Testimoni Carotomax Shaklee Dan Kebaikan


KEBAIKAN 6 JENIS KAROTENA DI DALAM SETIAP KAPSUL CAROTOMAX SHAKLEE

Alpha Carotene - Menjaga kesihatan mata, menghalang degenerasi penglihatan dan membantu dalam penglihatan malam

Beta Carotene - Memperbaiki kulit, mempertingkatkan sistem imun badan serta mempercepatkan pemulihan luka

Astaxanthin - Pigment di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna merah jambu kepada ikan salmon. Namun Shaklee telah menuai astaxanthin daripada mikro alga laut iaitu sumber yang tulen dan potent. Ia membantu dalam melindungi daripada kerosakan akibat oksidasi kolesterol LDL

Lycopene - Bersifat antioksidan dan menghalang penuaan organ. Ia juga membantu mengurangkan penyakit kelenjar prostat serta meningkatkan kesihatan jantung, serviks dan menguatkan sistem imun badan

Lutein - Membantu untuk menyekat katarak, glaukoma serta AMD iaitu Age Related Macular Disease atau Penyakit Makular Berkaitan Umur

Zeaxanthin - Melindungi mata dan menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Ia juga membantu mengurangkan risiko kanser payudara dan ovari termasuklah serviks



7 KEBAIKAN CAROTOMAX SHAKLEE

▪ Carotomax adalah lebih selamat daripada Vitamin A
Pengambilan Vitamin A secara berlebihan akan menyebabkan berlakunya toxicity. Akhirnya ahli saintis telah menemukan beta karotena pada tahun 1932. Beta karotena merupakan satu precursor Vitamin A dan ia didapati selamat untuk diambil

▪ Carotomax membantu dalam mempertingkatkan penglihatan
Carotomax membantu menghasilkan ungu visual yang akan membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia juga meningkatkan dan mengatasi masalah penglihatan seperti rabun dekat, rabun malam, katarak, glaukoma, kelesuan mata, astigmatism, xerophtalmia atau mata kering, gegelung hitam mata, eye bag dan floaters

▪ Carotomax juga menggalakkan perkembangan yang normal dan sihat
Carotomax membantu merangsang perkembangan normal kanak-kanak dan remaja. Ia juga membantu menguatkan tulang, melindungi rambut, kuku, kulit, gigi, gusi, membran mukosa dan sistem reproduksi. Ia juga membantu dalam penghasilan sperma yang sihat

▪ Carotomax melindungi epithelia
Carotomax memelihara lapisan luar cornea, rongga mulut termasuklah usus, perut, paru-paru, pundi kencing, bronkus serta ovari. Ia juga dapat mengatasi masalah ulser di dalam saluran usus

▪ Carotomax mengurangkan penyakit kulit
Mengambil Carotomax secara konsisten dan banyak akan melegakan dan mengurangkan masalah kulit seperti kulit kering, jerawat dan psoriasis. Selain itu penggunaan Carotomax secara luaran juga membantu dalam mengatasi masalah kulit seperti pustule, scabies dan ulser kulit

▪ Carotomax menghalang infeksi atau jangkitan
Carotomax akan merangsang enzim dalam badan untuk membunuh kuman, menyekat dan memperbaiki keadaan penyakit pernafasan paru-paru serta mengatasi batuk, asthma, selesema dan flu

▪ Carotomax melawan kanser dan serangan oksidasi radikal bebas
Pengambilan Carotomax yang kaya dengan beta karotena mampu menguatkan sistem imun badan, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser payudara dan paru-paru. Ia juga mengurangkan dan melawan radikal bebas serta menyingkirkan sel-sel mati akibat kesan daripada radikal bebas

TESTIMONI CAROTOMAX 








SUDAHKAH ANDA BERSEDIA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE?
Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.
Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian


Continue Reading

Kekal Muda Jelita : Youth Shaklee Skincare


KEKAL MUDA JELITA

Di Shaklee, kami percaya penjagaan kulit anda tidak seharusnya rumit. Bahan-bahan terbaik penjagaan kulit YOUTH™ yang diperolehi daripada sumber semula jadi membolehkan semua orang daripada semua peringkat umur menggunakannya tanpa perlu rasa bimbang untuk mencegah dan membetulkan, dan merawat serta menyuburkan kulit.

