Meal Shake Untuk Kanak-Kanak Sembelit



Jom berkenalan dengan MEAL SHAKE.
HARGA : RM120 

Meal shakes menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. 

Yang keduanya, Meal shakes ni kaya dengan protien yang tidak mengandungi laktosa. tahu tak apa itu laktosa?
Apa itu laktosa? Laktosa ialah gula yang terdapat dalam susu. Ia dibentuk oleh dua jenis gula iaitu glukos dan galaktos. Galaktos adalah gula yang mempunyai molekul yang besar, justeru ia perlu dicernakan kepada bentuk yang lebih ringkas sebelum diserap oleh usus. 

Meal shakes ni adalah anti oksida iaitu mengandungi vitamin A,C,E, zink, selenium yang membolehkan ia bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan. Meal shakes juga mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel sel untuk proses tumbesaran.


Meal Shake ialah produk NON SOY PROTEIN
Selalu orang salah anggap cakap Mealshake adalah produk dari soya jugak macam ESP.

Kandungan Meal Shake. Antara 24 multivitamin yang terkandung dalam meal shake tu, terdapat,
  • Anti oksidan - vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.
  • Protein - membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah dan membantu memulihkan sel
  • Vitamin B - membina sel-sel darah merah yang sihat.
  • Fiber/Serat - memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.
  • Asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium - membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.
Antara kebaikan mealshake
1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
Antara kelebihan mealshake yang lain
  1. Kurangkan Ekzema 
  2. Untuk Tumbesaran 
  3. Untuk Perkembangan Minda 
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak 
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu 
  6. Untuk Anak kekal aktif 
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus 
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma 
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak 
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi 
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu


Siapa yang perlukan MEALSHAKE
  • Anak susah nak makan?
  • Anak tak nak makan sayur?
  • Anak selalu demam dan selesema?
  • Anak yang kurus @ Anda yang kurus
  • Anak mengalami Asma/ lelah
  • Anak yang batuk
  • Kegunaan untuk seisi keluarga
Cara Pengambilan Mealshake
  • Untuk set eczema kanak-kanak - Meal shake - 1 sudu setiap kali susu. Max 5 sudu sehari
  • Sembelit Kanak-Kanak ,- Meal shake - 1 sudu setiap kali susu. Max 5 sdu sehari
  • Untuk selera makan anak - Meal shake - 1 sudu setiap kali susu. Max 5 sdu sehari
Antara set yang boleh dikombinasi kan bersama dengan Mealshake
  1. Set tambah selera - Mealshake, Vita Lea, B complexS
  2. et Eczema anak2 - Mealshake, Omega Guard, Herbal Blend
  3. Set Imun Anak2- Mealshake, NutriferonSet tumbesaran anak2- Mealshake, Omega
Antara ratusan TESTIMONI Mealshake saya boleh kongsikan






Jangan lupa 
JOM PM SAYA UNTUK CERITA TENTANG SHAKLEE 😍😍

Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

0 ulasan: