan daya memori
  7. Cepat letih
  8. Sesak nafas
  9. Insomnia
  10. Kurang fokus dan konsentrasi
  11. Mudah tersinggung



Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?
  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.



Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?
  • Merangsang pertumbuhan.
  • Meningkatkan kemampuan berfikir.Memberikan tambahan tenaga.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?
  • Menambah tenaga.
  • Mengurangkan stress.
  • Melambatkan proses uban di rambut.
  • Membantu meningkatkan konsentrasi.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?
  • Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  • Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  • Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin.


INFO TAMBAHAN B COMPLEX 
  1. KULIT CANTIK
  2. ANTI-STRESS
  3. BADAN BERTENAGA

Sebotol B-Complex tahan sehingga 4 bulan. Sangat jimat lagi berbaloi - paling penting dapat banyak manfaat.

Vitamin B Complex shaklee mengandungi 8 kompenen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik.

B-Complex adalah vitamin larut air. Bermakna ianya tidk disimpan dalam badan. Jika berlebihan ianya akan dikeluarkan melalui air kencing. Tetapi jika kurang, kita akan mengalami kesan akibat dari kekurangan B-Complex terutama masalah saraf dan metabolisme badan. Disebabkan ia tidak disimpan di dalam badan maka kita memerlukan B-Complex setiap hari tidak kira lelaki mahupun wanita.



TAHUKAH ANDA ?

AIR KENCING WARNA KUNING???

Ada yang tanya & terkejut bila consume B COMPLEX shaklee air kencing selalu kuning?

Sebenarnya vitamin B-Complex ini adalah vitamin larut air (water soluble), jadi ia sangat cepat larut dalam salur darah dan terus ke urin.

Ia adalah proses semulajadi menyingkirkan lebihan RIBOFLAVIN (VITAMIN B2) yang tidak diserap oleh badan, dan terus keluar melalui air kencing, menyebabkan ia menjadi warna kuning terang!

Ia bukanlah bermaksud kita terlebih dose, tapi adalah antara petanda buah pinggang kita sihat dan berfungsi dengan baik.

Normal.
Semoga bermanfaat untuk semua.


SOALAN VIRAL TENTANG B COMPLEX

Adakah makan B-Complex Shaklee boleh menyebabkan kegemukan?

Tidak benar. 
Yang sebenarnya fungsi B-Complex adalah memetabolismekan karbohidrat, protin dan lemak kepada makanan. 
Makanan akan ditukarkan kepada tenaga. 
Jadi sebab itu mungkin pengguna cepat berasa lapar dan ada keinginan untuk makan. 
Sebenarnya bila rasa lapar, dinasihatkan untuk minum air bukan dengan makanan berat. 
Jika ingin makan, pilih snek ringan yang berkhasiat atau makan buah-buahan.

Malah vitamin bersifat melengkapkan nutrisi dalam badan. 
Jika nutrisi cukup, B-Complex tidak memberi kesan kepada selera makan. 
Pengalaman pengguna dan diri saya sendiri, 
B-Complex tidak menggemukkan jika kita telah mencapai berat badan ideal. 
Jadi, usah risau lagi untuk mengamalkan B-Complex setiap hari.

SET-SET SHAKLEE YANG ADA B COMPLEX DI DALAMNY
RM 260

RM157


RM264


RM251


RM251


RM351 


RM120


Rm608


Vitamin B Complex

Vitamin harian anda.
Baik wanita atau lelaki

Mengandungi 9 jenis vitamin B penting untuk keperluan harian badan

Letih, stress, mengantuk lesu, semua boleh

Ibu hamil sudah semestinya kerana kandungan asid Folic yang sesuai untuk pembentukan sistem saraf janin di dalam kandungan

SUDAH TERANG LAGI BERSULUH PENTINGNYA B COMPLEX DALAM BADAN MANUSIA.

Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat











Continue Reading

RESTOCK YOUTH SKINCARE - Peluang Terakhir Percuma Radiant C+E


TIN TIN TIN TIN TIN TIN
PENGUMUMAN
PENGUMUMAN

🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑 🚑

Eh ! Eh !
Ada kecemasan ke?
Yea, ada kecemasan. Tapi kecemasan kali ni bukan melibatkan nyawa tapi melibatkan hati dan perasaan.

