Siapa Yang Perlukan Protien Soya Esp


Dah berumur 60 tahun dah ESP ini
SIAPA PERLUKAN PROTEIN SOYA INI?

BINA BADAN
Otot perlukan sokongan semasa anda melakukan latihan rintangan. Ambil lebih banyak protein untuk:
• Membina semula dan memperbaiki otot.
• Membina otot tanpa lemak untuk tubuh badan lebih kuat, lebih cepat dan cergas.

PERTENGAHAN USIA
Apabila anda memasuki usia pertengahan, badan anda mengalami penurunan dalam prestasi termasuk kehilangan otot adalah antara isu yang akan dialami. Ambil lebih banyak protein untuk:
• Melambatkan penuaan dengan
menggabungkan pengambilan protein dengan senaman untuk mengekalkan jisim otot dan kecergasan.
• Risiko yang lebih rendah terhadap masalah kesihatan berkaitan dengan jantung seperti kolesterol tinggi.
 
BAKAL IBU
Apa yang baik untuk ibu juga baik untuk bayi. Ambil lebih protein untuk:
• Menyokong pertumbuhan sel bayi yang sihat.
• Membantu pertumbuhan dan perkembangan bayi
terutamanya semasa trimester kedua dan ketiga di mana bayi mengalami proses perkembangan yang cepat.
• Membantu bakal ibu meningkatkan otot tanpa meningkatkan lemak.

IBU YANG MENYUSUKAN BAYI
Ibu yang menyusukan bayi memerlukan dua kali ganda lebih protein berbanding ibu yang tidak menyusukan bayi. Ambil protein untuk:
• Mengekalkan kesihatan ibu untuk
penghasilan susu ibu.
• Pertumbuhan dan perkembangan
optimum bayi kerana protein adalah
antara komponen penting di dalam susu ibu.

MENJAGA BERAT BADAN
Seseorang yang mengalami kadar metabolisme tinggi membakar lebih banyak kalori berbanding dengan sesorang dengan kadar metabolisme yang rendah. Ambil lebih banyak protein untuk:
• Meningkatkan rasa kenyang yang lebih lama.
• Mengekalkan jisim otot kerana lebih banyak otot anda, lebih tinggi kadar metabolisme anda

TESTIMONI ESP 








Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan Esp yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka Esp Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 



Continue Reading

Gabungan Terbaik Esp Dan Vitamin C

Gabungan terbaik ESP + Vitamin C
Apa yang penting konsisten dan sabar. InsyaAllah akan dapat effect yang positif.
Ingat Shaklee, ingat SELAMAT! TERBUKTI! BERKESAN!  

Supplemen asas yang paling penting untuk mereka yang ada masalah kulit ESP dan Vitamin C


Ramai customer try ESP dulu. Lepas dapat kesan yang positif, mereka tambah lagi supplement Shaklee yang lain, antaranya Vit C. 

Nak kesan lgi cepat cuba set ni serentak! 
ESP dan Vit C adalah produk best selling yang paling ramai grab untuk kesihatan kulit sebab harga yang mampu milik. Rata rata wanita/ lelaki suka ambil set kecantikan ini.

ESP ni bagus untuk pudarkan parut dan sihatkan kulit. Bebas jerawat halus. 
Vit C ni menghasilkan collagen. Tu yang kulit tegang dan nampak muda tu 

Kombinasi ESP dan Vit C ni memang best dan berbaloi

TESTIMONI ESP DAN VITAMIN C 






Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan Esp yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka Esp Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 










Continue Reading

Kenapa Anda Kena Ambil Esp Masa Bulan Puasa?

 


Kandungan kebaikan yang terdapat  dalam Esp sangat membantu melancarkan lagi ibadah puasa anda. Bagi mereka yag sering alami masalah gastrik bila berpuasa , dengan pengambilan Esp boleh mengurangkan kesakitan anda. Bagi yang selalu letih dan tak bermaya Esp akan tambah tenaga anda seharian supaya kekal cergas dan bertenaga. 


Selain itu, Esp juga amat sesuai untuk diambil oleh ibu - ibu yang tengah hamil dan menyusu. Untuk ibu hamil Esp bantu anda lebih sihat dan tidak cepat letih dan lesu. Untuk ibu- ibu yang meyusu pula Esp akan bantu meriahkan lagi penghasilan susu ibu. Jadi tak dak la ibu - ibu nak runsing takut susu tiba - tiba merundum. 

