Terbaru Di Pasaran: ESP (sachet)

Promosi Bermula 17-30 Jun 2021

Minuman protein yang memudahkan, senang dihidang dan boleh dinikmati pada bila-bila masa, di mana sahaja!

Ia semudah 1,2,3!
Hanya koyakkan, tuang dan minum!
Kekal sihat dan bertenaga kini lebih mudah dengan Sachet ESP Soy Protein yang kaya dengan protein dan kalsium. 
Minuman soya protein dalam sachet yang memudahkan, senang dibawa, dan boleh dimasukkan ke dalam poket atau dompet anda untuk dinikmati pada bila-bila masa, di mana sahaja! Sesuai untuk orang dewasa yang bekerja dengan gaya hidup pantas, pengembara tegar, remaja, dan malah orang tua.

#11034 | 10 sachet / 10 hidangan
Saranan penggunaan: Masukkan 1 sachet (28g) produk ini ke dalam segelas susu, jus buah, air kosong, atau minuman kegemaran dan gaulkan dengan sekata.
Pilihan: Tambah buah-buahan dan kisar.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
• Sachet individu yang sesuai untuk penggunaan 
segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.
• Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-
diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah 
Program Pengekalan Identiti (IPP).
• Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein 
berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu 
menurunkan paras kolesterol*. 
• Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility 
Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang 
tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan 
pada protein haiwan.
• Membekalkan 9 asid amino.
• Tinggi dengan kalsium yang membantu 
perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk 
memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol 
darah adalah 25g sehari

Kandungan Esp

Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula dalam darah.
Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.
 Makanan Protein Soya Segera juga mempunyai 
tindak balas “turun-naik”.

Bacaan Indeks Glisemik (GI) 

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah, paras gula darah kekal stabil,membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.

Harga Esp Sachet 

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!
Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY


Continue Reading

7 Persoalan Anda Mengenai Vitamin C, Terjawab!

7 Persoalan Anda Mengenai Vitamin C, Terjawab!

7 Persoalan Anda Mengenai Vitamin C, Terjawab!

Vitamin C dianggap sebagai vitamin yang serba boleh kerana pelbagai manfaat yang mengagumkan.

Di sini, kami memberikan jawapan terhadap soalan-soalan yang mungkin ditanya mengenai nutrient terbaik ini yang menyokong dalam kesihatan badan.


Vitamin C untuk Ibu Hamil 


1) ADAKAH LEBIH BAIK MENGAMBIL VITAMIN C YANG LEBIH TINGGI DALAM SATU MASA ATAU MENGAMBIL DOS YANG KECIL SETIAP HARI? 

Vitamin C tidak dihasilkan oleh badan, oleh itu kita perlu menambah vitamin penting ini melalui diet.


Walaupun anda mengambil kuantiti vitamin C yang tinggi, badan anda hanya boleh menyerap apa yang diperlukan dan membuangnya jika berlebihan. Pilihan untuk mengambil vitamin C melalui Sustained Release System dimana 100mg vitamin C dilepaskan setiap jam, sepanjang lima jam bagi memastikan penyerapan maksimum pada badan. Warga emas dan mereka yang merasa tidak sihat mungkin memerlukan rangsangan tambahan vitamin C bagi perlindungan tambahan.


Vitamin C Penting Untuk Kecantikan 


2) SAYA MAKAN MAKANAN YANG SIHAT TERMASUK SAYURAN DAN BUAHAN. PERLUKAH SAYA MENGAMBIL VITAMIN C?

Kandungan vitamin C dalam buahan dan sayuran mungkin berbeza-beza, terutamanya selepas membasuh, memotong dan memasak. Untuk mendapatkan 500mg vitamin C, anda perlu makan buah oren sebanyak 7.5 biji, 6 cawan brokoli atau 119 batang lobak merah.

Adalah mustahil untuk mencapainya dalam diet harian, kerana kos yang tinggi. Cara bijak adalah dengan mengambil melalui suplemen. Sustained Release Vita-C Plus™ hanya memberikan kos 40 sen sahaja setiap biji!


Vitamin C untuk Resdung 

3) SAYA MEMPUNYAI GASTRIK..SAYA DENGAR BAHAWA PESAKIY GASTRIK TIDAK DIGALAKKAN UNTUK MENGAMBIL VITAMIN C.

Ini adalah salah tanggapan. Terdapat pelbagai sumber suplemen vitamin C yang diperbuat daripada bahan-bahan yang tidak akan menyebabkan sakit gastrik. Pilih vitamin C yang diekstrak dari jagung yang lembut serta sensitif pada perut.


