Makanan Yang Membantu Menurunkan Kolesterol Dalam Darah


Ramai yang risau KOLESTEROL naik sebab makan daging banyak.

Kolesterol hanya didapati daripada lemak yang berasaskan sumber haiwan. Pengumpulan kolesterol yang berlebihan lama kelamaan akan membuatkan salur darah tersumbat yang boleh menyebabkan serangan jantung.

Makanan yang mengandungi kandungan serat yang tinggi seperti BUAH, SAYUR, KEKACANG serta MAKANAN BIJIRIN PENUH dapat membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah.

Serat merupakan kandungan dalam makanan yang tidak dapat dicerna atau diserap oleh tubuh badan. Serat terbahagi kepada 2 iaitu larut air dan tak larut air.

Serat larut air akan cair di dalam air dan menjadi bahan seperti gel. Ia dapat membantu menyerap seterusnya menurunkan paras kolesterol dalam badan..Serat tak larut air pula akan menjadi  "pelawas" yang membantu dalam sistem pencernaan.

Sumber: Bahagian Pemakanan KKM

3 Langkah Menggoreng Makanan Agar Lebih Rendah Kolesterol


  1. Goreng makanan dengan minyak yang bersih atau baru. Maksudnya adalah minyak belum keruh dan kecoklatan. 
  2. Menggoreng makanan dalam keadaan minyak yang sangat panas. Ini akan membuat gorengan lebih cepat kering dan matang. Hindari menggunakan api yang terlalu besar. Setelah berubah warna jadi kuning keemasan segera angkat gorengan dan toskan sampai benar-benar bebas minyak.

Yang menyebabkan salur darah sempit adalah sebab mendapan kolesterol yang berlebihan dalam badan.

Tetapi diet rendah kolesterol bukan saja kena focus dekat makanan unsur low kolesterol kena ambil kira juga lemak tepu dan lemak trans.

Ia juga melibatkan 5 LANGKAH

(1) Elakkan pengambilan makanan yang tinggi kolesterol
  •  telur
  •  organ dalaman
  •  seafood

*makanan-makanan ini hadkan kepada 1 hidangan setiap hari*




(2) Lemak tepu(saturated fat)

  •  butter
  •  kulit ayam
  •  makanan berminyak/bergoreng
  •  susu pekat manis
  •  santan

kurangkan pengambilan makanan macam ni..jika boleh hadkan ke sehari (contoh kalau pagi dah ambil nasi goreng tengahri dan malam ambil lauk sihat seperti bakar,tomyam,singgang lain lain)

(3) Lemak trans

  •  makanan fast food
  •  makanan bakeri
  •  makanan yang digoreng berulangkali

makanan ini ambil max 2kali seminggu tu pun paling paling satu hidangan sahaja sebab pengambilan makanan ini boleh meningkatkan kadar kolesterol 4 kali ganda lebih cepat banding dengan makanan yang tinggi kolesterol

(4) Tingkatkan both insoluble and soluble fiber (serat larut air dan tidak larut air)

  •  serat ini mampu nak menghalang kolesterol dari makanan anda diserap masuk dalam badan
  •  serat larut air datang banyak dari fruits utamakan fruits yang tidak bermusim (jambu,epal,pear,lai) ambil sekali dengan kulit
  •  insoluble atau serat tidak larut air kebanyakan datang dari sayur hijau.
  •  Perlu ambil antara 6-8 hidangan sehari sayur dan buah (1 hidangan adalah sebanyak 2 senduk sayur masak sekali makan dan buah sebesar buku lali anda)
  •  Boleh membantu turun darah tinggi juga


(5) Ambil beta glucan dan sterols untuk bantu keluarkan kolesterol tinggi yg sedia ada dalam badan
Beta glucan sumber dari

  •  oats
  •  wheat
  •  barli (min 6 sudu besar sehari)

Sterols datang dari susu khas untuk turun kolesterol ( HL warna hijau, nestle omega warna merah dan anlene heart health). Ikut saranan 2 kali sehari pengambilan.



Mula sikit sikit jangan sekali buat segedebuk semua nanti susah nak ikut..
Tu yang diet ke laut dan jadi tak konsisten

AKIBAT KOLESTEROL TINGGI DALAM BADAN




NAMUN SELAIN MAKANAN VITAMIN JUGA PENTING UNTUK MENGISI KEKURANGAN NUTRISI DI DALAM BADAN
SET KOLESTEROL SHAKLEE MAMPU MERAWAT DAN MENGHALANG PEMBENTUKKAN KOLESTEROL.



