7 Persoalan Anda Mengenai Vitamin C, Terjawab!

7 Persoalan Anda Mengenai Vitamin C, Terjawab!

7 Persoalan Anda Mengenai Vitamin C, Terjawab!

Vitamin C dianggap sebagai vitamin yang serba boleh kerana pelbagai manfaat yang mengagumkan.

Di sini, kami memberikan jawapan terhadap soalan-soalan yang mungkin ditanya mengenai nutrient terbaik ini yang menyokong dalam kesihatan badan.


Vitamin C untuk Ibu Hamil 


1) ADAKAH LEBIH BAIK MENGAMBIL VITAMIN C YANG LEBIH TINGGI DALAM SATU MASA ATAU MENGAMBIL DOS YANG KECIL SETIAP HARI? 

Vitamin C tidak dihasilkan oleh badan, oleh itu kita perlu menambah vitamin penting ini melalui diet.


Walaupun anda mengambil kuantiti vitamin C yang tinggi, badan anda hanya boleh menyerap apa yang diperlukan dan membuangnya jika berlebihan. Pilihan untuk mengambil vitamin C melalui Sustained Release System dimana 100mg vitamin C dilepaskan setiap jam, sepanjang lima jam bagi memastikan penyerapan maksimum pada badan. Warga emas dan mereka yang merasa tidak sihat mungkin memerlukan rangsangan tambahan vitamin C bagi perlindungan tambahan.


Vitamin C Penting Untuk Kecantikan 


2) SAYA MAKAN MAKANAN YANG SIHAT TERMASUK SAYURAN DAN BUAHAN. PERLUKAH SAYA MENGAMBIL VITAMIN C?

Kandungan vitamin C dalam buahan dan sayuran mungkin berbeza-beza, terutamanya selepas membasuh, memotong dan memasak. Untuk mendapatkan 500mg vitamin C, anda perlu makan buah oren sebanyak 7.5 biji, 6 cawan brokoli atau 119 batang lobak merah.

Adalah mustahil untuk mencapainya dalam diet harian, kerana kos yang tinggi. Cara bijak adalah dengan mengambil melalui suplemen. Sustained Release Vita-C Plus™ hanya memberikan kos 40 sen sahaja setiap biji!


Vitamin C untuk Resdung 

3) SAYA MEMPUNYAI GASTRIK..SAYA DENGAR BAHAWA PESAKIY GASTRIK TIDAK DIGALAKKAN UNTUK MENGAMBIL VITAMIN C.

Ini adalah salah tanggapan. Terdapat pelbagai sumber suplemen vitamin C yang diperbuat daripada bahan-bahan yang tidak akan menyebabkan sakit gastrik. Pilih vitamin C yang diekstrak dari jagung yang lembut serta sensitif pada perut.


Vitamin C Penting Untuk Hb Rendah 


4) BERAPA BANYAK VITAMIN C YANG PERLU SAYA MAKAN SETIAP HARI?

Kajian yang dijalankan oleh Institut Perubatan (IOM) menunjukkan bahawa pengambilan vitamin C yang tinggi mempunyai risiko ketoksikan yang rendah dan kesan buruk telah dilaporkan apabila penggunaan harian adalah 3000mg/hari.

Kementerian Kesihatan Malaysia telah menggariskan pengambilan vitamin C maksimum kepada 2000mg/hari.


Vitamin C Penting Dalam Set Ibu Hamil


5) SUSTAINED REALEASED VITA-C MEMPUNYAI KOMPONEN YANG DIPANGGIL BIOFLAVONOID..APAKAH IA?

Bioflavonoid adalah antioksidan yang hanya terdapat dalam tumbuhan dan buah sitrus. Mereka bekerja secara gabungan dengan vitamin C untuk meningkatkan penyerapan dan penggunaannya.

Sebagai contoh, anda boleh menjumpai bioflavonoid dalam pulpa dan sabut putih yang terdapat di tengah buah sitrus.

Ada yang berasa pahit dan kenyal dan biasanya ia dibuang. Di Shaklee, kami menggunakan bioflavonoid daripada buah sitrus, memberi anda kebaikan menyeluruh yang terdapat dalam setiap tablet yang mudah ini.


