Cara Hilangkan Sakit Tumit Bagi Ibu Hamil

Cara hilangkan sakit tumit bagi ibu hamil

Sakit tumit sering terjadi kepada ibu hamil. Hal ini boleh terjadi dan sememangnya terjadi kepada ibu hamil kerana keadaan berat badan yang akan bertambah bulan ke bulan mengikut perkembangan janin. Oleh itu tekanan pada tapak akan bertambah. Berikut adalah cara hilangkan sakit tumit bagi ibu hamil.

CARA HILANGKAN SAKIT TUMIT 
1) Senaman tapak kaki
Tumit kaki akan sakit bila kekurangan darah dan oksigen di bahagian tersebut. Amalkan beberapa regangan pada tapak kaki dengan cara berikut.
Mula-mula, duduk di atas kerusi dan silangkan kaki atas lutut anda yang lain, bengkokkan pangkal jari anda dan tarik ia ke arah badan anda sehingga anda rasa regangan yang selesa. Akhir sekali, tahan regangan tidak kurang daripada 30 saat dan ulangi latihan itu dalam lima hingga 10 kali dengan regangan yang sedikit dan sederhana dan tanpa sakit.
Anda juga digalakkan untuk membuat sedikit regangan tapak kaki sebelum tidur dan bangun dari tidur supaya otot tidak terkejut.

Senaman tapak kaki

2) Rendaman kaki
Rendaman kaki bagus untuk melegakan tekanan pada tapak kaki. Caranya mudah, sediakan air rendaman kaki dalam besen. Campurkan air suam bersama garam kasar dan campuran bunga-bungaan (alternatif jika mahu kaki harum). Rendam kaki selama setengah jam, anda akan rasa tumit kaki lebih relaks.

Rendaman kaki

3) Pilih kasut yang sesuai
Pemilihan kasut yang sesuai amat memain peranan pada tapak dan tumit kaki. Selain reka bentuk yang cantik, kasut juga harus memberi keselesaan dan tampungan yang baik pada kaki.
Pilih kasut yang sediakan span yang mencukupi pada tapak kaki. Elakkan daripada memilih kasut yang mempunyai tapak yang nipis kerana ia tidak menyokong kaki dengan baik pada tapak dan tumit anda.

Pilih kasut yang sesuai

4) Pilih aktiviti riadah yang sesuai
Buat mereka yang mudah sakit pada tumit kaki, anda perlu kurangkan aktiviti riadah yang memerlukan anda untuk berjalan atau berdiri pada masa yang lama seperti berjoging atau berlari.
Anda digalakkan untuk melakukan aktiviti seperti berenang atau berbasikal kerana ia aktiviti yang memberi kurang tekanan pada tapak dan tumit kaki.

Pilih riadah yang sesuai

5) Berikan haba pada tumit kaki
Jika anda selalu terdedah pada suhu yang sejuk, seperti di office atau tempat kerja, anda digalakkan untuk memakai stoking bagi mengekalkan sedikit haba pada tapak dan tumit kaki.
Suhu yang sejuk dapat memberi tekanan pada otot kaki. Jadi amalkan untuk memakai stoking ya untuk memberi kelegaan pada tapak dan tumit kaki tu.

Berikan haba pada tumit kaki

Untuk itu juga, sakit tumit bagi ibu hamil boleh di rawat dengan Set Basic Ibu Hamil Shaklee
 
(1) VITA-LEA IRON FORMULA
  • Membantu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi. 
  • Kesan kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu hamil mudah pitam, lesu, kurang fokus dan lemah ingatan.
(2) SUSTAINED RELEASE VITA-C
  • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.
  • Membantu penyerapan iron(zat besi), kekurangan vitamin c menyebabkan iron tidak dapat diserap dengan sempurna di dalam tubuh badan.
(3) B-COMPLEX
  • Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan. Membantu tubuh badan lebih bertenaga, lebih fokus, menstabilkan emosi serta menyerikan lagi wajah ketika hamil.
  • B Complex juga membantu untuk masalah kesihatan saraf dan melancarkan perjalanan darah ibu hamil yang sakit tumit.
(4) OSTEMATRIX
  • Hampir 90% kalsium ibu diserap oleh bayi, maka ibu perlu menggantikan semula kalsium tersebut untuk mengelakkan berlakunya osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas kaki, mudah letih, lesu dan nampak lebih tua dari usia. 
  • Ostematrix membantu untuk kesihatan tulang, juga terlibat dalam kesihatan saraf kerana ostematrix mengandungi magnesium yang melegakan pengecutan saraf pada tumit.
Oleh itu set ini boleh membantu ibu hamil yang sakit tumit kerana set ini dilengkapi dengan nutrisi yang boleh mencegah ibu hamil dari terkena sakit tumit di sepanjang kehamilan. 