Fungsi Phytocol-ST

Pengambilan supplemen yang kaya dengan fisoterol dapat berganding dengan kolesterol ‘baik’ untuk menyerap kolestrol ‘jahat’ yang tak diperlukan.

Fisoterol ini berfungsi menyerap kolestrol LDL yang berlebihan dalam tubuh. Lebih tinggi kandungan fisoterol dalam badan kita, lebih cepat paras kolestrol kita dapat diturunkan.
Phytocol-ST Shaklee adalah 100 peratus semulajadi dan dirumus khas dengan ramuan terpilih secara klinikal untuk menghindar penyerapan kolesterol dalam tubuh sekaligus mengawal paras kolesterol.

Perbezaan Phytocol-ST Shaklee ini adalah:

Ianya dirumus dengan campuran bahan yang mengandungi fisoterol semulajadi dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan dan bijirin.
Disamping itu ianya menampung 2000mg fisoterol daripada tumbuhan untuk keperluan seharian tubuh manusia.
Fisoterol telah terbukti secara klinikal dengan ujian makmal dapat merendahkan paras kolestrol LDL.
Mengikut saranan kandungan fisoterol yang digariskan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Fungsi Omega Guard

Minyak ikan yang terkandung dalam Omegaguard Shaklee diperlukan untuk kesihatan jantung:
Mempertingkat paras kolestrol ‘baik’ dalam pembuluh darah
Menyahkan kolestrol ‘jahat’ ke hati untuk disingkirkan
Menurunkan paras kolestrol ‘jahat’
Melakukan pembersihan salur darah dari plak yang terkumpul

DAN SEMESTINYA VIVIX ADALAH TAMBAHAN NUTRISI TERBAIK UNTUK JANTUNG



Fungsi Vivix Shaklee

Vivix Shaklee adalah pelengkap kepada jantung yang sihat. Ia berupaya melindungi jantung daripada pengoksidaan salur darah. Pengoksidaan pembuluh darah ini akan menyebabkan mendapan plak yang menyempitkan salur darah.

Vivix mempunyai antioksidan kuat bagi melindungi salur darah dari teroksida. Ia mengandungi 10 kali ganda resveratrol dan 15 folifenol. Ia berupaya membaiki sel dan berfungsi sebagai tonik anti-penuaan.


Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Continue Reading

Manusia Tidak Lari Daripada Masalah




Setiap manusia tidak lari daripada menghadapi pelbagai masalah.

Bila kita merasakan tidak ada tempat mengadu, hilang arah tujuan, ingatlah sesungguhnya tidak ada daya dan upaya kecuali dengan pertolongan ALLAH Subhanahu Wa Ta'ala.

Kembalilah kepada ALLAH, berserahlah sepenuhnya kepada ALLAH.

Yakin lah Dia tidak pernah meninggalkan kita sendirian. Suburkanlah iman di hati dan selalu menginsafi diri.

Sesungguhnya setiap ujian itu adalah pembuka jalan untuk kembali kepada ALLAH. Inilah caranya ALLAH menuntun kita agar tidak jauh daripadaNya.

Mintalah pertolongan daripadaNya dengan menggandakan kuasa sabar dan memperbanyakkan solat.

Perteguhkan tawakkal dan redha dengan takdirNya. Kembalilah kepada ALLAH dengan memilih jalan kehambaan.

In sha ALLAH di situ akan ada tempat bagi melabuhkan jiwa yang kepenatan.

Muhasabah Diri
Segala Puji Bagi ALLAH.

Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya
Baca dan klik di sini
Tips Masalah Rokok


Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

Continue Reading

Nutriferon Shaklee



KEBAIKKAN NUTRIFERON SHAKLEE
  1. Meningkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dalam 3 hari.
  2. Melindungi dari influenza.
  3. Membantu lawan kanser dan tumur otak.
  4. Mengurangkan infersi dan sakit kronik pesakit hepatatis B dan C.
  5. Membantu kurangkan ketidakselesaan waktu kemoterapi.
  6. Melambatkan proses penuaan.
  7. Membantu meningkatkan kesihatan wanita monopous menjadi lebih baik.
  8. Meringankan stress dan kelesuan
  9. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra haid dan waktu haid.

