Protien Terbaik Shaklee: Esp, Cinch Shake Dan Meal Shake

KENALI ESP
Esp adalah minuman yang KAYA dengan PROTEIN, SERAT dan VITAMIN tetapi RENDAH LEMAK dan GULA. Ia adalah minuman untuk sihat.
Nama panjang dia Mixed Soy Protien Isolate Powder with Vanilla Flavour . Tapi biasa kami panggil ESP. 

KEISTIMEWAAN ESP SHAKLEE

  1. Mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif. Diiktiraf di seluruh dunia.
  2. Shaklee hanya menggunakan kacanga soya jenis non-GMO (non-Genetically Modified Organism), tidak diubah secara genetik. Maksudnya kacang soya dia memang asli dan tiada apa-apa bahan tambahan digunakan semasa proses menanam kacang soya.
  3. Dia juga diproses pada kadar suhu yang rendah.
  4. Untuk mengahasilkan protein soya Shaklee, dia dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavones, genistein dan daidzein yang penting agar kebaikan soya diperoleh sepenuhnya.
  5. Mempunyai proses pensijilan tersendiri, iaitu identity Preserved Program (IPP). IPP ini untuk memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
  6. Dalam setiap satu tin ESP Shaklee yang beratnya 850g, sernbuk ESP Shaklee dihasilkan daripada 30 kg kacang soya.
  7. Membekalkan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  8. Mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  9. Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
  10. Mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Jadi ESP Shaklee sangat sesuai untuk yang ada kencing manis.
Kenapa mesti GI rendah? 
Karbohidrat dengan GI yang rendah akan memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Paras gula dalam darah yang rendah sangat penting kepada kesihatan dan juga penting dalam program penurunan berat badan. 


KELEBIHAN CINCH SHAKE SHAKLEE
  1. kawal selera makan yang berlebihan
  2. meningkatkan metabolisme badan
  3. memberi tenaga berpanjangan
  4. menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  5. mengandungi LEUCINE iaitu memelihara otot semasa proses menurunkan berat badan supaya badan tak menggeleber.
PERANAN LEUCINE DALAM PROSES MENURUNKAN BERAT BADAN
  1. Memelihara otot-otot(jisim otot badan tak berkurang).
  2. Bakar lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh badan.
  3. Buang berat( LEMAK) yang tidak diperlukan.
APA ITU LEUCINE?
ianya yang memberi isyarat kepada otot agar menghalang kehilangan otot semasa pengurangan berat badan.
Sebab itu ada yang timbang berat badan masih berat tetapi keadaan badan sudah pun nampak fit dan ada bentuk badan. 
Pelik kan? berat tak turun tapi baju lama dah boleh pakai semula. 
Itulah dia tugas LEUCINE

Cinch Shake ni jika di amalkan selalu
akan membuatkan anda banyak kehilangan lemak. 
Yea la kan kita makan pun hari²
lemak tu walau tak banyak mesti masuk dalam badan.
Sebab itu semua produk kurus perlu diamalkan secara konsisten selain itu juga kawal pemakanan terutamanya gula dan minuman berkafien.

Pasti bentuk badan dan berat anda lebih seimbang.
Kesihatan juga dijamin lebih baik dari dalaman.
Ada yang kurus tapi menggeleber. Itu bermakna otot hilang badan dah tak pejal. 
Semestinya tak cantiklah kan? terutamanya tang perut tu. Pasti berlipat² la kan.


Antara MANFAAT DAN KEBAIKAN MEAL SHAKES SHAKLEE adalah:
1. Menyediakan Hidangan yang Lengkap
Ia membekalkan 24 jenis vitamin penting bermula dari vitamin A sehingga Z mineral dan  mineral surih. Kekurangan mineral dalam badan seseorang akan memberikan kesan kepada penyerapan vitamin dan membuatkan enzim menjadi tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut.

2. Meal Shakes Untuk Fungsi Tumbesaran Yang sihat
Ia mengandungi sumber biotin, asid folik dan di perkaya dengan sumber kalsium & magnesium yang sangat di perlukan untuk membina tulang serta sel-sel dalam proses pembesaran kanak-kanak.

