Kisah Benar Bekas Pesakit Covid


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.
Entri kali ini, saya nak kongsi apa yang diceritakan oleh bekas pesakit covid iaitu anak downline saya sendiri dari team INDAH LEGACY. Dia seorang yang pemalu untuk bercerita dan tak tahu bagaimana nak ceritakan bahawa covid itu sangat bahaya. 

Kak Mek orangnya sangat lembut dan berbudi bahasa. Bukanlah seorang yang peramah tetapi berbicara hanya jika perlu dan yang penting sahaja. Mendapat jangkitan virus di tempat kerja.
Mari saya ceritakan apa yang telah diceritaknnya kepada saya. Kami bercerita melalui telefon dalam masa 1 jam lebih kurang. Saya ceritakan seberapa ringkas yang boleh untuk sama-sama kita faham apa yang kak mek nak sampaikan.

Soalan pertama saya bertanya kepadanya 'kak mek, Covid tu sakit tak? Jawab Kak Mek "SAKIT SANGAT".
Saya sendiri yang mendengarnya sudah rasa tak keruan. Kak Mek ceritakan terus pada awal dia mula demam on off bermula 28/4/2021. Dia menjangkakan hanya demam biasa. 6 hari selepas itu pada 2/5/2021 barulah dia pergi sweb test dan keputusannya keluar adalah POSITIF. Inilah pengajaran dan dugaan yang sangat besar baginya. Asbab 6 hari itu yang tidak terfikir langsung tentang jangkitan wabak ganas yang sedang melanda.

Pada 3/5/2021 hari dia menerima keputusan itu sememangnya dia sudah mengalami rasa sesak nafas. 5/5/2021 dia terus dibawa ke hospital kerana kekurangan oksigen. Ketika di hospital, deria bau dan rasa mula menjengah malah nak menelan makanan pun susah.

Sehingga satu tahap dia menangis kerana terlalu sakit disamping itu hari-hari kena ambil darah untuk diuji. Jururawat cek tekanan darah dan scan untuk paru-paru tanpa henti setiap jam. Menjadikan dia bertambah stress.

JANGAN BUAT SAMBIL LEWA KERANA PUNCA KEMATIAN COVID JUGA BUKAN KERANA PENYAKIT KRONIK. 
Tekan link untuk fakta kes Kematian Covid Bukan Berpunca Dari Penyakit Kronik


Di dalam ceritanya kak mek juga dia bagitahu bahawasanya 'COVID AKAN BONGKAR PENYAKIT YANG ADA DALAM BADAN KITA DI MANA SEBELUM INI KITA TIDAK ADA PENYAKIT ITU' Bermaksud di sini jika kita tak ada penyakit buah pinggang bila covid menyerang automatik penyakit itu ada. Sebab itu lah rata-rata yang mengalami sakit buah pinggang akan di pantau sehingga ke dalam ICU.

Nah!!!! Awasss semua!! 

Ini adalah realiti bukan fantasi. Apa yang saya ceritakan ini hasil dari kejadian yang berlaku dari kak mek sendiri. Di mana ketika itu bacaan kencing manisnya melonjak naik secara tiba-tiba sehingga bacaan 22. Sedangkan sebelum ini dia tiada rekod kesihatan kencing manis, hanya ketika dia hamil anak bongsu saja kencing manis itu ada. Selepas dari itu bacaan adalah normal.

Menurutnya saban hari kematian dari sudut kiri, kanan dan depan akan lalu di depan matanya. Itu membuatkannya lebih takut. Hanya Allah sahaja dia berserah segalanya kerana waktu itu dia tidak mampu solat kerana batuk yang berterusan sehingga memaksa dia menggunakan pampers untuk air kencing yang keluar ketika batuk.

Setelah 7 hari di hospital, doctor membenarkan dia balik pada malam raya 12/5/2021. Di mana ketika itu badannya masih lemah. Namun dia bersyukur dapat bersama keluarganya berhari raya walaupun terpaksa meneruskan kuarantin. 

