Hari Terakhir Promosi Sustained Release Vita-C Shaklee

Sehingga pukul 12 malam, anda masih berpeluang mendapatkan promosi yang  menguntungkan iaitu dengan pembelian 3 botol Sustained Release Vita-C Shaklee akan diberikan secara percuma Chewable-C Plus.


Baca ini juga 

3 botol boleh kongsi dengan kawan-kawan. Penggunaan sehingga 6 bulan. Sangat berbaloi-baloi.


Kenapa badan kita perlukan Vitamin C? 
  • Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C sendiri
  • Tubuh kita akan kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian
  • Vitamin C dalam badan akan menyusut jika kita berada dalam keadaan stress.
  • Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan vitamin C dalam badan


Mari amalkan pengambilan vitamin C shaklee ..
Sihat dan cantik selalu dengan Shaklee...

Jom Cuba!!

http://www.wasap.my/+60197297176/vitaminCShaklee

Continue Reading

Kelebihan Sustained Realese Vita-C Plus Shaklee

Sustained Release Vita-C Plus dari Shaklee adalah salah satu cara semulajadi untuk mendapatkan khasiat vitamin C dalam setiap jam.



KELEBIHAN Sustained Release Vita-C Plus
  •  Mencerahkan dan melembutkan kulit .
  •  Menjadikan tona kulit lebih sekata .
  •  Mengatasi masalah kulit sunburn .
  •  Merangsang penghasilan Collagen dalam badan .
  •  Memelihara kesihatan tulang, gusi dan gigi .
  •  Menguatkan sistem imuninasi tubuh .
  •  Mengatasi masalah jerawat .
  •  Melindungi sel daripada kerosakan disebabkan persekitaran dan radikal bebas

KEISTIMEWAAN Sustained Release Vita-C Plus




INFO TENTANG Sustained Release Vita-C Plus



EKSPERIMEN KE ATAS Sustained Release Vita-C Plus



Ujian Kekuatan Anti-Oksidan pada belahan buah apple-apple ini di rendam dalam Air di dalam 2 JAR berbeza 

Kenapa Apple dipilih sebagai sample ujikaji ini? 
Sebab Apple adalah buah yang mudah teroksida (bila dipotong, dibiarkan dan terdedah kepada udara, ia akan menjadi hitam/buruk). So, kita gunakan produk antioksida untuk lindungi isi apple daripada buruk. Antioksida yang baik akan melindungi belahan buat apple. 

UJIAN DI LAKUKAN 

  • JAR A : Apple direndam bersama serbuk Vitamin C Sustained Reales Shaklee (di hancurkan)
  • JAR B : Apple direndam dengan air kosong 


Di rendam selama 1 hari hingga ke 3 hari dan lihat hasilnya 

  • Apple A (Rendaman VIT C) : Apple masih Fresh , bersih dan tidak teroksida sehingga 3 hari masih tidak bertukar warna! 
  • Apple B (Rendaman Air Putih) : ketara kuasa antioksida yg sangat lemah dan teroksida (apple jadi hitam), hingga hari 3 semakin buruk dan seakan menjadi buah yang rosak! 

So, nampakkan powernya Sustained Release Vita-C Plus ni sebagai antioksida. Maksudnya bila pakai tu, kulit tak mudah rosak dan mudah untuk renew sel-sel baru yang lebih sihat.

TESTIMONI Sustained Release Vita-C Plus
















Kesimpulannya Sustained Release Vita-C Plus

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi yang penting untuk tubuh badan dan fungsi utama vitamin C adalah sebagai antioksida yang baik.

Tetapi tidak seperti mamalia yang lain. Badan kita tidak mampu menghasilkan Vitamin C sendiri. Manusia mendapatkan manfaat Vitamin C dari diet dan juga suplemen. 

Berminat nak dapatkan Sustained Release Vita-C Plus

Jangan lupa klik link di bawah yea
http://Www.wasap.my/60197297176/vitamincblog

Continue Reading

Promosi Shaklee Julai 2019



Pada bulan ini Shaklee telah menawarkan beberapa promosi gempak yang sememangnya ditunggu-tunggu oleh semua pengguna-pengguna tegar Shaklee. 

Nak tau apa promosinya?
Jom baca dan tengok sampai habis tau.


1)
Zinc Plus yang mana promosi ini telah pun dilanjutkan dari bulan Jun 2019 hingga ke bulan Julai 2019.
Beli 3 botol Zinc Plus akan mendapat percuma 1 botol Zinc Plus juga.

Continue Reading

Awass!! Vape Diy


Ada kajian di buat dalam kalangan orang yang hisap rokok electronik.

