Kesan Sampingan Bagi Ubat Darah Tinggi Felodipine.

Felodipine

Anda penghidap penyakit Darah Tinggi yang kronik? 
Sebelum anda membuat keputusan untuk mengambil mana-mana ubat untuk merawat dan menyembuhkan peyakit Darah Tinggi, apa kata anda baca petikan di bawah ni sehingga habis. Petikan ini dari page DR ZUBAIDI.

Berikut adalah kesan sampingan bagi ubat darah tinggi Felodipine.

Yang biasa berlaku adalah:
1. Sakit kepala
2. Pening
3. Flushing (rasa panas atau kulit jadi merah)
4. Jantung berdegup laju
5. Rasa perut tidak selesa

Selain itu, kesan sampingan yang mungkin berlaku :
1. Gusi bengkak
2. Ruam pada kulit
3. Batuk dan selsema
4. Rasa letih
5. Rasa tidak menentu (restlessness dan nervousness)
6. Loya
7. Sembelit, kadang kala cirit-birit
8. Tidur terganggu
9. Sakit sendi
10. Kerap kencing

Kesan sampingan yang serius adalah:
1. Bengkak pada tangan, pergelangan kaki dan kaki.
2. Jantung berdegup tidak menentu.

Jika mengalami masalah di atas, jangan terus berhenti mengambil ubat tersebut. Berbincang dengan doktor. Doktor mungkin menukarkan kepada ubat yang lebih sesuai.

Selain itu ubat ini tidak boleh diambil sekali dengan beberapa ubat lain kerana ia mungkin menimbulkan kemudaratan. Antaranya:

1. Ubat anti-fungus : itraconazole, ketoconazole
2. Ubat sawan : carbamazepine
3. Ubat gastrik : cimetidine
4. Antibiotik : erythromycine, rifampin

Jadi beritahu doktor jika ada mengambil ubat lain, sebelum mengambil ubat darah tinggi felodipine.

Semoga bermanfaat.
#HealthDrZubaidi

UNTUK ITU SAYA SANGAT-SANGAT INGIN MENCADANGKAN SUPPLEMEN SEMULAJADI. 
Yang pastinya 100% selamat, berkesan dan semulajadi. Tak lain dah tak bukan SET DARAH TINGGI SHAKLEE. Set ini tidak asing lagi di kalangan warga rakyat Malaysia.

Set Darah Tinggi Shaklee 
Harga : RM 235
Percuma Pos Seluruh Semenanjung Malaysia 

Darah tinggi jika dibiarkan tanpa sebarang kaedah penyelesaian pasti akan memberi kesan yang teruk kepada pesakit.

Ini kerana darah tinggi akan melibatkan sakit kronik terus menerus kepada jantung, kolesterol dan strok.
Di bawah ini fungsi kaitan SET BAJET DARAH TINGGI SHAKLEE

VITAMIN C PLUS
  • menguatkan dinding saluran darah, meningkatkan imuniti, dengan ketara mengurangkan kemungkinan aterosklerosis dan krisis hipertensi. 
  • Sumber terbaik dari unsur adalah sitrus dan pinggul.
OMEGA GUARD
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mengurangkan trigliserida
  • Melambatkan pembentukan plak di arteri
  • Mengurangkan potensi rentak jantung yang tidak normal.
  • Mengurangkan kemungkinan serangan jantung dan strok.
  • Mengurangkan kebarangkalian kematian jantung secara tiba-tiba pada orang yang ada penyakit jantung.

Untuk Pertanyaan dan Order πŸ‘‡

Kenali Kak Shida di sini πŸ‘‡

Continue Reading

Testimoni Vivix Untuk Gout


Masalah Sakit GOUT ?
Mempunyai ibu bapa, adik beradik atau kawan-kawan yang mempunyai masalah gout ?
Menghidapi masalah gout sendiri dan dah muak berulang-alik ke klinik doktor untuk mendapatkan suntikan gout ?