Hati dan perasaan ?
Apa tu ?
Bermula hari ini  26hb April 2018 sehingga 30hb April 2018 shaklee telah mengumumkan peluang terakhir untuk anda mendapatkan YOUTH SKINCARE dengan PERCUMA RADIANT C+E yang bernilai RM440.
WOWWWW .. best kan? Mahal kan?

28hb April 2018 pembelian YOUTH hanya boleh di buat melalui online.

JOM TENGOK SELANJUTNYA APA YANG BEST TENTANG YOUTH DAN PERCUMA RADIANT C+E




SOALAN-SOALAN TENTANG YOUTH 


JAWAPAN BAGI SOALAN GAMBARAJAH DI ATAS IALAH 

Shaklee nak satu cara yang SAINTIFIK dan OBJECTIF untuk ukur keberkesanan YOUTH pada usia dan penampilan kulit. 

Ini adalah sebab yang mendorong terhasilnya SKIN AGE INDEX.

Skin Age Index telah diwujudkan oleh pakar kulit bertaraf antarabangsa dengan kerjasama Dermatologist a 3rd PARTY clinical research laboratory.

Kajian dijalankan ke atas kulit lebih 100 orang wanita. Yang dipilih dari pelbagai peringkat umur.
20an
30an
40an
50an
60an



JAWAPAN UNTUK GAMBARAJAH DI ATAS IALAH 

Melalui perubahan kulit bila berlaku proses penuaan dikaji. Dari situ, pakar kulit ini berjaya temui pengukur SKIN AGE INDEX.

 Ada 2 perkara menarik tentang SKIN AGE INDEX.

1- ia adalah satu Penemuan bagaimana cara mengukur USIA dan WAJAH secara OBJECTIF dengan menggunakan data klinikal. Ini belum pernah digunakan sebelum ini.

2- Ia adalah cara untuk ukur sama ada YOUTH menganjak penampilan kulit wajah kepada usia lebih muda.

Jadi bukan sekadar kata berkesan. Shaklee ada OBJECTIF ANSWER yang jelas dan nyata.



YOUTH telah diuji di makmal secara ujian klinikal oleh pihak ke 3.

60 wanita yang sudah dikategori mengikut usia diukur SKIN AGE INDEX sebelum menggunakan YOUTH. 

Mereka telah menggunakan our Youth Advance Anti-Aging Regimen 2 kali sehari. Kulit mereka diukur semula dengan SKIN AGE INDEX. 

Keputusannya sangat la memberangsangkan.

Mereka tunjukkan perubahan seawal 1 minggu.

Kesemua mereka, 60 orang. Makna 100% dari subject kajian menunjukkan peningkatan positif yang boleh diukur dengan SKIN AGE INDEX selepas 4 minggu. 

Bermakna nampak kulit lebuh muda bila dibandingkan dengan data klinikal. 

Mereka teruskan penggunaan YOUTH.

2/3 dari mereka menunjukkan kulit lebih muda 10 tahun dari data asal !

Shaklee tidak boleh claim 100% compromise result kalau seorang dari 60 wanita ini tidak menunjukkan peningkatan. Tapi terbukti. Kesemua mereka mengalami perubahan kualiti kulit lebih muda 😀


APAKAH YANG PERLU DI BUAT SEBELUM MENGGUNAKAN YOUTH SKINCARE?

Sebelum guna Youth, sangat- sangat digalakkan pergi cek skin analysis.
Maybe usia kita 30, tapi skin age kita boleh jadi 40 disebabkan kerosakan kulit yang kritikal..
Kulit kita nampak LEBIH TUA dari usia sebenar kita😂.

2 FAKTOR PENUAAN SEL KULIT IALAH


Faktor luaran tu semua otang tau kan ..
Gaya hidup tu termasuklah MEROKOK, TAK CUKUP TIDUR, STRESS, SELALU TRAVEL




Continue Reading

Kisah Tentang Vivix Viral



Mukadimah entri saya kali ini ialah VIVIX VIRAL. Macam page saya di facebook. https://www.facebook.com/shidavivix0197297176

Dalam entri ni, saya nak cerita semua tentang VIVIX. Semua tau bukan sikit. Senang nak buat rujukan. Tak payah dah nak google satu persatu.