Vitamin C Penting Untuk Hb Rendah 


4) BERAPA BANYAK VITAMIN C YANG PERLU SAYA MAKAN SETIAP HARI?

Kajian yang dijalankan oleh Institut Perubatan (IOM) menunjukkan bahawa pengambilan vitamin C yang tinggi mempunyai risiko ketoksikan yang rendah dan kesan buruk telah dilaporkan apabila penggunaan harian adalah 3000mg/hari.

Kementerian Kesihatan Malaysia telah menggariskan pengambilan vitamin C maksimum kepada 2000mg/hari.


Vitamin C Penting Dalam Set Ibu Hamil


5) SUSTAINED REALEASED VITA-C MEMPUNYAI KOMPONEN YANG DIPANGGIL BIOFLAVONOID..APAKAH IA?

Bioflavonoid adalah antioksidan yang hanya terdapat dalam tumbuhan dan buah sitrus. Mereka bekerja secara gabungan dengan vitamin C untuk meningkatkan penyerapan dan penggunaannya.

Sebagai contoh, anda boleh menjumpai bioflavonoid dalam pulpa dan sabut putih yang terdapat di tengah buah sitrus.

Ada yang berasa pahit dan kenyal dan biasanya ia dibuang. Di Shaklee, kami menggunakan bioflavonoid daripada buah sitrus, memberi anda kebaikan menyeluruh yang terdapat dalam setiap tablet yang mudah ini.


Vitamin C Penting Untuk Stress Dan Jerawat


6) BOLEHKAN VITAMIN C MENCEGAH SELESEMA?

Vitamin C boleh didapati dengan banyak dalam sel darah putih – salah satu daripada sel imun kita. Antara peranannya adalah untuk menyokong dan merangsang perlindungan imun.

Kajian menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen vitamin C secara berkala mengalami tempoh selesema yang lebih pendek dengan simptom yang lebih ringan. Bagaimanapun, kemungkinan untuk ia mencegah anda daripada mendapat selesema adalah rendah2,3.

Oleh kerana vitamin C selamat diambil setiap hari dalam jangka masa panjang, ada baiknya anda memulakan pengambilan vitamin C minimum 500mg setiap hari untuk merangsang perlindungan imun anda.

Vitamin c Penting Untuk Cantik


7) APAKAH BENAR PEROKOK MEMEELUKAN LEBIH BANYAK VITAMIN C? 

Ya. Perokok menggunakan vitamin C di dalam badannya pada kadar yang lebih cepat, berbanding dengan bukan perokok.

Satu kajian mendapati bahawa perokok mempunyai tahap vitamin C yang sangat rendah di dalam badan mereka3 manakala kajian lain pula mendapati individu yang mengalami kekurangan vitamin C berisiko tinggi untuk mendapat jangkitan paru-paru1. Oleh itu, suplemen vitamin C sangat disarankan kepada perokok dan mereka yang tinggal bersama perokok.


Vitamin C Untuk Ibu Bersalin 


Rujukan:

1. Ascorbic Acid (Vitamin C). 2005. Recommended Nutrient Intake for Malaysia 2005. Pg: 107 – 109.

2. Harri HemilΓ€. 2017. Vitamin C and Infections. Nutrients. 9(4), 339; https://doi.org/10.3390/nu9040339

3. Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.

4. Smith JL, Hodges RE. Serum levels of vitamin C in relation to dietary and supplemental intake of vitamin C in smokers and nonsmokers. Ann N Y Acad Sci. 1987;498:144-52. doi: 10.1111/j.1749-6632.1987.tb23758.x. PMID: 3475996.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY


Continue Reading

Cara Kawal Nafsu Makan

Cara Kawal Nafsu Makan

Mesti teruja kan nak tau Cara Kawal Nafsu Makan dalam entri saya kali ni. Dimusim pandemik ini kerajaan memang menyarankan supaya kita duduk di rumah. Hanya yang berkepentingan saja boleh keluar rumah. 
Yang dibenarkan bekerja hanya yang telah diberikan izin dari pihak kerajaan. Yang lain hanya BDR (bekerja dari rumah) atau WFH (work form home).

Mentang-mentang kerja dari rumah, tekaknya pun tak leh control .. hehehe 
Makan !!
Makan !!
Makan !!
Pastu sembelit pulakk
Tunggu punya tunggu hari ke sehari tak juga membuang 
Alamak haii mula dah rasa stress 
Mula la dah rasa pening 
Perut dah rasa tak sedap 
Perut dah keras 
Perut dah boncit 

Confirm najis pun dah keras 
Nak meneran takut buasir pulak 
Tak payah risau 
Set Promosi Terbaru Shaklee kali ni 
dah cukup memberi keperluan anda di musim pendemik terutamanya yang hanya berkerja dari rumah.

