Kenapa Perlu Detox Hati?


DTX Complex Shaklee ialah produk khas untuk detoks HATI!! Ehh perlu ke? 

Perlu sangat! Nak nak kalau kita memang tak pernah berdetok nie..
Detoks akan buatkan organ hati kita lebih sihat untuk menjalankan fungsinya..

Hati pulak tu tempat simpanan semua bahan bahan untuk nyahtoksin kan?
Kadang-kadang tu lah antara punca kulit badan dan muka naik jerawat.. 

Tu jugak lah punca kita susah naw naw nak kurus.. Detoks hati nie pun sangat bagus untuk perokok taw.. 


.

APA PENYEBAB PENYAKIT HATI?
  1. Pengambilan Alkohol berlebihan
  2. Sirosis (Cirrhosis) – tahap kronik untuk penyakit hati menyebabkan hati gagal berfungsi.
  3. Penggunaan dadah yang tertentu.
  4. Hepatitis berjangkit – seperti Hepatitis A,B dan C
  5. Hati berlemak (fatty liver)
  6. Hemochromatosis – kandungan Iron yang berlebihan boleh berkumpul di dalam tisu hati, pankreas, dan jantung dan boleh membawa kepada keradangan, sirosis, kanser hati, dan kegagalan hati.
  7. Wilson’s Disease– penyakit keturunan yg menyebabkan sirosis dan kegagalan hati.
  8. Gilbert’s Disease – berlaku apabila kandungan bilirubin tinggi dalam hati.
  9. Kanser ~boleh berlaku pada struktur hati dan sel-sel.
Jom kita kenali dengan lebih dekat lagi dengan produk ini yang dikenali sebagai VITAMIN HATI.

APA MANFAAT DTX COMPLEX?
DTX Complex membantu melindungi hati dengan mengeluarkan kompoun dinyahtoksin oleh hati seterusnya menggalakkan fungsi hati yang sihat. Ia tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.  DTX Complex 100% dijamin terbukti selamat untuk diambil.

Meh, saya nak share sikit tentang fungsi Hati dalam tubuh badan kita. Hati merupakan organ homeostasis yang memainkan peranan penting dalam proses metabolisma dalam manusia dan haiwan. Jangan sampai hati berlemak, bahaya tau.. Sebab boleh menyebabkan sakit jantung.

KHASIAT DTX COMPLEX
  1. Menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi hati yang sihat.
  2. Mempertingkatkan ciri-ciri aliran hempedu.
  3. Membekalkan antioksidan yang menyahtoksikkan hati
  4. Melindungi dan merangsang keupayaan normal badan dalam mengekalkan sel-sel hati yang sihat.
  5. Mengandungi bahan ekstrak Schizandra, ekstrak Dandelion, ekstrak Cendawan Reishi, ekstrak kunyit dan ekstrak Articok.
  6. Ektrak biji benih Pokok Susu Tisel membantu membuat protein yang membantu sel-sel hati tumbuh semula.
  7. Mengandungi ramuan yang dapat membantu mengekalkan aliran hempedu
  8. Menawarkan bahan-bahan botani yang melindungi sel-sel hati
  9. Membantu badan mengeluarkan toksin.
TETAPI
DTX Complex tidak disarankan kepada wanita mengandung atau menyusu dan bagi kanak-kanak di bawah umur 12 tahun haruslah mendapatkan khidmat nasihat pakar kesihatan.

Gabungan unik bahan botani dalam DTX Complex SHAKLEE menyokong kesihatan dan fungsi hati dengan dua cara :  

Ekstrak Biji Benih Milk Thistle, Biji Benih Schizandra Chinensis dan Cendawan Reishi 
  • mempunyai ciri-ciri antioksida.
  • menawarkan perlindungan untuk sel-sel hati dan dipercayai dapat.
  • meransang sintesis protein bagi pemulihan dan pembentukan semula sel-sel hati.
Pati Dandelion, Kunyit dan Artichoke 
  • membantu mengekalkan aliran hempedu normal.
  • menyokong satu daripada organ (hempedu) yang diperlukan untuk mengeluarkan sebatian-sebatian toksik daripada tubuh. Jom jaga fungsi hati kita dengan DTX Complex.


HARGA DTX COMPLEX : RM156 

KELEBIHAN DTX COMPLEX
  1. Melindungi hati daripada toksin termasuklah dadah , racun dan bahan kimia.
  2. Sangat membantu dalam merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
  3. Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol dan toksin.
  4. Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang.
  5. Membantu melegakan masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema.
  6. Membina semula sel-sel hati dan merangsang pengaliran hempedu.
  7. Kandungan Dandelion dalam Dtx Complex dapat membantu merawat endometriosis.
  8. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit.
TESTIMONI DTX COMPLEX 





Jangan lupa 
JOM PM SAYA UNTUK CERITA TENTANG SHAKLEE 😍😍

Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat



0 ulasan: