Bangkit - Kisah Benar Agen Shaklee



Assalamualaikum semua.
Ini adalah cerita di sebalik saya menjadi agen Shaklee yang bermula dengan ESP dan OSTEMATRIX sahaja tanpa masuk ahli.

BILA MULA-MULA MAKAN SHAKLEE?
Awal bulan tahun 2014. Saya masuk ahli shaklee pada 13/11/2014. Mommy Rohaiza datang rumah bawak beg hitam. beg yang biasa orang MLM bawak untuk daftarkan saya ahli ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ. Masa tu saya bisnes macam² jugaklah. 

KENAPA SUKA SHAKLEE? 
Pertama sekali saya beli ESP. Ed Shaklee antara asbab saya dapat puasa ganti selama sebulan tanpa risau anak menyusu badan. The best is tak lapor dan bertenaga. Saya puasa non-stop masa tu sebulan. Sebabnya anak no5 lahir bulan puasa tahun 2012.

Kedua ialah OSTEMATRIX. Yang ni paling win n the best. Sebab saya ni banyak masalah pada sendi. Mane jer tempat urut saya tak pegi kat JB ni. Suami saya memang turutkan jer sebab saya sakit. Sakit nak tau macam ne? Ha ni nak citer sikt la yea  Harap dapat la baca sampai habis. Betul² terkesan pada diri tau. Kalau la masa tu saya ada telefon canggih dah penuh gambo saya bertongkat, bersimen segala bagai macam robot dengan kaki tangan seme bersimen. Merasa pakai psmpers diusia muda. Perrgghh memang tragis la. Kat hos 2 minggu siap jadi jerangkung muka kepot giler.๐Ÿคฃ

Sebelum mengenali ostematrix, saya boleh dikategorikan OKU tapi hakikatnya tidak la begitu. ๐Ÿ˜€

Saya mengalami kemalangan pada 9 Jun 2006 yang mengakibatkan patah tulang peha dan tulang pergelangan tangan. Tulang yang menyokong untuk saya berjalan. Tulang yang kat tangan tu siap terjojol kuar. Sakit dia macam kena karen.๐Ÿ˜ข

Alhamdulillah pada 24 Oktober 2006 saya telah boleh berjalan sepenuhnya tanpa menggunakan tongkat ketiak. 4 bulan recover dek kerana kuat semangat. Masa tu tak de makan apa².

Selang beberapa tahun selapas saya boleh berjalan keadaan kaki saya bertambah parah sehinggakan saya tidak dapat solat berdiri seperti biasa seperti orang lain. Saat itulah paling saya sedih kerana jika solat berjemaah suami solat berdiri dan saya terpaksa solat duduk di belakangnya. Saya betul-betul rasa rendah diri. Dengan sakit tumit yang sangat² kronik. Bisa giler lau bangun pagi nak jejak lantai.

Pada awal tahun 2014 saya di perkenalkan dengan OSTEMATRIX. Dengan hanya konsisten selama sebulan semua masalah saya beransur-ansur hilang. Tulang pergelangan tangan pun dah duduk kat tempat asal dia balik. Alhamdulillah syukur dengan asbab dan izinnya saya kini sudah boleh melakukan aktiviti lasak iaitu HIKING yang sememangnya memerlukan kekuatan fizikal.

Tentunya ada yang tertanya-tanya apakah masalah saya. Takkan hanya tak boleh solat jer. 
Berikut adalah masalah yang saya alami beberapa tahun sebelum mengenali OSTEMATRIX :- 
  • tidak boleh duduk lama di dalam kereta atau di mana-mana juga
  • tidak boleh bawa motosikal 
  • tidak boleh mengayuh basikal 
  • tidak boleh berlari 
  • tidak boleh naik tangga
  • tidak boleh membengkokkan kaki kerana urat terlalu tegang
  • tidak boleh melakukan tugas-tugas lasak
  • tidak boleh solat berdiri
  • tumit sakit 
  • lutut sakit 
  • dan banyak lagi 
Hanya beberapa helai kertas yang membuktikan kejadian itu benar-benar berlaku. 
Allah swt maha berkuasa. Dengan izinnya saya sihat walafiat sehingga sekarang. Ostematrix antara produk utama saya jual tiap-tiap bulan. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช





Hanya helaian ini yang dapat saya buat kenang-kenangan.