Jika anda hendak tahu cara pengambilan supplemen yang betul untuk hilangkan sakit tumit serta konsultasi percuma. Boleh klik link di bawah ni seterusnya 
Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 



Continue Reading

5 Punca Sakit Tumit Yang Perlu Diketahui

5 Punca Sakit Tumit Yang Perlu Diketahui

Selalunya Sakit Tumit mempunyai banyak punca. Sakit tumit kaki selalunya akan terjadi kepada individu yang aktif bersukan dan golongan yang berumur 40 tahun ke atas. Namun, ada punca lain yang akan menyebabkan anda sakit tumit kaki. Jadi, jangan ambil mudah tentang hal ini.

PUNCA SAKIT TUMIT
(1) Peranakan Jatuh 
Peranakan jatuh juga boleh menjadi penyebab sakit tumit kaki. Keadaan yang berdenyut-denyut malah langsung tak boleh berpijak adalah tanda-tanda yang biasa dialami. Namun untuk mengenalpasti peranakan jatuh, perlu kepada pemeriksaan rahim. Sebab selain sakit tumit, tanda peranakan jatuh juga termasuk sakit pada ari-ari, sakit ketika bersama, kerap buang air kecil, kentut vagina dan angin pada perut.

Peranakan Jatuh

(2) Plantar Faciitis
Penyebab sakit tumit yang paling kerap berlaku. Jaringan yang menghubungkan antara tumit dan jari kaki adalah plantar fascia. Plantar Faciitis berlaku bila ada keradangan pada plantar fascia. Puncanya, berat badan yang tak dapat ditampung oleh kaki , jadi akan timbulkan tekanan. Keadaa berdiri dan berjalan terlalu lama juga boleh jadi penyebab. Bila ada tekanan berterusan, jaringan ini akan lemah dan koyak. Keradangan mula muncul menyebabkan kesakitan ketika berpijak.

Plantar Faciitis

(2) Kekejangan Pada Betis
Penggunaan terlalu banyak otot-otot betis juga boleh memberi tekanan pada tumit kaki. Otot betis yang lemah dan ketat juga boleh menjadi punca sakit tumit kaki. Amalan senaman yang konsisten boleh membantu untuk meningkatkan keseimbangan, kekuatan dan fleksibiliti otot betis.

Kekejangan Pada Betis

(3) Bentuk Kaki Yang Leper
Postur kaki yang lemah seperti bentuk kaki lepek dan tak sama panjang boleh menimbulkan sakit tumit kaki. Postur kaki sebegini memerlukan pemakaian kasut dan selipar yang sesuai untuk menyokong lengkungan kaki.

Bentuk Kaki Leper

(4) Hentakan atau Tekanan Berulang 
Tekanan berulang ni biasanya berlaku kepada pemain sukan dan individu yang banyak aktiviti lasak. Hentakan kuat dan berulang semasa berlari, terjatuh boleh menyebabkan koyakan pada plantar fascia.

Hentakan Atau Tekanan Berulang

(5) Berat Badan Berlebihan
Kaki dah tak mampu menampung berat badan. Ini kerana kaki akan menjadi kecil dan badan akan menjadi berat dan besar. Kegemukan atau obesiti boleh menyebabkan lebih tekanan pada tumit.

Berat Badan Berlebihan

Oleh itu semua punca-punca di atas harus diambil peduli jika anda kerap didatangi dengan sakit tumit terutamanya sebaik sahaja anda bangun dari tidur. Ubahlah gaya pemakanan dan amalkan gaya hidup yang sihat 

Jika anda hendak tahu cara baik pulih sakit tumit dengan betul dah konsultasi percuma. Boleh klik link di bawah ni seterusnya 
Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 

Continue Reading

Set Cadangan Sakit Tumit Shaklee

Set Cadangan Sakit Tumit Shaklee 

Set Cadangan Sakit Tumit Shaklee 
Set cadangan Sakit Tumit Shaklee untuk mereka yang sering mengalami sakit tumit dan sudah melakukan pelbagai ikhtiar untuk pulih dari penyakit ini

OMEGA GUARD SHAKLEE
Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.
 
