Petua Kurus Badan - Wanita

Petua Kurus Badan - Wanita

Kenapa ramai orang gagal dalam usaha untuk menurunkan berat badan? Dan ramai juga menganggap hanya dengan menelan pil & ramuan tertentu dapat membantu menjadi kurus.

"Kajian menunjukkan 90% orang gagal dalam usaha mereka untuk kurus kerana gagal menemui punca kepada masalah mereka"


Jangan terperanjat dengan fakta tersebut.


Teringatkah kita bagaimana cukup mudah bagi kita untuk menurunkan berat badan ketika kita masih muda? Dan ketahuilah, kajian juga mendapati wanita lebih susah untuk menguruskan badan berbanding lelaki. 


Secara amnya setelah umur meningkat semakin susah untuk seseorang itu menurunkan berat badan kerana tahap metabolisma telah menurun. 


Selain daripada faktor umur, cara hidup atau “lifestyles” juga mencorak bentuk badan seseorang itu. Mana tidaknya, makanan segeralah, air bergaslah, roti canailah, ayam injectionlah, menjadi antara hidangan kehidupan pada hari ini. 


Petua Kurus Badan akan berkongsi cara bagaimana anda boleh menjadi kurus, khasnya wanita walaupun banyak cabaran yang mendatang, sebenarnya masalah tersebut masih boleh di atasi. 


Ada 5 bahagian kerja yang boleh diperbaiki sekiranya kita ingin kurus secara semulajadi (natural).

  1. Makan
  2. Minum
  3. Senaman
  4. Rehat
  5. Solat

#Petua kurus untuk wanita#


Wanita sebenarnya adalah insan terpilih. Allah muliakan wanita, sehingga soal masuk syurga juga menjadi mudah – bagi yang sudah berumahtangga hanya perlu taat pada suami dan perintah Allah, Allah janjikan syurga. 


Soal bulanan juga dijagai dengan pusingan haid bagi membersih dan menyihatkan tubuh badan. Tetapi oleh kerana faktor pemakanan dan “lifestyles”, kitaran bulanan wanita menjadi terganggu bagi setengah wanita. 


Sebenarnya kajian menunjukkan wanita selepas berumur 30 tahun akan mengalami kehilangan hormon estrogen yang tidak menentu dan mendadak terutama semasa waktu menapouse. Ini akan mengakibatkan lemak mudah terkumpul di bahagian-bahagian bawah lengan, dada, pinggang, pinggul, peha, betis dan perut. Ini jika dibiarkan akan nampak ketara akan lebihan lemak pada tubuh badan dan kadang-kadang memalukan. 


Petua Kurus Badan menyarankan agar wanita terutamanya yang telah mencecah 30 tahun merawat estrogen yang berkurangan dengan mengunakan pati buah-buah natural. Ini adalah kerana pati buah-buahan dari sumber asli bukan saja akan memperbaiki estrogen tetapi juga memberi kesan pada pembersihan perut, peranakan dan salur darah, merancakkan pembuangan lemak dan menambah awet muda. 


Bagi wanita, kekurangan estrogen adalah punca badan mengumpul lemak dan susah kurus. Jadi berikhtiarlah.

























SET KURUS BAJET
Langkah 1 : Bakar atau pecahkan lemak
Lecithin 
Membantu memecahkan lemak kepada ketulan kecil. 
Lecithin jugak membantu menghalang pembentukan lemak baru.
Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak.
Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.
Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.
1 botol Lecithin mengandungi 180 capsule tahan 
1 hingga 2 bulan. 
Harga runcit RM 55.00

Langkah 2 :  Buang, detox atau singkirkan lemak
Herb-Lax
Kombinasi dari tumbuhan herba yang terkenal secara tradisional membantu masalah tidak hadam dan pergerakan usus yang tidak sihat. Diperlukan untuk detox iaitu untuk membersihkan usus dimana segala toksin , lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, baru la badan kita dapat menyerap nutrien pada tahan optimum. 
1 botol Herb-Lax mengandungi 120 tablet tahan 
1 hingga 2 bulan. 
Harga runcit Herb-Lax RM57.50



SUDAHKAH ANDA BERSEDIA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE?
Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.
Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy




Continue Reading

Kenapa Saya Perlu Ostematrix


KENALI OSTEMATRIX

Apa itu Ostematrix? Ostematrix terdiri daripada:

  1. 1,000 mg Kalsium
  2. 400 mg Magnesium
  3. 400 IU Vitamin D
  4. Boron, Mangan, Tembaga, Zink



Ostematrix dibuat daripada? 
Sumber semulajadi – Limestone (batu kapur)

Fungsi Ostematrix

  1. Kesihatan tulang, gigi, kuku
  2. Membantu pengecutan otot
  3. Menstabilkan tekanan darah
  4. Bantu mengurangkan Gastrik
  5. Bantu mengurangkan kekejangan
  6. Bantu mengelakkan Osteoporosis
  7. Bantu mengurangkan Senggugut
  8. Bantu tidur yang nyenyak
  9. Bantu ringankan rasa sakit
  10. Bantu masalah sembelit
  11. Bantu kurangkan stress
  12. Mencegah terjadi Batu Karang
  13. Melindungi otot jantung
  14. Bantu penghasilan susu ibu
Ostematrix Untuk Siapa? 