Fahami Apa Itu Gout Sebenarnya?
Gout ni sebenarnya adalah sejenis sakit sendi yang disebabkan oleh kandungan asid urik yang tinggi dalam badan. Asid urik berlebihan ni akan menyerang sendi-sendi umpama jarum-jarum halus yang mencucuk menyebabkan pesakit gout terasa seolah-olah disiram air sejuk dan sakit yang amat sangat.
Oleh kerana tumpuan serangan selalunya adalah sendi (buku lali, jari kaki, etc), pesakit gout akan mengalami kesakitan yang amat untuk bergerak, solat dan sebagainya. 

VIVIX UNTUK ORANG GOUT.
Biasa kita dengar masalah gout ni boleh terjadi kat sesiapa.
Tak kira lelaki atau perempuan, tua atau muda.
Tahukah anda kandungan resveretrol yang tinggi dalam VIVIX mampu menurunkan paras asid urik dalam badan seterusnya mengurangkan risiko terkena gout?
Sangat berbaloi untuk anda cuba Vivix bagi mencegah dan merawat gout.


Vivix yang mempunyai antioksidan yang sangat tinggi dan terbukti efektif mengurangkan masalah gout.


Fungsi VIVIX
  1. menggalakkan penuaan yang lebih sihat, awet muda dan anti penuaan.
  2. membantu mengelakkan kanser - memberi tenaga melawan kanser, merencatkan sel kanser dari terus merebak
  3. menurunkan risiko sakit jantung dengan melindungi jantung dan menggalakkan jantung bekerja dengan lebih efisyen.
  4. mengawal tekanan darah
  5. mengurangkan komplikasi kencing manis/diabetis
  6. menyokong kesihatan sendi dan saraf termasuk bell parsy
  7. melambatkan simptom azhameir
  8. membantu pesakit parkinson
  9. membantu mempercepatkan pemulihan pesakit strok dan angin ahmar
  10. meningkatkan kekuatan sistem imun 
  11. menyahtoksin dari badan dan membantu mengurangkan habit merokok
  12. menggalakkan kesihatan keseluruhan badan
  13. mencantikkan dan meremajakan kulit
  14. membantu proses menurunkan berat badan dan detox dengan lebih berkesan.

Macam mana Vivix Shaklee menjadi penawar terbaik untuk gout?

Vivix bertindak dalam 4 cara iaitu:
  1. Memperbaiki DNA. Ia membantu membaiki kerosakan dalam sel darah dengan menstabilkan asid urik kepada tahap yang normal.
  2. Mengurangkan inflamasi dengan cara membaiki sel yang rosak & bengkak. Lalu menghasilkan sel baru yang sihat.
  3. Meningkatkan penghasilan tenaga supaya pesakit rasa bertenaga. Orang sakit biasanya lemah disebabkan tekanan fizikal & mental. Dengan pengambilan Vivix, insya Allah pesakit gout tahap kritikal sekali pun akan rasa bertenaga.
  4. Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glytacon End Product ). Maksudnya Vivix mengelakkan pengumpulan protein hasil pengikatan gula & protein berlebihan dalam badan yang mengundang penyakit salur darah. Pesakit gout mengalami kerosakan dalam sel darah, kalau ditambah dengan penyakit salur darah pasti semakin teruk, kan?
  5. Vivix memulihkan kerosakan sel darah dengan menstabilkan kandungan asid urik ke tahap normal.
TESTIMONI VIVIX BANTU PESAKIT GOUT.









Jika anda , sedara mara, rakan rakan atau sahabat handai anda ada yang mengidap Gout berikhtiarlah dengan Vivix. Saya doakan semoga kalian semua sentiasa sihat dan dilimpahi kebahagiaan dunia akhirat.
Terima kasih diatas kesudiaan membaca.
UNTUK ITU ANDA BOLEH TERUS ORDER DENGAN SAYA 
di sini 
Kenali Kak Shida di sini


Continue Reading

Cinch Shake Shaklee Protien Terbaik Untuk Kuruskan Badan


Cinch Shake Shaklee merupakan minuman diet yang sangat enak. Didatangkan dalam 3 perisa iaitu Vanilla, Coklat dan Latte.  Cinch Shake Shaklee seolah membuat anda tak rasa yang anda sedang berdiet! Tambahan pula, leusina (leucine) dalam Cinch Shake Shaklee membantu mendapatkan berat badan idaman tanpa lemak menggeleber sekali gus membantu anda kurus dengan lebih cepat dan mengekalkan otot.