APA ITU VIVIX SHAKLEE?



VIVIX mengandungi RESVERATEROL & POLYPHENOL yang terbukti secara saintifik MENINGKATKAN KESIHATAN & TENAGA SEL, serta MELINDUNGI & MEMBAIKI DNA.

Sangat baik untuk penjagaan kesihatan dan mengurangkan risiko penyakit. Dengan izin Allah jua.

Vivix merupakan tonik campuran polifenol yang telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel, termasuk membantu melindungi dan membaikki kerosakan DNA, mempengaruhi pengawalatur genetik untuk jangka hayat sel, membantu penghasilan tenaga dari mitokondria dan melambatkan pembentukan protein AGE


KENAPA VIVIX MENJADI PILIHAN UTAMA ?

Kenapa vivix menjadi supplement pilihan rakyat Malaysia, walaupun harganya lebih mahal berbanding product lain di Malaysia, terutama product tempatan.

kerana vivix dihasilkan daripada bahan semulajadi yang tinggi dengan khasiat anti oksidan, resveratrol, polifenol. dan khasiat ini mampu melindungi dan memperbaiki sel DNA kita.



Apa pula kebaikan vivix ni ye 👇




🍷Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan
🍷Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
🍷Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
🍷Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
🍷Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
🍷Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
🍷Membantu dlm proses penurunan berat badan
🍷Menyokong kesihatan mata
🍷Meningkatkan kesihatan imun badan
🍷Menggalakan kesihatan keseluruhan



Apa pula kandungan vivix ni? 😱



Vivix merupakan extract daripada 👇👇






.
Fakta Tentang Vivix
.
Fakta 1
Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!
.
Fakta 2 
Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.
.
Fakta 3 
Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.
.
Fakta 4 
Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.



10 Orang Pesakit Yang Memerlukan Vivix 



JOM KENALI VIVIX SHAKLEE ❤️

Buat yang belum pernah kenal tentang produk shaklee atau satu2nya produk paling top shaklee ni, jom cikgu terangkan ringkasan tentang vivix ni ye😊

1.
Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

2.
Mengandungi campuran unik botani Anggur Muscadine , Polygonum Cuspidatum , Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

3.
Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


TAHUKAH ANDA VIVIX TIDAK BEKU DI DALAM PETI SEJUK?

Ini bermakna ketulenan kandungan dalam sebotol VIVIX. Orang kata nak test madu tulen atau yang dicampur gula dan air, simpan dalam peti sejuk. . . . .

Sekarang uji VIVIX. Letaklah pada suhu paling sejuk yang boleh. Simpan semalaman ke..2 hari ke. Cuba tuang, masih mengalir cecair VIVIX

100% tanpa air. Tiada campuran gula. Tiada perisa, tiada pewarna tambahan yang boleh merosakkan struktur VIVIX.
Terbaik lah! 😁😍 _

Ada berani uji minuman kesihatan anda dari jenama lain? .

Jadi, bak kata pepatah alah membeli menang memakai! .

Baru la berbaloi dengan duit yang dilaburkan untuk beli VIVIX ini sebab apa yang kita masukkan dalam badan ni memang tinggi kualiti. Pasti berkesan.


Harga Vivix Shaklee Mahal ??

Yang sebenarya tidak mahal, sebab kalau ikutkan anggur muscadine tu hanya ada di Tenggara Amerika. Tiada di Jus**, Tes**, Jaya Cold Sto****z. 
Dan sebiji anggur harga RM100+. Tengok currency exchange la juga 😂. 
Tapi khasiat Vivix Shaklee, sesudu ibarat makan sebiji anggur. 
1 botol Vivix boleh makan 30 sudu tau 🍷. 
Ikutkan harga yang sepatutnya untuk sebotol Vivix adalah beribu ringgit.
Jadi nak nikmati kehebatan anggur muscadine dengan cara yang paling murah adalah dengan VIVIX SHAKLEE



SOALAN-SOALAN VIRAL TENTANG VIVIX



SOALAN #1 : 
SIAPA YANG AKAN BEROLEH MANFAAT DARIPADA VIVIX ?