NUTRIFERON SHAKLEE UNTUK SIAPA?
  • Mereka yang kerap demam dan selsema.
  • Mereka yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum.
  • Meraka yang tidak makan vitamin A, C dan E dalam bentuk tablet.
  • Mereka yang berumur atau yang mudah terdedah kepada kekurangan imuniti.
  • Mereka yang ada masalah alergi dan eczema.
  • Mereka yang diet mereka tidak optimum.
  • Mereka yang kerap “travel” atau “outstation”.
  • Mereka yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
  • Mereka yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
  • Mereka yang sering stress dan tertekan

KANDUNGAN NUTRIFERON 

  1. Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
  2. Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
  3. Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
  4. Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

TESTIMONI NUTRIFERON










Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Continue Reading

Tip Berhenti Merokok


Kali ini entry tentang MEROKOK. Tips terbaik berhenti merokok. Jom baca setetusnya.

TIPS BERHENTI MEROKOK

Terdapat pelbagai cara yang disenaraikan sekiranya anda membuat carian di Google, namun anda mungkin tidak pasti yang mana satu lebih berkesan dan sesuai untuk anda. Artikel ini akan menceritakan tips-tips terbaik untuk anda berhenti merokok. Di akhirnya nanti tips yang membuatkan anda mendapat kebaikkan keseluruhan

KENAPA PERLU BERHENTI MEROKOK?

Tips yang saya senaraikan di sini adalah dari Kementerian Kesihatan sendiri.

Merokok memberi keburukan kepada semua orang. Ia tidak memberi kebaikan kerana:


  • Merokok memberi kesan buruk kepada orang di sekeliling anda terutama ahli keluarga.
  • Ibu yang mengandung boleh melahirkan anak tidak cukup bulan, kurang berat badan atau mati selepas lahir.
  • Kanak-kanak yang terdedah kepada asap rokok boleh:
  • Sering sakit dengan mengalami batuk-batuk, selsema serta jangkitan telinga, hidung dan tekak
  • Mengalami perkembangan paru-paru yang lemah
  • Mendapat asma

Harus diingat, persediaan dari segi fizikal, mental dan emosi amatlah penting apabila anda hendak berhenti merokok kerana ia adalah gaya hidup kurang sihat yang sudah menjadi tabiat yang mungkin sudah bertahun lamanya. Tapi pilihlah untuk berhenti merokok dan berusaha sehingga berjaya.

1. PERSEDIAAN FIZIKAL
Anda mungkin juga mempunyai tanda-tanya seperti penambahan berat badan selepas anda berhenti merokok. Sebenarnya, apabila anda berhenti merokok, deria rasa anda akan menjadi lebih baik dan akan mendorong selera makan anda untuk bertambah.

Maka, pada tahap peringkat permulaan, sediakan makanan yang sihat seperti buah-buahan atau kekacang yang sihat dan elakkan makanan ringan! Dan apabila anda berhenti merokok, anda akan merasakan lebih mudah untuk anda mengamalkan gaya hidup sihat dan seterusnya mencapai berat badan yang ideal.

Benar, ia bukan mudah. Namun, ia bukan alasan untuk tidak mencuba. Tips berhenti merokok ini bukan ingin menyusahkan, tetapi memudahkah. Jangan hanya berhenti merokok pada bulan Ramadhan sahaja!

2. PERSEDIAAN MENTAL
Tips berhenti merokok ini memerlukan mental yang kuat. Memandangkan persediaan mental adalah penting, ada harus mengetahui kebaikan jangka masa pendek dan jangka masa panjang yang anda akan lakukan kepada diri anda apabila anda tidak merokok.

Berikut merupakan susur masa untuk anda melihat kebaikkan yang anda boleh rasakan dari semasa ke semasa dan jadikan ini sebagai motivasi untuk anda terus berhenti merokok:


  • 20 minit pertama: Tekanan darah dan nadi anda berada pada kadar normal.
  • 8 jam: Kuantiti nikotin dan karbon monoksida dalam darah anda berkurang kepada separuh, Oksigen dalam darah akan kembali kepada tahap normal.
  • 24 jam: Karbon Monoksida hilang dari dalam badan anda. Paru-paru anda mula untuk mengeluarkan kotoran-kotoran daripada kesan merokok.
  • 48 jam: Nikotin tidak lagi berada dalam badan anda. Deria rasa dan bau anda akan berfungsi dengan baik.
  • 72 jam: Anda boleh bernafas dengan normal dan mudah. Badan anda akan menyerap lebih banyak oksigen dan tahap tenaga anda meningkat.
  • 2 – 12 minggu: Kitaran darah anda akan kembali normal.
  • 3 – 9 bulan: Masalah seperti batuk, selsema dan susah untuk bernafas akan berkurangan kerana daya fungsi paru-paru meningkat kepada sepuluh peratus (10%).
  • 5 tahun: Risiko untuk anda kena sakit jantung berkurangan sebanyak separuh atau lima puluh peratus (50%).
  • 10 tahun: Risiko kanser paru-paru berkurangan lima puluh peratus (50%) berbanding perokok. Risiko sakit jantung pula adalah sama seperti seseorang yang tidak pernah merokok!