Pengalaman saya menyusu semasa bulan Ramadhan dengan mengamalkan Esp sangat-sangat membantu. Proses penyusuan saya sikit pun tak terjejas. Saya dapat berpuasa tanpa sebarang masalah. Badan cergas setiap hari. Stok susu untuk anak meriah. Sebab tu la saya amat syorkan ada amalkan Esp sepanjang Ramadhan nanti.






Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan Esp yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka Esp Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 










Continue Reading

Promosi Shaklee May 2021


Salam 1 Malaysia. 
Lambat bersiaran bulan ni. Seperti biasa promosi setiap bulan mesti ada. Kali ni lebih tertumpu kepada kesihatan kulit muka secara semulajadi tanpa bahan merkuri dan sebagainya.

Bulan ni, ada promosi Youth skincare tau!
WELCOME MAY 2021.llBila raya nak dekat, mula lah ramai yang mencari skincare kan?

Keistimewaan Youth skincare:
  1. 100% daripada tumbuh-tumbuhan. MTiada bahan kimia yang berbahaya kepada kulit.
  2. Kajian dijalankan selama 8 tahun oleh team saintis Shaklee sebelum dipasarkan.
  3. Kajian Skin Age Index yang dijalankan terbukti berkesan dengan penggunaan Youth skincare.
  4. Bahan aktif untuk kulit yang cantik terdapat dalam semua produk Youth. Maksudnya, walaupun pakai 1 produk Youth, dah nampak kesan yang positif.
  5. Kajian dijalankan ke atas manusia dan bukannya haiwan.
Kesan seawal 7 hari dengan penggunaan konsisten. 
Nak kulit cantik? Ingat la Youth skincare.

Bulan Mei, Shaklee sediakan promosi untuk hebat untuk wanita yang idamkan kulit yang cantik.
 Siap dapat *percuma D'Daun beg* tau. Sangat cantik dan berbaloi-baloi.

Jadi, sekiranya anda mahukan cara penggunaa yang benar-benar bermanfaat untuk kulit, maka Youth Skincare Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 

Continue Reading

Protien Terbaik Shaklee: Esp, Cinch Shake Dan Meal Shake

KENALI ESP
Esp adalah minuman yang KAYA dengan PROTEIN, SERAT dan VITAMIN tetapi RENDAH LEMAK dan GULA. Ia adalah minuman untuk sihat.
Nama panjang dia Mixed Soy Protien Isolate Powder with Vanilla Flavour . Tapi biasa kami panggil ESP. 

KEISTIMEWAAN ESP SHAKLEE

  1. Mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif. Diiktiraf di seluruh dunia.
  2. Shaklee hanya menggunakan kacanga soya jenis non-GMO (non-Genetically Modified Organism), tidak diubah secara genetik. Maksudnya kacang soya dia memang asli dan tiada apa-apa bahan tambahan digunakan semasa proses menanam kacang soya.
  3. Dia juga diproses pada kadar suhu yang rendah.
  4. Untuk mengahasilkan protein soya Shaklee, dia dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavones, genistein dan daidzein yang penting agar kebaikan soya diperoleh sepenuhnya.
  5. Mempunyai proses pensijilan tersendiri, iaitu identity Preserved Program (IPP). IPP ini untuk memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
  6. Dalam setiap satu tin ESP Shaklee yang beratnya 850g, sernbuk ESP Shaklee dihasilkan daripada 30 kg kacang soya.
  7. Membekalkan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  8. Mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  9. Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
  10. Mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Jadi ESP Shaklee sangat sesuai untuk yang ada kencing manis.
Kenapa mesti GI rendah? 
Karbohidrat dengan GI yang rendah akan memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Paras gula dalam darah yang rendah sangat penting kepada kesihatan dan juga penting dalam program penurunan berat badan. 