MACAMMANA BOLEH TERFIKIR NAK JUAL SHAKLEE? 
Semuanya asbab Ostematrix. Dah makan dah rasa perubahan yang paling the best. Saya bermula dengan kawan sekeling terutamanya costumer yang beli barang² jualan saya. Saya jumpa diorang saya cerita. Pada saya, saya betul² nak tolong diorang. Sebab kawan² saya banyak mempunyai masalah lutut dan tumit. Melalui tu la saya dapat jual ostematrix. Masa tu bg harga kesian je tau sebab niat nak tolong. Dapat untung Rm5 pun dah rasa besar dah. Tak pernah terfikir nak cas cod segala bagai. Maklum ler baru nak berjual.

BAGAIMANA DAPAT RANK SUPERVISOR? 
Masa tu saya masih tak tau apa itu rank. Tak tahu pun kelebihan naik rank. Yang saya tahu bonus bila naik supervisor 4 angka. 
Yang paling banyak tolong opcos la Mommy Oja. Dialah yang banyak bagi support. Saya banyak kacau dia. Banyak tanya. Tiap² hari tanyer. Set itu set ini, cara makan, kenapa dan mengapa. Ishh banyak benor la. Kadang² tu mommy oja lambat jawab eee rasa nak marah sebab masa tu dah datang isim nak meniaga. Dah naik syiok arr kira.

Masa tu pun belum faham sangat. Maklum saya kan loading. Lambat faham. Bi pun hancusss.
Mommy oja nampak uv saya naik dan terus naik. Dari situ lah dia naikkan saya SUPERVISOR. Dapat pulak bonus reward Shaklee bagi 2k la tak silap. Haaaa terus beli cincin belah rotan. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Dah xde dah cincinyer sebab dah tuko dengan gelang pulak. 
Nampak gelang ingatlah bonus shaklee naik rank.
Masa dapat award pun masih bler² tau. 

Beli barang semua dengan mommy oja tak pernah order online sendiri, tak pernah g branch. Pasang dalam hati ni dari awal aku boleh buat bisnes ni tapi aku tak nak gi branch. Haaa nampak tak? Jahatnya kamu ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Kumpul² order minta mommy barang. Walau saya mintak barang tapi bayaran cantik je tau. Tanyer la mommy. Tak pernah lewat tau. Tiap² bulan ontime. Lau lewat tu sikit la. Tak de lah sampai sebulan. Paling pun 5 hari. Haaa githuuu.

Bonus dari 2 nombor jer 20 hengget, 30 hengget. Alahai hai. Tapi yang tu tunggu tiap² bulan. Macam besar tau rasa dia dapat bonus. Tak terlintas ckit pun 'ala cikitnya' atau apa je..



PERNAH NAK STOP JUAL SHAKLEE? KENAPA? 
Ini memang pernah terjadi. Rasa semua pun nampak. Saya left group. Sebab besar saya terfikir nak stop sebab masa tu saya ada masalah paling besar. Yang melibatkan semua. Totally habis dalam erti kata kehidupan hati, perasaan, dalaman dan luaran. Ha masa tu memang hancur, crack segala bagai. Nangis tu tak payah cakap la. Mane boleh tak nangis wajib tu woii. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ  Bukan give up la tapi nak bersendirian. Bisnes lain tetap on. Shaklee je tak nak on.

Saya tak boleh share dengan semua orang. Biarlah dia berada di dalam hati ni untuk saya jadikan pelajaran dalam hidup. Dan saya rasa masalah yang bertimpa² saya hadapi tak semua boleh dapat terima dengan redho. 

KENAPA SAYA BANGKIT? 

Satu je sebab yang saya jual shaklee semula. Sebab anak² downline saya yang masa tu dah ramai lebih kurang 50 orang. Saya terfikir macam mana diorang nak dapatkan barang. Yang dah ada perubahan mesti nak makan setiap bulan. Kesihatan diorang mesti down.
Tu sebab la saya bangun haa walau diri sendiri bergolak tapi masih fikir orang lain.

