Kidney Fat



Tajuk task viktoria kali ini ialah KIDNEY FAT.

Apa itu?
Untuk lebih faham saya boleh katakan lemak yang melekat di organ badan iaitu BUAH PINGGANG.

Lebih berpotensi kepada mereka yang mempunyai berat badan berlebihan iaitu OBESITI.

FAKTOR yang menyebabkan perkara di atas boleh terjadi ialah dengan pengambilan produk makanan segera dan makanan bergoreng.

Makanan inilah yang sebenarnya mengandungi asid lemak yang tidak diperlukan dan boleh meningkatkan risiko masalah kesihatan.

KESAN dari pengambilan makanan tersebut akan menyebabkan penyakit DIABETIS (kencing manis) dan High Blood Pressure (tekanan darah tinggi).

πŸ‘‰Diabetis bermaksud gula yang tinggi yang boleh merosakkan fungsi buah pinggang.
πŸ‘‰Tekanan Darah Tinggi pula merosakkan salur darah di buah pinggang.

Jadi pabila terlalu obesiti. Secara tak langsung ia telah mengaktifkan risiko penyakit tersebut.

CARA MENGATASI masalah-masalah ini sudah tentunya anda perlu mendapatkan nasihat dari doktor pakar. Hanya yang pakar sahaja yang boleh mengetahui sejauh mana tahap kesihatan buah pinggang anda.

Selain itu juga anda boleh berusaha untuk menjauhkan makanan-makanan yang boleh menyebabkan terjadinya DIABETIS dan TEKANAN DARAH TINGGI. Lebih tepat lagi amalkan gaya hidup sihat termasuklah melakukan aktiviti senaman.

Untuk itu, anda juga masih boleh mengamalkan makanan kesihatan dari alam semulajadi. Sudah tentunya dari produk yang sudah berada di pasaran lebih 100 tahun iaitu SHAKLEE. Ianya sebagai MELENGKAPKAN dan MENYOKONG NUTRISI.

Antara produk yang boleh membantu dan mencegah 2 penyakit ini ialah 

πŸŽ€ Lecithin - memecah lemak 
πŸŽ€ Omega Guard - membakar lemak
πŸŽ€ Herblax - membuang lemak
πŸŽ€ Phytocol - mengelakkan pengumpulan kolestrol dan lemak dalam darah
πŸŽ€ Vivix - melancarkan darah dan baiki sel



Untuk menutup task kali ini pesanan kesihatan dari saya jika anda sayangi diri maka jangan sampai membahayakannya.

Jika itu anda endahkan maka DIALISIS dan INSULIN semakin menghampiri anda.



Allahuakbar...