Lihat perbezaannya seawal 14 hari!

SET MEMPERBAHARU DAN MENGEKALKAN YOUTH™
Penjagaan kulit wajah yang mudah dibawa ini, membantu dalam melindungi dan menangani tanda-tanda penuaan, memperbaiki kecerahan dan seri wajah, untuk kelihatan yang lebih muda.

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER (125ML)
• Membersihkan sel kulit mati,
menyuci dan menyediakan
kulit anda untuk langkah
seterusnya
• Mengandungi campuran
vitamin yang dipaten dan
polifenol serta alga
• Tidak menggandungi sabun
• pH-seimbang


PERFECTING SKIN TONER (177ML)
• Membersihkan sel kulit mati,
menghidratkan dan
membekalkan nutrisi
• Campuran vitamin penting,
polifenol, dan bahan-bahan
botani yang berpaten



AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50(50ML)
• Vitamin dan nutrien botani.
• Melindungi kulit anda dan
menambahbaikkan penampilan
kulit secara menyeluruh
• Melindungi kulit anda dengan
pelindung matahari berspektrum
luas SPF50 UVA/UVB ini



ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT/RICH (50ML)
• Menggalakkan proses
pembaharuan sel kulit,
membuatkan kulit anda
kelihatan lebih muda, licin
dan cerah
• Menambahbaikkan keanjalan
dan elastin kulit
• Nutrien botani dan vitamin




YOUTH ACTIVATING SERUM (30ML)
• Menggalakkan penghasilan
kolagen
• Menggalakkan pembaharuan
pada peringkat sel
• Membuatkan kulit anda
berkelakuan lebih muda untuk
mencapai keremajaan dan
keserian terunggul
• Vitamin, polifenol dan YOUTH
Complex



SERUM PENYELAMAT !!
Ringan dan cepat menyerap, serum mengandungi peratusan bahan aktif tertinggi untuk
memperbaiki dan memperbaharui sel. Ia berfungsi sebagai sistem penghantaran yang direka
untuk menembusi jauh ke dalam kulit untuk melepaskan nutrien yang bermanfaat kepada kulit.
• Sapukan serum selepas pembersihan kerana ia membolehkan bahan aktif menembusi kulit
pada tahap yang lebih dalam.
• Oleh kerana serum mengandungi bahan aktif, Youth Activating Serum dilengkapi dengan
lapisan pelindung tambahan – pemusing dispenser dan pam untuk mengelakkan udara masuk
bagi mengekalkan keberkesanannya.
• YOUTH™ memanfaatkan kekuatan botani untuk merumuskan Youth Complex - khusus untuk
menangani pelbagai kesan penuaan dan untuk menyokong fungsi sel penting yang akan
mengembalikan keserian kulit muda.


SUDAHKAH ANDA BERSEDIA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE ?
Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.

Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.


Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian




Continue Reading

Pain Releif Caplet Shaklee


Produk baru bakal dibawak masuk pada 3/7/2020
PAIN RELIEF CAPLET
SHAKLEE NEW PRODUCT

yang ada sakit lutut yang terlampau
sakit sendi terlampau
sakit kepala terlampau


Ada orang tanya. 
Antara Pain Relief Caplet (PRC) dan Omegaguard, mana lagi bagus untuk masalah KERADANGAN?
Ok macam ni. Keduanya ada fungsi dan manfaat tersendiri

PRC (Pain Relief Caplet) 
👉 Mencegah dari awal keradangan tu berlaku. Maknanya dia akan "Cut" siap-siap if tubuh kita ada tanda-tanda nak jadinga keradangan. Kiranya PRC ni kasi rencat awal-awal la radang tu

Tapi kalau ada jugak terlepas keradangan tu masuk ke dalam tubuh, itu tugas Omegaguard

OMEGAGUARD
👉 kandungan omega 3 dalam omegaguard ni bantu mengurangkan keradangan yang telah berlaku dalam tubuh.

Kiranya kedua suplemen ni saling memerlukan dan ada benefit tersendiri. Dalam PRC tak ada kandungan fish oil tau. Dan kita tahu fish oil ni pun sangatttt la diperlukan oleh tubuh manusia untuk kekal sihat.