Saya bangkit nak jual Shaklee sebab saya nak terus bagi emakabah saya makan shaklee. Saya bangga pada diri saya sendiri kerana sehingga sekarang tak pernah putus setiap bulan untuk bagi mereka Shaklee dalam angka Rm100-Rm300 sebulan. Saya tak bagi mereka dalam bentuk duit. Tapi saya bagi dalam bentuk ini. 

Dulu masa dengan shaklee mak saya siap berhutang dengan saya sebab nak minum Esp dengan Ostematrix. Haaaa cian kan dengan mak pun hutang.๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

BAGAIMANA SAYA EFEKTIF LEADER?
Citer ni memang paling best la pada saya. Sebabnya satu je niat saya bahawa saya nak pergi BLNC tahun 2020 dengan hasil usaha saya sendiri.
Awal tahun Master Suraya dah ingatkan mesti efectif 3 bulan dalam cycle.

Bulan 10 tahun 2019. Bermulanya saya pergi ke branch ulang alik setiap minggu kesana. Iklan dan terus iklan. Reka ayat sendiri yang boleh buat orang rasa wauuuu, tercengang, teeperanjat, terkesima bila baca ayat saya. Saya punyer ayat iklan memang suka menakutkan orang. Takut tapi betul la, bukan main bohhh je cakap tak de fakta. 

Contoh tak jaga kolesterol compom la sekat saluran darah ke jantung. Bila dah tersekat compom la mati sebab jantung tak boleh pam.. Haaa gituuuu ๐Ÿ˜€. Banyak la benda lain nak takut²kan. Memangnya kalau penyakit ni kan ada sebab dia kenapa boleh jadi. Sakit tak datang kalau bukan kerana diri sendiri yang rosakkan badan. Allah tu dah bagi helok je. Kita yang rosakkan. Makan pun tak jaga. 
Tapi kena juga terima setiap orang Allah bagi ujian tak sama. Ada tu dari lahir dah ada sakit kan? Tapi bukan sakit kencing manis, darah tinggi dan lain². Betul tak? 

Ok sambung balik.
Anak downline ramai. Dah memang dah jadi tanggungjawab saya untuk terangkan pada diorang satu persatu produk shaklee. Ada jugak dalam ramai² tu tak kenal produk shaklee. Majoriti anak² downline saya adalah makan sendiri. Jadi point utama nak jadikan dorang tahu produk shaklee walaupun makan sendiri tapi sihat. Tak semestinyer menjual.

Saya nak anak² downline saya menjual shaklee bukan kerana saya push untuk menjual. Biarlah bisnes itu datang dari hati mereka sendiri. Seperti mana mommy oja tak pernah langsung paksa saya jual shaklee. Semuanya datang dari hati saya secara sukarela. 

3 bulan saya buat sendiri modal sendiri tenaga sendiri. Opcos la tenaga sendiri takkan nak pinjam orang lain. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
Dari bulan 10-12 tahun 2019, saya berjaya effektif leader dengan bergaya. Bangga sei dengan diri sendiri.
2500guv-3000guv dalam genggagam 

SELAIN USAHA, APA YANG SAYA BUAT?
Bab ni memang semua pun tahu lah kan. Dalam kejayaan kita Allah swt ada pemberi apa ya kita nak. 
Solat 5 waktu, tahajud setiap hari dan dhuha. memang menjadi amalan saya setiap hari. Mesti saya baca selepas solat tahajud.

  1. Surah Al-Kahfi
  2. Surah Al-Mulk
  3. Doa witir walaupun saya tak buat witir
  4. Doa taubat walau pun hanya bacaan 
  5. Selawat Fateh 
  6. Surah Ar-Rahman
  7. Selawat Nariyah
  8. Surah Al-Waqiah
  9. Dan ada satu lagi doa yang saya amalkan pemberian dari seorang kawan pada saya. Di bawah ini




Saya share apa yang saya buat bukan untuk di puji atau rasa berbangga diri. Nak buat atau tidak itu terpulang pada diri masing-masing.

Saya yakin kerana amalan inilah doa saya dimakbulkan oleh ALLAH PENCIPTA ALAM. 
Dalam sebuk berusaha di alam realiti. Jangan lupa ada yang memerhati tujuan kita jugak.