Best Seller Set With Cinch Vanilla

Set kali ini datang dengan fungsi yang lebih menarik. Sesuai bagi mereka yang nak kawal nafsu makan yang membuak-buak.

B COMPLEX
Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  • Menukarkan makanan menjadi tenaga 
  • dengan cekap dan berkesan.
  • Menggalakkan fungsi badan yang normal.
  • Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat.
  • Membekalkan kesemua 8 vitamin yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda , melengkapi jurang nutrisi vitamin B. 
  1. Vitamin B12
  2. Thiamin
  3. Asid Pantotenik
  4. Vitamin B6
  5. Riboflavin
  6. Niacin
  7. Folat
  8. Biotin
Manfaat B Complex 

Kandungan B Complex 

CINCH SHAKE VANILLA
Kaya dengan protein dan kalsium.
Mengandungi serat yang tinggi, iaitu 6 gram setiap sajian. Makanan tanpa kolesterol.

Makan dengan bijak, Shake dengan sihat. Tahukah anda, di antara sepuluh azam yang sering dibuat adalah untuk mengurangkan berat dan mengekalkan berat tersebut. 
Jika anda ingin menurunkan berat anda dengan berkesan, inilah caranya. Cinch Mixed Soy Protein Shake adalah minuman yang lazat, pantas dan berkhasiat untuk anda. Ia membekalkan nutrien seumpama satu hidangan, tetapi rasanya enak seperti pemanis mulut.

Leusina adalah asid amino penting, yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan. 
Oleh kerana tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan leusina, ia mesti diperolehi dari sumber makanan. 
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leusina bermanfaat dalam:
  • Menggalakkan pengeluaran otot.
  • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.
  • Menyokong pemulihan otot.
  • Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.
Leusina diperlukan oleh individu yang:
  1. INGIN MENGAWAL BERAT BADAN
  2. INGIN MENGEKALKAN JISIM OTOT
  3. SEDANG DALAM REJIM KECERGASAN
  4. INGIN MENGAMBIL MAKANAN YANG CEPAT DAN BERKHASIAT SELEPAS SENAMAN
Manfaat Cinch Shake 

Info Cinch Shake 

OMEGA GUARD
SPEKTRUM LENGKAP ASID LEMAK PERLU OMEGA-3 DENGAN KETULENAN TINGGI ADALAH NUTRIEN YANG ANDA PERLUKAN UNTUK BADAN YANG KUAT DAN SIHAT.

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
  • Membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. 
  • Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).
Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
 
Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Manfaat Omega Guard

Info Omega Guard

OSTEMATRIX
KESIHATAN TULANG
TULANG YANG KUAT UNTUK TUBUH YANG KUAT. BINA DAN PASTIKAN TULANG ANDA KUAT DENGAN NUTRIEN PEMBINA-TULANG UNTUK MEMASTIKAN IA KEKAL SIHAT SEPANJANG MASA.

Kalau tulang tak kuat macam mana nak cergas. Mesti baring, tidur je. Bangun tidur nak makan.
Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. 
Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

TAHUKAH ANDA?
ANDA MEMERLUKAN LEBIH DARIPADA KALSIUM untuk Tulang yang Kuat
  1. Kalsium - Bahan asas untuk membina tulang
  2. Boron - Membantu metabolisme tulang
  3. Kuprum, Zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang
  4. Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang
  5. Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium

Manfaat Ostematrix

Ostematrix Untuk Siapa?

VITAMIN C 
Bila tubuh badan sihat, baru anda mempunyai kekuatan untuk meneruskan misi mengawal nafsu makan.
Selain itu vitamin c jugak 

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

TAHUKAH ANDA?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY






Continue Reading

Promosi Youth Skincare Jun 2021

Promosi Youth Skincare Bulan Jun 2021

PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!


Skincare ni ambil masa 8 TAHUN untuk dihasilkan oleh pakar estetik, dermatologist dan juga pakar mata.
Selepas ujian, 100% pengguna YOUTH alami effect positive pada kulit iaitu kulit mereka:
  1. Kurang kedut
  2. Kurang parut
  3. Kurang jeragat
  4. Kurang pigmentasi
  5. Makin lembap
  6. Makin cerah
Mengikut indeks kulit.
2/3 dari wanita yg menggunakan YOUTH mengalami kulit muda 10 tahun dari usia sebenar.