Peranan LEUCINE dalam proses menurunkan berat badan ialah
  • Memelihara otot-otot(jisim otot badan tak berkurang).
  • Bakar lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh badan.
  • Buang berat( LEMAK) yang tidak diperlukan.
APA ITU LEUCINE?
ianya yang memberi isyarat kepada otot agar menghalang kehilangan otot semasa pengurangan berat badan.

Sebab itu ada yang timbang berat badan masih berat tetapi keadaan badan sudah pun nampak fit dan ada bentuk badan. 
Pelik kan? berat tak turun tapi baju lama dah boleh pakai semula. 
Itulah dia tugas LEUCINE

Cinch Shake ni jika di amalkan selalu
akan membuatkan anda banyak kehilangan lemak. 
Yea la kan kita makan pun hari²
lemak tu walau tak banyak mesti masuk dalam badan.

Sebab itu semua produk kurus perlu diamalkan secara konsisten selain itu juga kawal pemakanan terutamanya gula dan minuman berkafien.

Pasti bentuk badan dan berat anda lebih seimbang.
Kesihatan juga dijamin lebih baik dari dalaman.

Ada yang kurus tapi menggeleber. Itu bermakna otot hilang badan dah tak pejal. 
Semestinya tak cantiklah kan? terutamanya tang perut tu. Pasti berlipat² la kan.

16 KELEBIHAN DAN KEBAIKAN
  1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
  2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
  3. Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
  4. Meningkatan metabolisme badan
  5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
  6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
  7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
  10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  13. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  16. Soya bukan GMO
Harga : RM181.25

Apakah Kandungan Cinch Shake Shaklee?
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina.
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk membina otot/muscle tanpa lemak, membakar lemak berlebihan semasa anda mengurangkan berat badan.
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian, bersamaan protein 1 paha ayam, bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang.
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian, bersamaan kandungan serat 2 biji apple.
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga, sesuai untuk kencing manis juga.

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang.

TESTIMONI CINCH SHAKE SHAKLEE





INILAH SAYA 

Kenali Kak Shida di sini



Continue Reading

Set Jimat Vitamin C Shaklee


Ramai yang tahu Vitamin C Shaklee untuk kecantikan. Namun begitu ramai juga yang tak tahu vitamin C bukan sekadar yang anda fikirkan. Sebenarnya vitamin C mempunyai pelbagai kelebihan jika digandingkan dengan vitamin yang lain di dalam Shaklee.

Jom saya tunjukkan 9 set gandingan vitamin C pelbagai kelebihan untuk membina kesihatan yang baik. Setiap set sudah semestinya ada fungsi tersendiri.

Harga : RM247

VITAMIN C PLUS
Sistem kekebalan tubuh pasti  berkurangan dengan cepat, sehingga membuat anda mudah letih dan sakit 
Satu fungsi vitamin C sendiri adalah untuk:
  • meningkatkan imuniti anda dengan merangsang pengeluaran sel darah putih. 
  • antioksidan yang juga terkandung dalam vitamin C dapat membantu meningkatkan tenaga, sehingga dapat menghalang anda dari kelelahan. 
  • vitamin C juga boleh menyokong fungsi penting dalam badan anda, salah satunya adalah fungsi kelenjar adrenal. Kelenjar adrenal adalah kelenjar yang mengawal hormon yang berkaitan dengan tekanan dan keletihan. 
  • Vitamin C juga diperlukan dalam penyerapan zat besi supaya ia juga dapat membantu anda mengelakkan anemia. 
Dengan itu, vitamin C dapat membantu anda meningkatkan kekuatan badan dan mencegah anda daripada keletihan.