Untuk pengetahuan semua anak-anak dan suaminya tidak mengalami jangkitan covid. Mereka menjalani sweb test sebaik sahaja kak mek dimasukkan ke hospital pada 5/5/2021. Hasil keputusannya mereka dikuarantin kerana kontak rapat dengan kak mek. Doctor hanya kategorikan mereka sebagai bergejala. Pelik bukan? Sedangkan mereka serumah. Ikuti kisah seterusnya kerana saya akan terangkan BAGAIMANA CARA COVID MEREBAK? 


Ketika dan waktu kak mek telefon saya ini pada 29/5/2021 kak mek sudah sihat sepenuhnya.  Di mana dalam tempoh pemulihannya di rumah dia sangat tertekan dan kecewa kerana nak menguruskan diri sendiri pun tak mampu untuk bergerak. 

BAGAIMANA COVID MEREBAK? 
Tekan link ini untuk fakta lebih telus Cara Covid Merebak

Di atas ini adalah soalan yang kak mek ajukan kepada saya. Semasa di dalam hospital dia sentiasa bertanya kepada doctor yang datang merawatnya. Bermacam-macam soalan yang diajukan dan di atas ini adalah salah satu yang paling terkesan pada dirinya dan pada saya jugak. Ilmu ini sangat berguna untuk kita semua. JADI,, PASTIKAN ANDA BACA SEHINGGA HABIS YEAA..

MEMANG BETUL COVID MEREBAK MELALUI AIR LIUR MANUSIA ketika bersin dan bercakap. Jadi sila ambil perhatian. Jika seseorang tu tidak memakai pelitup muka walaupun sesaat di tempat awam, maka virus akan menerjah ruangan udara anda jika anda juga tidak memakai pelitup muka. Virus Covid sangat mudah dan pantas masuk ke dalam badan anda melalui hidung dan mulut. AWAS!!!!

WAJIB PAKAI PELITUP MUKA DENGAN KEMAS DAN BETUL 



GUNA SANITIZER DAN CUCI TANGAN SEBELUM ANDA MENYENTUH MANA-MANA BAHAGIAN MUKA ANDA.



TEMPOH PROSES PEMULIHAN DI RUMAH 
Dalam tempoh pemulihan di rumah selain mengambil ubatan yang telah di sediakan oleh pihak hospital kak mek juga mengamalkan vitamin Shaklee iaitu ResV, Vitamin C, B Complex dan Nutrifeeon. Selain itu juga seluruh keluarganya mengamalkan pemakanan yang sihat. 

Kini bacaan kencing manisnya telah kembali normal iaitu pada bacaan 6 sahaja. Alhamdulillah segala usaha dan ikhtiarnya di rumah telah pulih dari rasa stress dan down paling teruk. 


KESIMPULAN DARI KISAH BENAR 
Siapa pun anda, berapa pun usia anda, anda ada penyakit kronik atau tidak, anda hanya hanya duduk di rumah atau bekerja tidak akan menghalang virus covid dari terus merebak jika anda tidak mematuhi garis panduan yang telah KKM tetapkan.

SEDARLAH VIRUS COVID ITU WUJUD

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 







Continue Reading

B Complex Shaklee Penawar Stress

Penawar Stress

Sekarang semua tengah stress dengan wabak yang melanda 
Stress dengan BDR, WFH, PDPR dan sebagainya.
Nak buat kerja opis dalam masa yang sama nak kena buat kerja rumah, nak masak, nak pantau anak² punyer kerja sekolah.

Bila dah stress mula la nak makan je. mula la mulut tu nak kudapan yang manis².
Haaa... B COMPLEX dapat bantu anda kurangkan stress dan tukarkan gula dari makanan yang anda makan menjadi TENAGA.
B COMPLEX vitamin yang sememangnya diambil oleh semua orang. 