10 SET-SET PROMOSI YOUTH 
(Harga sudah tertera di setiap poster promosi)

Promosi Pertama 

Promosi Kedua

Promosi Ketiga

Promosi Keempat

Promosi Kelima

Promosi Keenam

Promosi Ketujuh

Promosi Kelapan

Promosi Kesembilan

Promosi Kesepuluh

KELEBIHAN SETIAP PRODUK YOUTH SKINCARE 
(sudah pun tertera di setiap poster) 

Youth Rafiance c+e

Youth Activating Serum

Youth Age Defence Moisturizer Spf50

Youth Luminous Gel Oil Cleanser

Youth Perfecting Skin Toner

Youth Advanced Renewal Night Cream Light&Rich

Youth Moisture Lock Day Cream

Youth Restoring Eye Treatment

Youth Purifying Clay Mask

Youth Hydrating Clay Mask 


YOUTH SKINCARE SHAKLEE TERBAIK!!!
Kebaikan Skincare Youth Shaklee yang setakat ini mencatat 10% review positif dari pengguna.

Kebaikan Youth Shaklee Skincare ni adalah hasil usaha dan kesabaran para saintis Shaklee yang bekerja keras selama 8 tahun untuk menghasilkan Produk Skincare yang SANGAT BERKESAN.

KEBAIKAN DAN MANFAAT DARI SHAKLEE YOUTH SKINCARE

1. MENINGKATKAN KESIHATAN DAN KECANTIKAN KULIT SECARA DRAMATIK
Bukan sahaja dramatik malah drastik! Tapi jangan risau, ini bukan kes banyak bahan kimia  sebaliknya sangat SELAMAT. Bahan aktif dalam YOUTH menjamin usia kulit anda akan 100% kelihatan lebih muda! 

2. MEMADAMKAN SEDEKAD PENUAAN
100% pengguna mendapati usia kulit mereka menjadi lebih muda dari sebelumnya dan 2/3 daripada mereka telah terbukti mengalami lebih SEDEKAD lebih muda! 

3. KEPUTUSAN KLINIKAL TANPA KOMPROMI
Kami bukan sekadar cakap kosong seperti kebanyakan syarikat, tetapi kami ada bukti santifik yang kukuh. Shaklee telah membuktikan keberkesanan YOUTH melalui SKIN AGE INDEX. 

4. KUASA BOTANIKAL DAN YOUTH COMPLEX
Youth skin care Shaklee dibangunkan dengan 5 bahan botanik yang sangat hebat dengan bahan-bahan kuasa alam semulajadi seperti :
• Muscadine Grape 
• Lotus Japoniceus 
• Apple Stem Cell Extract 
• Schisandra Chinensis Fruit Extract 
• Vital Repair + ®Complex 

5. YOUTH DIBANGUNKAN OLEH SYARIKAT NUTRISI BUKAN SYARIKAT KOSMETIK
Siapa lagi yang lebih arif tentang keperluan nutrisi kulit kalau tidak Shaklee?  Youth skin care  bukan sahaja bertindak dipermukaan kulit malah membaiki dari dalam seawal peringkat DNA!  Dijamin 100% hebat!!

Ini peluang untuk anda tidak kira lelaki atau wanita kelihatan lebih awet muda, memiliki kulit yang bebas jerawat, jeragat, kedutan, eyebag, dengan cara yang sangat selamat. Ini produk pertama seumpamanya & amat diyakini.

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pemakaian yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka hubungi saya sebagai agen sah Shaklee anda.

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY
















Continue Reading

Mengapa Vivix Tidak Beku Walaupun Simpan Dalam Freezer?

Vivix Tetap Cair 

Mesti ada yang tak percaya. 
Mesti ada yang tertanya-tanya dengan tajuk entri saya kali ini. Saya nak huraikan persoalan itu di sini. Jemput baca sampai habis yea.


Vivix 100% tanpa air, tanpa campuran gula, tiada perisa tambahan, tiada perwarna tiruan yang boleh merosakkan struktur vivix. Apabila Vivix tak beku ia menunjukkan bahawa VIVIX mengandungi POLIFENOL dan RESVERATOL yang tulen.

Ini lah sebab utama mengapa Vivix tidak beku.
” Orang kata kalau nak tahu madu asli ke tidak, boleh letak dalam freezer (bahagian beku). Kalau beku, maksudnya ada campuran gula. Tapi jika dia tidak beku bermakna madu itu adalah yang asli dan original tanpa sebarang campuran”.

