Cara Penggunaan Youth




UNTUK KELIHATAN MUDA SEBAGAIMANA ANDA MERASAINYA DARI DALAM

MULAKAN SEKARANG!
HANYA DENGAN YOUTH SKINCARE SHAKLEE 

Dalam entri kali ini saya nak ajar anda teknik-teknik cara penggunan yang betul untuk kesan yang lebih baik dan wowwwww ..

Tanpa panjang lebar. Saya tunjukkan apa yang mudah anda ikut dan fahami.

Kecantikkan anda milik selamanya


         


CARA PENGGUNAA YOUTH LANGKAH PERTAMA 



LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Membersih, menghalus dan menyediakan kulit anda secara lembut untuk wajah yang lebih berseri.

πŸ‘‰ Picit pembersih muka sebesar saiz kacang pea ke atas tapak tangan yang basah, ratakan ke seluruh wajah dan bilas.
πŸ‘‰ Digunakan pada waktu malam dan siang 


CARA PENGGUNAAN YOUTH LANGKAH KEDUA 




PERFECTING SKIN TONER

Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.

πŸ‘‰ Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan toner dan sapukan ke seluruh wajah anda
πŸ‘‰ Digunakan pada waktu malam dan siang 


CARA PENGGUNAAN YOUTH LANGKAH KETIGA




YOUTH ACTIVATING SERUM

Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih berseri dan lebih muda.

πŸ‘‰ Tekan 1 pam di hujung jari dan ratakan secara lembut ke seluruh muka.
πŸ‘‰ Digunakan pada waktu malam dan siang 


CARA PENGGUNAAN YOUTH LANGKAH KEEMPAT 



AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50

Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit anda serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.

πŸ‘‰ Ambil setitik pelembap di hujung jari, titikkan pada seluruh muka, dan sapukan ke atas kulit
πŸ‘‰ Digunakan pada waktu siang sahaja 


CARA PENGGUNAAN YOUTH LANGKAH KELIMA 





ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM

Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.

πŸ‘‰Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit.
πŸ‘‰ Digunakan waktu malam sahaja 


CARA PENGGUNAAN YOUTH YANG LANGKAH KEENAM 



RADIANCE C + E

Menggebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, pigmentasi, menambahbaik tekstur serta tona kulit yang lebih sekata.

πŸ‘‰ Putarkan hujung kapsul dan picitkan C+E ke atas hujung jari dan sapukan pada wajah.
πŸ‘‰ Untuk kulit sensitif : Campurkan Radiance C+E dengan night cream dan sapukan pada kulit yang lembap.
πŸ‘‰ Guna 2 - 3 kali seminggu atau setiap hari pada waktu malam, mengikut keperluan, atau guna sebagai rawatan khusus.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

TEMUI KECANTIKKAN SEJATI 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


UNTUK ORDER DAN BANYAK LAGI INFO YOUTH SKINCARE,

ANDA BOLEH TERUS WASSAP SAYA 
KLIK SAHAJA LINK DI BAWAH 

http://www.wasap.my/60197297176/YOUTH




πŸš€ FOR COD AREA πŸ‘‡ 

#kangkarpulai #skudai #uluchoh #pekannenas #kulaijaya #senai #tamanpulaiindah #tamanpulaijaya #tamanpulaiemas #pulaukijauan #tamanuniversiti #utmskudai #bandarbarukangkarpulai #pulaibestari #tamansripulai #tamanteratai #tamandesaskudai #mutiararini #senai 


MALAYSIA FREE POS 







Page: - https://m.facebook.com/shidasupplement/


🍁 Roger for the best deal 
Better Continuous consultation πŸŒΈ + free gift



Continue Reading

Benarkah Kanser Prostat Boleh Membunuh Kaum Lelaki ?



JIKA KAUM WANITA TAKUT KEPADA KANSER PAYUDARA. LELAKI JUGA ADA YANG PERLU DI TAKUTI IAITU KANSER PROSTAT.

SEJAUH MANAKAH KEBENARANNYA?. MARI KITA HURAIKAN SATU PERSATU.

~♥~~♥~~♥~~♥~~♥~~♥~~♥~~♥~

APAKAH TANDA-TANDA AWAL YANG BOLEH MENYEBABKAN KANSER PROSTAT TERJADI?