Vitamin C Penting Untuk Stress Dan Jerawat


6) BOLEHKAN VITAMIN C MENCEGAH SELESEMA?

Vitamin C boleh didapati dengan banyak dalam sel darah putih – salah satu daripada sel imun kita. Antara peranannya adalah untuk menyokong dan merangsang perlindungan imun.

Kajian menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen vitamin C secara berkala mengalami tempoh selesema yang lebih pendek dengan simptom yang lebih ringan. Bagaimanapun, kemungkinan untuk ia mencegah anda daripada mendapat selesema adalah rendah2,3.

Oleh kerana vitamin C selamat diambil setiap hari dalam jangka masa panjang, ada baiknya anda memulakan pengambilan vitamin C minimum 500mg setiap hari untuk merangsang perlindungan imun anda.

Vitamin c Penting Untuk Cantik


7) APAKAH BENAR PEROKOK MEMEELUKAN LEBIH BANYAK VITAMIN C? 

Ya. Perokok menggunakan vitamin C di dalam badannya pada kadar yang lebih cepat, berbanding dengan bukan perokok.

Satu kajian mendapati bahawa perokok mempunyai tahap vitamin C yang sangat rendah di dalam badan mereka3 manakala kajian lain pula mendapati individu yang mengalami kekurangan vitamin C berisiko tinggi untuk mendapat jangkitan paru-paru1. Oleh itu, suplemen vitamin C sangat disarankan kepada perokok dan mereka yang tinggal bersama perokok.


Vitamin C Untuk Ibu Bersalin 


Rujukan:

1. Ascorbic Acid (Vitamin C). 2005. Recommended Nutrient Intake for Malaysia 2005. Pg: 107 – 109.

2. Harri HemilΓ€. 2017. Vitamin C and Infections. Nutrients. 9(4), 339; https://doi.org/10.3390/nu9040339

3. Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.

4. Smith JL, Hodges RE. Serum levels of vitamin C in relation to dietary and supplemental intake of vitamin C in smokers and nonsmokers. Ann N Y Acad Sci. 1987;498:144-52. doi: 10.1111/j.1749-6632.1987.tb23758.x. PMID: 3475996.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY


Continue Reading

Cara Kawal Nafsu Makan

Cara Kawal Nafsu Makan

Mesti teruja kan nak tau Cara Kawal Nafsu Makan dalam entri saya kali ni. Dimusim pandemik ini kerajaan memang menyarankan supaya kita duduk di rumah. Hanya yang berkepentingan saja boleh keluar rumah. 
Yang dibenarkan bekerja hanya yang telah diberikan izin dari pihak kerajaan. Yang lain hanya BDR (bekerja dari rumah) atau WFH (work form home).

Mentang-mentang kerja dari rumah, tekaknya pun tak leh control .. hehehe 
Makan !!
Makan !!
Makan !!
Pastu sembelit pulakk
Tunggu punya tunggu hari ke sehari tak juga membuang 
Alamak haii mula dah rasa stress 
Mula la dah rasa pening 
Perut dah rasa tak sedap 
Perut dah keras 
Perut dah boncit 

Confirm najis pun dah keras 
Nak meneran takut buasir pulak 
Tak payah risau 
Set Promosi Terbaru Shaklee kali ni 
dah cukup memberi keperluan anda di musim pendemik terutamanya yang hanya berkerja dari rumah.

Best Seller Set With Cinch Vanilla

Set kali ini datang dengan fungsi yang lebih menarik. Sesuai bagi mereka yang nak kawal nafsu makan yang membuak-buak.

B COMPLEX
Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  • Menukarkan makanan menjadi tenaga 
  • dengan cekap dan berkesan.
  • Menggalakkan fungsi badan yang normal.
  • Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat.
  • Membekalkan kesemua 8 vitamin yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda , melengkapi jurang nutrisi vitamin B. 
  1. Vitamin B12
  2. Thiamin
  3. Asid Pantotenik
  4. Vitamin B6
  5. Riboflavin
  6. Niacin
  7. Folat
  8. Biotin
Manfaat B Complex 

Kandungan B Complex 

CINCH SHAKE VANILLA
Kaya dengan protein dan kalsium.
Mengandungi serat yang tinggi, iaitu 6 gram setiap sajian. Makanan tanpa kolesterol.

