Tingkatkan Tenaga di bulan Ramadhan dengan Protein Berasaskan Tumbuhan!


Ketika berpuasa, anda tidak akan makan atau minum untuk 
sekurangkurangnya 10 jam. Keadaan ini boleh menyebabkan badan anda untuk bertukar ke fasa berpuasa, di mana badan anda akan menggunakan tenaga daripada glukosa yang disimpan di hati dan otot. Apabila semua glukosa telah digunakan dengan sepenuhnya, sumber tenaga yang berikutnya adalah lemak. 

Puasa yang berterusan selama beberapa hari hingga ke beberapa minggu akhirnya akan mengubah lemak di dalam badan kita kepada protein sebagai sumber tenaga. Walau bagaimanapun, proses menggunakan protein sebagai sumber tenaga adalah tidak sihat kerana ia akan menyebabkan:
• Kemerosotan otot.
• Mengakibatkan keletihan.
• Merendahkan kadar metabolik badan.

TINGKATKAN DAN KEKALKAN TENAGA ANDA!
• Ambil minuman berprotein tinggi semasa berbuka dan 
semasa bersahur untuk mengekalkan rasa kenyang yang 
lebih lama.
• Pilih protein berkualiti tinggi yang mudah diserap oleh 
tubuh.
• Pilih minuman protein dari sumber tumbuhan yang 
rendah lemak dan tanpa kolesterol untuk membina 
badan sihat ketika puasa.
• Pilih minuman protein yang tinggi kalsium dan rendah 
Indeks Glisemik, membantu anda mengekalkan 
tenaga dan fokus sepanjang hari.

RM162 : harga retail 
RM129 : harga ahli

Keistimewaan Shaklee
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO), sihat untuk sekeluarga. 
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
  • Protein berkualiti tinggi. Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan. 
  • Membekalkan 9 asid amino.
Alami tenaga yang berpanjangan di bulan puasa ini dengan
segelas ESP setiap hari!


Musim berpuasa puasa ni sehingga bulan Ramadhan ESP shaklee memang menjadi Permintaan tinggi... 

Bukan bagi tenaga jer, serentak bantu rasa kenyang , kecantikan kulit, halus kan kulit, rambut gugur, gastrik, kurangkan kandungan gula dan g
kolestrol dalam darah... dan banyakkk lagi manfaat untuk kesihatan..

No wonder ESP item hot sales selepas VIVIX. 
Stok semakin menyusut, korang patut grab dari sekarang . Yang belum cuba sure tak menyesal. 

Testimoni Pertama

Testimoni Kedua 

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 


Continue Reading

Life Shake MIXED SOY PROTEIN WITH ELDERBERRY: Nutrisi Lengkap Penuh Khasiat

Akan Datang Ke dunia Shaklee

Life Shake merupakan hidangan semua-dalam-satu yang lengkap, kaya protein, kalsium, serat, vitamin dan mineral, dengan tambahan ekstrak Elderberi untuk meningkatkan perlindungan.
Kaya, berkrim dan sangat lazat dengan sistem pemanis baharu kami, Reb M, Life Shake meningkatkan tenaga, memberi rasa kenyang yang lebih lama, membantu 
mengekalkan berat badan yang sihat dan menyokong kesihatan secara menyeluruh

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
• Membekalkan 20g protein soya ultra-tulen, Bukan GMO bagi setiap hidangan, termasuk campuran proprietari protein biji chia organik dan biji labu organik.
• Rendah indeks glisemik yang menampilkan inovatif pemanis baharu, Reb M, untuk membantu mengekalkan paras gula darah yang sihat dan memberikan rasa kenyang 
yang lebih lama.
• Prebiotik daripada campuran bijirin dan enzim pencernaan untuk pencernaan yang lebih baik dan meningkatkan penyerapan protein.
• Dikuasakan oleh Leusina untuk mengekal dan membina otot, membakar lemak dan menyokong metabolisma.
• Tanpa lemak trans, bebas kandungan tenusu.