JANGAN LUPA DALAM SETIAP DOA KITA UCAPKANLAH 
"Terima kasih ya Allah kerana kau telah berikan aku rezeki yang melimpah ruah tanpa henti"

Dan doa yang saya selitkan dari awal bulan selepas solat tahajud ialah
"Terima kasih ya Allah kerana bagi aku 4000uv bulan ini" 

BAGAIMANA SAYA BOLEH DAFTARKAN AHLI SERAMAI 16 ORANG BULAN INI?
Kebanyakkan mereka ada yang dah makan shaklee.
Bulan ni diorang buat pembelian. Saya terus kira beza harga ahli dengan bukan ahli dengan cara bagitau persen sajerr.

Dulu saya kurang cerdik bagi harga murah. Saya tak pernah terfikirb pun periuk nasi orang lain. 
*Jangan potong jalan orang, Jangan cantas rezeki orang*
Ini yang saya buat sekarang. Saya bagi harga sebagaimana shaklee tetapkan.
Alhamdulillah. Maka inilah hasilnya ๐Ÿ‘‡


MACAM MANA BOLEH DAPAT 5000GUV?
Sebenarnya saya pun tak sangka boleh sebanyak tu. Iklan macam biasa, buat macam biasa. Yang saya perasan saya suka tonjolkan diri saya yang saya jual Shaklee. Di Fb, status wasap, status facebook dan blog. 

Penerangan tanpa henti yang saya beri untuk anak² dan cucu² downline. Tu yang paling penting untuk saya. 

Saya memang target untuk dapatkan ahli baru ramai bulan ni untuk bagi mereka harga murah.
Bagaimana caranya? Saya akan terangkan secara kumpulan.

Saya memang suka jaga anak downline. Dari A-Z saya nak mereka faham setiap produk Shaklee. 

Inilah hasil saya untuk dapatkan lebih ramai ahli baru pada bulan Mac. Paksa diri untuk sahut cabaran BARNET walaupun ramai lagi yang dah layak. Sekurang²nya saya dah buat. Saya dah push diri sendiri yang saya juga boleh buat.
๐Ÿ‘‡


ALHAMDULILAH.. INI LAH PERJALANAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. PENUTUP CYCLE TAHUN 2019-2020.
SAYA HARAP SAYA DAPAT MEMAJUKAN DIRI SENDIRI DAN EMPAYAR INDAH LEGACY. DAPAT SAMA-SAMA MENJANA PENDAPATAN WALAUPUN SUDAH ADA KERJA HAKIKI.

Disebalik apa yang saya buat sudah semestinya dengan izin suami. Dia tak pernah mengiakan dan menidakkan apa yang saya buat. Cuma saya tau dia mesti skodeng aktiviti saya. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Terima kasih Allah..
Terima kasih kepada emak abah saya RAHMAT BIN TUMIJAN dan TUMILAH BINTI KARSID
Terima Kasih Coordinator Rohaiza Bachok
Terima kasih Master Suraya Mohamad
Terima kasih kepada anak-anak dan cucu-cucu downline saya yang kini sudah lebih 100 orang yang berada di bawah team INDAH LEGACY.

JOM PM SAYA UNTUK CERITA TENTANG SHAKLEE 

Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat

Twitter ≠ Shida Rahmat

Youtube ≠ Shida Rahmat










Continue Reading

Hilangkan Dahaga Ketika Berpuasa


Hilangkan Dahaga Ketika Berpuasa.
Saper yang rasa letih selalunya pada bulan puasa?
Letih, tak larat, dahaga, tekak rasa nak minum je.
Haaa Performance Drink Shaklee boleh cover masalah itu.

SEBAB APA!!?
Kalau puasa wajib ada PD ni tau sebab time puasa kita kehilangan banyak air dalam badan, tambah lagi cuaca panas. Jadi kita ambil PD untuk kekalkan dehydration pada kadar yang minima. 
Minum waktu sahur dan berbuka. Puasa kurang letih. Badan fresh dan bertenaga .

Shaklee datangkan dengan dua perisa ;
๐ŸŠORANGE
๐Ÿ‹LEMON LIME




MANFAAT UTAMA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan.
  • Membekalkan Tenaga Dan Daya Ketahanan Fizikal.
  • Mencegah Penyahhidratan
  • Mengekalkan Paras Gula
Performance Drink Shaklee ni sangat bagus jika ambil pada ..
Cuaca panas yang melampau.
  • Tengah beriadah atau bersukan.
  • Melakukan kerja berat.
  • Berpuasa.
  • Badan tidak sihat (demam/selesema/cirit-birit).
Siapa yang sesuai ambil Performance Drink Shaklee? 
  1. Mereka yg aktif sukan.
  2. Mereka yang aktif melakukan kerja dalam dan luar rumah
  3. Ibu yg menyusukan anak.
  4. Ibu mengandung.
  5. Mereka yang mudah letih .
  6. Mereka yang gemar minuman isotonik, bezanya Performance Drink tiada tambahan gula.
  7. Mereka yang kurang minum Air/deyhdrate.
  8. Anak-anak yang demam
  9. Mereka yang terasa nak diserang dema atau sedang demam
  10. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka
KENAPA MINUMAN PERFORMANCE DRINK UNTUK MEREKA YANG BERPUASA?

๐ŸINI KERANA ia membantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. 

๐ŸINI KERANA ia mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta dan berterusan, tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah. 

๐ŸSetelah berbuka puasa, Performance Drink dapat membantu anda untuk menambah semula tenaga - bolehlah perform solat terawih, bertadarus mahupun berqiamullai di surau atau masjid. 

๐ŸPasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. 

๐ŸUntuk lebih lazat, bancuh Performance Drink dengan jus oren Tropicana! Cuba lah! Memang sedap! Rasa oren yang menyegarkan dan berkhasiat!

BULAN NI ADA PROMOSI
PERSEDIAAN UNTUK PUASA SUPAYA TAK DE LA TELEPEK JERR NANTI
Tak pernah cuba boleh cuba inilah masanya.

JOM PM SAYA UNTUK CERITA TENTANG SHAKLEE 
 
Untuk info lanjut ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 

Whatsap ≠ Kak shida

Instagram ≠ shidarahmat_com

Facebook ≠ Shida Rahmat

Twitter ≠ Shida Rahmat

Youtube ≠ Shida Rahmat



Continue Reading

Bergaji Besar Hanya Di Rumah

Bergaji Besar Hanya Di Rumah.
Siapa yang tak nak kan?
Nak tau caranya?
Mari saya tunjuk cara yang paling mudah.
Anda adalah seorang yang bijak memilih ini sebagai sumber pendapatan tetap hanya perlu melakukannya di rumah.

Cara ini adalah cara bisnes bersama Shaklee
Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti.
Hanya daftar keahlian Shaklee sebanyak RM35 sahaja
atau pembelian produk Shaklee sebanyak 100uv bernilai RM400.
Pembelian dan pengeposan hanya dibuat secara online melalui laman web ini

KLIK DI SINI
Join Kami

Hanya hanya di rumah bersama keluarga tersayang.
Terima kasih

JOM TENGOK PENDAPATAN YANG BAKAL ANDA PEROLEHI.


















































DAH TENGOK? ADAKAH ANDA SUDAH TERUJA?
JOM JANGAN BERLENGAH LAGI.

JOM PM SAYA UNTUK CERITA TENTANG SHAKLEE 
Tingkatkan sistem imun dengan Shaklee
Virus mudah menyerang pada mereka yang lemah sistem imun

Untuk info lanjut ๐Ÿ‘‡
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI a
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat

Twitter ≠ Shida Rahmat

Youtube ≠ Shida Rahmat


Continue Reading

Perbezaan Basic H Shaklee Dan Hand Sanitizer


Perbezaan Basic H Shaklee Dan Hand Sanitizer
Jangan salah faham antara dua keperluaan ini.
Basic H Shaklee adalah pencuci semulajadi tidak hanya mencuci tangan.
Hand Sanitizer adalah pencuci tangan dengan kandungan alkohol.