Fungsi EPA
  1. Mencegah kanser
  2. Mencegah pembekuan darah
  3. Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  4. Baik untuk pesakit jantung
  5. Menghindar tekanan perasaan
  6. Mencegah penyakit darah tinggi                
 Tugas DHA
  1. Mencegah asma
  2. Meningkatkan daya seksual
  3. Mencegah sakit kulit
  4. Mengelakkan kanser payu dara
  5. Mengelak kanser prostat
  6. Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  7. Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Sebab Kenapa Perlu Omega Guatd 

Kelebihan Omega Guard Shaklee
  1. Melicinkan kulit dan nampak kemerah-merahan
  2. Mengawal kolestrol dan tekanan darah
  3. Mencegah strok dan masalah obesiti
  4. Memelihara kesihatan jantung
  5. Menyokong kesihatan sendi
  6. Membantu mengawal berat badan
  7. Meningkatkan daya memori
  8. Mengelakkan demam dan asma
  9. Membantu masalah kulit (ekzema)
  10. Membantu perkembangan otak bayi
  11. Meningkatkan kesihatan menyeluruh
  12. Membantu mencairkan kahak
  13. Mengurangkan sakit kepala
Kebaikan Omega Guard 

KEBAIKKAN OMEGA GUARD UNTUK SAKIT TUMIT 
  • Omega Guard memang terbaik untuk mereka yang sakit tumit kaki. Kesakitan itu bermakna ada radang pada otot kaki. Omega Guard berfungsi untuk melawan radang/ bengkak di dalam tumit. Bengkak itu menyebabkan saraf terkepit dan sakit. Ia mengandungi minyak omega 3 yang sangat-sangat tulen berbanding jenama lain di farmasi.
  • Omega Guard bantu melegakan keradangan (kesakitan) dan memberi umpama pelincir kepada otot sendi yang sakit.
  • Pada tumit yang sakit seperti tiada lagi pelapik anjal atau telah haus dibahagin tumit, jadi omega guard dapat meredakan sakit itu.
HARGA: 90 biji RM137


OSTEMATRIX SHAKLEE
Ostematrix terdiri daripada:
  • 1,000 mg Kalsium
  • 400 mg Magnesium
  • 400 IU Vitamin D
  • Boron, Mangan, Tembaga, Zink
Ostematrix dibuat daripada?
Sumber semulajadi - Limestone (batu kapur)

Ostematrix Untuk Siapa

Fungsi Ostematrix
  1. Kesihatan tulang, gigi, kuku
  2. Membantu pengecutan otot
  3. Menstabilkan tekanan darah
  4. Bantu mengurangkan Gastrik
  5. Bantu mengurangkan kekejangan
  6. Bantu mengelakkan Osteoporosis
  7. Bantu mengurangkan Senggugut
  8. Bantu tidur yang nyenyak
  9. Bantu ringankan rasa sakit
  10. Bantu masalah sembelit
  11. Bantu kurangkan stress
  12. Mencegah terjadi Batu Karang
  13. Melindungi otot jantung
  14. Bantu penghasilan susu ibu
Manfaat Ostematrix 

Perbezaan Ostematrix Shaklee 
Bukan sekadar Kalsium, diformulasi dengan tambahan 6 jenis nutrien termasuk Magnesium, Vitamin D, Zink, Tembaga, Mangan, Boron.
Kecil, mudah ditelan.
Diserap sepenuhnya dalam masa 12 jam (diuji secara klinikal).