3.  Menyediakan Bekalan Nutrien Utama Untuk Sel-Sel
Kaya dengan sumber protin, tidak mengandungi unsur laktosa dan ini dapat membantu dalam pembentukkan kuku, rambut, kulit, organ, darah dan sel-sel vaksin. Meal shakes juga bagus untuk meningkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak.

4. Anti Oksidan
Vitamin yang mempunyai komponen anti-oksida iaitu yang mengandungi sumber vitamin A, C, E, Zinc, selenium mampu melawan penuaan. Tahukah anda bahawa kanak-kanak juga terdedah kepada unsur-unsur radikal bebas yang mana boleh melemahkan sel badan.

5. Mencantikkan kulit wajah
Meal Shakes mengandungi sumber vitamin B Complex, Zat Besi & Copper dimana ia bagus untuk pembentukkan sel-sel darah merah yang sihat. Dan ini mampu membuatkan kulit anak anda sihat & cantik.

6. Detoksifikasi
Meal Shakes diperkaya dengan sumber serat laut yang membantu untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan dari dalam kolon & perut. Sebab itu Meal Shakes mampu atasi masalah sembelit kanak-kanak.

7. Rasa yang enak dan sesuai buat golongan muda & tua
Rasa dia memang sedap! Rasa and bau Meal Shakes memang sangat menyelerakan iaitu french vanilla! Tapi ia tak ada pewarna or perasa tiruan tau. So memang tak ada masalah untuk kanak-kanak ke preggy mummy ke orang tua ke nak consume sebab ada rasa ubat dan sebagainya, TIADA :)
Tapi sebenarnya Meal Shakes Shaklee ni bukan untuk kanak-kanak jer tau. Orang dewasa pun boleh consume, cuma cara jer berbeza-beza. Tu yang nak kena take note tu tak boleh sembarangan ya.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 




Continue Reading

Testimoni Herbal Blend Shaklee

Herbal Blend Ready Stock 

Siapa yang tak kenal HERBAL BLEND SHAKLEEKalau korang nak tahu, Cream ni adalah cream kulit yang serbaguna yang boleh dipakai pada kulit sesiapa je.Bayi sangat disyorkan bagi mengatasi masalah eczema, gigitan nyamuk, ruam-ruam dan sebagainya.

Boleh sapu pada luka-luka kecil, kulit kering atau kena gigitan nyamuk juga. Cream kulit ni dingin & sedikit berangin tapi sangat  menenangkan bila disapu. 
Semua ahli keluarga boleh guna cream ni sebab cream ni tidak ada sebarang bahan kimia,selamat dan berkesan.
Cream ni tak berminyak dan tak melekit tau.

1 tiub cream ni ...
RM 38 harga retail 
RM30 harga ahli 
Untuk dapatkan harga ahli saya jemput anda join shaklee RM35 saja.

Herbal Blend Ready Stock 

Nak tahu lagi apa kelebihan Herbal Blend Shaklee ni?
  1. Membantu mengurangkan kegatalan kulit akibat gigitan serangga.
  2. Membantu menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox.
  3. Sebagai losyen harian untuk kulit kering.
  4. Krim urut badan jika lenguh.
  5. Mengurangkan kesan luka melecur.
  6. Melembutkan kulit / tumit kasar atau pecah.
  7. Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala pada bayi.
  8. Membantu melegakan badan ketika demam.
  9. Mengurangkan kegatalan akibat eczema.
  10. Membantu mngurangkan sakit pada luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu.
  11. Membantu melegakan perut kembung.
  12. Tumit merekah

NO PARABEN
NO STEROID
SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT DAN SELAMAT UNTUK DIGUNAKAN 



JOM SAYA JEMPUT ANDA TENGOK TESTIMONI DI BAWAH YANG SEMEMANGNYA SELAMAT PADA KULIT BAYI.








Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 






Continue Reading

Tingkatkan Tenaga di bulan Ramadhan dengan Protein Berasaskan Tumbuhan!