✅ Kerap membuang air kecil terutama di waktu malam
✅ Aliran air kecing yang tidak lancar
✅ Kesukaran memulakan atau menahan aliran air kencing.
✅ Terdapat kesan darah dalam air kencing/air mani
✅ Sakit semasa membuang air kecil (tidak selalunya berlaku)
✅ Tidak boleh kencing berdiri
✅ Hilang kawalan terhadap pembuangan air kecil
✅ Alami mati pucuk
✅ Seringkali terasa sakit di bahagian tulang belakang, bahagian pinggul/pinggang pelvis, saraf tunjang, pinggang dan tulang dada

AWASI INSAN-INSAN TERSAYANG DI SEKELILING ANDA 


Ramai di antara mereka-mereka yang ada tanda-tanda di atas malu untuk membuat rawatan susulan atau malu berkongsi dengan insan-insan terdekat.

Oleh sebab itu kebanyakkan mereka yang sudah mengalami sudah tidak boleh di selamatkan lagi kerana sudah menjadi kronik.


◌⑅●♡⋆♡LOVE♡⋆♡●⑅◌


APA KATA PAKAR-PAKAR TENTANG KANSER PROSTAT 


Hasil kajian di Amerika Syarikat, kanser prostat menduduki nombor dua dalam carta punca kematian lelaki negara itu akibat kanser di mana kanser hati adalah penyebab utama.

Malah sepanjang 2016, The American Cancer Society menganggarkan sebanyak 180,890 kes terbaharu kanser prostat dengan 26,120 daripadanya mengalami kematian.

Di Malaysia, tiada kajian spesifik dilakukan berhubung gejala penyakit ini, namun berdasarkan statistik pada 2012, dianggarkan lebih 1.1 juta lelaki negara ini menghidap kanser prostat. Ia diletakkan sebagai pembunuh lelaki nombor empat selepas serangan jantung, kencing manis dan darah tinggi.

Berdasarkan fakta di atas, kanser prostat boleh dianggap sebagai satu ancaman besar kepada lelaki dan perlu diberi perhatian serius.

Menurut pakar Perunding Bedah Urologi, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr Abdul Rashid Abdul Subahan, tumpuan yang diberikan kepada penyakit jantung, kencing manis dan darah tinggi menyebabkan orang ramai seakan-akan lupa kepada risiko penyakit kanser prostat.

“Memang diakui, dibandingkan dengan penyakit ‘tiga serangkai’ itu serta kanser lain seperti kanser payudara, usus dan hati, risiko kematian akibat kanser prostat adalah rendah. Malah, ada yang menganggap kanser ini bukan penghujung jalan kepada kehidupan.


●︿●●︿●●︿●●︿●●︿●●︿●●︿●●︿●





DI MANAKAH LETAKNYA PROSTAT?

Prostat ialah kelenjar bersaiz “walnut” terletak di belakang dasar penis,di depan rektum,di bawah pundi kencing dan di sekeliling uretra. 

Uretra ialah saluran tiub yang membawa air kencing dan air mani melalui zakar. Fungsi utama prostat ialah untuk menghasilkan cecair air mani. Cecair dalam air mani melindungi, menyokong dan membantu menyalurkan air mani. 

Prostat biasanya membesar bila usia lelaki meningkat tua, ini dipanggil Benign Prostate Hyperplasia (BPH). Ia bukannya kanser walaupun gejala-gejala yang dihidapi adalah menyerupai dengan kanser prostat.


☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞☜☆☞


“Tapi ingat, apa penyakit sekali pun jika tidak dirawat awal, ia juga boleh membawa kepada kematian. Sama juga dengan kanser prostat, jika tidak dikesan dan dirawat lebih awal, bila ia merebak ke bahagian lain seperti tulang dan paru-paru, maka risikonya lebih tinggi.” 


SET KESUBURAN LELAKI BOLEH MEMBANTU ANDA UNTUK MENCEGAH DARI IA TERJADI.



VIVIX 
♥ Asid Ellagik dlm vivix membantu menghalang kanser prostat.

♥ Tinggi kandungan polifenol di mana ia berfungsi mengurangkan risiko penyakit berkaitan umur seperti penyakit kardiovaskular dan penyakit radang seperti atrhrities, Diabetis dan penyakit Alzheimer. 