Manfaat B Complex Shaklee

BAGAIMANA B COMPLEX MEMBANTU MENENANGKAN ANDA? 
Bila anda mengalami stress, badan kita memerlukan lebih banyak tenaga dan bila kita kekurangan vitamin B yang kronik, kelenjar adrenal dipaksa untuk hasilkan hormon edranalin dengan segera untuk bantu badan mengatasi keadaan stress itu. 

APA JADI KALAU KELENJAR ADRENAL INI TERUS MENERUS DIPAKSA UNTUK MENGELUARKAN HORMON EDRANALIN? 
Aliran hormon adrenalin yang berlebihan boleh menyebabkan saraf kita akan kacau dan akhirnya kita rasa letih, sampaikan benda-benda yang kecil pun boleh menimbulkan ketakutan yang amat dan mudah terjadinya stress.

FUNGSI VITAMIN B1 DALAM B COMPLEX SHAKLEE

  • mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma. 
  • melegakan simptom kemurungan ~ diperlukan untuk membantu menukar karbohidrat yang kita makan menjadi glukosa, penting untuk kawalan gula darah, ini mempunyai kesan besar pada tahap keresahan


Dalam B complex Shaklee ini terdapat  8 komponen penting vitamin b.

Vitamin B12
Ialah vitamin penting yang membantu saraf dan sel darah merah sihat. Selain itu membantu dalam penghasilan DNA, dalam genetik. Vitamin B12 ini juga penting dalam menhgelakan anemia yang di panggil "Megalobastic Anemia" yang membuatkan badan kita lemah dan kurang bermaya.

Thiamin (B1)
Yang juga di kenali sebagai B1, di jumpai di kebanyakan makanan seperti kekacang dan daging. Thiamin ini membenarkan dan menukarkan badan untuk menggunakan karbohidrat sebagai tenaga. Penting dalam menguraikan gula. Mempunyai fungsi penting pada saraf dan otot.

Asid Pantotenik (B5)
Yang lebih di kenali sebagai B5 ini salah satu elemen b complex yang penting dalam kehidupan kita. Ianya penting dalam membantu makanan kepada tenaga, penting dalam penghasilan sel darah merah. Vitamin B5 ini akan menukarkan lemak, karbohidrat, protin kepada tenaga. 

Vitamin B6 (Pyridoxine)
Viitamin B6 ini tidak dapat di hasilkan oleh badan manusia dan hanya dapat di ambil daripada suplemen dan pemakanan sahaja. Oleh itu sangatlah penting untuk mengambil suplemen. Vitamin B6 ini penting dalam menurunkan paras gula dalam darah dan penting dalam menyeimbangkan emosi. 

Riboflavin
Vitamin B2 ini membantu dalam metabolisma lemak, karbohidrat dan protin. Ini sangat penting untuk memastikan badan kita cukup sumber tenaga. Riboflavin ini menukatkan karbohidrat kenapa Adenosine triphosphate (ATP). ATP atau tenaga ini penting untuk tubuh kita.

Niacin
Kerja utama Niacin ini ialah untuk menukarkan karbohidrat ini kepada gula, metabolisma lemak dan protin. Membantu dalam sistem saraf untuk bekerja sebaiknya. Niacin penting dalam mengawal hormon yang berkaitan seks dan stress. Selain itu menyeimbangkan kolestrol dalam darah.

Folat
Folat mempunyai khasiat yang penting dalam badan. Ianya membantu dalam penghasilan tisu untuk tumbesaran dan membantu sel badan bekerja. Ia juga penting dalam mengelakkan anemia.

Biotin
Biotin ini sangat terkenal dalam penjagaan rambut dan kuku yang sihat. Biotin juga memainkan peranan penting ketika mengandung dan dalam penyusuan. 