Sumber Kalsium dalam pemakanan seharian:
  1. Raw Milk - 1 cup: 300 mg (30% DV)
  2. Kale (cooked) - 1 cup: 245 mg (24% DV)
  3. Sardines (with bones) - 2 ounces: 217 mg (21% DV)
  4. Yogurt or Kefir - 6 oz: 300 mg (30% DV)
  5. Broccoli - 1 ½ cup cooked: 93 mg (9% DV)
  6. Watercress - 1 cup: 41 mg (4% DV)
  7. Cheese - 1 oz: 224 mg (22% DV)
  8. Bok Choy - 1 cup:74 mg (7% DV)
  9. Okra - 1 cup: 82 mg (8% DV)
  10. Almonds - 1 oz: 76 mg (8% DV)
KEBAIKAN OSTEMATRIX UNTUK SAKIT TUMIT
  1. Sejenis pil kalsium yang mengandungi kalsium dan magnesium untuk melegakan kesakitan pada saraf kaki. Orang tua panggil nak lembutkan urat.
  2. Ostematrix mengandungi nutrien kalsium dan magnesium yang boleh melindungi tulang dari segi pembentukan dan penjagaan tulang menjadi kuat.
  3. Tulang yang sihat dan kuat untuk menampung berat badan dan bantu menggerakkan otot badan.
  4. Ostematrix juga boleh bantu merawat kebas-kebas kaki, kekejangan dan sakit-sakit sendi.
Harga: 120 biji RM62

TESTIMONI SEBENAR SAYA 
Saya sendiri ada bekas pesakit tumit pada tahun 2014. Sakitnya seperti kena cucuk jarum di bahagian tumit sehinggakan nak berpijak pun saya rasa takot. Nak solat pun susah, nak buat aktiviti lasak pun tak boleh. 

Bertahun juga saya menahan sakit tumit. Usaha yang saya buat hanyalah urut sahaja. Setelah saya mengamalkan Ostematrix sahaja kerana bajet tiada untuk membeli set, dalam masa sebulan perubahan demi perubahan sakit tumit saya pulih. Pulih sepenuhnya dalam masa 2 bulan hanya istiqomah amalkan ostematrix. Rasanya jika saya amalkan omega guard pada masa itu mungkin kurang dari sebulan sakit tumit saya hilang. 

Bersyukur sehingga sekarang tahun 2021 saya tak pernah lagi sakit tumit. Ini adalah cerita benar yang saya sendiri alami. 

Ostematrix Botol Lama 

TESTIMONI PENGGUNA

Testimoni Pertama 

Testimoni Kedua

Testimoni Ketiga

Testimoni Keempat

Testimoni Kelima 

Set cadangan ini boleh dapat harga lebih murah dengan cara mendaftar keahlian sebanyak RM35 sahaja 
Jika anda hendak tau cara pengambilan yang betul dah konsultasi percuma. Boleh klik link di bawah ni seterusnya ...

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 



Continue Reading

Cara Penjagaan Muka Sebelum Dan Selepas Solat | Shida Rahmat

 


Istimewa sikit entri saya kali ini. Saya nak kongsikan cara penjagaan muka sebelum dan selepas solat. Selalunya perkara ini sering di abaikan oleh kaum wanita. Untuk itu, tak nak buang masa lagi saya kongsikan di sini kerana saya juga adalah pengguna. 

Sebelum saya meneruskan caranya, sebelum cuci muka perkara yang wajib kita lakukan adalah dengan mencuci tangan. 
Cuci tangan sangat penting. Sebenarnya, wajah menjadi bahagian yang paling jarang disentuh dengan tangan kerana tanpa disedari tangan adalah anggota yang banyak bakteria. Sebelum mula menyentuh atau mencuci wajah, pastikan basuh dulu tangan anda. Jika tangan anda kotor, tak guna lah anda mencuci wajah kerana kotoran seperti debu, habuk dan kuman masih ada di tangan.

CARA PENJAGAAN MUKA SEBELUM DAN SELEPAS SOLAT adalah dengan menggunakan YOUTH BASIC SET + D'DAUN BAG. Bulan ni adalah bulan promosi untuk set asas ini. Sila lihat gambar di bawah.


CARA PERTAMA
CUCI MUKA DENGAN 
LOMINOUS GEL CLEANSER 
Cleanser youth ni 3 dalam 1. Lengkap untuk semua dab siapa yang nak cepat.. nak cuci muka, buang make up, scrub muka, 1 tiub ni dah complete semua.. 
Salah satu ingredients dia ada anti oksida yang tinggi.. iaitu muscadine grape.. jangan ingat Muscadine grape ni ada dalam vivix je.. hehee.. 

Lepas cuci muka dengan cleanser, boleh lah apply YOUTH PERFECTING SKIN TONER. Nak apply toner nih terus guna tangan pun boleh, tapi lebih elok jika menggunakan kapas muka sebab kita nak tarik sel sel kulit mati yang dah di exfoliate tadi keluar dari kulit muka.