Ketika berpuasa, anda tidak akan makan atau minum untuk 
sekurangkurangnya 10 jam. Keadaan ini boleh menyebabkan badan anda untuk bertukar ke fasa berpuasa, di mana badan anda akan menggunakan tenaga daripada glukosa yang disimpan di hati dan otot. Apabila semua glukosa telah digunakan dengan sepenuhnya, sumber tenaga yang berikutnya adalah lemak. 

Puasa yang berterusan selama beberapa hari hingga ke beberapa minggu akhirnya akan mengubah lemak di dalam badan kita kepada protein sebagai sumber tenaga. Walau bagaimanapun, proses menggunakan protein sebagai sumber tenaga adalah tidak sihat kerana ia akan menyebabkan:
• Kemerosotan otot.
• Mengakibatkan keletihan.
• Merendahkan kadar metabolik badan.

TINGKATKAN DAN KEKALKAN TENAGA ANDA!
• Ambil minuman berprotein tinggi semasa berbuka dan 
semasa bersahur untuk mengekalkan rasa kenyang yang 
lebih lama.
• Pilih protein berkualiti tinggi yang mudah diserap oleh 
tubuh.
• Pilih minuman protein dari sumber tumbuhan yang 
rendah lemak dan tanpa kolesterol untuk membina 
badan sihat ketika puasa.
• Pilih minuman protein yang tinggi kalsium dan rendah 
Indeks Glisemik, membantu anda mengekalkan 
tenaga dan fokus sepanjang hari.

RM162 : harga retail 
RM129 : harga ahli

Keistimewaan Shaklee
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO), sihat untuk sekeluarga. 
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
  • Protein berkualiti tinggi. Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan. 
  • Membekalkan 9 asid amino.
Alami tenaga yang berpanjangan di bulan puasa ini dengan
segelas ESP setiap hari!


Musim berpuasa puasa ni sehingga bulan Ramadhan ESP shaklee memang menjadi Permintaan tinggi... 

Bukan bagi tenaga jer, serentak bantu rasa kenyang , kecantikan kulit, halus kan kulit, rambut gugur, gastrik, kurangkan kandungan gula dan g
kolestrol dalam darah... dan banyakkk lagi manfaat untuk kesihatan..

No wonder ESP item hot sales selepas VIVIX. 
Stok semakin menyusut, korang patut grab dari sekarang . Yang belum cuba sure tak menyesal. 

Testimoni Pertama

Testimoni Kedua 

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 


Continue Reading

Life Shake MIXED SOY PROTEIN WITH ELDERBERRY: Nutrisi Lengkap Penuh Khasiat

Akan Datang Ke dunia Shaklee

Life Shake merupakan hidangan semua-dalam-satu yang lengkap, kaya protein, kalsium, serat, vitamin dan mineral, dengan tambahan ekstrak Elderberi untuk meningkatkan perlindungan.
Kaya, berkrim dan sangat lazat dengan sistem pemanis baharu kami, Reb M, Life Shake meningkatkan tenaga, memberi rasa kenyang yang lebih lama, membantu 
mengekalkan berat badan yang sihat dan menyokong kesihatan secara menyeluruh

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
• Membekalkan 20g protein soya ultra-tulen, Bukan GMO bagi setiap hidangan, termasuk campuran proprietari protein biji chia organik dan biji labu organik.
• Rendah indeks glisemik yang menampilkan inovatif pemanis baharu, Reb M, untuk membantu mengekalkan paras gula darah yang sihat dan memberikan rasa kenyang 
yang lebih lama.
• Prebiotik daripada campuran bijirin dan enzim pencernaan untuk pencernaan yang lebih baik dan meningkatkan penyerapan protein.
• Dikuasakan oleh Leusina untuk mengekal dan membina otot, membakar lemak dan menyokong metabolisma.
• Tanpa lemak trans, bebas kandungan tenusu.