Sumber: Dr. H.K Bakhru, A handbook of natural beauty (2012)
Shaklee.com.my

SET-SET CADANGAN B COMPLEX SHAKLEE

Set Kecantikan RM220

Set Hamil RM156

Set Migrain RM121

Set Jerawat RM126

Set Kencing Manis RM115

Set Diabetis RM115

Set Diabetis RM277

Set Resdung RM156

Set Kesihatan RM258

TESTIMONI B COMPLEX SHAKLEE

Testimoni

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 


Continue Reading

5 Pantang Larang Penjagaan Kulit Guna YOUTH™ sebagai Rutin Penjagaan Kulit


Ucapkan selamat tinggal kepada 
tabiat penjagaan kulit yang salah dan 
tukar rutin kepada penjagaan kulit 
yang lebih baik!

Pantang #1: 
Tidur dengan Solekan di Muka
Membiarkan kulit ‘diperap’ dengan solekan, 
ditambah pula kehadiran kekotoran dan 
minyak yang terkumpul sepanjang hari 
di wajah, boleh menyebabkan liang pori 
tersumbat dan kulit menjadi kusam. Cuci 
segera dengan menggunakan minyak 
pembersih yang baik untuk menanggalkan 
kesan solekan secara mendalam.


Pantang #2: 
Mencuci Muka dengan Air Panas 
atau Sejuk
Jika air panas boleh menghilangkan minyak 
semulajadi pada kulit dan menyebabkan 
kerengsaan, air sejuk pula boleh mengetatkan 
pori-pori, memerangkap bakteria dan 
kekotoran. Bersihkan muka anda dengan air 
suam pada suhu kira-kira 30 darjah Celsius - 
hampir sama dengan suhu kulit yang normal. 
Lengkapkan rutin anda dengan penyegar dan 
pelembap.



Pantang #3: 
Tidak Cukup Tidur
Kulit anda membina semula kolagen dan 
memulihkan kerosakan akibat pendedahan 
kepada UV ketika anda tidur. Manjakan kulit 
anda dengan krim malam yang melembapkan 
dan kulit dapat rehat dengan secukupnya.


Pantang #4: 
Tidak Memakai Perlindungan Matahari
Perlindungan matahari amat penting dalam 
mencegah penuaan yang disebabkan cahaya 
matahari, pigmentasi, kedutan, dan kekeringan. 
Ingat - sapukan krim pelindung matahari 
berspektrum luas.


Pantang #5: 
Menggosok Mata Anda
Tindakan menggosok mata boleh mencederakan 
salur darah yang halus, menyebabkan kulit 
sekeliling mata menjadi gelap, kusam, dan tebal. 
Urutan lembut krim mata membantu menyegar 
dan memberi tenaga untuk mendapat mata yang 
kelihatan muda.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara penggunaan youth skincae yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka youth Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 








Continue Reading

Miliki Jantung Sihat Dengan Omega Guard Shaklee


Dalam entri saya kali ini, saya nak ceritakan bagamana cara kita hendak memelihara jantung agar tidak dihinggapi dengan penyakit yang merentap nyawa semua manusia di dunia iaitu SAKIT JANTUNG atau dalam bahasa inggeris HEART ATTACK.

Di sini saya akan huraikan cara-cara serta tips-tips yang paling familiar di kalangan rakyat Malaysia. Sama-sama kita bongkar sehingga ke akar umbi kenapa penyakit jantung sangat-sangat digeruni oleh kita semua.

APAKAH YANG DI NAMAKAN PENYAKIT JANTUNG ?
Jantung manusia adalah terdiri daripada serabut-serabut otot khusus yang bekerja untuk mengepam darah. Bila sahaja otot jantung tidak mendapat bekalan darah yang mencukupi, seseorang itu dikatakan mengidap sakit jantung.

Di antara penyebab bekalan darah ke otot jantung tidak mencukupi adalah disebabkan saluran darah menjadi sempit kerana dinding sebelah dalam saluran darah dipenuhi oleh lemak, terutamanya kolesterol.

Penyakit jantung adalah digambarkan sebagai rasa kesakitan yang amat sangat pada bahagian dada yang berterusan sehingga setengah jam, menjalar kearah tangan kiri dan rahang. Pesakit biasanya akan mengalami keseukaran untuk bernafas dan perasaan takut yang keterlaluan.