http://www.wasap.my/60197297176/setcegah

#Viktoria
#s2uFamilies
#SemangatBaru
#shakleetamanpulaiindah

PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA 




Continue Reading

Cara menghilangkan stress di kalangan guru


MASALAH mental dalam kalangan masyarakat sememangnya cukup membimbangkan mutakhir ini.
Kajian Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mendedahkan tekanan perasaan berpotensi menggantikan penyakit kardiovaskular sehingga menyebabkan ketidakmampuan seseorang untuk bekerja.
Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2015 pula mendedahkan 29.2 peratus atau lebih kurang 4.2 juta rakyat Malaysia yang berusia 16 tahun ke atas menghidap pelbagai masalah mental.
Jumlah tersebut amat membimbangkan kerana berlakunya peningkatan sebanyak 11.2 peratus berbanding tahun 2006.
Berdasarkan kes-kes yang dilaporkan, kita harus menerima hakikat bahawa masyarakat kini berdepan dengan pelbagai jenis tekanan sehingga menyebabkan mereka gagal mengawal tingkah laku dan bertindak di luar batasan.
Guru merupakan antara kerjaya yang paling stress di Malaysia. Kajian yang di lakukan 8 tahun lalu oleh pengkaji menunjukan 71% guru di Kuala Lumpur dan Selangor mengalami stress.
MENGAPA GURU-GURU STRESS ? PENDAPAT DI BAWAH SAYA AMBIL DARI KOMEN-KOMEN DI FACEBOOK
Mana tak stress…hari yg dikatakan CUTI, dipanggil kerja….utk naikkan nama sekolah dan pentadbir..terutama sekolah2 dibandar… MOHD NAZIF ARIFFIN
Stress kdg sbb karenah pentadbir..dan pelajar yg menguji tahap kesabaran tp kita kena tahan sabar.. ALIZAH SHA’ARI
Kesian cikgu..telampau tinggi beban kerja hakiki dan bukan hakiki. Masalah anak murid, masalah diorang juga. Tp masalah diorang siapa yg nampak? Ada yg nampak tp pura2 buta. Nampak mcm best saja kerja half day, tiadalah tu half day. Terbawa juga sampai weekend. Byk betul program sekolah. Nampak takwim tahunan macam ok saja, tp hakikatnya murid bergaduh sesama murid pun cukup buat cikgu tekanan. Mana lagi melayan parents yang mau anak dia dapat semua straight As? Asyik setel masalah murid , masalah sendiri sampai jadi “kanser”. Asyik dengan mcm2 program pembangunan murid tp tidak sedar program2 yg telampau byk menghasilkan pula generasi sakit mental. Anak sendiri tidak terurus. Sampai rumah gaduh sama laki. Mama di kampung cuti semester baru dapat jumpa. Tolonglah bagi sikit ruang untuk cikgu2 bernafas.. Jangan kikis tenaga cikgu sampai habis segala isi dan segala tulang cikgu pun diratah. .. MULAN SANDIEGO
Ya..trlalu byk nk bt perubahan scr drastik..serentak..cgu stress ibu bapa pening anak2 blur.. x fhm dgn sistem pndidikan skrg ni…dlu pn blmbak jgk org berjaya..jd pm 2 kali jd mb 2 kali πŸ˜‚ .. NORA KAMARUDDIN
Terlalu stres dgn bebanan kerja dan hidup berjauhan dgn anak dan family.. Buka setahun dua tp 5-10 tahun pum masih ada lg yg hidup berjauhan.. anak da besar panjang masuk skolah menengah tp ayah xkenal sb nun jauh di borneo bertugas. Ini bukan stres tp extremely stress… !!!!’ …. PARK DEO
Cara menghilangkan stress agar tidak menjadi lebih parah hingga boleh menyebabkan kemurungan dan sering bersendirian ialah DENGAN B COMPLEX SHAKLEE DAN OSTEMATRIX.

PicsArt_09-20-10.08.15
1. OsteMatrix
Pakar kesihatan percaya migrain berpunca dari salur darah di dalam kepala yang mengembang kemudian menguncup secara mengejut. OsteMatrix mengandungi magnesium yang mustahak membantu mengelak pembuluh darah di kepala menjadi kejang.
Kajian juga membuktikan magnesium mengurangkan sakit kepala atau migrain, dan mengurangkan kekerapan ia berlaku. Ostematrix juga membantu tidur dengan lena dan tenang.
2. B-Complex
Punca migrain termasuklah stress dan hormon tidak seimbang. Vitamin B-Complex berfungsi menstabilkan hormon dalam badan. Ia juga merangsang mood gembira dan baik.
Oleh itu hormon akan stabil dan stress dapat dielakkan, maka migrain turut sama berkurangan. Vitamin B2 dan B6 terbukti mampu mengurangkan masalah sakit kepala, mengelak daripada berulang terlalu kerap.

‘No drugs first’
CONTACT ME FOR SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR DESCRIPTION
ID 1175197
Whatsap:  http://www.wasap.my/60197297176
FREE CONSULTATION BEST PRICE and BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE !!


Continue Reading

Jatuh Cinta Dengan Ostematrix



Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia ..

Masing-masing ada pengalaman sendiri kan? Saya juga begitu. Melihat pada poster yang telah saya sediakan di bawah ini, sebenarnya ada kisah disebaliknya.

Rasanya semua pun boleh mengagak apakah kisah itu. Untuk mengiakan dan menguatkannya lagi, akan saya ceritakan pengalaman sendiri yang mengamalkan #OSTEMATRIX hampir 5 tahun.

Sebelum mengenali OSTEMATRIX, saya boleh dikategorikan OKU tapi hakikatnya tidak la begitu. πŸ˜€πŸ˜€

Saya mengalami kemalangan pada 9 mac 2006 yang mengakibatkan patah tulang peha. Tulang yang menyokong untuk saya berjalan. 😒

Alhamdulillah pada 24 Oktober 2006 saya telah boleh berjalan sepenuhnya tanpa menggunakan tongkat ketiak.

Selang beberapa tahun selapas saya boleh berjalan keadaan kaki saya bertambah parah sehinggakan saya tidak dapat solat berdiri seperti biasa seperti orang lain. Saat itulah paling saya sedih kerana jika solat berjemaah suami solat berdiri dan saya terpaksa solat duduk di belakangnya. Saya betul-betul rasa rendah diri.

Pada awal tahun 2015 saya di perkenalkan dengan OSTEMATRIX. Dengan hanya konsisten selama sebulan masalah saya beransur-ansur hilang. Alhamdulillah syukur dengan asbab dan izinnya saya kini sudah boleh melakukan aktiviti lasak iaitu HIKING yang sememangnya memerlukan kekuatan fizikal.