Shaklee Difference. 
Bukan sekadar Kalsium, diformulasi dengan tambahan 6 jenis nutrien termasuk Magnesium, Vitamin D, Zink, Tembaga, Mangan, Boron.

  1. Kecil, mudah ditelan.
  2. Diserap sepenuhnya dalam masa 12 jam (diuji secara klinikal).

Gejala Kekurangan Kalsium

  1. Kejang otot (terutama di belakang dan kaki)
  2. Gigi mudah reput
  3. Kuku dan rambut rapuh
  4. Senggugut
  5. Penyakit Batu Karang
  6. Kerap pengsan
  7. Kegagalan jantung
  8. Sakit dada
  9. Kebas di sekitar mulut / jemari tangan dan kaki
  10. Mudah tersinggung / tertekan
  11. Lesu
  12. Sawan
  13. Psoriasis
  14. Kulit kering
  15. Kegatalan yang kronik
  16. Otot lemah
  17. Katarak
  18. Simptom Osteoporosis (sakit belakang, ketinggian berkurangan & membongkok, tulang belakang / pergelangan tangan / pinggul patah)
  19. Tekanan darah tinggi

Testimoni Ostematrix 
































SOAL JAWAB OSTEMATRIX




HARGA OSTEMATRIX : RM62 

SUDAHKAH ANDA BERSEDIA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE?
Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.
Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian












Continue Reading

𝐏𝐞𝐫𝐥𝐮𝐤𝐚𝐡 𝐕𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧 𝐂 𝐮𝐧𝐭𝐮𝐤 𝐈𝐛𝐮 𝐌𝐞𝐧𝐠𝐚𝐧𝐝𝐮𝐧𝐠?


Vitamin C memang terkenal untuk kecantikan kulit dan imuniti badan tapi bolehkan ibu yang sudah mengandung atau hamil untuk terus mengambil Vitamin C? Jika boleh, apakah kebaikan dan kepentingan vitamin C untuk ibu mengandung?

Walau bagaimanapun, harus diingat, ibu perlu memastikan kandungan khasiat yang tinggi bagi menyokong perkembangan awal tumbesaran bayi dalam kandungan.

Nutrien penting yang diperlukan oleh bayi bagi tumbesarannya adalah vitamin C. Cara paling mudah untuk mendapatkan kandungan nutrien yang cukup daripada pemakanan adalah mengambil banyak sayur-sayuran, buah-buahan dan VITAMIN C SHAKLEE.

  1. Vitamin C berfungsi sebagai antioksida dan ini akan menyokong penghasilan sel imun badan. Bila imuniti badan ibu kuat, ia berupaya untuk melawan dan mencegah jangkita, virus dan penyakit.
  2. Vitamin C dan kolagen sangat sinonim. Kolagen bukan hanya untuk kulit, ia juga penting untuk pertumbuhan bayi dalam kandungan untuk pembinaan otot, tulang rawan dan tulang fetus.
  3. Vitamin C juga membantu dalam pembentukan sel darah merah, dan meningkatkan penyerapan zat besi (bagus untuk cegah masalah anemia).
  4. Vitamin C membantu plasenta yang sihat sepanjang kehamilan.
  5. Vitamin C membantu mengelaka masalah bayi yang lahir pra-matang.
  6. Vitamin C membantu penyembuhan luka, ni penting untuk persediaan ibu untuk bersalin nanti.
  7. Vitamin C juga bagus untuk kulit sihat dan cantik!
  8. Juga bagus untuk elak risiko kena kencing kotor dan jangkitan kuman kencing tu. 

So, ibi-ibu rajinlah amik vitamin C sepanjang hamil ni ya. banyak sangat manfaat vitamin C untuk ibu. Dalam masa yang sama janin dalam kandungan juga dapat sama khasiat vitamin C.

MARI TENGOK APA YANG BESTNYA VITAMIN C SHAKLEE

Mampu ke nak telan 7 1/2 biji buah oren dalam sehari ? Mesti tak kan ! Hihihi.. Tapi dengan satu tablet Vitamin C Shaklee anda mampu mendapat khasiat vitamin C yang secukupnya.. Selain itu, Vitamin C Shakles juga sangat jimat sebab 180 biji tahan sehingga 6 bulan ! Lamanyaa... Tak perlu beli tiap- tiap bulan pun.. 