Makan dengan bijak, Shake dengan sihat. Tahukah anda, di antara sepuluh azam yang sering dibuat adalah untuk mengurangkan berat dan mengekalkan berat tersebut. 
Jika anda ingin menurunkan berat anda dengan berkesan, inilah caranya. Cinch Mixed Soy Protein Shake adalah minuman yang lazat, pantas dan berkhasiat untuk anda. Ia membekalkan nutrien seumpama satu hidangan, tetapi rasanya enak seperti pemanis mulut.

Leusina adalah asid amino penting, yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan. 
Oleh kerana tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan leusina, ia mesti diperolehi dari sumber makanan. 
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leusina bermanfaat dalam:
  • Menggalakkan pengeluaran otot.
  • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.
  • Menyokong pemulihan otot.
  • Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.
Leusina diperlukan oleh individu yang:
  1. INGIN MENGAWAL BERAT BADAN
  2. INGIN MENGEKALKAN JISIM OTOT
  3. SEDANG DALAM REJIM KECERGASAN
  4. INGIN MENGAMBIL MAKANAN YANG CEPAT DAN BERKHASIAT SELEPAS SENAMAN
Manfaat Cinch Shake 

Info Cinch Shake 

OMEGA GUARD
SPEKTRUM LENGKAP ASID LEMAK PERLU OMEGA-3 DENGAN KETULENAN TINGGI ADALAH NUTRIEN YANG ANDA PERLUKAN UNTUK BADAN YANG KUAT DAN SIHAT.

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
  • Membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. 
  • Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).
Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
 
Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Manfaat Omega Guard

Info Omega Guard

OSTEMATRIX
KESIHATAN TULANG
TULANG YANG KUAT UNTUK TUBUH YANG KUAT. BINA DAN PASTIKAN TULANG ANDA KUAT DENGAN NUTRIEN PEMBINA-TULANG UNTUK MEMASTIKAN IA KEKAL SIHAT SEPANJANG MASA.

Kalau tulang tak kuat macam mana nak cergas. Mesti baring, tidur je. Bangun tidur nak makan.
Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. 
Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

TAHUKAH ANDA?
ANDA MEMERLUKAN LEBIH DARIPADA KALSIUM untuk Tulang yang Kuat
  1. Kalsium - Bahan asas untuk membina tulang
  2. Boron - Membantu metabolisme tulang
  3. Kuprum, Zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang
  4. Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang
  5. Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium

Manfaat Ostematrix

Ostematrix Untuk Siapa?

VITAMIN C 
Bila tubuh badan sihat, baru anda mempunyai kekuatan untuk meneruskan misi mengawal nafsu makan.
Selain itu vitamin c jugak 

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

TAHUKAH ANDA?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY






Continue Reading

Promosi Youth Skincare Jun 2021

Promosi Youth Skincare Bulan Jun 2021

PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!
PROMOSI YOUTH SHAKLEE SKINCARE !!!


Skincare ni ambil masa 8 TAHUN untuk dihasilkan oleh pakar estetik, dermatologist dan juga pakar mata.
Selepas ujian, 100% pengguna YOUTH alami effect positive pada kulit iaitu kulit mereka:
  1. Kurang kedut
  2. Kurang parut
  3. Kurang jeragat
  4. Kurang pigmentasi
  5. Makin lembap
  6. Makin cerah
Mengikut indeks kulit.
2/3 dari wanita yg menggunakan YOUTH mengalami kulit muda 10 tahun dari usia sebenar.