KELEBIHAN CINCH SHAKE SHAKLEE
  1. kawal selera makan yang berlebihan
  2. meningkatkan metabolisme badan
  3. memberi tenaga berpanjangan
  4. menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  5. mengandungi LEUCINE iaitu memelihara otot semasa proses menurunkan berat badan supaya badan tak menggeleber.
PERANAN LEUCINE DALAM PROSES MENURUNKAN BERAT BADAN
  1. Memelihara otot-otot(jisim otot badan tak berkurang).
  2. Bakar lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh badan.
  3. Buang berat( LEMAK) yang tidak diperlukan.
APA ITU LEUCINE?
ianya yang memberi isyarat kepada otot agar menghalang kehilangan otot semasa pengurangan berat badan.
Sebab itu ada yang timbang berat badan masih berat tetapi keadaan badan sudah pun nampak fit dan ada bentuk badan. 
Pelik kan? berat tak turun tapi baju lama dah boleh pakai semula. 
Itulah dia tugas LEUCINE

Cinch Shake ni jika di amalkan selalu
akan membuatkan anda banyak kehilangan lemak. 
Yea la kan kita makan pun hari²
lemak tu walau tak banyak mesti masuk dalam badan.
Sebab itu semua produk kurus perlu diamalkan secara konsisten selain itu juga kawal pemakanan terutamanya gula dan minuman berkafien.

Pasti bentuk badan dan berat anda lebih seimbang.
Kesihatan juga dijamin lebih baik dari dalaman.
Ada yang kurus tapi menggeleber. Itu bermakna otot hilang badan dah tak pejal. 
Semestinya tak cantiklah kan? terutamanya tang perut tu. Pasti berlipat² la kan.


Antara MANFAAT DAN KEBAIKAN MEAL SHAKES SHAKLEE adalah:
1. Menyediakan Hidangan yang Lengkap
Ia membekalkan 24 jenis vitamin penting bermula dari vitamin A sehingga Z mineral dan  mineral surih. Kekurangan mineral dalam badan seseorang akan memberikan kesan kepada penyerapan vitamin dan membuatkan enzim menjadi tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut.

2. Meal Shakes Untuk Fungsi Tumbesaran Yang sihat
Ia mengandungi sumber biotin, asid folik dan di perkaya dengan sumber kalsium & magnesium yang sangat di perlukan untuk membina tulang serta sel-sel dalam proses pembesaran kanak-kanak.

3.  Menyediakan Bekalan Nutrien Utama Untuk Sel-Sel
Kaya dengan sumber protin, tidak mengandungi unsur laktosa dan ini dapat membantu dalam pembentukkan kuku, rambut, kulit, organ, darah dan sel-sel vaksin. Meal shakes juga bagus untuk meningkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak.

4. Anti Oksidan
Vitamin yang mempunyai komponen anti-oksida iaitu yang mengandungi sumber vitamin A, C, E, Zinc, selenium mampu melawan penuaan. Tahukah anda bahawa kanak-kanak juga terdedah kepada unsur-unsur radikal bebas yang mana boleh melemahkan sel badan.

5. Mencantikkan kulit wajah
Meal Shakes mengandungi sumber vitamin B Complex, Zat Besi & Copper dimana ia bagus untuk pembentukkan sel-sel darah merah yang sihat. Dan ini mampu membuatkan kulit anak anda sihat & cantik.

6. Detoksifikasi
Meal Shakes diperkaya dengan sumber serat laut yang membantu untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan dari dalam kolon & perut. Sebab itu Meal Shakes mampu atasi masalah sembelit kanak-kanak.

7. Rasa yang enak dan sesuai buat golongan muda & tua
Rasa dia memang sedap! Rasa and bau Meal Shakes memang sangat menyelerakan iaitu french vanilla! Tapi ia tak ada pewarna or perasa tiruan tau. So memang tak ada masalah untuk kanak-kanak ke preggy mummy ke orang tua ke nak consume sebab ada rasa ubat dan sebagainya, TIADA :)
Tapi sebenarnya Meal Shakes Shaklee ni bukan untuk kanak-kanak jer tau. Orang dewasa pun boleh consume, cuma cara jer berbeza-beza. Tu yang nak kena take note tu tak boleh sembarangan ya.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 




Continue Reading

Testimoni Herbal Blend Shaklee

Herbal Blend Ready Stock 

Siapa yang tak kenal HERBAL BLEND SHAKLEEKalau korang nak tahu, Cream ni adalah cream kulit yang serbaguna yang boleh dipakai pada kulit sesiapa je.Bayi sangat disyorkan bagi mengatasi masalah eczema, gigitan nyamuk, ruam-ruam dan sebagainya.