COQ TROL
CoQ-Trol mempunyai campuran proprietari semulajadi sebanyak 100 mg CoQ10 bersama resveratrol dalam softgel bioavailable.
CoQ10 telah terbukti dapat:
  • Menyokong pengeluaran tenaga pada jantung dan membantu sistem pernafasan yang baik. 
  • Menggalakkan dan melindungi arteri yang sihat daripada pengoksidaan LDL
  • Membantu menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 dalam darah
  • CoQ-Trol juga mengandungi r esveratrol, yang telah dibuktikan di dalam kajian makmal untuk membantu melegakan saluran darah dan menggalakkan kesihatan aliran darah.
Harga : RM157
VITAMIN C PLUS
  • Untuk ibu hamil membantu penyerapan zat-zat besi. Oleh itu bagi wanita yang mempunyai tahap hemoglobin yang rendah, pengambilan zat besi bersama vitamin C dapat meningkatkan tahap hemoglobin dengan lebih cepat.
B COMPLEX
  • Mengandungi didalamnya asid folik yang sangat penting dalam pembentukan organ utama bayi terutama di awal usia kandungan 3 bulan.
  • Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi
  • Membantu mengawal emosi ibu hamil
  • Membantu bacaan HB yang baik
Harga : RM156
VITAMIN C PLUS
  • Agen antihistamin yang membantu mengurangkan resdung / alahan.
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi bagi meningkatkan antibodi dan daya tahan badan kita dalam melawan penyakit.
  • Membantu mempercepatkan proses penyembuhan tisu badan kita.
ALFAFA COMPLEX
  • Kaya dengan klorofil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung , alergi , ekzema.
  • Melawan alahan seperti hidung / kulit sensitif & gatal2 akibat resdung.
Harga : RM259
VITAMIN C PLUS
  • Membantu sembuhkan luka jahitan tempat bedah. Dengan amalkan Vitamin C Shaklee secukupnya sehari, kita dapat lihat tempat luka akan semakin baik dari hari ke sehari. 
 
ESP SOY PROTIEN
  • Protein sangat diperlukan bagi membaikpulih sel dan tisu yang rosak. Malah ia turut membantu mengembalikan keanjalan kulit di kawasan tempat bedah.
  • ESP membantu mengatasi masalah keloid dan daging berlebihan kesan tempat jahitan, dan membantu menggantikan dengan kulit baru yang lebih cantik.
  • Pengambilan ESP dalam jangka masa yang panjang, membantu proses pembaharuan sel di dalam badan khas di kawasan terjejas akibat luka pembedahan.
Harga : RM573 diskaun 20% RM458
VITAMIN C PLUS
  • Perlindungan dari sinar UV
  • Mengurangkan kesan sunburn
  • Membantu prevent masalah jerawat degil.
  • Tona kulit menjadi lebih sekata.
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mengatasi masalah jerawat nasi dan pasir.
  • Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.
  • Membantu menghasilkan kolagen dalam badan.
  • Kulit lebih glowing dan radiant.
VIVIX
Mempunyai sangat tinggi kandungan antioksidan. Antioksidan ini sangat penting dalam untuk membantu melambatkan tanda-tanda penuaan seperti;
  • Kedutan 
  • Eye bag
  • Bintik hitam 
  • Jerawat
  • Jeragat 
Vivix Shaklee yang sangat tinggi antioksidan ini sangat bagus untuk anda yang banyak terdedah kepada cahaya matahari, UV, dan pencemaran yang boleh menyebabkan kadar penuaan tubuh dan kulit menjadi lebih cepat. Kiranya produk Vivix dari Shaklee ini membantu melambatkan proses penuaan kulit kita dari dalam.
Harga : RM235
VITAMIN C PLUS 
  • menguatkan dinding saluran darah, meningkatkan imuniti, dengan ketara mengurangkan kemungkinan aterosklerosis dan krisis hipertensi. Sumber terbaik dari unsur adalah sitrus dan pinggul.
OMEGA GUARD
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mengurangkan trigliserida
  • Melambatkan pembentukan plak di arteri
  • Mengurangkan potensi rentak jantung yang tidak normal.
  • Mengurangkan kemungkinan serangan jantung dan strok.
  • Mengurangkan kebarangkalian kematian jantung secara tiba-tiba pada orang yang ada penyakit jantung
Harga : RM396
VITAMIN C PLUS 
  • Vitamin C merupakan bahan utama dalam pembentukan dan penghasilan kolagen bagi mencapai kecantikan kulit yang berseri. 
  • Menghasilkan kulit yang berseri
  • Vitamin C dikatakan dapat membantu memutihkan kulit dan menghasilkan kulit yang cantik dan berseri. 
COLLAGEN POWDER
  • Melembapkan - elak kulit dari kekeringan dan menggelupas
  • Kembalikan keanjalan kulit - tingkatkan keanjalan kulit, lebih elastik 
  • Mencerahkan -Kurangkan pigmentasi dan bintik hitam di wajah dan meratakan tona kulit 
  • Melembutkan - kulit lebih lembut dan licin kerana pori-pori kulit semakin mengecil
  • Tegang - membantu payudara untuk lebih tegang dan anjal 
  • Menguatkan - Memastika tulang dan sendi lebih kuat
  • Menyuburkan - Kuku dan rambut lebih kuat dan bersinar. Tiada masalah keguguran rambut 
  • Antipenuaan - Mengurangkan kedutan, garis-garis halus dan pori wajah yang besar
Harga : RM192
VITAMIN C PLUS 
  • merupakan bahan utama dalam pembentukan dan penghasilan kolagen bagi mencapai kecantikan kulit yang berseri. 
  • Menghasilkan kulit yang berseri – Vitamin C dikatakan dapat membantu memutihkan kulit dan menghasilkan kulit yang cantik dan berseri. 
  • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
VITALEA PLUS 
Elemen penting pada sel tubuh, kerana ia menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.