Apakah kelebihan Vitamin C Shaklee :

  • Mencantikkan kulit, mencerah secara semulajadi
  • Menghalang pigmentasi dan melambatkan penuaan
  • Mengawal muka berminyak , mengecilkan pori muka
  • Membantu penghasilan kolagen, kulit lebih anjal & kurang kedutan
  • Membaiki sistem pendarahan seperti gusi berdarah, lebam , luka lambat sembuh
  • Membaiki kulit kering dan kasar
  • Mengurangkan alahan seperti asthma, resdung, ekzema
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan , membantu menentang bakteria dan kuman
  • Membantu mengurangkan selesema

Apa lagi mehh order, nak harga muyah masuk ali 

Hanya RM 35 untuk menikmati banyak kelebihan sebagai ahli Shaklee. Daftar sekarang --

TEAM INDAH LEGACY

Setiap supplemen Shaklee melalui kajian dan ujian klinikal dan keberkesanannya dibuktikan dalam Kajian Landmark Study 

KAJIAN SHAKLEE

KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor

TERIMA KASIH 🌷






Continue Reading

𝐏𝐈𝐋𝐈𝐇 𝐓𝐄𝐀𝐌 𝐘𝐀𝐍𝐆 𝐁𝐄𝐓𝐔𝐋 | Shida Rahmat

 


Berjaya sebuah empayar perniagaan bermula dengan teraju yang mengetuainya. Oleh itu ingin saya tekankan di sini pilihlah team yang betul untuk menguatkan lagi arah tuju sebuah bisnes online yang anda pilih. Harus diingatkan bahawa dalam perniagaan, bimbingan dan ilmu pengetahuan tentang pemasaran, pengiklanan dan sebagainya amatlah penting bagi memajukan lagi perniagaan.

Kenapa perlu pilih team yang betul? Ini kerana hanya dengan team yang kuat sahaja yang mampu 𝐛𝐚𝐧𝐭𝐮 𝐝𝐚𝐧 𝐛𝐢𝐦𝐛𝐢𝐧𝐠 anda dalam mengharungi liku-liku dalam dunia perniagaan. 

Team yang yang betul mempunyai 𝐦𝐚𝐭𝐥𝐚𝐦𝐚𝐭 𝐝𝐚𝐧 𝐚𝐫𝐚𝐡 𝐭𝐮𝐣𝐮𝐚 bagi menyampaikan ilmu pengetahuan dan kemahiran yang spesifik. Membimbing dan menyokong perkembangan kendiri atau profesional.

Team yang betul mempunyai 𝐜𝐚𝐫𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐤𝐚𝐭𝐚𝐧 yang tersendiri dalam menyampaikan ilmu pengetahuan, kemahiran, amalan, pengalaman, kebijaksanaan dan pemikiran, baik yang secara formal ataupun yang tersirat.

Team yang betul semestinya 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫𝐢 𝐭𝐮𝐦𝐩𝐮𝐚𝐧 untuk membantu anda memperolehi ilmu pengetahuan dan kemahiran yang spesifik. Fokus kepada matlamat individu, kerjaya dan perniagaan bisnes online.

Bakal usahawan online memerlukan team yang diketuai mentor yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bisnes online. Menurut kajian kejayaan besar bisnes online akan lebih terserlah dengan kehadiran seorang ketua yang sentiasa berkongsi nilai masa, pengalaman dan nasihat setiap masa. 

Kebanyakan usahawan bisnes online yang berjaya memiliki jaringan perniagaan yang sangat kuat dan luas. Menurut U.S. Small Business Adminstration (SBA), 30 peratus daripada perniagaan yang baru ingin memulakan langkah berniaga akan tidak mampu untuk bertahan selepas 24 bulan pertama dan 50% peratus pula tidak mampu bertahan selepas 5 tahun berniaga. Namun, tahukah anda bahawa 70% peratus perniagaan yang memiliki team dan ketua yang kuat mampu untuk bertahan melebihi lima tahun berniaga. 

Adakah anda masih teragak-agak untuk menjadi sebahagian daripada team saya? Team saya sudah pun berdiri teguh dari tahun 2015. Ramai dari kalangan team ini telah berjaya mendapat hasil dari bisnes online Shaklee.


Hanya RM 35 untuk menikmati banyak kelebihan sebagai ahli Shaklee. Daftar sekarang --

TEAM INDAH LEGACY

Setiap supplemen Shaklee melalui kajian dan ujian klinikal dan keberkesanannya dibuktikan dalam Kajian Landmark Study 

KAJIAN SHAKLEE

KLIK DI SINI UNTUK PERTANYAAN, INFO SHAKLEE DAN ORDER

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat
Page ≠ Agen Shaklee Johor

TERIMA KASIH 🌷









Shida Rahmat | Suri Rumah@Bisnes Online

Continue Reading