Tentunya ada yang tertanya-tanya apakah masalah saya. Takkan hanya tak boleh solat jer.

Berikut adalah masalah yang saya alami beberapa tahun sebelum mengenali OSTEMATRIX :-

+ tidak boleh duduk lama di dalam kereta atau di mana-mana juga
+ tidak boleh bawa motosikal
+ tidak boleh mengayuh basikal
+ tidak boleh berlari
+ tidak boleh naik tangga
+ tidak boleh membengkokkan kaki kerana urat terlalu tegang
+ tidak boleh melakukan tugas-tugas lasak
+ tidak boleh solat berdiri
+ dan banyak lagi

Saya betul-betul terkesan dengan OSTEMATRIX. Ruginya saya ketika itu tiada telefon canggih atau camera yang boleh saya ambil gambar sebagai kenangan. Hanya beberapa helai kertas yang membuktikan kejadian itu benar-benar berlaku.

Allah swt maha berkuasa. Dengan izinnya saya sihat walafiat sehingga sekarang. Ostematrix antara produk utama saya jual tiap-tiap bulan. πŸ’ͺπŸ’ͺ

Allahuakbar.

#viktoria
#s2ufamilie
#semangatbaru
#suziemaswar
#shakleetamanpulaiindah









PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA 
http://www.wasap.my/60197297176/ostematrix




Continue Reading

SET TULANG PATAH SHAKLEE


Antara set patah tulang shaklee ialah terdiri daripada beberapa jenis vitamin melengkapkan keperluan nutrien dan mineral, iaitu;

Vivix

✅ Mengandungi antioksidan yang tinggi
✅ Mengurangkan inflamasi atau keradangan pada tempat bengkak
✅ Mempercepatkan proses penyembuhan luka
✅ Mengurangkan rasa sakit akibat patah tulang atau pembedahan


ESP (Energyzing Soy Protein)

✅ Membantu proses pengeringan dan penyembuhan luka
✅ Menggalakkan sel tumbuh dengan sihat dan menggantikan sel yang rosak dan lemah
✅ Membantu menguatkan tulang dan cegah osteophorosis
✅ Bantu hilangkan parut akibat luka


Ostematrix

✅ Kalsium yang dilengkapi dengan magnesium, vitamin D, dan boron
✅ Penting untuk menyokong tulang lebih kuat dan padat
✅ Mengelakkan kejang dan lenguh-lenguh badan
✅ Magnesium dalam ostematrix membantu penyerapan kalsium dengan lebih baik
✅ Melegakan kebas pada bahagian yang bermasalah
✅ Bantu tidur dengan lebih lena
✅ Bertindak sebagai pembantu penenang saraf


Omega Guard

✅ Kaya dengan omega 3
✅ Bantu mengurangkan inflamasi pada tempat bengkak
✅ Bantu menguatkan tisu rawan dan sendi
✅ Membantu stabilkan emosi


Vitamin C Sustained Release

✅ Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka berlaku
✅ Bantu tingkatkan sistem imun
✅ Bantu elak pendarahan
✅ Membantu kuasa serapan nutrien lebih optimum
✅ Bantu rangsang pengeluaran kolagen



SET TERBAIK DARI YANG TERBAIK 
http://www.wasap.my/6097297176/settulangpatah




PENGEDAR SAH SHAKLEE PILIHAN ANDA 



Continue Reading

KEBAIKAN SET BERPANTANG SHAKLEE

KEBAIKAN SET BERPANTANG SHAKLEE


Boleh terus di ambil sejurus selepas bersalin..

πŸ’ Sesuai utk czer/ normal
πŸ’ Tidak mengganggu bayi
πŸ’ Tambah tenaga ibu
πŸ’ Percepat sembuh luka
πŸ’ Elak sembelit
πŸ’ Melancarkan penghadaman
πŸ’ Melancarkan peredaran darah
πŸ’ Mengecutkan rahim
πŸ’ Mengeluarkan angin
πŸ’ Mengelakkan urat di masuki angin
πŸ’ Mengeluarkan darah kotor
πŸ’ Membantu menurunkan berat
πŸ’ Menambah susu ibu
πŸ’ Menyerikan wajah

Paling bestnya Set Pantang shaklee ini, ia termasuk sekali dengan Set Menyusu, Set kulit basic dan Set kurus.

Jimat! 4 in 1.

✔ Berpantang
✔ tambah susu
✔ Turunkan Berat badan
✔ Kulit Cantik

SELAMAT..BERKESAN..SEMULAJADI

 πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
http://www.wasap.my/60197297176/setberpantang
Continue Reading