Bila di tanya kenapa hisap vape

Antara jawapan mereka ialah:

1. Sebagai usaha untuk berhenti merokok
2. Rokok electronik macam vape tidak bahaya macam rokok yang kena cucuh api

Maknanya ramai yang hisap vape ni ingat ia tak bahaya macam rokok.
Dalam tahun tahun lepas dah semakin banyak kajian dijalankan tentang vape.

Adakah vape bahaya?
Adakah kandungan vape dan rokok sama?
Adakah asap vape sama bahaya macam asap rokok?

Masa awal awal vape baru popular dulu betul.. Belum diketahui kesan vape pada badan manusia.

Tapi sekarang, tahun 2018 dah ada kajian kajian saintifik terperinci buktikan betapa bahayanya vape ni.

Kepada pihak yang mengatakan isu vape adalah “isu terpencil”.. sila ambil perhatian.

Isu vape bukan main main ya. Terkini, guru menemui pen yang telah diubahsuai untuk dijadikan sebagai Vape DIY.

Cara pembuatan dan bagaimana ia digunakan TIDAK perlu kami kongsikan, tetapi ia menggunakan CECAIR NIKOTIN BERPERISA sebagai bahan utama. 

Tuan tuan, cecair nikotin yang berbau seperti buah buahan ini menyembunyikan kesan bahaya yang sangat menakutkan. Ia menyebabkan ketagihan yang luar biasa. Pelajar sekolah tak tahu akan ancaman ini.

Anak anak ini otaknya masih berkembang... Kajian menunjukkan pendedahan kepada nikotin pada usia kanak kanak menyebabkan kerosakan pada otak.

Bahagian otak yang terjejas adalah bahagian yang penting untuk pembelajaran, tumpuan, mood dan impulse control.

Apa akan jadi pada mereka sekiranya otak yang dilahirkan sempurna rosak pada usia muda?

Ibu bapa, pemimpin masyarakat, agamawan.. Tolonglah ambil perhatian, cecair nikotin berperisa ini di jual bersepah sepah di pasaran. Harganya cukup murah dan boleh dikongsi ramai.

Masih lagi rasa isu vape ini isu terpencil?? Fikirkan!

#VapeTheReturn
Kembali merosakkan anak anak anda

Sumber: Public Health Malaysia


UNTUK PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK YANG LEBIH BIJAK. BERIKAN MEREKA omega  guard shaklee 



KELEBIHAN OMEGA GUARD PADA ANAK

Haa...Omega guard bukan sahaja untuk bakar lemak, yg nak kurus saja tau. Bnyak lagi manfaat dapat kita dapat dari omega guard.

Ia juga sangat baik untuk Otak!

Terutama untuk perkembangan otak kanak2.

Dalam omega guard terdapat DHA & EPA yang dapat membantu perkembangan otak dan memori kanak-kanak.

Sebiji Omega Guard Shaklee mampu membekalkan 905mg asid lemak Omega-3 EPA & DHA

Kandungan Omega -3 juga bagus untuk kulit & sangat sesuai untuk kanak2 yang mengalami masalah kulit seperti ekzema

Selain itu, Omega guard juga dapat mengawal bacaan paras kolestrol yang cantik jadi kanak2 tidak mengalami berat berlebihan (obesiti)

Omega juga dapat meningkatkan sistem imun & kesihatan paru-paru. Sesuai untuk anak2 yg kerap demam, selsema, kurang makan.


MENGAPA perlu pilih OMEGA GUARD SHAKLEE





Kenapa best jadi member Shaklee bersama empayar kami?

1. Shaklee jenama TERKENAL & BERKUALITI yang semakin menjadi pilihan rakyat Malaysia.

2. MODAL yang RENDAH, hanya RM65 dan tidak ada yuran atau komitmen bulanan.

3. Harga AHLI YANG RENDAH jika anda PENGGUNA TEGAR Shaklee.

4. BONUS yang LUMAYAN kepada setiap pengedar berdasarkan jualan. Ini termasuk bonus wang tunai, bonus kereta, percutian/ haji dan umrah. Lagi banyak jualan, lagi banyak bonus anda. Anda tentukan apa yang anda mahu.

5. Peluang MENJANA PENDAPATAN dengan MUDAH secara part time, bekerjaya ataupun surirumah.

6. Sistem online & PENGHANTARAN yang MUDAH tidak perlu lagi pergi ke branch shaklee untuk mengambil produk.

7. Eksklusif SUPPORT GROUP yang sangat HEBAT bersama team kami #indahlegacy #dynamicleader #wahLegacy #s2ufamilies



~Berminat untuk Join Member Shaklee 
http://www.wasap.my/60197297176/joinmember





Continue Reading

Tips Makanan Bersih Dan Selamat


JANGAN!!

❌ Jangan gunakan kertas surat khabar atau kertas majalah untuk membalut, menutup atau meletak makanan

‼ Minyak yang terkandung pada makanan akan melarutkan dakwat kepada cecair minyak.