3. PERSEDIAAN EMOSI
Ini tips berhenti merokok yang paling penting. Cuba bayangkan apabila anda berhenti merokok, berapa banyak duit yang boleh anda jimat. Secara psikologinya, sekiranya anda tidak kira dan cuba bandingkan, anda mungkin tidak mempunyai motivasi yang kuat.

Oleh itu, sekiranya Ali seorang perokok yang menghisap rokok sebanyak 11 batang rokok sehari dan harga sekotak rokok adalah RM12:


  • Bilangan rokok setahun: 11 rokok x 365 hari = 4015 rokok
  • Bilangan kotak rokok (20’s) = 4015 rokok / 20 = 200 kotak
  • Harga sekotak rokok (20’s) = RM 13.50
  • Penjimatan setahun = 200 kotak * RM 13.50 = RM 2,700
  • Penjimatan setiap bulan = RM 2,700 / 12 = RM 225


Dengan penjimatan ini, anda boleh membayar bayaraan bulanan untuk anda memiliki sebuah kereta Perodua Axia. Bayangkan tiap batang rokok yang anda hisap sekarang mampu memboleh anda untuk memiliki kerta, atau tiket kapal terbang ke kota eropah seperti Paris, Amsterdam dan Frankfurt.

4. MENGAMALKAN PENGAMBILAN VIVIX 



Alhamdulillah, ramai customer kami ikhtiar dengan VIVIX dalam usaha berhenti merokok.

Bagaimana vivix shaklee boleh membantu perokok tegar berhenti merokok ?

1. Vivix Menghilangkan Ketagihan Nikotin

◆ Nikotin adalah antara bahan utama dalam rokok. Apabila perokok menghisap rokok, nikotin yang disedut tadi akan meresap ke dalam tubuh, termasuklah salur darah, sehinggalah ke dalam sel tubuh. Nikotin ini lah akan menyebabkan ketagihan merokok. Vivix akan mendetokskan nikotin tadi dari dalam darah, organ, otak dan sebagainya. Apabila nikotin sudah tiada, maka rasa ketagihan merokok tu akan hilang.

2. Menghilangkan Kesedapan Rasa Rokok.

◆  Orang yang merokok akan ada rasa satu feeling apabila dia hisap rokok. Sebab tu, apabila mereka mula berhenti merokok mereka merasa lain macam. Tapi dengan vivix, tiada lagi rasa kesedapan rasa rokok tu.
.
3. Kurangkan simptom Withdraw Bila Berhenti Merokok.

◆ Seperti yang kita tahu, apabila seseorang nak berhenti merokok secara mengejut akan menyebabkan mereka mengalami masalah kesihatan lain. Ini adalah kerana badan mereka terkejut dengan kedaaan yang tidak biasa (tidak merokok)

Tapi dengan pengambilan VIVIX dan DTX Complex membantu badan untuk mendetoks kan segala benda berbahaya akibat merokok yang ada dalam organ badan kita terutamanya hati. DTX Complex memang di khaskan untuk hati yang rosak !



Ini adalah kerana kandungan Vivix Shaklee itu sendiri yang bersifat antioksida yang sangat tinggi. Terhasil daripada buah anggur muscadine yang sangat tinggi kandungan revestrolnya.

Bagi mereka yang merokok, setiap sedutan daripada rokok itu menghasilkan beribu-ribu radikal bebas masuk dalam tubuh badan. Bayangkan satu batang rokok berapa kali sedutan

VIVIX Shaklee bertindak untk menggantikan sel-sel yang telah rosak dengan sel-sel baru . Selepas beberapa hari mengambil sesudu teh, perokok akan merasakan seperti pahit bila mahu merokok. Seolah-olah seperti pertama kali mencuba rokok. Penyakit yang dikaitkan dengan merokok adalah penyakit jantung. Dengan vivix, bukan sahaja boleh hilangkan ketagihan merokok namun membantu untuk kurangkan masalah sakit jantung. Tetapi perlu konsisten pengambilannya.

Untuk itu anda juga boleh baca di sini 
Promosi vivix
Khasiat Polyfenol
Testimoni Perokok Tegar

Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Continue Reading

Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

Hai Salam 1 Malaysia.
Untuk pembukaan entri testimoni vivix, saya hidangkan dengan kebenaran cerita di sebalik pengalaman dan pengajaran dari pak cik di bawah ini. 
Bukaan rekaan tetapi kebenaran yang nyata.