♥ Mampu meningkatan kesihatan walaupun diusia emas dengan ketara meningkatnya tenaga dalam badan.

OMEGA GUARD
♥ Kaya dengan APA dan DHA utk mengurangkan risiko kanser

♥ Asid lemak omega 3 berfungsi melancarkan peredaran darah sekaligus baik untuk mereka yang mempunyai masalah kardiovaskular dan kolestrol yang tinggi.


VITAMIN E
♥ Sumber antioksidan utk melawan radikal bebas yg boleh menyebabkan kalenjar prostat membengkak.

♥ Mengandungi antioksidan yang membantu melindungi tubuh dari penyakit jantung dan barah.Menurunkan risiko kanser prostat serta memberi kesan positif terhadap rawatan ketidaksuburan lelaki.



●_●●_●●_●●_●●_●●_●●_●


APAPUN KEMUNGKINAN AKAN DAPAT DIELAKKAN.
BANTULAH DIRI ANDA SENDIRI.



Nak dapatkan harga yang sangat-sangat murah.
Nak dapatkan free pos.
Nak dapatkan free gift menarik.

Jom2 wasap saya laju2 
Hanya klik semudah ABC 

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡


http://www.wasap.my/60197297176/NakOrderYouthSkincare 



πŸš€ FOR COD AREA πŸ‘‡ 

#kangkarpulai #skudai #uluchoh #pekannenas #kulaijaya #senai #tamanpulaiindah #tamanpulaijaya #tamanpulaiemas #pulaukijauan #tamanuniversiti #utmskudai #bandarbarukangkarpulai #pulaibestari #tamansripulai #tamanteratai #tamandesaskudai #mutiararini #senai 


MALAYSIA FREE POS 



Page: - https://m.facebook.com/shidasupplement/


🍁 Roger for the best deal 
Better Continuous consultation πŸŒΈ + free gift
Continue Reading

Fenomena Youth Skincare Kini Kian Menular


Bila bercakap tentang cantik, semua orang ingin cantik kan? Tak semestinya yang muda saja bahkan yang sudah berusia juga ingin merasai kecantikkan pada tahap maksimum.

Cantik yang dimaksudkan dalam entri saya kali ini ialah cantik pada wajah. Kecantikan wajah sering di kaitan dengan beberapa masalah kulit seperti di bawah 



🍁 Kebanyakan wanita memiliki kulit berminyak yang mudah mengundang jerawat. Kehadiran 'tetamu' yang tidak diundang itu bukan sahaja mencacatkan wajah, malah menimbulkan parut yang lambat pudar sehingga terpaksa ditutup dgn solekan tebal.


🍁 Bagi mereka yang memiliki kulit kering , masalah lain pula timbul. Walaupun tiada masalah jerawat atau tona kulit tidak sekata , kulit kering mudah kusam , berkedut atau jeragat jika tidak dijaga dengan baik.


🍁 Menurutnya, kulit berminyak akibat pengeluaran sebum secara berlebihan yang menjadi punca jerawat. Jerawat masalah biasa dialami, terutama di kalangan remaja yang akil baligh dan akibat perubahan hormon tubuh.


🍁 Ramai wanita prihatin dgn penjagaan kulit wajah dan tubuh. Jika boleh , mereka mahu kelihatan awet muda dan berusaha melambatkan proses penuaan.


🍁 Ini berbeza dgn golongan remaja yang kurang mengambil berat penjagaan diri, kecuali dinasihatkan ibubapa supaya berbuat demikian. Namun, mereka mula mengambil berat penjagaan kebershihan diri dan wajah apabila mula berkawan dengan berlainan jantina.


🍁 Di negara bercuaca panas seperti Malaysia , tabiat mencuci muka perlu diamalkan bagi mengatasi masalah kulit berminyak. Dalam membantu menjaga dan mengekalkan kulit sihat, krim pelindung matahari perlu disapu pada wajah bagi mengelak ia menjadi gelap dan kusam apabila terdedah secara langsung dengan sinaran matahari.

πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€


" Kulit wajah umpama belon. ketika muda, ia dipenuhi udara. Apabila usia semakin tua, kulit umpama belon yg tiada angin , kendur atau hilang ketegangan. "

πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€πŸŽ€


Sekarang tiba pula masanya saya perkenalkan apakah itu YOUTH SKINCARE produk terbaru dari SHAKLEE. Sesuai dengan tajuk entri saya kali ini.

YOUTH telah diuji di makmal secara ujian klinikal oleh pihak ke 3.

60 wanita yang sudah dikategori mengikut usia diukur SKIN AGE INDEX sebelum menggunakan YOUTH. 

Mereka telah menggunakan our Youth Advance Anti-Aging Regimen 2 kali sehari. Kulit mereka diukur semula dengan SKIN AGE INDEX. 

Keputusannya sangat la memberangsangkan.

Mereka tunjukkan perubahan seawal 1 minggu.

Kesemua mereka, 60 orang. Makna 100% dari subject kajian menunjukkan peningkatan positif yang boleh diukur dengan SKIN AGE INDEX selepas 4 minggu. 

Bermakna nampak kulit lebih muda bila dibandingkan dengan data klinikal. 

Mereka teruskan penggunaan YOUTH.

2/3 dari mereka menunjukkan kulit lebih muda 10 tahun dari data asal !

WOWWWW SUNGGUH MENGUJAKAN BUKAN?


Mana nak cari skincare kat dunia ni yang boleh beri claim 100% wanita terbukti secara klinikal mempunyai kulit yang lebih muda!

Tak cukup dengan tu..

2/3 wanita yang pakai YOUTH ni kulit mereka menjadi SEDEKAD lebih muda dari usia sebenar!

Hanya dengan YOUTH daripada shaklee 😊
.
.
🌿Youth dicipta setelah 8 tahun kajian terperinci oleh para saintis dan pakar kulit shaklee

🌿Youth Complex bertindak pada peringkat sel, dan memperbaharui sel kulit pada kadar 10x ganda lebih cepat

🌿Sesuai untuk semua jenis kulit

🌿Sesuai untuk semua peringkat umur dari 20-70 tahun (based on study tadi jgak)

🌿Sesuai untuk semua etnik

🌿Sesuai bukan sahaja untuk perempuan, tetapi juga untuk lelaki

🌿Produk macam ni of coz telah dipatenkan (ada 8 patents/pending)

🌿Bebas kekejaman, tiada ujian ke atas haiwan dan hanya menggunakan sumber tumbuhan semulajadi

🌿Bebas dari 1500 bahan kimia yang dipersoalkan

🌿Bebas gluten

“YOUTH LOOK YOUNGER LONGER”







Jom kita lihat apakah fungsi-fungsi setiap item di dalam YOUTH SKINCARE.

YOUTH SHAKLEE SKINCARE 
Set ini terdiri daripada 7 produk berikut



Advanced Renewal Night Cream (Rich or Light)
Dulu dalam set nutriwhite

Ada krim malam yang hampir sama fungsinya

Krim malam Shaklee YOUTH yang baru ini menghidrat & melembutkan kulit kita hingga jauh ke dalam kulit.

Dan menyokong proses pembaharuan kulit semasa kita tidur.

Adunan ramuan botani proprietari Shaklee akan membantu pengeluaran kolagen & elastin untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda, licin.

Dan lebih bercahaya.




Youth Activating Serum
Produk ini mesti ada dalam senarai wajib skincare kita.

Toner ini mempunyai teknologi yang telah dipatent iaitu Kompleks Pengaktifan Belia Shaklee

Yang mempunyai 10 x bahan aktif untuk memperbaharui kulit pada tahap sel.

Hasilnya, kulit kita akan menyokong pengeluaran kolagen & menjadikan sel-sel kulit berfungsi lebih muda.




Perfecting Skin Toner
Mengelupas, menghidrat dan menyuburkan kulit kita.




Luminous Gel Oil Cleanser
Pembersih pH seimbang TANPA Sabun 3-dalam-1, pembersih ini membasuh lembut, membersihkan & mempersiapkan kulit kita untuk produk youth yang lain.




Radiance C + E Capsules
Vitamin C 20% tulen memulihkan sinaran kulit sihat dengan mengurangkan bintik-bintik pada kulit di sebabkan penuaan.