Hidangan Semua-Dalam-Satu yang lengkap 
  1. 20 gram protien
  2. 24 vitamin dan mineral 
  3. Pemanis tanpa kalori 
  4. Red M
  5. Prebiotik dan enzim
  6. Luesina
  7. 6 gram serat 
  8. Bukan GMO 
  9. Rendah glisemik
  10. Tanpa kolesterol
  11. GF bebas gluten
  12. V vegan 

Hanya 2 SUDU untuk mendapat:
1) SARAPAN BERKHASIAT
Hidangan lengkap 20g protein bukan GMO dengan nisbah tepat bagi semua 9 asid amino perlu.

2) SNEK SIHAT
Padat dengan 24 vitamin dan mineral harian yang penting, 
dengan hanya 150Kcal.

3) TENAGA SEBELUM DAN SELEPAS BERSENAM
Leusina membantu mengekal dan membina otot tanpa lemak untuk meningkatkan metabolisma dan 
pembakaran lemak.

4) KESIHATAN PENCERNAAN
Ditambah dengan ekstrak elderberi untuk meningkatkan perlindungan, 6g serat, enzim pencernaan dan juga prebiotik proprietari bagi membantu kesihatan usus anda.

5) PENGURUSAN BERAT BADAN YANG SIHAT
Hidangan rendah glisemik yang dimaniskan secara sempurna dengan Reb M, untuk mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan berat badan yang sihat. Sangat bagus sebagai pengganti makanan.

6) TENAGA DAN RASA KENYANG YANG LAMA
Membantu anda kekal bertenaga, berasa puas dan mengurangkan keinginan untuk makan.


Saranan penggunaan:
Campur 2 skup serbuk ini ke dalam 
1 cawan susu tanpa lemak dan 
campur sebati.

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 


Continue Reading

Eldeberi Beri Yang Luar Biasa


Saiznya kecil. Kuasanya besar. Elderberi adalah Makanan Luar 
Biasa (superfood), penjana nutrien, kaya dengan fitonutrien. Selama berabad-abad, Elderberi terkenal kerana mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang mengagumkan, termasuk kesihatan imun.

MANFAAT ELDERBERI YANG MENGAGUMKAN
1) Tinggi Kandungan Antioksidan
Sumber asid fenolik, flavonol, Vitamin A dan C yang bagus, iaitu antioksidan utama untuk membantu melawan radikal 
bebas dan tekanan oksidatif.

2) Kaya dengan Polifenol-Antosianin
Nutrien utama dalam Elderberi, antosianin adalah sebatian yang bertanggungjawab memberikan buah ini warna ungu gelap dan ia popular dengan sifat antikeradangan dan 
antikarsinogenik, manfaat kesihatan kardiovaskular dan kesihatan imun. Elderberi mengandungi lebih banyak antosianin berbanding beri yang lain.

3) Secara tradisional digunakan untuk melegakan simptom 
demam dan selsema
Makanan perubatan dan penawar semulajadi dalam perubatan tradisi rakyat Eropah untuk membantu melegakan demam, selsema, sakit-sakit badan, batuk, hidung tersumbat dan sinus.

4) Meningkatkan Pertahanan Badan
Mengandungi ciri antibakteria dan antivirus semulajadi, yang boleh membantu badan anda melawan jangkitan.

5) Mempercepatkan penyembuhan, Mengurangkan demam 
dan selsema yang berpanjangan.
Kajian mendapati bahawa penghidap selsema mengalami tempoh serangan yang lebih pendek dan simptom yang kurang teruk apabila mengambil ekstrak elderberi pada permulaan kemunculan simptom. Sebatian dalam elderberi didapati menyekat protein dalam virus selsema daripada melekat kepada sel perumah. Ini dapat menjelaskan mengapa ia kelihatan boleh melawan selsema.

NILAI ORAC UNTUK PELBAGAI JENIS BERI

Eldeberi mengatasi beri yang lain


Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 

Continue Reading

Air Penghilang Dahaga Ketika Berpuasa

Harga PD Oren : RM87 
Harga Pd Lemon Lime : RM147

Performance Drink merupakan minuman isotonik dari Shaklee yang sangat bagus untuk badan kekal hidrat.
Bila badan dehydrate sebenarnya kita akan lebih mudah untuk terkena serangan penyakit. 