Boleh sapu pada luka-luka kecil, kulit kering atau kena gigitan nyamuk juga. Cream kulit ni dingin & sedikit berangin tapi sangat  menenangkan bila disapu. 
Semua ahli keluarga boleh guna cream ni sebab cream ni tidak ada sebarang bahan kimia,selamat dan berkesan.
Cream ni tak berminyak dan tak melekit tau.

1 tiub cream ni ...
RM 38 harga retail 
RM30 harga ahli 
Untuk dapatkan harga ahli saya jemput anda join shaklee RM35 saja.

Herbal Blend Ready Stock 

Nak tahu lagi apa kelebihan Herbal Blend Shaklee ni?
  1. Membantu mengurangkan kegatalan kulit akibat gigitan serangga.
  2. Membantu menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox.
  3. Sebagai losyen harian untuk kulit kering.
  4. Krim urut badan jika lenguh.
  5. Mengurangkan kesan luka melecur.
  6. Melembutkan kulit / tumit kasar atau pecah.
  7. Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala pada bayi.
  8. Membantu melegakan badan ketika demam.
  9. Mengurangkan kegatalan akibat eczema.
  10. Membantu mngurangkan sakit pada luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu.
  11. Membantu melegakan perut kembung.
  12. Tumit merekah

NO PARABEN
NO STEROID
SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT DAN SELAMAT UNTUK DIGUNAKAN 



JOM SAYA JEMPUT ANDA TENGOK TESTIMONI DI BAWAH YANG SEMEMANGNYA SELAMAT PADA KULIT BAYI.








Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 






Continue Reading

Tingkatkan Tenaga di bulan Ramadhan dengan Protein Berasaskan Tumbuhan!


Ketika berpuasa, anda tidak akan makan atau minum untuk 
sekurangkurangnya 10 jam. Keadaan ini boleh menyebabkan badan anda untuk bertukar ke fasa berpuasa, di mana badan anda akan menggunakan tenaga daripada glukosa yang disimpan di hati dan otot. Apabila semua glukosa telah digunakan dengan sepenuhnya, sumber tenaga yang berikutnya adalah lemak. 

Puasa yang berterusan selama beberapa hari hingga ke beberapa minggu akhirnya akan mengubah lemak di dalam badan kita kepada protein sebagai sumber tenaga. Walau bagaimanapun, proses menggunakan protein sebagai sumber tenaga adalah tidak sihat kerana ia akan menyebabkan:
• Kemerosotan otot.
• Mengakibatkan keletihan.
• Merendahkan kadar metabolik badan.

TINGKATKAN DAN KEKALKAN TENAGA ANDA!
• Ambil minuman berprotein tinggi semasa berbuka dan 
semasa bersahur untuk mengekalkan rasa kenyang yang 
lebih lama.
• Pilih protein berkualiti tinggi yang mudah diserap oleh 
tubuh.
• Pilih minuman protein dari sumber tumbuhan yang 
rendah lemak dan tanpa kolesterol untuk membina 
badan sihat ketika puasa.
• Pilih minuman protein yang tinggi kalsium dan rendah 
Indeks Glisemik, membantu anda mengekalkan 
tenaga dan fokus sepanjang hari.

RM162 : harga retail 
RM129 : harga ahli

Keistimewaan Shaklee
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO), sihat untuk sekeluarga. 
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
  • Protein berkualiti tinggi. Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan. 
  • Membekalkan 9 asid amino.
Alami tenaga yang berpanjangan di bulan puasa ini dengan
segelas ESP setiap hari!


Musim berpuasa puasa ni sehingga bulan Ramadhan ESP shaklee memang menjadi Permintaan tinggi... 

Bukan bagi tenaga jer, serentak bantu rasa kenyang , kecantikan kulit, halus kan kulit, rambut gugur, gastrik, kurangkan kandungan gula dan g
kolestrol dalam darah... dan banyakkk lagi manfaat untuk kesihatan..

No wonder ESP item hot sales selepas VIVIX. 
Stok semakin menyusut, korang patut grab dari sekarang . Yang belum cuba sure tak menyesal. 

Testimoni Pertama

Testimoni Kedua 

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 


Continue Reading