Sebab sebenar berlakunya rasa kesakitan ini adalah disebabkan oleh kematian sebahagian otot jantung yang disebabkan oleh salur darah di bahagian tersebut tersumbat. Lebih besar salur darah yang tersumbat, lebih merbahaya serangan jantung tersebut. Sekiranya saluran darah tertutup sepenuhnya, sebahagian dari otot jantung akan rosak. Kemudian, sakit dada yang teramat sangat akan terjadi. Keadaan inilah yang dinamakan “serangan sakit jantung"

APAKAH PENYEBAB TERJADINYA SERANGAN SAKIT JANTUNG ? 
1) Asap Rokok
Mempercepatkan pembekuan darah. Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding saluran darah. Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung.
2) Tekanan Perasaan. 
Seseorang yang mengalami tekanan perasaan, degup jantungnya, meningkat.Tekanan darahnya juga meningkat. 
3) Kandungan Lemak Yang Tinggi. 
Lebih tinggi kandungan lemak, lebih berbahaya. Makanan yang tinggi lemak, adalah seperti mentega, minyak sapi, daging berlemak.
4) Kurang Bersenam. 
Senaman penting untuk menguatkan jantung. Ia juga penting untuk memperbaiki pengaliran darah ke jantung. Bersenamlah.
5) Darah Tinggi. 
Darah tinggi menggalakkan berlakunya penyempitan saluran darah. Jantung “terpaksa” mengepam lebih kuat untuk mengalirkan darah melalui saluran yang sempit itu. Lebih tinggi tekanan darah, lebih besar pula peluang serangan sakit jantung. 
6) Kencing Manis. 
Pesakit kencing manis lebih tinggi peluangnya mendapat serangan sakit jantung

JENIS-JENIS PENYAKIT JANTUNG 
Jantung Koroner 
Penyakit jantung koroner disebabkan oleh lapisan lemak atau kolesterol di dinding nadi yang menyumbat pembuluh darah. 
Akibat dari penyumbatan oleh lapisan lemak dan kolesterol ini adalah terganggunya proses suplai darah dari dan ke jantung. 
Ketika darah tersumbat akibat lapisan lemak maka inilah yang disebut serangan jantung. 
Lapisan lemak dan kolesterol di dinding nadi diakibatkan oleh merokok, hipertensi, dan kolesterol tinggi. 

Serangan Jantung atau Angina Pectoris
Tidak hanya jantung koroner, serangan jantung atau seringkali disebut angina pectoris juga kerap menyerang masyarakat di Malaysia. 
Penyakit ini disebabkan oleh adanya jantung koroner ataupun otot jantung yang mati dan rosak sehingga mengakibatkan aliran darah di jantung menjadi tertutup. 
Adanya kegagalan darah menuju ke jantung ini biasanya menyebabkan tidak boleh diterima darah sekaligus oksigen pada tubuh.

Gagal Jantung Akibat Adanya Plak. 
Sesuai dengan namanya, penyakit gagal jantung ini ditandai dengan tidak berfungsinya jantung dalam memompa darah. 
Hal ini tentu akan menyebabkan darah dan oksigen otomatis berhenti mengalir sehingga kebutuhannya pun tidak bisa dipenuhi. 
Adapun beberapa kondisi lainnya yang mampu memicu datangnya penyakit gagal jantung ini seperti tekanan darah tinggi, arteri yang menyempit, jantung yang tidak bisa memompa darah secara maksimal dan sebagainya.

Kardiomiopati atau Penyakit Otot Jantung. 
Penyakit kardiomiopati merupakan salah satu jenis penyakit jantung dimana ukuran jantung menjadi lebih besar dari biasanya. 
Hal ini disebabkan adanya penebalan pada dinding jantung yang dapat menyebabkan jantung tidak dapat mengalirkan darah ke seluruh tubuh sehingga dapat memicu terjadinya penyakit gagal jantung.