Saya sependapat dengan Dr Amalina Bakri ini melalui gambar di bawah yang ditulis melalui akaun Instagramnya



SIAPAKAH DR AMALINA BAKRI
klik di sini
Kisah Dr Amalina Bakri

CARA MENGGUNAKAN HAND SANITIZER DENGAN BETUL SARANAN DARI KKM



Boleh juga klik di sini cara cuci tangan




HAND SANITIZER



  1. Hand sanitizier merupakan suatu produk cairan antiseptik yang sudah sering digunakan oleh banyak orang dalam kurun beberapa waktu terakhir ini. 
  2. Hand sanitizer dianggap mampu membunuh kuman yang ada di tangan tanpa harus mencuci tangan terlebih dahulu.  Produk ini tersedia dalam bentuk gel, busa, dan juga cairan. Hand sanitizer sendiri mengandung alkohol jenis ethanol. Ethanol dipercaya mampu efektif membunuh semua jenis mikroba yang hidup di kulit. Tetapi, ada juga hand sanitizer yang tidak mengandung alkohol. Selain itu, produk ini juga anda boleh buat sendiri di rumah sesuai standar dari WHO. 
  3. Walaupun begitu, para ahli kesihatan tetap juga menyarankan untuk mencuci tangan dengan air bersih yang mengalir daripada menggunakan hand sanitizer kerana hand sanitizer tidak membasmi semua jenis kuman, tidak mampu menghilangkan bahan-bahan kimia berbahaya yang melekat pd kulit di tangan, dan kurang efektif untuk tangan yang kotor. 
  4. Jadi, menggunakan hand sanitizer hanya di mana anda sedang di tempat yang tidak memiliki air bersih dan sabun maka bolehlah menggunakanlah hand sanitizer yang mengandung alkohol 70%. 
  5. Hingga saat ini belum ada yang mengatakan bahwa hand sanitizer boleh digunakan pada tangan yang hendak dipakai buat makan.  Jadi untuk lebih baik, anda seharusnya membersihkan tangan terlebih dahulu dengan air bersih dan sabun dibanding dengan hand sanitizer sebelum makan menggunakan tangan. 

BASIC H SHAKLEE


  1. Basic H mmg bukan macam hand sanitizer yang ada alcohol. Hand sanitizer digalakkan untuk guna hanya bila dalam keadaan tak ada air atau sabun untuk untuk basuh tangan.
  2. Saranan dari KKM dan CDC yang utama adalah basuh tangan sebab basuh tangan dapat remove, kurangkan atau hilangkan germs/chemical atau kotoran pada tangan. Take note basuh tangan dengan sabun tidak bunuh kuman, tapi hanya remove dari tangan. Di sinilah basic H bertindak sebagai pencuci yang berkesan dan selamat untuk membersihkan tangan yang kotor atau terkena bakteria/germs.
  3. Hand sanitizer kurang berkesan untuk remove kotoran harian. So Basic H bagus sebab tangan kita juga selalu terpegang macam-macam yang kotor atau berpeluh, jadi kalau guna hand sanitizer sahaja akan mengurangkan keberkesanan untuk bunuh kuman disebabkan tangan dalam keadaan kotor. Basic H dapat bersihkan semua kotoran tangan dan dalam masa yang sama dapat menghilangkan (bukan bunuh) kuman.
  4. Lepas basuh tangan dengan Basic H (yang dah dilarutkan), boleh lap tangan dengan tisu untuk bersihkan atau sebaiknya basuh dengan air yang mengalir.
  5. Jadi kalau orang tanya beza hand sanitizer dan larutan basic H, hand sanitizer ni bunuh kuman tapi tak dapat hilangkan kotoran tapi basic H bertindak seperti air+sabun yang boleh hilangkan kotoran dan kuman.
INFO TAMBAHAN BASIC H SHAKLEE
473 ml
Boleh di bancuh dengan air menjadi
48 gallons BERSAMAAN 181.7 liter
BERSAMAAN 36 botol tong air 5 liter

Ramai yang dok pakat nak beli yang 70% kandungan alkohol dalam hand sanitizer .
Pastu ada yang cakap sebab pakai tu kerap tangannya jadi kering yang amat....
Bahkan ramai yang kulit jenis alergik tak boleh pakai sembarangan produk.

BASIC H SHAKLEE! TIADA ALKOHOL
TANPA BAHAM KIMIA DAN TIDAK BERACUN!


Basic H tak ada antibakteria punya sifat.
Cuma, boleh remove particles secara fizikal ( including virus).
Tapi lepas sembur di tangan kena lap pakai tisu.
The best adalah basuh tangan.

Basic H memang pencuci.
Basuh tangan guna sabun?
Lebih baik guna Basic H tak ada bahan kimia.
Selamat dari kulit-kulit yang mudah sensitif.
KKM pun suruh kerap basuh tangan. Kita basuh tangan guna Basic H buang kekotoran di tangan.