Antara kelebihan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER:
  • Membersihkan kulit secara menyeluruh hingga ke dalam kulit
  • Menjadikan kulit lebih halus secara lembut melalui exfoliation


CARA KEDUA 
HAPUSKAN SEL KULIT MATI 
PERFECTING SKIN TONER 
Toner ni bantu menanggalkan sel-sel kulit mati, whiteheads, blackheads semua hilang habis, Liang-liang pori pon tertutup rapat.. 

Dan yang terakhir pakai YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF50. Walau pun duduk rumah jer tak keluar, masih kena pakai yer sebab bila kita masak kat dapur kan ke kita terdedah pada haba dan kepanasan jugak. So penting untuk sediakan perlindungan pada kulit muka kita terutamanya untuk elakkan masalah jeragat. Kalau nak keluar lagi lah wajib pakai.

Antara kelebihan YOUTH PERFECTING SKIN TONER:
  • Menyingkirkan dan membersihkan kulit daripada sel sel kulit mati dan bahan bahan pencemaran yang ada pada kulit
  • Menghidratkan kulit dan mengecilkan pori
  • Membekalkan nutrisi supaya kulit jadi lebih berseri seri 


CARA KETIGA 
LINDUNGI KULIT DARI SINARAN UV 
AGE DEFENSE MOISTURIZER SPF50 
Moisturizer ni selain untuk melembabkan kulit muka, dia juga ada sunscreen yang dapat lindungi kulit muka kita sampai ke lapisan dalam daripada sinaran matahari yang boleh menyebabkan jeragat, dan burn pada muka.. 
Moisturizer spf50 ni sangat Special sebab dia ada perlindungan UVA dan UVB.

Antara kelebihan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF50:
  • Melindungi kulit daripada sinaran matahari - untuk pasaran Malaysia moisturizer Youth didatangkan khas dalam SPF50 berbanding pasaran US SPF30 disebabkan cuaca Malaysia yang jauh lebih panas.
  • Melembapkan kulit muka dan menjadikan kulit muka nampak lebih glowing secara natural.
  • Memperbaiki tona kulit dan menjadikan tona kulit lebih sekata
  • Boleh dijadikan sebagai primer / make up base, siap ada glowing effect!.



MUDAH KAN? 
SENANG KAN? 
JIMAT, TAHAN LAMA, BERBALOI-BALOI BILA ANDA GUNAKAN SET INI.

YOUTH SKINCARE melalui kajian klinikal selama 8 tahun sebelum dipasarkan
Bayangkan bukan kaleng-kaleng produk youth ni tau. Ambil masa yang lama utk dikeluarkan sebab nak bagi kesan kulit bayi pada si pemakai. 

Jadi dengan itu, tiada masalah lagi untuk anda menjaga muka dengan baik sebelum dan selepas solat.

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pemakaian yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka hubungi saya sebagai agen sah Shaklee anda.




Continue Reading

Jenis-Jenis Vaksin Di Malaysia

Ramai rakyat Malaysia telah pun menerima vaksin. Namun begitu masih ada juga yang masih belum mengenali vaksin-vaksin yang akan digunakan di Malaysia.

JENIS VAKSIN YANG AKAN DIGUNAKAN DI MALAYSIA?
Terdapat beberapa jenis yang akan digunakan di Malaysia iaitu:

  1. Vaksin Covid-19 mRNA keluaran Pfizer-BioNtech
  2. Vaksin Covid-19 viral vector keluaran Astra Zeneka
  3. Vaksin Covid-19 inactivated keluaran Sinovac
  4. Vaksin Covid-19 recombinant viral vector keluaran Cansino
  5. Vaksin Covid-19 viral vector keluaran Gamaley

Berikut adalah vakaid covid19 keluaran 6 syarikat farmaseutikal antarabangsa yang akan diperolehi di Malaysia bagi memenuhi lebih 80% keperluan rakyat Malaysia.

 

Namun begitu, kerajaan membuat keputusan tidak membenarkan orang ramai memilih jenis vaksin dalam Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK).
Menteri Penyelaras PICK, Khairy Jamaluddin, berkata keputusan itu dibuat bagi mempercepatkan proses pemberian vaksin.
"Jika diberi pilihan nanti, ia akan melambatkan (vaksinasi) sebab nak tunggu dahulu, nak lihat dahulu.
 