‼ Surat khabar/ kertas majalah tersebut mengandungi bahan kimia iaitu KARBON, LOGAM BERAT dan PELARUT

‼ Dari segi toksikologi, kebanyakan bahan larut resap lemak adalah berbahaya.

‼ Kertas surat khabar/ majalah juga mengandungi PELBAGAI BAKTERIA yang boleh memudaratkan kesihatan.

✅ Gunakan pembungkus makanan (food grade) yang bersesuaian dan selamat.

#foodsafetyfirst

Sumber: Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, KKM



Kenapa best jadi member Shaklee bersama empayar kami?

1. Shaklee jenama TERKENAL & BERKUALITI yang semakin menjadi pilihan rakyat Malaysia.

2. MODAL yang RENDAH, hanya RM65 dan tidak ada yuran atau komitmen bulanan.

3. Harga AHLI YANG RENDAH jika anda PENGGUNA TEGAR Shaklee.

4. BONUS yang LUMAYAN kepada setiap pengedar berdasarkan jualan. Ini termasuk bonus wang tunai, bonus kereta, percutian/ haji dan umrah. Lagi banyak jualan, lagi banyak bonus anda. Anda tentukan apa yang anda mahu.

5. Peluang MENJANA PENDAPATAN dengan MUDAH secara part time, bekerjaya ataupun surirumah.

6. Sistem online & PENGHANTARAN yang MUDAH tidak perlu lagi pergi ke branch shaklee untuk mengambil produk.

7. Eksklusif SUPPORT GROUP yang sangat HEBAT bersama team kami #indahlegacy #dynamicleader #wahLegacy #s2ufamilies



~Berminat untuk Join Member Shaklee 
http://www.wasap.my/60197297176/joinmember





Continue Reading

Herbal Blend Krim Serbaguna Tanpa Paraben



Kandungan Krim Herbal Blend

Ok, jom kita tengok satu-satu kandungan Herbal Blend ni.

Ianya dihasilkan daripada 4 jenis tumbuhan herba iaitu 
✅ Daun Sage
✅ Horge Chesnut
✅ Yarrow 
✅ Rosemary 

yang sememangnya digunakan secara tradisional untuk masalah berkaitan kulit dan melegakan kesakitan.


Daun Sage

Daun Sage atau nama saintifiknya Salvia officinalis adalah sejenis herba yang sering digunakan di dalam masakan. 

Daun ini juga sering digunakan sebagai pembasmi kuman dan juga jangkitan. 

Daun sage turut mengandungi astringen yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser.

Chestnut ni selalu dengar dalam cerita kartun saja..rupa-rupanya agen terbaik untuk anti radang tau



 Horse Chesnut

Tumbuhan ini mengandungi sebatian aescin yang merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.



Yarrow

Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. 

Ia juga sangat  bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka.

Malah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.



Rosemary

Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai:

✅agen antiradang
✅anti alergi
✅anti kulat 
✅antiseptik. 

 Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti:

✅gigitan serangga
✅ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.


Kelebihan Herbal Blend Shaklee Untuk Kulit

🍂Bahagian yang disapu akan berasa dingin menjadikan Herbal Blend ini sesuai digunakan oleh bayi,kanak-kanak mahupun orang dewasa.

🍂Di ekstrak dari bahan semulajadi seperti sage,horse chestnut yarrow dan Rosemary.

🍂Kesannya adalah optimum kerana krim tersebut mudah meresap ke dalam kulit kita.

🍂Bebas daripada paraben

🍂Anda juga boleh menggunakannya sebagai losyen harian kerana herbal blend shaklee ini tidak melekit.

TESTIMONI PENGGUNA 

















Kenapa best jadi member Shaklee bersama empayar kami?

1. Shaklee jenama TERKENAL & BERKUALITI yang semakin menjadi pilihan rakyat Malaysia.

2. MODAL yang RENDAH, hanya RM65 dan tidak ada yuran atau komitmen bulanan.

3. Harga AHLI YANG RENDAH jika anda PENGGUNA TEGAR Shaklee.

4. BONUS yang LUMAYAN kepada setiap pengedar berdasarkan jualan. Ini termasuk bonus wang tunai, bonus kereta, percutian/ haji dan umrah. Lagi banyak jualan, lagi banyak bonus anda. Anda tentukan apa yang anda mahu.

5. Peluang MENJANA PENDAPATAN dengan MUDAH secara part time, bekerjaya ataupun surirumah.

6. Sistem online & PENGHANTARAN yang MUDAH tidak perlu lagi pergi ke branch shaklee untuk mengambil produk.

7. Eksklusif SUPPORT GROUP yang sangat HEBAT bersama team kami #indahlegacy #dynamicleader #wahLegacy #s2ufamilies



~Berminat untuk Join Member Shaklee 
http://www.wasap.my/60197297176/joinmember






Continue Reading