Aritmia. 
Ini adalah jenis penyakit jantung yang mengganggu yakni gangguan irama atau detak jantung. 
Detak jantung bisa lebih cepat, lebih lambat, dan tidak teratur. 
Faktor utama penyakit aritmia adalah kurangnya kalsium dalam tubuh dan terjadinya penyumbatan pembuluh darah jantung. 
Penyumbatan pembuluh darah jantung yang juga berefek pada detak jantung yang tidak normal akan berakibat pada serangan jantung. 
Selain 2 hal tersebut penyebab aritmia lainnya adalah diabetes, tekanan darah tinggi, merokok, kafein, alkohol, stres, kematian otot jantung, penyalahgunaan obat, dan terlalu aktifnya kelenjar thyroid.

TINDAKAN TERBAIK JIKA ANDA BERHADAPAN DENGAN PESAKIT JANTUNG IALAH ..
Panggil Bantuan
Memanggil bantuan merupakan langkah pertama ketika bertemu dengan orang yang mengalami serangan jantung. Segera hubungi klinik atau hospital terdekat dan beritahu keadaan dimana seseorang menderita serangan jantung dan minta bawakan AED (Automated External Defibrilator). 

Menenangkan Orang Tersebut

Ketika orang tersebut sadar dudukan atau letakkan pesakit pada posisi nyaman. Pastikan bersandar agar tidak perlu menyandar beban tubuh. 

Longgarkan Pakaian yang Ketat
Longgarkan pakaian dilakukan untuk membantu agar boleh bernafas dengan lebih mudah sehingga boleh menenangkan pesakit juga. 

BAGAIMANA OMEGA GUARD MEMBANTU PESAKIT JANTUNG ? 
Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring,anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. 
Omega Guard Shaklee adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. 
Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkain spektrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA & banyak lagi. 
Satu sajian Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg EPA & DHA.

APAKAH KEBAIKAN OMEGA GUARD UNTUK JANTUNG ?
Melindungi jantung anda
Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal. 
Asid lemak Omega-3 mencegah penyakit saluran darah dan strok. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, melancarkan pengaliran darah dan membantu mengekalkan tekanan darah normal.

Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. 
Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Minyak ikan terbaik dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

TAHUKAH ANDA BAHAWA OMEGA GUARD SHAKLEE TERBAIK DARI YANG TERBAIK ? 
Omega-3 yang terdiri daripada EPA dan DHA.  
EPA  berfungsi untuk 
  • mencegah kanser, 
  • mencegah pembekuan darah,
  • mengawal kadar kolestrol yang berlebihan, 
  • mencegah penyakit darah tinggi serta 
  • melindungi jantung kita. 
DHA pula sangat baik untuk 
  • mencegah asma, 
  • meningkatkan daya seksual, 
  • mengelakkan penyakit kulit, 
  • menghindarkan kanser payu dara,
  • mengelak kanser prostat, 
  • mengurnagkan migraine, 
  • menghilangkan rasa kebas pada anggota badan dan 
  • mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan.
Oleh yang demikian, Omega Guard Shaklee ini sangat sesuai diambil oleh mereka yang ingin mencegah penyakit sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi. Ini kerana, EPA dan DHA yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee ini dapat membantu anda menghindari dan mengurangkan risiko penyakit tersebut. 