Selamat Semulajadi
Tanpa perlu risau tangan mengelupas atau alahan pada alkohol.

DIHARAP DENGAN PENERANGAN SAYA INI DAPAT MELENGKAP KEKELIRUAN ANDA DI LUAR SANA



JOM PM SAYA UNTUK CERITA TENTANG SHAKLEE 
Tingkatkan sistem imun dengan Shaklee
Virus mudah menyerang pada mereka yang lemah sistem imun

Untuk info lanjut ๐Ÿ‘‡


Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 


Whatsap ≠ Kak shida

Instagram ≠ shidarahmat_com

Facebook ≠ Shida Rahmat

Twitter ≠ Shida Rahmat

Youtube ≠ Shida Rahmat















Continue Reading

9 Sebab Kes Kematian Covid-19



9 Sebab Kes Kematian Covid-19 
Info ini di ambil dari sini ๐Ÿ‘‰ INFO KKM

INFO PERTAMA 
TERKINI: 17 Mac. 120 lagi kes baru dilaporkan di Malaysia menjadikan 673 kes. 

95 daripada kes baru itu berkait dengan kes kluster perhimpunan di Sri Petaling. 

Manakala 7 lagi pesakit telah sembuh menjadikan 49 setakat ini. 

Dua (2) kematian #COVIDใƒผ19 iaitu kes ke-178 dan kes ke-358 dilaporkan di CPRC, hari ini, 17 Mac. 

1. Kes ke-178 lelaki warga Malaysia berumur 34 tahun yang pernah hadir perhimpunan tabligh di Sri Petaling. 

Beliau bergejala mulai 5 Mac 2020 & dirawat di Hospital Permai pada 12 Mac 2020 selepas positif COVID-19. Keadaan beliau merosot dan dimasukkan ke ICU. Beliau disahkan meninggal dunia pada hari ini. 

2. Kes ke-358 lelaki warga tempatan 60thn mempunyai sejarah kronik. Mula bergejala pada 7 Mac dan dirawat di Hospital Umum Sarawak pada 14 Mac 2020 setelah positif COVID19. Beliau disahkan meninggal dunia pada hari ini.


‎ุฅِู†َّุง ู„ِู„ّู‡ِ ูˆَุฅِู†َّู€ุง ุฅِู„َูŠْู‡ِ ุฑَุงุฌِุนُูˆู†َ
- KPK KKM -


INFO KEDUA
#COVID-19 TERKINI 21 Mac 2020 6:30PM

Dukacita dimaklumkan bahawa sehingga kini, terdapat pertambahan empat (4) lagi kes kematian berkaitan COVID-19 yang telah dilaporkan ke Crisis Preparedness and Response Centre (CPRC) Kebangsaan KKM. Pelaporan terbaru ini menjadikan jumlah kumulatif kes kematian COVID-19 di Malaysia adalah sebanyak lapan (8) sehingga kini. Pertambahan kes tersebut adalah seperti berikut:

- Kes kematian kelima adalah melibatkan seorang wanita berusia 79 tahun warganegara Malaysia yang telah dimasukkan ke Borneo Medical Centre pada 16 Mac 2020 setelah mengalami demam dan batuk selama 5 hari. Pada hari kedua, beliau mengalami kesukaran bernafas namun keluarga tidak mempersetujui beliau diberi bantuan alat pernafasan. Beliau dibawa pulang oleh keluarga pada 17 Mac 2020 dan disahkan meninggal dunia pada 18 Mac 2020. Beliau mempunyai kontak dengan dua orang lagi yang disahkan positif iaitu anak lelaki dan anak perempuan beliau.

- Kes kematian keenam pula melibatkan anak perempuan kes kematian kelima. Kes ini melibatkan seorang wanita warganegara Malaysia berumur 40 tahun yang dimasukkan ke Hospital Umum Sarawak pada 18 Mac 2020 setelah mengalami demam dan batuk sejak 7 Mac 2020. Beliau disahkan positif COVID pada 19 Mac 2020 dan diberi bantuan pernafasan pada hari yang sama setelah didapati keadaan kesihatan beliau semakin merosot. Beliau disahkan meninggal dunia pada jam 1.20 tengah hari pada 21 Mac 2020.

- Kes kematian ketujuh melibatkan seorang lelaki warganegara Malaysia berumur 57 tahun, mempunyai sejarah perjalanan ke Vietnam dan kontak dengan kes positif COVID-19 dari kluster tabligh. Beliau dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur pada 18 Mac 2020 setelah mengalami gejala demam, batuk dan sakit tekak selama seminggu. Keadaan kesihatan beliau kemudiannya merosot sehingga memerlukan bantuan pernafasan pada keesokan harinya. Beliau disahkan meninggal dunia pada jam 3.22 petang pada 21 Mac 2020.

- Kes kematian kelapan pula adalah melibatkan seorang lelaki warganegara Malaysia berusia 69 tahun daripada kluster tabligh. Beliau telah dimasukkan ke Hospital Tumpat pada 16 Mac 2020 setelah mengalami gejala demam sejak 12 Mac 2020. Beliau telah dipindahkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu pada 18 Mac 2020 setelah didapati keadaan kesihatan merosot dan kemudian memerlukan bantuan alat pernafasan pada keesokan harinya. Beliau disahkan meninggal dunia pada 21 Mac2020 pada jam 4.00 petang.

KKM mengucapkan takziah kepada ahli keluarga mereka.

‎ุฅِู†َّุง ู„ِู„ّู‡ِ ูˆَุฅِู†َّู€ุง ุฅِู„َูŠْู‡ِ ุฑَุงุฌِุนُูˆู†َ
- KPK KKM -

INFO KETIGA
Dukacita dimaklumkan sehingga kini, terdapat pertambahan satu (1) lagi kes kematian baru berkaitan COVID-19 telah dilaporkan ke Crisis Preparedness and Response Centre (CPRC) Kebangsaan. Pelaporan terbaru ini menjadikan jumlah kumulatif kes kematian COVID-19 di Malaysia sebanyak sembilan (9) setakat ini.

Kes kematian kesembilan adalah merupakan kes kematian pertama di kalangan kakitangan kesihatan yang melibatkan seorang lelaki warganegara Malaysia (kes ke-890) berusia 48 tahun yang merupakan seorang doktor perubatan KKM. Beliau mempunyai sejarah perjalanan ke negera Turki. Beliau telah dimasukkan ke Hospital Tuanku Fauziah, Kangar pada 17 Mac 2020 setelah mengalami simptom Severe Acute Respiratory Infection. Beliau telah disahkan positif COVID-19 pada 18 Mac 2020 dan diberikan bantuan alatan pernafasan sejak 19 Mac 2020 setelah keadaan kesihatan beliau merudum. Beliau disahkan meninggal dunia pada jam 10.33 pagi, 22 Mac 2020.

Kes jangkitan COVID-19 ini disyaki bukan dari kalangan barisan hadapan (frontliners) mahupun daripada kalangan rakan kerja (working colleague) yang berhadapan dengan pesakit COVID-19. Ianya adalah berkait dengan sejarah perjalanan ke luar negara. 
Seluruh warga KKM mengucapkan takziah kepada ahli keluarga arwah.

ุฅِู†َّุง ู„ِู„ّู‡ِ ูˆَุฅِู†َّู€ุง ุฅِู„َูŠْู‡ِ ุฑَุงุฌِุนُูˆู†َ
- KPK KKM -

TERIMA KASIH YA ALLAH WAHAI TUHAN PENCIPTA ALAM, DENGAN KASIHMU YANG PALING AGUNG KAU TELAH MEMULIHKAN KEADAAN KESIHATAN KAMI SELURUH UMAT MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DARI VIRUS COVID-19 DENGAN BAIK DAN CEPAT.
( ุขู…ِูŠْู† ูŠَุง ุฑَุจَّ ุงู„ุนَุงู„َู…ِูŠْู†َ )

P/S
Amalkan saranan dari pihak KKM sebaik mungkin
Patuhi perintah kerajaan Malaysia

JOM PM SAYA UNTUK CERITA TENTANG SHAKLEE 
Tingkatkan sistem imun dengan Shaklee
Virus mudah menyerang pada mereka yang lemah sistem imun

Untuk info lanjut ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

Continue Reading