Ini juga akan melicinkan tekstur kulit & mencerahkan warna kulit.

Kapsul adalah berasaskan tumbuhan, biodegradable & tidak menggunakan pengawet.

Gunakan tanpa was was.






 Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
Krim pelembap ini menghasilkan perlindungan dari sinaran SPF 30 UVA / UVB matahari & melindungi juga untuk kulit kita daripada pencemaran alam sekitar

Wow. Perlindungan 2 dalam 1

Tanpa bahan kimia.

Hanya bahan semulajadi

Krim pelindung matahari ini dihasilkan dari bahan semulajadi & biopolimer dari hidupan laut 


🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺


SEKARANG SAYA NAK SAJIKAN ANDA DENGAN TESTIMONI-TESTIMONI DARI YOUTH SKINCARE. KEBANYAKKAN TESTIMONI DI BAWAH INI MENGALAMI KESAN DAN PERUBAHAN KURANG DARI 20 HARI.


Testimoni 1


Testimoni 2 



Testimoni 3




Testimoni 4


Testimoni 5



Testimoni 6



Testimoni 7


Testimoni 8



Testimoni 9



Testimoni 10



Testimoni 11



Testimoni 12



Testimoni 13



Testimoni 14



Testimoni 15


SUDAH LIHAT KAN KEHEBATAN YOUTH SKINCARE ? 
SEKARANG, TIBALAH MASANYA UNTUK ANDA DI LUAR SANA MENGGAPAI IMPIAN UNTUK CANTIK.



YOUTH SKINCARE DI DATANGKAN DENGAN 2 SET BERBEZA.

YOUTH: Breakthrough Skincare
.
✅ Bebas dari 1500 bahan kimia sintetik berbahaya 

✅ Bebas paraben, SLS dan pengawet skincare yang diragui selamat

✅ 100% dibuat dari bahan botani (vegan)

✅ 8 tahun penyelidikan oleh saintis

✅ 8 patents & patents pending

✅ Diformulasi dengan menggunakan bahan aktif

✅ Bahan aktif terdapat dalam kesemua item dalam Set Youth

✅ Ujian klinikal (skin age index) menunjukkan terbukti 100% berkesan dengan perubahan kulit lebih sihat & muda

✅ 2/3 mendapat kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar
.
Perfect score!!!
.
Harga YOUTH:

STARTER SET-RM901.00

πŸ‘‰ Luminous Gel Oil Cleanser
πŸ‘‰ Perfecting Skin Toner
πŸ‘‰ Age Defense Moisturizer SPF50
πŸ‘‰ Advanced Renewal Night Cream

πŸ’FREE:
πŸ’5x magnifying mirror (selagi stok masih ada)
.
INTENSIVE TREATMENT & REPAIR SET-RM1,338.25

πŸ‘‰ Luminous Gel Oil Cleanser
πŸ‘‰ Perfecting Skin Toner
πŸ‘‰ Age Defense Moisturizer SPF50
πŸ‘‰ Advanced Renewal Night Cream
πŸ‘‰ YOUTH ACTIVATING SERUM
πŸ‘‰ RADIANCE C+E (FREE)

πŸ’FREE: (bernilai RM400)
πŸ’beg Youth
πŸ’bib Youth
πŸ’hairband Youth
πŸ’cermin Youth
❤️FREE MEMBERSHIP
❤️CASH REBATE


Nak dapatkan harga yang sangat-sangat murah.
Nak dapatkan free pos.
Nak dapatkan free gift menarik.

Jom2 wasap saya laju2 
Hanya klik semudah ABC 

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡


http://www.wasap.my/60197297176/NakOrderYouthSkincare 



πŸš€ FOR COD AREA πŸ‘‡ 

#kangkarpulai #skudai #uluchoh #pekannenas #kulaijaya #senai #tamanpulaiindah #tamanpulaijaya #tamanpulaiemas #pulaukijauan #tamanuniversiti #utmskudai #bandarbarukangkarpulai #pulaibestari #tamansripulai #tamanteratai #tamandesaskudai #mutiararini #senai 


MALAYSIA FREE POS 

Page: - https://m.facebook.com/shidasupplement/


🍁 Roger for the best deal 
Better Continuous consultation πŸŒΈ + free gift
Continue Reading