10 SET-SET PROMOSI YOUTH 
(Harga sudah tertera di setiap poster promosi)

Promosi Pertama 

Promosi Kedua

Promosi Ketiga

Promosi Keempat

Promosi Kelima

Promosi Keenam

Promosi Ketujuh

Promosi Kelapan

Promosi Kesembilan

Promosi Kesepuluh

KELEBIHAN SETIAP PRODUK YOUTH SKINCARE 
(sudah pun tertera di setiap poster) 

Youth Rafiance c+e

Youth Activating Serum

Youth Age Defence Moisturizer Spf50

Youth Luminous Gel Oil Cleanser

Youth Perfecting Skin Toner

Youth Advanced Renewal Night Cream Light&Rich

Youth Moisture Lock Day Cream

Youth Restoring Eye Treatment

Youth Purifying Clay Mask

Youth Hydrating Clay Mask 


YOUTH SKINCARE SHAKLEE TERBAIK!!!
Kebaikan Skincare Youth Shaklee yang setakat ini mencatat 10% review positif dari pengguna.

Kebaikan Youth Shaklee Skincare ni adalah hasil usaha dan kesabaran para saintis Shaklee yang bekerja keras selama 8 tahun untuk menghasilkan Produk Skincare yang SANGAT BERKESAN.

KEBAIKAN DAN MANFAAT DARI SHAKLEE YOUTH SKINCARE

1. MENINGKATKAN KESIHATAN DAN KECANTIKAN KULIT SECARA DRAMATIK
Bukan sahaja dramatik malah drastik! Tapi jangan risau, ini bukan kes banyak bahan kimia  sebaliknya sangat SELAMAT. Bahan aktif dalam YOUTH menjamin usia kulit anda akan 100% kelihatan lebih muda! 

2. MEMADAMKAN SEDEKAD PENUAAN
100% pengguna mendapati usia kulit mereka menjadi lebih muda dari sebelumnya dan 2/3 daripada mereka telah terbukti mengalami lebih SEDEKAD lebih muda! 

3. KEPUTUSAN KLINIKAL TANPA KOMPROMI
Kami bukan sekadar cakap kosong seperti kebanyakan syarikat, tetapi kami ada bukti santifik yang kukuh. Shaklee telah membuktikan keberkesanan YOUTH melalui SKIN AGE INDEX. 

4. KUASA BOTANIKAL DAN YOUTH COMPLEX
Youth skin care Shaklee dibangunkan dengan 5 bahan botanik yang sangat hebat dengan bahan-bahan kuasa alam semulajadi seperti :
• Muscadine Grape 
• Lotus Japoniceus 
• Apple Stem Cell Extract 
• Schisandra Chinensis Fruit Extract 
• Vital Repair + ®Complex 

5. YOUTH DIBANGUNKAN OLEH SYARIKAT NUTRISI BUKAN SYARIKAT KOSMETIK
Siapa lagi yang lebih arif tentang keperluan nutrisi kulit kalau tidak Shaklee?  Youth skin care  bukan sahaja bertindak dipermukaan kulit malah membaiki dari dalam seawal peringkat DNA!  Dijamin 100% hebat!!

Ini peluang untuk anda tidak kira lelaki atau wanita kelihatan lebih awet muda, memiliki kulit yang bebas jerawat, jeragat, kedutan, eyebag, dengan cara yang sangat selamat. Ini produk pertama seumpamanya & amat diyakini.

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pemakaian yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka hubungi saya sebagai agen sah Shaklee anda.

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY
















Continue Reading

Mengapa Vivix Tidak Beku Walaupun Simpan Dalam Freezer?

Vivix Tetap Cair 

Mesti ada yang tak percaya. 
Mesti ada yang tertanya-tanya dengan tajuk entri saya kali ini. Saya nak huraikan persoalan itu di sini. Jemput baca sampai habis yea.


Vivix 100% tanpa air, tanpa campuran gula, tiada perisa tambahan, tiada perwarna tiruan yang boleh merosakkan struktur vivix. Apabila Vivix tak beku ia menunjukkan bahawa VIVIX mengandungi POLIFENOL dan RESVERATOL yang tulen.

Ini lah sebab utama mengapa Vivix tidak beku.
” Orang kata kalau nak tahu madu asli ke tidak, boleh letak dalam freezer (bahagian beku). Kalau beku, maksudnya ada campuran gula. Tapi jika dia tidak beku bermakna madu itu adalah yang asli dan original tanpa sebarang campuran”.