Selain itu, Omega Guard Shaklee ini juga baik untuk individu-individu berikut:
Ibu Hamil
  1. Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  2. Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  3. Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  4. Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil
Ibu Menyusu
  1. Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  2. Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu
Kanak-kanak
  1. Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  2. Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  3. Memperkuat sistem imunisasi badan
Mereka yang mengalami masalah berat badan
  1. Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.
Sering dilanda masalah kesihatan
  1. Batuk berkahak, selesema berterusan
  2. Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  3. Sakit Stroke
SSET PENJAGAAN JANTUNG SHAKLEE
Bila kali terakhir anda pastikan jantung anda SIHAT?
Macam mana jantung boleh SAKIT?
Ianya berlaku apabila jantung dah tak mampu nak pam darah yang cukup mengikut kehendak tubuh badan. 
Menyebabkan jantung terpaksa berkerja keras, kesian dia 
.
Kenapa jantung tak mampu nak pam darah yang cukup ke seluruh badan ?
Antara sebab nya adalah berlaku penyumbatan dan halangan di dalam salur darah menyebabkan pengaliran darah TAK LANCAR 
.
Anda rasa berapa lama jantung tu boleh bertahan?
Otot jantung  semakin hari semakin lemah.
Boleh bayangkan mentol yang semakin malap cahayanya dan hanya menunggu hari untuk terus PADAM
.
Betapa pentingnya PENGALIRAN DARAH YANG LANCAR
Pengaliran darah lancar membantu kurangkan risiko Stroke dan Permasalahan Jantung. Ini yang kita kena ambil berat.


Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 







Continue Reading

Jangkitan Varian Paling Cepat Merebak


3 kes baharu melibatkan bukan warganegara dengan varian Indian B.1.617.2 telah dikesan di Malaysia. 
  1. 2 kes dikesan melalui saringan Pintu Masuk Antarabangsa (PMA) dan 
  2. 1 kes dikesan melalui saringan bergejala.
Kesemua kes mempunyai sejarah perjalanan ke India. 
Ini menjadikan jumlah keseluruhan kes varian Indian B.1.671 (termasuk sublineage B.1.617.1 dan B.1.617.2) yang telah dikesan di negara adalah sebanyak lima (5) kes.

KKM ingin memaklumkan bahawa Kerajaan Malaysia telah melanjutkan tempoh kuarantin wajib selama 14 hari kepada pengembara dari negara-negara dengan penularan VOC dalam komuniti sejak 28 April 2021 dan mengadakan sekatan kemasukan pengembara bukan warganegara dari negara India sejak 7 Mei 2021 berikutan penularan varian VOC yang semakin membimbangkan.  

KKM akan meneruskan pemantapan aktiviti kawalan penyakit berjangkit termasuk survelan epidemik, ujian saringan COVID-19 yang strategik, melakukan pengesanan kontakdan melakukan langkah-langkah kesihatan awam bagi membendung penularan varian-varian ini di dalam komuniti. - 
Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah

TEKAN LINK UNTUK INFO SAHIH 
Kes Varian Terbaru - KKM
STATISTIK TERKINI 
Paparan Statistik - KKM


TINGKATKAN SISTEM IMUN CARA MUDAH 
Askar-askar imun dalam badan kita perlu diberikan nutrisi secukupnya.

Dalam keadaan Covid19 yang masih melanda negara, pelbagai pesanan dan nasihat dari Kementerian Kesihatan Malaysia yang telah diperingatkan kepada seluruh rakyat Malaysia khususnya, antaranya pengambilan makanan yang mengandungi Vitamin C demi memperkuatkan sistem imuniti badan kita, selain mengamalkan kebersihan kendiri agar dapat dielakkan dari jangkitan virus Covid19 ini.

Tubuh manusia memiliki daya tahan yang unik. Ia bertindak balas mengikut keperluan sekiranya berlaku jangkitan. Kebanyakan daripada kita mampu melawan jangkitan virus dan sembuh seperti sedia kala.




PASANGAN IMUNITY BADAN TERBAIK!