Hidangan Semua-Dalam-Satu yang lengkap 
  1. 20 gram protien
  2. 24 vitamin dan mineral 
  3. Pemanis tanpa kalori 
  4. Red M
  5. Prebiotik dan enzim
  6. Luesina
  7. 6 gram serat 
  8. Bukan GMO 
  9. Rendah glisemik
  10. Tanpa kolesterol
  11. GF bebas gluten
  12. V vegan 

Hanya 2 SUDU untuk mendapat:
1) SARAPAN BERKHASIAT
Hidangan lengkap 20g protein bukan GMO dengan nisbah tepat bagi semua 9 asid amino perlu.

2) SNEK SIHAT
Padat dengan 24 vitamin dan mineral harian yang penting, 
dengan hanya 150Kcal.

3) TENAGA SEBELUM DAN SELEPAS BERSENAM
Leusina membantu mengekal dan membina otot tanpa lemak untuk meningkatkan metabolisma dan 
pembakaran lemak.

4) KESIHATAN PENCERNAAN
Ditambah dengan ekstrak elderberi untuk meningkatkan perlindungan, 6g serat, enzim pencernaan dan juga prebiotik proprietari bagi membantu kesihatan usus anda.

5) PENGURUSAN BERAT BADAN YANG SIHAT
Hidangan rendah glisemik yang dimaniskan secara sempurna dengan Reb M, untuk mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan berat badan yang sihat. Sangat bagus sebagai pengganti makanan.

6) TENAGA DAN RASA KENYANG YANG LAMA
Membantu anda kekal bertenaga, berasa puas dan mengurangkan keinginan untuk makan.


Saranan penggunaan:
Campur 2 skup serbuk ini ke dalam 
1 cawan susu tanpa lemak dan 
campur sebati.

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 


Continue Reading

Eldeberi Beri Yang Luar Biasa


Saiznya kecil. Kuasanya besar. Elderberi adalah Makanan Luar 
Biasa (superfood), penjana nutrien, kaya dengan fitonutrien. Selama berabad-abad, Elderberi terkenal kerana mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang mengagumkan, termasuk kesihatan imun.

MANFAAT ELDERBERI YANG MENGAGUMKAN
1) Tinggi Kandungan Antioksidan
Sumber asid fenolik, flavonol, Vitamin A dan C yang bagus, iaitu antioksidan utama untuk membantu melawan radikal 
bebas dan tekanan oksidatif.

2) Kaya dengan Polifenol-Antosianin
Nutrien utama dalam Elderberi, antosianin adalah sebatian yang bertanggungjawab memberikan buah ini warna ungu gelap dan ia popular dengan sifat antikeradangan dan 
antikarsinogenik, manfaat kesihatan kardiovaskular dan kesihatan imun. Elderberi mengandungi lebih banyak antosianin berbanding beri yang lain.

3) Secara tradisional digunakan untuk melegakan simptom 
demam dan selsema
Makanan perubatan dan penawar semulajadi dalam perubatan tradisi rakyat Eropah untuk membantu melegakan demam, selsema, sakit-sakit badan, batuk, hidung tersumbat dan sinus.

4) Meningkatkan Pertahanan Badan
Mengandungi ciri antibakteria dan antivirus semulajadi, yang boleh membantu badan anda melawan jangkitan.

5) Mempercepatkan penyembuhan, Mengurangkan demam 
dan selsema yang berpanjangan.
Kajian mendapati bahawa penghidap selsema mengalami tempoh serangan yang lebih pendek dan simptom yang kurang teruk apabila mengambil ekstrak elderberi pada permulaan kemunculan simptom. Sebatian dalam elderberi didapati menyekat protein dalam virus selsema daripada melekat kepada sel perumah. Ini dapat menjelaskan mengapa ia kelihatan boleh melawan selsema.

NILAI ORAC UNTUK PELBAGAI JENIS BERI

Eldeberi mengatasi beri yang lain


Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 

Continue Reading

Air Penghilang Dahaga Ketika Berpuasa

Harga PD Oren : RM87 
Harga Pd Lemon Lime : RM147

Performance Drink merupakan minuman isotonik dari Shaklee yang sangat bagus untuk badan kekal hidrat.
Bila badan dehydrate sebenarnya kita akan lebih mudah untuk terkena serangan penyakit. 