Eksperiman Vivix Pertama 

Vivix pula bila simpan dalam freezer keluarkan ianya still cair…TAK BEKU..walaupun simpan berjam-jam dalam freezer, malah rasanya lagi sedap. Inilah dia keistimewaan vivix yang tidak boleh didapati di mana-mana melainkan dengan SHAKLEE.

Eksperimen ke atas vivix dan jus buah-buahan jika dibiarkan di mana-mana ternyata semut tidak mahu datang dekat pada vivix kerana vivux TIDAJ MENGANDUNGI GULA berbanding jus buah-buahan yang mengandungi kandungan gula yang tinggi. Di mana semut mudah datang.

Eksperimen Vivix Kedua 

Vivix terbaik hasil rumusan dari 4 bahan ekslusif anggur muscadine, purple carrot, Europian elderberry, polyganum cuspidatum.
Vivix juga turut di iktiraf sebagai Super Excellent Brand dari Books Of Record.
Hebatnya Vivix, tak hairanlah kalau google testimoni Vivix, berjuta testimoni yang best-best. Dari sekecil-kecil masalah kesihatan, sampai lah ke penyakit kronik.

Bahan Kandungan Vivix

3 FAKTA MENARIK VIVIX YANG WAJIB TAHU.
Sampai ramai yang angau, sampai beribu orang tergilakannya.


FAKTA NO 1 :
Para Saintis Shaklee mengambil masa bertahun-tahun untuk hasilkan VIVIX. Bukan 3 bulan, bukan 7 bulan dan bukan juga 12 bulan.

Malah VIVIX Shaklee ni patent pending. Apa dia patent pending? Maknanya produk ni dah dihantar permohonan utk dapat hak patent exclusive hanya boleh didapati di Shaklee. Dengan adanya patent pending, VIVIX ni secure, tidak ada company lain boleh tiru atau ciplak formula produk Shaklee ni.


APA YANG SHAKLEE PATENKAN KHAS UNTUK VIVIX?
1. Proses Cold Filling Extraction.
Ada banyak jenis proses untuk ekstrak jus/minyak/pati dari tumbuh-tumbuhan. Cold extraction maknanya buah-buah yang digunakan dalam VIVIX di-press untuk mengeluarkan patinya dengan suhu rendah.


Biasa proses yang guna air panas/suhu panas. Process macam ini boleh menurunkan kualiti produk itu walaupun hasilnya mungkn lebih banyak.
VIVIX Shaklee tidak mengandungi sedikit pun air.
Shaklee patenkan proses cold filling extraction ini khas dalam pembuatan untuk VIVIX. Nampak kan, begitu teliti process ini demi menjaga kualiti.


2. Gabungan Polifenol
Bagi kesan maksimum, VIVIX bukan cuma ada resveratrol tapi gabungan 15 polifenol. Umpama kita telan anggur muskat sebijik.


3. Semulajadi, tanpa pengawet dan stabil.
Cuba letakkan VIVIX atas meja, VIVIX tidak meruap. Cuba letak dlm freezer, VIVIX tidak beku.
Dan tindakan ini bukan dengan bantuan bahan-bahan kimia. Haaa betapa specialnya Sang VIVIX si tonik merah. Berbaloi dengan nilai wang yang kita bayar.

3 Paten Untuk Vivix


FAKTA NO 2 :
Salah satu bahan utama VIVIX adalah makanan syurga dan disebut dalam KITAB AGAMA MASING-MASING.
Apa dia ? ANGGUR. Siapa kita untuk menafikan anggur makanan syurga. Dan ia adalah salah satu dari 4 bahan utama VIVIX adalah anggur.
Anggur bukan sebarang anggur, tapi anggur muscadine yang mana hanya anggur jenis ini yang mempunyai ELLERGIC ACID yang mampu elak kancer terjadi (occuring), membesar (growing) dan merebak kebahagian anggota lain(metastasizing).
Specialnya kan ? 