Kelebihan Vitamin C
  1. Membentuk & merangsang pembentukan kolagen dlm kulit yg menyebabkan kulit jadi tegang
  2. Mencerahkan kulit
  3. Melambatkan proses penuaan
  4. Menghalang pembentukan pigmen yg menyebabkan masalah jeragat
  5. Meningkatkan sistem imunisasi badan
  6. Membantu mengurangkan masalah alergi & resdung
  7. Mengatasi masalah gusi berdarah
  8. Mengurangkan minyak di muka
  9. Mengurangkan pertumbuhan jerawat

APA ITU NUTRIFERON??
Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak pada sistem imun tubuh @ immune booster. 
Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

KELEBIHAN NUTRIFERON:
  1. Membantu meningkatkan immune sistem badan
  2. Membantu mengurangkan simptom PMS
  3. Membantu mengurangkan infeksi dan pesakit Hepatitis B dan C
  4. Membanti mengurangkan hipertensi tahap kolestrol yg tinggi 
  5. Merangsang pengeluaran Mikrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman

Additional Benefits❓
Ada 4 tumbuhan utama yang digunakan untuk menghasilkan nutriferon ni iaitu ekstrak biji labu, plantago, safflower dan honeysuckle. Ianya 100% semulajadi.

Insyallah ia dapat meningkatkan sistem imun badan kita supaya peluang kita dijangkiti covid-19 dapat dikurangkan.

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 





Continue Reading

Set Kesihatan Omega Guard Shaklee

Ramai di kalangan kita hanya kenal Omega Guard hanya untuk bakar lemak dan untuk kurus. Tapi sebenarnya kelebihan Omega Guard terlalu banyak. 
Di sini saya nak kongsikan segala info tentang Omega Guard. Sudah pastinya gandinga set yang hebat untuk setiap masalah kesihatan. 
Mari baca sampai habis.

Ramai tahu , produk shaklee bagus, selamat, dah 104 tahun dan berkesan . Tapi..,, Kenapa Omega ke-3 Terlaris di Shaklee? Sebab ini ⤵️






Omega Guard memberi manfaat kesihatan kepada semua peringkat umur. Omega Guard membekalkan asid lemak Omega-3 yang sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia secara menyeluruh.
Antara kombinasi Omega Guard “SAVE BAJET” dengan produk lain adalah seperti berikut:

OMEGA GUARD + COLLAGEN
• Kesihatan sendi
• Memudahkan pergerakan
• Meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout


OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX
• Detox dan membantu membakar lemak.
• Kawalan kolesterol
• Kesihatan jantung
• Bermanfaat untuk pesakit gout dan artritis
• Kesihatan sendi
• Meringankan sembelit dan buasir


OMEGA GUARD + CAROTOMAX
• Kesihatan mata
• Mengurangkan risiko mata kering
• Melegakan masalah kulit
• Kesihatan tisu kulit
• Meningkatkan imuniti


OMEGA GUARD + COQ TROL PLUS
• Keishatan jantung
• Kawalan kolesterol
• Mencegah salur darah dari tersumbat
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki


OMEGA GUARD + ESP
• Tenaga berpanjangan
• Kawalan paras kolesterol
• Kecantikan
• Sesuai utk ibu mengandung dan menyusukan anak
• Kulit yang sihat berseri
• Slimming


OMEGA GUARD + HERB-LAX
• Slimming
• Meringankan sembelit dan buasir
• Mengempiskan perut


OMEGA GUARD + NUTRIFERON
• Meningkatkan pertahanan tubuh
• Melindungi dari batuk dan selsema
• Manfaat untuk pesakit asma dan eczema


OMEGA GUARD + SR VITA C
• Manfaat kesihatan kulit
• Meringankan asma
• Meringankan eczema
• Meningkatkan system pertahanan badan
• Meringankan batuk dan selsema
• Kawalan kolesterol
• Mempertingkat kecerdasan mental
• Kecantikan
• Bermanfaat untuk perkembangan saraf dan otak bayi
• Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan anak


OMEGA GUARD + ZINC PLUS
• Kawalan diabetes
• Meningkatkan sistem imun
• Kesuburan lelaki
• Kesihatan kulit


OMEGA GUARD + MEAL SHAKES
• manfaat untuk masalah asma dan eczema anak2
• meningkatkan kesihatan
• menguatkan daya ingatan dan tumpuan
• memberi tenaga dan selera
• meningkatkan daya tumpuan


1 RUMAH 1 OMEGA 


Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 


Continue Reading