Sesiapa sahaja yang mementingkan kesihatan badan yang optimum. (Vivix tidak digalakkan untuk ibu mengandung).

SOALAN #2: 
BAGAIMANA VIVIX BERTINDAKMELAWAN PENYAKIT?

Vivix bertindak melalui 4 cara tindakan iaitu :
1. Membaiki dan melindungi sel
2. Mempertahankan dan mengawal genetik
3. Memberi tenaga kepada sel (mitokondria)4. Meningkatkan prestasi sel dan melambatkan penghasilan protien AGE 

SOALAN #3 : 
APA ITU RESVERATROL?

Ia merupakan bahan semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan dan buah buahan seperti anggur. Resveratrol mengandungi antioksida yang berpotensi memperbaiki kesihatan. Ujian Makmal menunjukkan resveratrol melawan penuaan sel.

SOALAN #4 : 
BERAPA BANYAK RESVERATROL YANG TERDAPAT DALAM VIVIX?

Setiap hidangan Vivix mengandungi 100mg resveratrol. Ekstrak resveratrol ini mengandungi 98% resveratrol semulajadi. Khasiat vivix ditambah dengan anggur muscadine, satu satunya anggur dengan kromosom ekstra.

SOALAN #5: 
APA ITU POLIFENOL?

Polifenol merupakan kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi antioksida dan kebaikkan anti-penuaan.

SOALAN #6 : 
ADAKAH VIVIX SEJENIS PRODUK ANTIOKSIDA?

Vivix mengandungi polifenol yang telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel.

SOALAN #7 : 
ADAKAH VIVIX SEJENIS MINUMAN JUS DAN APA BEZA DENGAN PRODUK YANG TERDAPAT DI PASARAN?

Vivix merupakan tonik kesihatan eksklusif yang mengandungi resveratrol tulen dan ekstrak polifenol yang mempunyai manfaat yang banyak. Campuran polifenol ini  telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel. Shaklee Melaburkan jutaan Dollar dengan sepasukan saintis untuk membuat kajian terperinci sehinggalah terhasilnya formula Vivix Shaklee,Tonik terbaik Abad ini.

SOALAN #8 : 
BAGAIMANAKAH PENGAMBILAN VIVIX?

Ia boleh diambil setiap hari, Goncang sebelum digunakan. Jumlah pengambilan yang disyorkan adalah 1 sudu teh setiap hari. Namun bagi masalah kesihatan tertentu, saya akan bantu untuk dos Vivix yang sesuai.


SOALAN #9 : 
ADAKAH VIVIX MENGANDUNGI ALKOHOL?

Vivix tiada alkohol sama sekali. Vivix Shaklee disahkan halal oleh ISA Badan Halal Amerika Syarikat, iaitu antara badan halal antarabangsa yang diiktiraf JAKIM.

SOALAN #10 : 
MENGAPA PERLU DISEJUKKAN SELEPAS DIBUKA?

Ini adalah untuk membantu mengekalkan kesegaran optimum, warna dan aktiviti polifenol yang maksimum dalam Vivix. Botol yang belum dibuka juga perlu disimpan pada suhu tidak lebih suhu bilik.

SOALAN #11 : 
BOLEHKAH SAYA MENGAMBIL VIVIX BERSAMA SUPPLEMEN SHAKLEE YANG LAIN?

Ya. Boleh. Ia memberi kesan yang lebih baik bila diambil bersama sama. Walaubagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel,menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Untuk Pengambilan ubatan lain / jamu. Jarakkan pengambilan antara 2 ke 4 jam dari waktu pengambilan Vivix. Ia adalah untuk memastikan anda mendapat manfaat sepenuhnya daripada vivix dan sekaligus tidak menganggu fungsi ubatan / jamu yang anda ambil.

SOALAN #12 : 
APAKAH MANFAAT VIVIX YANG TERBUKTI KEBERKESANANYA?

😖

Vivix terbukti berkesan. Malah hasil kajian mengenai keberkesanan suplemen Shaklee diterbitkan di dalam jurnal perubatan, info-info kesihatan dan landmark study yang dibuat oleh badan ketiga. Termasuklah kajian terhadap telomere di dalam DNA manusia.




Continue Reading