VITAMIN C PLUS 
  • Mencerahkn kulit
  • Mengecutkan jerawat
  • Sekatakan tona kulit
  • Bantu hasilkn kolagen untuk kulit
  • kurangkan kedutan kulit
  • Cegah pigmentasi utk masalah jeragat
VITAMIN E COMPLEX
  • Antioksidan yang tinggi, menghalang kerosakan Sel
  • Mampu mengurangkan kesan parut (stretchmark) 
  • Anti penuaan yang baik
  • Sesuai untuk kulit berjerawat, jeragat, resdung dan kulit kusam
  • Mampu memulihkan tona kulit tak sekata
  • Mampu mengatasi masalah parut hitam dan bekas jerawat yang degil

INILAH SAYA 

Kenali Kak Shida di sini

Continue Reading

RDA Untuk Vitamin C



RDA UNTUK VITAMIN C
Apakah RDA tu?
RDA adalah:-
  1. Jumlah nutrisi yang diperlukan untuk mengelakkan masalah malnutrisi.
  2. Kuantiti yang diperlukan oleh sesuatu kumpulan, misalnya ‘penduduk Malaysia’ atau ‘Penduduk USA’ dan bukan keperluan unik setiap individu.
  3. Jumlah nutrien untuk tubuh mencerna dan melakukan metabolisma dalam keadaan normal.
  4. Kuantiti nutrien untuk orang yang tiada masalah kesihatan.

Saya nak cerita pasal berapa mg sebenarnya keperluan vitamin C.
Ok, manusia tak boleh hasilkan vitamin c sendiri dalam badan. Tak macam kebanyakan haiwan mamalia.

Disebabkan vitamin c ni adalah kategori water soluble vitamin, jadi kita pun tak boleh simpan vitamin c dalam badan untuk jangka masa panjang.

2 sebab utama ni lah yang menjadikan alasan utama kenapa kita kena dapatkan bekalan vitamin c setiap hari melalui makanan dan supplement. Saya tak kata 'atau' tapi saya kata 'dan'. Maknanya, keduanya sekali.
Dulu, tahun 1980 requirement RDA untuk vitamin c sangat rendah (pendapat nutritionist pula mengatakan terlalu sedikit).

10mg sehari untuk elak scurvy (penyakit disebabkan kekurangan vitamin C)
Tahun 2000, Institut Perubatan keluarkan DRI baru untuk vitamin C. Tapi banyak pihak kecewa sebab RDA hanya dinaikkan sedikit sahaja iaitu 75mg untuk wanita dewasa dan 90mg sehari untuk dewasa lelaki.

Sebab apa kecewa?
Sebab banyak kajian dibuat dan keputusannya, mereka percaya amount tu tak cukup.
Kajian di NIH (National Institute of Health) tahun 1996 pun dah mendapati 200mg setiap hari adalah tahap yang optimal. Jadi nak compare dengan 75mg dan 90mg tu memang jauh beza la tak cukupnya.