Minuman isotonik Shaklee tidak mempunyai karbonat. Dirumus khas dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi. Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada didalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah.

Hilangkan Dahaga Ketika Berpuasa.
Saper yang rasa letih selalunya pada bulan puasa?
Letih, tak larat, dahaga, tekak rasa nak minum je.
Haaa Performance Drink Shaklee boleh cover masalah itu.

SEBAB APA!!?
Kalau puasa wajib ada PD ni tau sebab time puasa kita kehilangan banyak air dalam badan, tambah lagi cuaca panas. Jadi kita ambil PD untuk kekalkan dehydration pada kadar yang minima. 
Minum waktu sahur dan berbuka. Puasa kurang letih. Badan fresh dan bertenaga .

Shaklee datangkan dengan dua perisa ;
  1. ORANGE
  2. LEMON LIME
Dua Perisa Performance Drink 

MANFAAT UTAMA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE
  1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan.
  2. Membekalkan Tenaga Dan Daya Ketahanan Fizikal.
  3. Mencegah Penyahhidratan
  4. Mengekalkan Paras Gula
  5. Performance Drink Shaklee ni sangat bagus jika ambil pada ..
  6. Cuaca panas yang melampau.
  7. Tengah beriadah atau bersukan.
  8. Melakukan kerja berat.
  9. Berpuasa.
  10. Badan tidak sihat (demam/selesema/cirit-birit).
  11. Siapa yang sesuai ambil Performance Drink Shaklee? 
  12. Mereka yg aktif sukan.
  13. Mereka yang aktif melakukan kerja dalam dan luar rumah
  14. Ibu yg menyusukan anak.
  15. Ibu mengandung.
  16. Mereka yang mudah letih .
  17. Mereka yang gemar minuman isotonik, bezanya Performance Drink tiada tambahan gula.
  18. Mereka yang kurang minum Air/deyhdrate.
  19. Anak-anak yang demam
  20. Mereka yang terasa nak diserang dema atau sedang demam
  21. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka

KENAPA MINUMAN PERFORMANCE DRINK UNTUK MEREKA YANG BERPUASA?
  • INI KERANA ia membantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. 
  • INI KERANA ia mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta dan berterusan, tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah. 
  • Setelah berbuka puasa, Performance Drink dapat membantu anda untuk menambah semula tenaga - bolehlah perform solat terawih, bertadarus mahupun berqiamullai di surau atau masjid. 
  • Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. 
  • Untuk lebih lazat, bancuh Performance Drink dengan jus oren Tropicana! Cuba lah! Memang sedap! Rasa oren yang menyegarkan dan berkhasiat!
Set Berpuasa Paling Tinggi Permintaan 

BULAN NI ADA PROMOSI
PERSEDIAAN UNTUK PUASA SUPAYA TAK DE LA TELEPEK JERR NANTI
Tak pernah cuba boleh cuba inilah masanya.

TESTIMONI PERFORMANCE DRINK

Testimoni Pertama 

Testimoni Kedua

Testimoni Ketiga

Testimoni Keempat 

Semoga promosi kali ni memberi manfaat kepada semua.
Nak dapatkan harga ahli, jom join team saya INDAH LEGACY hanya RM35 sahaja

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 

Continue Reading

Promosi Shaklee April 2021

 


Assalamualaikum semua.. 

Lambat bersiaran kali ini, sebuk dengan tugas-tugas ibu.. eeee Bulan promosi shaklee seperti biasa akan menampilkan keperluan pengguna pada bulan ini. Bulan yang akan berjumpa Ramadan.
Untuk itu promosi bulan ini adalah sepeti gambar di bawah 


Setiap pembelian produk promosi 100uv, anda akan berpeluang beli botol shake hijau yang cantik ni berharga hanya RM8.50 di mana harga asalnya RM19 


Berikut ini pula set-set yang boleh anda beli bagi melayakkan anda mendapat keistimewaan seperti di atas 👆













Semoga promosi kali ni memberi manfaat kepada semua.
Nak dapatkan harga ahli, jom join team saya INDAH LEGACY hanya RM35 sahaja

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 







Continue Reading