Perlu diingat bahawa pengambilan vaksin itu hanya untuk menepis virus covid19 tetapi tidak pada virus penyakit yang lain. Anda masih perlu bersedia untuk menepis serangan virus dari penyakir berjangkit yang lain seperti batuk, demam, selesema khasnya.

JOM KUATKAN ANTIBODI DENGAN SUSTAINED REALESE VITA-C PLUS 


UNTUK ITU JUGA PENJAGAAN KESIHATAN SEBELUM DAN SESUDAH VAKSIN BOLEH DI DAPATI DI INFO INI.
BOLEH KLIK LINK INI UNTUK INFO SELANJUTNYA Penjagaan Kesihatan Sebelum dan Selepas Vaksin

Jadi, sekiranya anda mahukan vitamin  yang natural dan benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka Vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 👇
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 👇




Continue Reading

Punca Kanak-Kanak Kurang Selera Makan | Shida Rahmat

Punca Kanak-Kanak Kurang Selera Makan

1. Kenyang dengan susu.
Ibu-ibu asyik melayan karenah anak-anak jika mereka meminta untuk susu supaya mereka tak nangis. Inilah punca anak-anak yang tak nak makan sebab kekenyangan .

2. Kenyang makan makanan ringan.
Walaupun hanya biskut tiger, itupun sudah dianggap makanan tak berkhasiat dah mudah kenyang sebab kandungan gula juga terlalu tinggi 

3. Leka bermain game di telefon
Ini memang di akui kerana permainan games di telefon akan membuatkan mereka fokus dan ralit untuk menang atau sebagainya. Di sebabkan itulah mereka akan lupa nak makan dan tak ada selera nak makan.

4. Menu Sama
Kanak-kanak juga mempunyai perasaan kan. Apabila mereka melihat menu yang dihidangkan sama setiap hari tu sama jer automatik selera mereka pun terbantut. Jadi anda perlu kreatif untuk olah makanan harian supaya ada sedikit kelainan dari segi warna, bentuk atau rasanya sendiri.

5. Jatuh Sakit
Jika nampak perubahan lain ke atas anak-anak mungkin juga mereka sakit demam, batuk atau selesema. Itu juga boleh menyebabkan selera  makannya hilang.

Supplemen Untuk Kanak-Kanak Kurang Selera Makan 

Vita-lea For Children Dalam Bentuk Tablet 
Harga RM112

VITA-LEA FOR CHILDREN

  1. Kandungan dengan formula yang diperbaharui dan ditambah baik berbanding dengan Vitalea Kids yang lama. 18 Jenis Vitamin dan Mineral yang mereka perlukan, 100% Vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 Jenis vitamin B. Kalsium, magnesium, zink , cooper dan pelbagai mineral lain.
  2. Menggunakan pemanis semulajadi Xylitol yang tooth friendly. Ia tidak menyebabkan kerosakan gigi.
  3. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.
  4. Bebas gluten maka, selamat untuk kanak-kanak yang alah gluten.
  5. Didatangkan dalam perisa anggur yang sangat sedap,memang disukai anak-anak.
  6. Multivitamin kanak-kanak terbaik di pasaran. Jumlah nutrien yang lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak. Ia juga mudah dan pantas diserap badan.
  7. Sangat sesuai untuk kanak-kanak berusia 4 hingga 12 tahun. Terutama bagi mereka yang susah makan sayur-sayuran dan buah-buahan
Kanak- kanak yang perlukan Vita-lea For Children:-
  1. Kurang selera makan (picky eater)
  2. Kurang aktif - letih
  3. Selalu jatuh sakit – batuk, demam
  4. Suka makan junk foods (makanan ringan)
  5. Untuk kuatkan sistem imun
  6. Kurang minum susu (kurang Kalsium)
  7. Tak suka makan sayur

APAKAH KEBAIKAN VITALEA FOR CHILDREN :
  1. Membantu menguatkan dan mencerdaskan minda.
  2. Membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat.
  3. Membekalkan sel badan nutrisi untyk memastikan tubuh kanak-kanak sihat dan bertenaga.
  4. Meningkatkan sistem pertumbuhan kanak -kanak.
  5. Melindungi fugsi saraf, kesihatan otot dan jantung kanak-kanak.
  6. Mengekalkan tekanan darah dan rentak jantung yang normal.
  7. Mengelakkan anemia dikalangan kanak-kanak.
  8. Membantu meningkatkan selera makan kanak-kanak dan melancarkan sistem pencernaan.
  9. Mencegah penyakit begok(thyroid).
  10. Membantu penyerepan zat dari makanan harian kanak-kanak.
NAMUN BEGITU KELEBIHAN VITA-LEA FOR CHILDREN JUGA TERDAPAT DALAM BENTUK POWDER IAITU MEAL SHAKE.

