Supplemen Terbaik Untuk Wanita 20-an hingga 50-an


Setiap peringkat umur wanita dewasa melalui pelbagai fasa dalam perjalanan hidupnya. Adakalanya kehidupannya lancar dan mudah dan adakalanya penuh dengan liku-liku kehidupan. Untuk menyokong perjalanan setiap wanita.

Oleh itu perlu ada pendamping untuk kekal sihat dan cantik luar dan dalam. Supplemen Terbaik Untuk Wanita 20-an hingga 50-an ialah Lecithin Shaklee


Apa Itu Lecithin?

Lecithin adalah campuran lemak yang penting untuk sel-sel di dalam badan manusia. Ia bertindak sebagai pengemulsi semula jadi dan menyokong pelbagai fungsi badan. 

Lecithin Shaklee diperbuat menggunakan sumber semula jadi daripada kacang soya. Lemak sihat yang kita perlukan untuk:

 1. Menguraikan lemak menjadi molekul-molekul kecil untuk penghadaman.
 2. Lecithin ditukar menjadi asetilkolina yang diperlukan untuk mengekalkan tubuh yang sihat.
 3. Menggalakkan penggunaan lemak sebagai tenaga.


Lecithin Shaklee Supplemen Terbaik Untuk Wanita 20-an Hingga 50-an

PADA USIA 20-AN : Membantu penurunan berat badan yang sihat
Lecithin telah diamalkan sebagai sebahagian daripada diet sihatkerana ia berkesan untuk menggalakkan penurunan berat badan. Ia membantu:

 1. Memecahkan lemak kepada molekul-molekul lebih kecil sebelum ditukarkan kepada asid lemak yang mudah dibakar oleh badan untuk menjana tenaga.
 2. Memencarkan lemak dan minyak secara sekata untuk menyokong metabolisma.
 3. Mencegah pengumpulan lemak dalam tisu-tisu badan khususnya tisu hati.
 4. Mengandungi kolin yang bermanfaat untuk penurunan berat badan.
 5. Diperoleh daripada sumber semulajadi. Lesitin membantu proses penurunan berat badan secara sihat tanpa perlu bergantung kepada ubat-ubatan yang boleh memudaratkan kesihatan anda.PADA USIA 30-AN : Mencegah saluran susu tersumbat 
Saluran susu tersumbat boleh menyebabkan rasa sakit dan ketidakselesaan kepada ibu dan bayi. Walaupun sesetengah masalah saluran susu tersumbat boleh selesai tdengan sendirinya, terdapat juga kemungkinan untuk terjadinya jangkitan payudara yang dipanggil mastitis atau payudara bernanah. Lecithin membantu ibu-ibu yang menyusukan anak dengan:

 1. Meningkatkan asid lemak politaktepu dalam susu untuk mengurangkan kelekitan susu dan mengelakkan saluran susu tersumbat.
 2. Menjadikan susu badan lebih cair untuk pengaliran susu lebih lancar bagi mengelakkan saluran susu tersumbat dan masalah saluran tersumbat berulang.
 3. Baca yang berkaitan di sini Lecithin Shaklee Untuk Ibu Menyusu

PADA USIA 40-AN : Mengekalkan kesihatan kulit
Lecithin mengandungi kepekatan asid lemak yang tinggi untuk membantu:

 1. Mengekalkan kelembapan kulit dengan ciri kelembapannya yang bagus. 
 2. Mewujudkan lapisan penghalang pada kulit yang mengunci kelembapan dan melindungi kulit daripada faktor persekitaran.


pPADA USIA 50-AN : Meredakan sindrom menopause

Perubahan hormon semasa menopaus boleh menyebabkan keletihan, peningkatan berat badan dan menjadikan tekanan darah lebih sensitif terhadap garam dalam pemakanan.

 1. Lecithin mengandungi kolin yang boleh membantu mengekalkan paras tekanan darah yang sihat.
 2. Meningkatkan paras tenaga, yang boleh menjadi rendah semasa menopaus, supaya anda mempunyai tenaga untuk melakukan lebih banyak aktiviti dalam sehari.

Cara Pengambilan Lecithin Shaklee
Kuantiti yang disyorkan oleh Shaklee adalah 9 kaspul sehari. Untuk kesan terbaik digalakkan untuk lebihkan pengambilan Lecithin. Untuk lebih detail cara pengambilan boleh tekan link di sini Nak beli Lecithin

Post a Comment

0 Comments