Dan banyak juga kajian percaya yang 200mg tu pun masih rendah. Amount ini hanya untuk cegah sakit tapi tak boleh buat banyak untuk promote health.

Dan ada banyak kajian juga menunjukkan mereka yang ambil vitamin c dalam amount yang tinggi lebih sihat berbanding yang tak. Sebab hasil kajian sangat jelas menunjukkan  dose vitamin c yang tinggi boleh membantu dalam banyak masalah kesihatan seperti asthma (malah lebih baik dari dose ubat yang kuat - pada kos yang rendah dan tiada kesan buruk)
Dan sekarang, banyak doctor suggest untuk amik 500mg sehari.

Ada beberapa percanggahan pendapat tentang dos vitamin C yang tinggi melebihi 200mg adalah tak berguna. Sepertinya, amik vitamin C lebih, seolah-olah kita macam flush duit je dalam tandas. Ini tak benar. In fact, orang yang sihat mengandungi 5000mg vitamin C dalam badannya. Badan anda hanya akan buang lebihan vitamin C bila badan dah sampai tahap saturation (tepu) dan hanya bila badan betul-betul sihat.

Perlu ingat setiap hari kita stress kan? Dan ada yang sakit. Benda-bends ni pun dah cukup untuk rendahkan amount vitamin C dalam badan. Bila sedang stress dan sakit, badan kita akan bekerja untuk recover semula.
Selain tu, untuk cegah dari masalah jantung, 

kepentingan vitamin C ni akan hanya mula berlaku pada tahap lebih dari 200mg sehari. Jadi jelas kat sini 200mg pun tak cukup.

Dan perlu diingat juga amount ni hanya untuk mereka yang tak merokok dan bukan jadi perokok pasif (isteri dan anak yang suaminya merokok). Perokok akan kekurangn 40% tahap vitamin C berbanding dengan yang tak merokok. Sebab tu orang merokok paling kurang dos vitamin c kena ambil setiap hari adalah 1000mg.

Biasanya level selamat pengambilan Vitamin c adalah antara 500-4000mg setiap hari. Dos yang lebih dari ni boleh menyebabkan sakit perut, diarrhea atau cramp. 
Setakat ni saya pernah makan 8 biji sekaligus untuk selesema. Hasilnya memang terbaik. Terus hilang.

Cadangan saya, untuk pastikan bekalan vitamin c sepanjang hari dalam badan, bahagikan secara berkala. Contoh amik 2 atau 3x sehari. Perlu diingat, vitamin c works better dengan bcomplex, calcium, magnesium, flavonoids dan semua jenis vitamin dan mineral. 



Dan vitamin C biasanya terhalang penyerapannya dengan pil perancang kehamilan, steroid, estrogen dan beberapa antibiotik.





UNTUK LEBIH DETAIL VITAMIN C PLUS 
INFO LANJUT KLIK SINI
dan 

UNTUK ITU ANDA BOLEH TERUS ORDER DENGAN SAYA 
di sini 
Kenali Kak Shida di sini

Continue Reading

Keistimewaan Vitamin C Sustained Realesed Shaklee


Jom Saya share sedikit info mengenai Vitamin C yang Saya sendiri dah consume selama lebih 6 tahun : 
  1. Sentiasa menjadi pilihan remaja dan dewasa
  2. Harga yang sangat murah (bawah RM100)
  3. Sebotol tahan 6 bulan 
  4. Kesannya yang hebat 
  5. Diciptakan dan dihasilkan oleh saintis Shaklee
  6. Terbaik untuk kesihatan, imunisasi dan kecantikan kulit
  7. Bukan produk rebranding 
  8. Vitamin C 100% natural dan organic 
  9. Bukan vitamin sintetik
ISTIMEWANYA VITAMIN C SHAKLEE INI IALAH:
  • Sumber SEMULA JADI yang diperoleh daripada ekstrak jagung - sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
  • Sistem PERLEPASAN BERPERINGKAT yang melepaskan 100mg vitamin c setiap jam selama 5 jam - meningkatkan penggunaan & mengurangkan pembaziran Vitamin C yang tidak diserap.
  • Kaya dengan 120mg BIOFLAVONOID SITRUS yang bertindak secara sinergy dengan Vitamin C (meningkatkan keberkesanannya)
  • Bahan-bahan dalam Shaklee dihasilkan daripada ekstrak bahan-bahan semula jadi dari sumber tumbuhan dan mineral asli. Bahan-bahan ini boleh dilihat pada botol vitamin Shaklee, pada bahagian “Other Ingredients”.
Jadi tidak hairanlah kenapa Shaklee boleh bertahan lebih 26 tahun di Malaysia dan lebih 65 tahun di dunia 
Vitamin C Shaklee dinamakan sustained release kerana mempunyai kuasa untuk  bertahan selama 5 jam dalam badan dengan melepaskan 100 mg setiap sejam.