Testimoni Berhenti Rokok

Tak dinafikan kalau nak berhenti rokok 'will power' mesti kuat.

Perkongsian harini dari seorang pakcik yang dah merokok dari umur 15 tahun.

Dan harini dah masuk 4 tahun beliau berhenti.

Katanya dulu,
Doktor cadangkan jangan terus berhenti rokok. Cuba kurangkan batang dulu. Tapi pakcikni terus stop.

Sebab memang biasanya perokok memang ada kesan sampingan kalau berhenti.

Dan pakcikni amalkan minum Vivix.

Biasala perokok mesti ada lagi rasa nak merokok. Beliau cuba juga 1-2 batang tapi tak boleh nak hisap sebab rasa tak sedap. Sampai kopi pon rasa payau.

Bukan tu saja, pakcik ni fit lagi kerja kat syarikat telco. Panjat tangga menara 72 meter boleh lagi terus sampai atas tanpa stop.

Sekian sharing harini.

'Vivix is the best antioxidant'



TESTIMONI PEROKOK TEGAR YANG MENGAMALKAN VIVIX SHAKLEE 

























Jom Order Vivix Promo

Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Continue Reading

Manfaat Gla Complex Shaklee

Assalamualaikum semua

Saya nak kenalkan satu produk Shaklee, iaitu GLA COMPLEX. GLA merupakan hasil kombinasi dari minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Sangat biasa dan sesuai di gunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, bagus sangat untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.

Specialnya GLA ni jugak mengandungi vitamin E. Jadi dapat membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat.



GLA COMPLEX sesuai untuk yang ada masalah:

  1. Senggugut
  2. Period tak stabil
  3. Hormon tak stabil
  4. Jerawat

KEBAIKKAN GLA COMPLEX 



Mungkin ramai yang tak menyedari bahawa GLA Complex Shaklee adalah diperolehi daripada minyak yang diekstrak dari Bunga Borage.

Mungkin anda semua tertanya-tanya kenapa Shaklee memilih Bunga Borage dan bukannya Bunga Evening Primrose sebagai sumber utama GLA. Ini kerana 
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 2 KALI GANDA jika dibandingkan dengan bunga Evening Primrose.
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 3 KALI GANDA MUDAH DISERAP oleh badan berbanding dengan bunga Evening Primrose oil. 
  • Hasilnya, sudah tentu lah 3 kali ganda lebih berkesan.Svetiap kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi 300mg GLA yang menjadi SUMBER TERBAIK OMEGA 6. 

GLA COMPLEX KOMBINASI TERHEBAT

Ada juga yang bertanya, "Kenapa produk ini tidak diberi nama Minyak Borage atau Borage Oil?
Kan ianya diperbuat daripada Bunga Borage."

Betul tu, GLA Complex Shaklee diperbuat daripada Minyak Bunga Borage.

Tetapi, sesuatu yang juga perlu anda tahu ialah, GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi Minyak Borage dan juga bahan-bahan berikut :

Asid Gamma Linolenik (GLA)Asid Linolenik Minyak Bunga MatahariVitamin E

Sebab itulah, produk Shaklee ini dinamakan GLA Complex.

Kombinasi hebat yang dihasilkan ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. 

Bioavailabiti (kadar penyerapan) juga telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik. 

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang telah dipatenkan. 



==========================================

GLA juga merupakan bahan binaan bagi Prostaglandin.
Apa pula Prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan.

Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti 
mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi.

Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. 

Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. 

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. 

Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Seterusnya jom kita tengok MANFAAT GLA COMPLEX SHAKLEE.

Herba Tradisi Yang Dipercayai
  • Borage adalah herba kegemaran orang barat.
  • Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
Mengawal Selia Estrogen dan Testosterone
  • GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
Melambatkan Menopaus
  • Memperbaiki keadaan Menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi.
  • Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
Memperbaiki Prostatomegaly
  • GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
Menentang Kanser
  • GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
Memperbaiki Inflamasi Kulit
  • Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap
  • Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism, arthritis
Menghalang Komplikasi Diabetes
  • Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. 
  • Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan
  • Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan.
  • Ambil masa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.
Memperbaiki Tekstur Rambut
  • Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

  • Membuatkan rambut tampak lebih bersinar dan kuat.

TESTIMONI GLA COMPLEX











Berminat nak rasai segala kebaikan di atas and nak tahu lebih lanjut mengenai GLA COMPLEX atau produk2 SHAKLEE yang lainnya? Feel free untuk

Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat



Continue Reading