Jangan ambik mudah bab keradangan ni tau. Kebanyakan penyakit kronik yang terjadi punca awalnya adalah keradangan. 

JOM TENGOK KELEBIHANNYA
Kenapa Pain Relief Caplet Perlu Ada Untuk Anda??

Pain Relief Caplet mengandungi gandingan sinergi berpaten daripada ekstrak Boswellia dan ekstrak Safflower yang mana ianya melegakan kesakitan dan ketidakselesaan sendi secara semula jadi.

Malah ianya juga lembut pada perut.



🌸 Boswellia (Frankincense/Kemenyan India) adalah salah satu herba purba dan paling bernilai di Ayurveda. Minyak pati dari resin biasanya digunakan dalam aromaterapi, cat, dan varnis.

Asid Boswellia yang terdapat dalam resin getah adalah bahan utama yang memberi kesan anti-keradangan, ia secara tradisional digunakan untuk merawat arthritis, spondylitis, sindrom kesakitan kronik, dan penyakit keradangan usus.



🌸 Safflower (Bunga Serupa Thistle Dalam Keluarga Bunga Matahari) adalah salah satu tanaman tertua di dunia dan telah wujud selama lebih daripada 4000 tahun. Ditanam untuk biji, minyak dan bunganya. Safflower dihasilkan secara komersial sebagai minyak yang boleh dimakan, pewarna kain, pewarna makanan, dan tujuan perubatan.

Ekstrak bunga dari Safflower mungkin mempunyai kesan antibakteria, antivirus, dan anti-keradangan. Dalam perubatan tradisional Cina, ia digunakan untuk meningkatkan peredaran darah seperti menyingkirkan darah beku dan mengawal atur kitaran bulanan. Ia juga diketahui untuk merawat kesakitan haid, kesakitan abdomen, kesakitan sendi, osteoporosis, dan migrain.


Selain itu, Pain Relief Caplet juga mampu meredakan masalah kesakitan yang selalu anda hadapi yang mana ianya juga DIKENALI SEBAGAI UBAT TAHAN SAKIT.

PRODUK DI JANGKA MENJADI REBUTAN



SUDAHKAH ANDA BERSEDIA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE ?
Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.

Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.


Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian




Continue Reading

Testimoni B Complex Shaklee

Sebahagian testimoni B complex yang telah saya sediakan untuk anda.
Pelbagai penyakit dapat dipulihkan dan bantuan B complex di atas usaha dan ikhtiar masing-masing

















Nak Tau pasal B- Complex mai baca sini..
Vitamin B Complex adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B kompleks terdiri daripada:
1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B12 (cobalamine)
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin

Setiap komponen dalam vitamin B Complex memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fung0si sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.

Tanda - tanda Kekurangan B Complex
  1. Depresi
  2. Murung
  3. Insomnia
  4. Kurang selera makan
  5. Sembelit
  6. Masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak atau kurng deria rasa)
  7. Kurang konsentrasi
  8. Mudah tersinggung
  9. Melemahkan sistem saraf
  10. Mengganggu fungsi otak
  11. Pembentukan abnormal sel.
  12. Kurang konsentrasi
KELEBIHAN B COMPLEX PULAK..
1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah stress.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. Mencegah anemia.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK
1. Merangsang pertumbuhan.
2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
3. Memberikan tambahan tenaga.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA
1. Menambah tenaga.
2. Mengurangkan stress.
3. Melambatkan proses uban di rambut.
4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG
1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).















SUDAHKAH ANDA BERSEDIA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE ?




Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.

Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.


Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian
















Continue Reading

Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pulihkan Pesakit Migrain


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pulihkan Pesakit Migrain?
Sebelum saya memberi jawapan keapa persoalan di atas, terlebih dahulu jom saya kongsikan beberapa info serata penjelasan yang jelas apakah itu MIGRAIN.

MIGRAIN
Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua-dua belah bahagian kepala.

JENIS-JENIS SAKIT KEPALA 



BAGAIMANA MIGRAIN BOLEH BERLAKU?
Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa.
Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.

Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migraine adalah:
  1. Stress atau tekanan
  2. Pengambilan alkohol yang berlebihan
  3. Alahan terhadap sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh
  4. Tidak cukup tidur
  5. Perubahan hormon terutamanya ketika haid
  6. Tabiat merokok

JENIS-JENIS MIGRAIN
Ada 2 jenis migraine utama iaitu:

1) Migraine Klasik
sebelum sakit kepala, tanda-tanda awal dikenali sebagai ‘aura’ atau ‘prodrome’ akan dialami sebagai tanda amaran.
Aura yang dikenalpasti ialah pesakit ternampak kilauan cahaya, garisan zigzag, penglihatan berbayang, kebas, pening dan sukar bertutur dengan jelas. Selepas tanda-tanda ini hilang, migrain akan menyerang.

2) Migraine Biasa
sakit kepala dialami tanpa amaran terlebih dahulu. Migrain jenis ini lebih kerap dialami terutama di kalangan kaum wanita.

PUNCA MIGRAIN

1) Bau-bauan
Kebiasaanya minyak wangi tiruan yang berbau kuat akan mencetuskan migrain.

3) Tidur
Masa tidur yang tidak menentu, terlebih tidur dan kurang akan menyebabkan migrain. So ketahuilah pola tidur yg betul. Bagi ibu2 yang ada ank kecik perlu tidur yang mencukupi dan curi la masa saat anak kecil sedang tidur.

3) Ubatan tertentu
Sesetengah ubatan juga boleh menjadi pencetus kepada migrain. Antaranya ialah ubat perancang kehamilan.

4) Stress-
Stress perlu diuruskan sebaiknya. Tekanan emosi yang tidak diuruskan dengan sebaiknya boleh menjadi punca migrain.

5) Kekurangan air.
Minum. minum, minum dan minum secukupnya air kosong dan elakkan minuman berkafein. Kekurangan air atau dehidrasi boleh menyebabkan migrain. Berapa liter air yang pelru diminum? Minum sehingga air kencing berwarna cerah dan bukan kuning pekat.

6) Makanan.
Ada makanan tertentu yang boleh menyebabkan migrain. Pasti ada rakan-rakan di sekeliling makanan yang diletakkan bahan perasa boleh menyebabkan seseorang itu mengalami migrain.

INFO MIGRAIN 
Jika anda selalu mengalami migrain, kenal pasti punca masalah tersebut agar boleh dielakkan.
Selain itu, beberapa tips lain juga boleh diamalkan oleh pesait migrain. Antaranya ialah mengamalkan Ayat 19 daripada Surah Al-Waqiah:

"Mereka tidak merasa pening kepala dan tidak pula mabuk dengan sebab menikmatinya."

PETUA UNTUK ELAKKAN MIGRAIN


  • Elakkan minuman berkafien 
  • Elakkan stres
  • Elakkan makanan masin, proses dan berkeju
  • Tidur dan rehat secukupnya
  • Bersenam
  • Pengambilan makanan seimbang

CARA SEMULAJADI RAWAT MIGRAIN
Siksanya bila migrain. Sakit macam nak pecah kepala. Ramai yang terpaksa bergantung pada ubat tahan sakit hingga menyebabkan dos yang diperlukan semakin tinggi dari tahun ke tahun.

Rawat migrain dengan Set Migrain Shaklee. Alhamdulillah ramai yang kini mampu ucapkan selamat tinggal pada migrain.


SET MIGRAIN VITAMIN SHAKLEE

Ostematrix Shaklee
  1. Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin d
  2. Membantu menetapkan ritma jantung
  3. Menyelesaikan masalah insomnia
  4. Membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran
  5. Membantu dalam pembekuan darah
  6. Kalsium juga sangat diperlukan dalam  mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang.
  7. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
  8. Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium
  9. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain.
  10. Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium
  11. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing
B Complex Shaklee
  1. Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain
  2. Vitamin B lengkap dalam B complex shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti, strees dan stroke.
  3. B complex membantu menstabilkan hormon Dalam badan seterusnya mengelak stress. Stress merupakan salah satu penyebab sakit kepala. 


SUDAHKAH ANDA BERSEDIA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE ?

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.

Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian



Continue Reading