FAKTA NO 3 :
VIVIX tidak beku bila diletakkan dalam peti ais beku.
Bermakna apa? Ini bermakna ketulenan kandungan dalam sebotol VIVIX.
Orang kata nak test madu tulen atau yang dicampur gula dan air, simpan dalam peti sejuk.
Sekarang uji VIVIX. Letaklah pada suhu paling sejuk yang boleh. Simpan semalaman ke..2 hari ke. Cuba tuang, masih mengalir cecair VIVIX.
100% tanpa air. Tiada campuran gula. Tiada perisa, tiada pewarna tambahan yang boleh merosakkan struktur VIVIX. Terbaik lah! 

INILAH VIVIX HANYA ADA DI SHAKLEE






VIDEO INI MENUNJUKAN VIVIX TIDAK BEKU 

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY



Continue Reading

Radikal Bebas Punca Kerosakan DNA Dan Melumpuhkan Pertumbuhan Sel-Sel Baru


Entri besar kali ini, saya akan kongsikan punca terbesar kerosakkan DNA dan seteruskannya melumpuhkan pertumbuhan sel-sel baru dan sihat di dalam tubuh badan.

KEMUSNAHAN DNA berlaku setiap hari. Berjuta DNA akan musnah. ini akan mempercepatkan penuaan sel. Ini di sebabkan  oleh faktor RADIKAL BEBAS yang sangat banyak dalam badan. ini yang akan rosakkan DNA dan SEL tubuh kita

Kemusnahan DNA akibat radikal bebas

RADIKAL BEBAS TU APA?
Apabila sel-sel tubuh menggunakan oksigen (yang diperlukan untuk hidup dan melaksanakan fungsi-fungsi normal tubuh), ia akan menghasilkan produk sampingan yang disebut sebagai radikal bebas. Radikal bebas adalah penyebab kepada kerosakan sel tubuh.

Banyak masalah kesihatan seperti penyakit jantung, sembelit, diabetes, kanser dan lain-lain. Kerosakan sel-sel pada tubuh adalah berpunca daripada oksidatif. 
Namun, kerosakan ini boleh dihalang oleh *Antioksidan*

Antioksidan membunuh radikal bebas

Senang cerita...
RADIKAL BEBAS NI BAHAN PEROSOK DARI SUMBER LUAR
  • Merokok
  • Minum arak
  • Bahan-bahan kimia dari persekitaran
  • Bahan suplemen yang entah apa-apa tak ada brand
  • Apa yaag kita lalui makan akan mengundang radikal bebas ni.

BAGAIMANA VIVIX BANTU MEMUSNAKAN RADIKAL BEBAS?
SEL BADAN dan DNA AKAN DILINDUNGI di sebabkan antioksidan akan menghalang radikal bebas yang memusnahkan sel-sel badan. Sel badan akan dapat kontrol pengawalan genetik dengan lebih bagus sebab kurangnya radikal bebas yang rosakkn sel-sel badan ni.

RADIKAL BEBAS BOLEH DIHALANG OLEH *ANTIOKSIDAN*

RAMUAN VIVIX TINGGI ANTIOKSIDAN
Lobak ungu
  1. Lobak ungu mula ditanam di Tengah dan Timur Jauh, bersama-sama dengan lobak putih, merah, kuning, hijau dan hitam. Ia kaya dengan antosianin dan provitamin A karotenoid, yang merupakan antioksidan yang kuat.
  2. Lobak ungu juga boleh membantu dengan pengurusan berat badan dan kawalan glukosa, dan dalam satu kajian, mereka yang mempunyai tahap yang tinggi karotenoid mempunyai kira-kira separuh risiko diabetes.
Antara kelebihan lobak ungu adalah:

  • Lobak ungu ini bersifat lebih antioksidan berbanding lobak biasa. Antioksida ini berfungsi untuk melindungi sel badan kita dari ‘berkarat’ yang seterusnya meleret kepada macam-macam penyakit.
  • Lobak ungu mempunyai sifat anti radang yang tinggi. Ini menjadikannya sangat bagus untuk membantu melegakan arthritis atau sakit sendi.
  • Lobak ungu mempunyai sifat anti carcinogen yang dapat membantu mengurangkan risiko kanser. Bagi pesakit kanser, lobak ungu ini boleh membantu tubuh untuk melawan kanser.
  • Lobak ungu sangat bagus melawan virus dan bakteria yang mudah berjangkit dan merebak seperti flu, campak dan jangkitan dalaman seperti jangkitan di salur kencing, mulut dan perut.
  • Dos Vitamin A yang tinggi di dalam lobak ungu adalah sangat bagus untuk mengelak arteri tersumbat dan secara tidak langsung mengelak penyakit strok. Lobak ungu juga kaya dengan Vitamin B, C dan vitamin E , yang bagus untuk merendahkan bacaan kolesterol.
  • Akar lobak ungu ini telah lama digunakan untuk merawat masalah usus, masalah penghadaman, masalah tonsil dan sembelit.
LOBAK UNGU 

Anggur Muscadine
  1. Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham, Massachusetts pada tahun 2003 , anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. Ini juga bersamaan dengan 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding blueberri.
  2. Anggur muscadine juga kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins (OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksidan yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.
  3. Anggur muscadine mempunyai kadar resveratrol yang 6x lebih tinggi dari anggur merah.  Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid iaitu sejenis bahan antikanser dan antiradang.
  4. Shaklee menggunakan keseluruhan buah anggur muscadine ini termasuk kulit dan bijinya kerana
  5. Anti oksidan dan phytonutrients yang tinggi dalam kulit anggur -Kandungan Resveratrol yang tinggi di dalam biji anggur
ANGGUR MUSCADINE

Polygonum Cuspidatum
  • Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga dikenali banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.
  • Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
  • Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan suplemen anti penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina.
  • Akarnya (“He Sho Wu”) kaya dengan kandungan resveratrol dan selalu digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China dan Jepun selama lebih 100 tahun.
  • Potensi polifenol semulajadinya adalah untuk menyokong diet yang sihat dan mampu memberi kesan positif kepada penuaan sel yang sihat. Ada beberapa kajian menunjukkan resveratrol di dalam Polygonum Cuspidatum mampu mencegah tumor.
POLYGANOM CUSPIDATUM

Elderberri
Antara kelebihan buah elderberi adalah
  1. kaya antioksidan,  
  2. untuk menurunkan kolesterol
  3. memperbaiki penglihatan
  4. meningkatkan sistem imunisasi, 
  5. meningkatkan kesihatan jantung 
  6. dan untuk batuk, selesema, flu, jangkitan bakteria dan virus dan tonsilitis
Banyak kajian telah dilakukan ke atas elderberi, seperti berikut:

  1. Elderberries telah disenaraikan dalam CRC Buku Herba Perubatan seawal tahun 1985, disenaraikan dalam 2000 Mosby.
  2. Di Israel, Makmal Onkologi Hassasah telah mendapati bahawa elderberi merangsang sistem imun badan dan mereka merawat kanser dan AIDS dengannya. Pelbagai faedah perubatan (dari selesema dan selesema asma melemahkan, kencing manis, dan berat badan) mungkin disebabkan oleh peningkatan sistem imun setiap individu.
  3. Di pusat penyelidikan Bundesforschungsanstalt makanan di Karlsruhe, Jerman, ahli-ahli sains yang menjalankan kajian ke atas Elderberi menunjukkan antosianin elderberry meningkatkan fungsi imun dengan meningkatkan pengeluaran cytokines. Ini protein yang unik bertindak sebagai utusan dalam sistem imun untuk membantu mengawal tindak balas imun, seterusnya membantu untuk mempertahankan badan terhadap penyakit.
  4. Penyelidikan lanjut menunjukkan bahawa anthocyanin ditemui di Elderberries mempunyai kapasiti antioksidan melebihi vitamin E atau vitamin C.
  5. Kajian di Austria University of Graz pula mendapati bahawa ekstrak elderberi mengurangkan pengoksidaan lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) kolesterol. Pengoksidaan kolesterol LDL yang terbabit dalam atherogenesis, sekali gus menyumbang kebaikan kepada penyakit kardiovaskular
ELDEBERI

SOALAN-SOALAN VIVIX 




Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY






Continue Reading