Eksperiman Vivix Pertama 

Vivix pula bila simpan dalam freezer keluarkan ianya still cair…TAK BEKU..walaupun simpan berjam-jam dalam freezer, malah rasanya lagi sedap. Inilah dia keistimewaan vivix yang tidak boleh didapati di mana-mana melainkan dengan SHAKLEE.

Eksperimen ke atas vivix dan jus buah-buahan jika dibiarkan di mana-mana ternyata semut tidak mahu datang dekat pada vivix kerana vivux TIDAJ MENGANDUNGI GULA berbanding jus buah-buahan yang mengandungi kandungan gula yang tinggi. Di mana semut mudah datang.

Eksperimen Vivix Kedua 

Vivix terbaik hasil rumusan dari 4 bahan ekslusif anggur muscadine, purple carrot, Europian elderberry, polyganum cuspidatum.
Vivix juga turut di iktiraf sebagai Super Excellent Brand dari Books Of Record.
Hebatnya Vivix, tak hairanlah kalau google testimoni Vivix, berjuta testimoni yang best-best. Dari sekecil-kecil masalah kesihatan, sampai lah ke penyakit kronik.

Bahan Kandungan Vivix

3 FAKTA MENARIK VIVIX YANG WAJIB TAHU.
Sampai ramai yang angau, sampai beribu orang tergilakannya.


FAKTA NO 1 :
Para Saintis Shaklee mengambil masa bertahun-tahun untuk hasilkan VIVIX. Bukan 3 bulan, bukan 7 bulan dan bukan juga 12 bulan.

Malah VIVIX Shaklee ni patent pending. Apa dia patent pending? Maknanya produk ni dah dihantar permohonan utk dapat hak patent exclusive hanya boleh didapati di Shaklee. Dengan adanya patent pending, VIVIX ni secure, tidak ada company lain boleh tiru atau ciplak formula produk Shaklee ni.


APA YANG SHAKLEE PATENKAN KHAS UNTUK VIVIX?
1. Proses Cold Filling Extraction.
Ada banyak jenis proses untuk ekstrak jus/minyak/pati dari tumbuh-tumbuhan. Cold extraction maknanya buah-buah yang digunakan dalam VIVIX di-press untuk mengeluarkan patinya dengan suhu rendah.


Biasa proses yang guna air panas/suhu panas. Process macam ini boleh menurunkan kualiti produk itu walaupun hasilnya mungkn lebih banyak.
VIVIX Shaklee tidak mengandungi sedikit pun air.
Shaklee patenkan proses cold filling extraction ini khas dalam pembuatan untuk VIVIX. Nampak kan, begitu teliti process ini demi menjaga kualiti.


2. Gabungan Polifenol
Bagi kesan maksimum, VIVIX bukan cuma ada resveratrol tapi gabungan 15 polifenol. Umpama kita telan anggur muskat sebijik.


3. Semulajadi, tanpa pengawet dan stabil.
Cuba letakkan VIVIX atas meja, VIVIX tidak meruap. Cuba letak dlm freezer, VIVIX tidak beku.
Dan tindakan ini bukan dengan bantuan bahan-bahan kimia. Haaa betapa specialnya Sang VIVIX si tonik merah. Berbaloi dengan nilai wang yang kita bayar.

3 Paten Untuk Vivix


FAKTA NO 2 :
Salah satu bahan utama VIVIX adalah makanan syurga dan disebut dalam KITAB AGAMA MASING-MASING.
Apa dia ? ANGGUR. Siapa kita untuk menafikan anggur makanan syurga. Dan ia adalah salah satu dari 4 bahan utama VIVIX adalah anggur.
Anggur bukan sebarang anggur, tapi anggur muscadine yang mana hanya anggur jenis ini yang mempunyai ELLERGIC ACID yang mampu elak kancer terjadi (occuring), membesar (growing) dan merebak kebahagian anggota lain(metastasizing).
Specialnya kan ? 


FAKTA NO 3 :
VIVIX tidak beku bila diletakkan dalam peti ais beku.
Bermakna apa? Ini bermakna ketulenan kandungan dalam sebotol VIVIX.
Orang kata nak test madu tulen atau yang dicampur gula dan air, simpan dalam peti sejuk.
Sekarang uji VIVIX. Letaklah pada suhu paling sejuk yang boleh. Simpan semalaman ke..2 hari ke. Cuba tuang, masih mengalir cecair VIVIX.
100% tanpa air. Tiada campuran gula. Tiada perisa, tiada pewarna tambahan yang boleh merosakkan struktur VIVIX. Terbaik lah! 

INILAH VIVIX HANYA ADA DI SHAKLEE






VIDEO INI MENUNJUKAN VIVIX TIDAK BEKU 

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY



Continue Reading