Minuman isotonik Shaklee tidak mempunyai karbonat. Dirumus khas dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi. Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada didalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah.

Hilangkan Dahaga Ketika Berpuasa.
Saper yang rasa letih selalunya pada bulan puasa?
Letih, tak larat, dahaga, tekak rasa nak minum je.
Haaa Performance Drink Shaklee boleh cover masalah itu.

SEBAB APA!!?
Kalau puasa wajib ada PD ni tau sebab time puasa kita kehilangan banyak air dalam badan, tambah lagi cuaca panas. Jadi kita ambil PD untuk kekalkan dehydration pada kadar yang minima. 
Minum waktu sahur dan berbuka. Puasa kurang letih. Badan fresh dan bertenaga .

Shaklee datangkan dengan dua perisa ;
  1. ORANGE
  2. LEMON LIME
Dua Perisa Performance Drink 

MANFAAT UTAMA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE
  1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan.
  2. Membekalkan Tenaga Dan Daya Ketahanan Fizikal.
  3. Mencegah Penyahhidratan
  4. Mengekalkan Paras Gula
  5. Performance Drink Shaklee ni sangat bagus jika ambil pada ..
  6. Cuaca panas yang melampau.
  7. Tengah beriadah atau bersukan.
  8. Melakukan kerja berat.
  9. Berpuasa.
  10. Badan tidak sihat (demam/selesema/cirit-birit).
  11. Siapa yang sesuai ambil Performance Drink Shaklee? 
  12. Mereka yg aktif sukan.
  13. Mereka yang aktif melakukan kerja dalam dan luar rumah
  14. Ibu yg menyusukan anak.
  15. Ibu mengandung.
  16. Mereka yang mudah letih .
  17. Mereka yang gemar minuman isotonik, bezanya Performance Drink tiada tambahan gula.
  18. Mereka yang kurang minum Air/deyhdrate.
  19. Anak-anak yang demam
  20. Mereka yang terasa nak diserang dema atau sedang demam
  21. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka

KENAPA MINUMAN PERFORMANCE DRINK UNTUK MEREKA YANG BERPUASA?
  • INI KERANA ia membantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. 
  • INI KERANA ia mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta dan berterusan, tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah. 
  • Setelah berbuka puasa, Performance Drink dapat membantu anda untuk menambah semula tenaga - bolehlah perform solat terawih, bertadarus mahupun berqiamullai di surau atau masjid. 
  • Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. 
  • Untuk lebih lazat, bancuh Performance Drink dengan jus oren Tropicana! Cuba lah! Memang sedap! Rasa oren yang menyegarkan dan berkhasiat!
Set Berpuasa Paling Tinggi Permintaan 

BULAN NI ADA PROMOSI
PERSEDIAAN UNTUK PUASA SUPAYA TAK DE LA TELEPEK JERR NANTI
Tak pernah cuba boleh cuba inilah masanya.

TESTIMONI PERFORMANCE DRINK

Testimoni Pertama 

Testimoni Kedua

Testimoni Ketiga

Testimoni Keempat 

Semoga promosi kali ni memberi manfaat kepada semua.
Nak dapatkan harga ahli, jom join team saya INDAH LEGACY hanya RM35 sahaja

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 

Continue Reading

Promosi Shaklee April 2021

 


Assalamualaikum semua.. 

Lambat bersiaran kali ini, sebuk dengan tugas-tugas ibu.. eeee Bulan promosi shaklee seperti biasa akan menampilkan keperluan pengguna pada bulan ini. Bulan yang akan berjumpa Ramadan.
Untuk itu promosi bulan ini adalah sepeti gambar di bawah 


Setiap pembelian produk promosi 100uv, anda akan berpeluang beli botol shake hijau yang cantik ni berharga hanya RM8.50 di mana harga asalnya RM19 


Berikut ini pula set-set yang boleh anda beli bagi melayakkan anda mendapat keistimewaan seperti di atas 👆













Semoga promosi kali ni memberi manfaat kepada semua.
Nak dapatkan harga ahli, jom join team saya INDAH LEGACY hanya RM35 sahaja

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 







Continue Reading