Maka 1 biji=500 mg= tahan 5 jam.
Berbeza dengan jenama lain yang serta-merta singkirkan vitamin C melalui buah pinggang kerana badan kita hanya mampu menyerap 100 mg vitamin sahaja dalam satu masa.

Selebihnya akan dibuang melalui air kencing.
Sebab itu, ramai mendapati vitamin C supplemen tak mampu cantikkan kulit pun...
KECUALI JENAMA SHAKLEE!!

KEBAIKAN VITAMIN C SHAKLEE
  1. gebukan kulit dan hilangkan parut
  2. menguatkan gusi dan tulang
  3. menguatkan imuniti badan dari jangkitan penyakit.
  4. menguatkan saluran darah.
  5. membantu proses tambah sel darah merah.
  6. sebagai anti-oksida
  7. bantu penghasilan kolagen dalam badan.
  8. tingkatkan kesuburan.









UNTUK LEBIH DETAIL VITAMIN C PLUS 
INFO LANJUT KLIK SINI

dan 

UNTUK ITU ANDA BOLEH TERUS ORDER DENGAN SAYA 
di sini 

Kenali Kak Shida di sini







Continue Reading

Sijil Halal ISA 2021 Bagi Produk Shaklee

 Sijil Halal ISA 2021 Bagi Produk Shaklee



3 sebab pilih shaklee sebagai makanan tambahan :

1- Diperakui Halal oleh JAKIM. 

Setiap tahun shaklee akan keluarkan sijil halal. Penting sangat untuk kita memilih brand  yang jelas status halal nya. Bukan saje untuk men ju al tapi sebab kita nak consume sendiri . 

2-Terbukti Selamat 

Suplimen shaklee dan
natural dan semulajadi. Tidak membahayakan alam semulajadi dan tidak memudharatkan even 1 sel dalam organisma hidup. Ni prinsip Dr Shaklee. 

setiap tahun shaklee akan laburkan ratusan juta dolar untuk kajian tahap keselamatan produk. Barisan saintis shaklee pula bukan kaleng2, mereka adalah PHD , professor dalam bidang masing2 dan diketua oleh MEDICAL DOCTOR yang juga Nobel Prize Winner😊

Islam sendiri menyuruh kita bukan hanya memilih produk yang halal tapi HALALAN TOYYIBAN ( halal & selamat) 

3- Terbukti Berkesan

Living proof yang berlambak sangat. Kat USA consumer shaklee dah 30,40 tahun. malah 50 tahun pon ada.  Sehinggakan NASA pon beri kan suplimen shaklee pada astronaut mereka. 

Kat Malaysia sendiri , Ayahanda Haji Roslan Ghazali dah lebih 30 tahun ambil shaklee, dari takde anak sampai anak beliau pon dah kahwin. Firdhaus Zulkifli dah belasan tahun ambil shaklee, Nadiah Suhaidi  dah 10 tahun pada tahun ni. 

Secara logik nya, adakah kami akan teruskan ambil jika tak berkesan?

UNTUK LEBIH DETAIL VITAMIN C PLUS 
INFO LANJUT KLIK SINI

dan 

UNTUK ITU ANDA BOLEH TERUS ORDER DENGAN SAYA 
di sini 

Kenali Kak Shida di sini








Continue Reading