Meal Shake Dalam Bentuk Powder 
Harga RM120


KELEBIHAN MEAL SHAKE SHAKLEE
  • Membantu perkembangan minda dan IQ kanak-kanak
  • Menambah selera makan anak-anak
  • Membantu menyelesaikan masalah sembelit
  • Mengatasi masalah selalu selsema dan asma
  • Pilihan terbaik untuk mereka yang tak boleh consum supplement berbentuk tablet atau capsule
  • Amat sesuai untuk kanak-kanak obesiti
  • Mengurangkan eczema kanak-kanak dan orang dewasa
  • Boleh jadi makanan segera seisi keluarga untuk breakfast or sahur
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas sehingga warga tua
Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  1. Bayi bermula 1 tahun ke atas
  2. Kanak-kanak yang sedang membesar
  3. Anak-anak yang kurang selera makan
  4. Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  5. Ibu menyusukan anak yang ingin menguruskan badan
  6. Orang dewasa yang selalu tak sempat breakfast
  7. Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  8. Warga emas

Jadi, sekiranya anda mahukan vitamin  yang natural dan benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka Vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 👇
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 👇




Continue Reading

Kebaikan Polifenol Di Dalam Vivix Dan ResV | Shida Rahmat

Kebaikan Polifenol Di dalam Vivix Dan ResV 

Kebaikan Polifenol Di dalam Vivix Dan ResV 

Polifenol adalah bahan semulajadi yang boleh ditemui dalam buah-buahan, beri dan sayur-sayuran. Kajian 
saintifik menunjukkan pengambilan diet yang kaya polifenol tumbuhan dalam jangka masa panjang 
menawarkan perlindungan terhadap perkembangan pelbagai masalah kesihatan. Vivix® dan ResV 
mengandungi gandingan polifenol yang tepat untuk kekalkan keremajaan dan kehidupan penuh bertenaga!

POLIFENOL DALAM VIVIX 
  1. Knotweed Jepun - Mengandungi polifenol utama dipanggil resveratrol.
  2. Lobak Ungu - Mengandungi polifenol seperti antosianin dan lutein dengan ciri antioksidan yang hebat.
  3. Elderberi Eropah - Mengandungi polifenol aktif seperti antosianin yang menawarkan ciri antioksidan, anti-keradangan dan antivirus.
  4. Anggur Muscadine - Mengandungi ciri antioksidan yang sangat hebat dan tinggi dengan asid elagik dan ellagitannin, polifenol yang dikenali ramai.
Harga Pasaran RM475
Harga Ahli RM380 
Percuma Pos Jimat RM10 
Percuma Keahlian Jimat RM35

POLIFENOL DALAM RESV
4 bahan utama di dalam vivix juga terdapat di dalam ResV ditambah dengan 5 bahan utama, menyediakan spektrum polifenol yang luas seperti di bawah ;
  1. Anggur Hitam - Kaya nutrien dan sarat dengan
  2. antioksidan, polifenol dan vitamin C
  3. Pomas Anggur dan Anggur Merah - Tinggi kandungan polifenol seperti proanthocyanidin yang menawarkan ciri antioksidan.
  4. Delima - Sarat dengan nutrien penting termasuk ellagitannin, asid ellagik dan flavonoid
  5. Chebulic Myrobalan - Juga dikenali sebagai "Raja Ayurveda", ia menawarkan manfaat terapeutik luar biasa dan mengandungi polifenol penting seperti asid gallik dan asid ellagik.
Harga Pasaran RM510
Harga Ahli RM408
Percuma Pos Jimat RM10 
Percuma Keahlian Jimat RM35


INFO
Makanan berwarna ungu mengandungi antioksidan yang dipanggil antosianin, yang melindunginya daripada kerosakan akibat UV, suhu sejuk dan punca tekanan lain.

Jadi, sekiranya anda mahukan vitamin  yang natural dan benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka Vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 👇
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 👇


Continue Reading