Amalkan Pengambilan B Complex Shaklee Untuk Kecantikan Kulit Muka


Amalkan Pengambilan B Complex Shaklee Untuk Kecantikan Kulit Muka 

Selain Vitamin C dan Vitamin E yang bagus bagi kulit kita tidak kurang hebatnya dengan Vitamin B. Vitamin B juga memberi kesan yang hebat bagi menjaga kesihatan dan kecantikan kulit kita terutama wajah kita. Macam mana Vitamin B boleh menjaga kulit? Baca sampai habis yea..

Selalu kita dengar, orang amalkan Vitamin C, Vitamin E dan Collagen untuk kecantikan, tapi jangan tak tau, B-Complex juga penting untuk memastikan kulit wajah kita cantik berseri. Disebabkan itulah, B-Complex digabungkan dengan Vitamin E dan Vitamin C di dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee.

Vitamin B adalah vitamin yang larut dalam air. Vitamin B Compleks mempunyai peranan penting dalam meningkatkan metabolisme sel pada tubuh dan menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh organ tubuh untuk melakukan aktiviti seharian. Namun begitu, Vitamin B juga mempunyai manfaat untuk menjaga kecantikan dan merawat tubuh, mulai dari kulit, kuku, hingga rambut.

Selain Vitamin B ini boleh mengatasi emosi stress, ia juga berfungsi untuk menyihatkan sel-sel kulit kita. Anda mempunyai masalah kulit yang kronik? Atau bosan dengan kulit yang menjadi kusam dan tidak bermaya?  Boleh lah anda tambah Vitamin B di dalam diet harian anda.

Khasiat B-Complex untuk Kulit Cantik
1) Anti stress
Apabila kite stress urat-urat muka kite bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum, dan bila stress kite cenderung mengerutkan muka. Kerutan-kerutan stress itu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Stress juga boleh menyebabkan jerawat. Tiada stress, tiadalah jerawat.

2) Membantu melindungi kulit dari pancaran matahari.
Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Kulit ini kalau kusam memang mengambil masa ntk dipulihkan, pengambilan B-Complex sememangnye langkah bijak.

Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'..

 3) Melancarkan perjalan darah
Anda sume tentu tahu kan perjalanan darah yg baik menmpkkan wajah lebih muda. Sebab tu la kalau kita pergi buat facial, die end up treatment dengan facial massage.
Kenapa??
Kerana dia nak stimulate blood circulation kita. Perjalanan darah yg baik membantu kite kelihatan lebih muda, dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah.
Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
.B-Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis Vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.


Jom kita lihat apa kandungan di dalam 
B-Complex yang menjaga kulit kita.

Vitamin B1
👉 Berfungsi untuk menukarkan makanan karbohidrat kepada tenaga
👉 Melegakan simptom kemurungan
👉 Penting untuk kawalan gula darah, ini mempunyai kesan besar pada tahap keresahan
👉 Melancarkan metabolisme
👉 Melancarkan peredaran darah
👉 Mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
👉 Mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
👉 Memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B2
👉 Fungsi untuk menjaga kesihatan kulit dan mata
👉 Membantu mengurangkan gejala tekanan fizikal yang biasanya sakit kepala dan kemurungan
👉 Meningkatkan keupayaan sistem imun untuk menangkis tekanan dan keresahan
👉 Yang diperlukan pada tahap sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga

Vitamin B3
👉 Diperlukan di peringkat sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga
👉 Membantu meningkatkan selera makan.
👉 Berfungsi untuk menjaga kesihatan kulit dan memperbaiki sistem pencernaan
👉 Dalam pembinaan neurotransmitter, serotonin, yang membantu kita bertindak balas terhadap keadaan yang tertekan
👉 Membantu menjaga kulit, sistem saraf, dan sistem pencernaan yang sihat

Vitamin B5
👉 Berguna dalam proses pemecahan lemak dan protein serta karbohidrat menjadi tenaga.
👉 Berfungsi untuk membantu dalam pembentukan sel darah merah dan juga vitamin D
👉 Penting dalam berfungsi dengan sempurna kelenjar adrenal, yang bertanggungjawab untuk penghasilan hormon yang mengawal tekanan
👉 Membantu dalam pengeluaran asetilkolin di otak, neurotransmitter yang menguruskan tumpuan dan tumpuan di otak dan mengurangkan rasa bimbang
👉 Diperlukan di tahap sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga
👉 Mempengaruhi pertumbuhan dan perkembangan normal

Vitamin B6
👉 Sangat diperlukan dalam pemprosesan lemak dan asid amino dalam tubuh badan
👉 Diperlukan pada tahap sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga
👉 Membantu badan memecah protein
👉 Membantu mengekalkan kesihatan sel darah merah, sistem saraf, dan bahagian sistem kekebalan tubuh
👉 Melancarkan metabolisme
👉 Meningkatkan kekebalan tubuh
👉 Menjaga keseimbangan garam-garam mineral
👉 Membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B7 
👉 Berfungsi dalam proses pemecahan lemak dan protein menjadi tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan
👉 Diperlukan di peringkat sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga
👉 Membantu memecah protein dan karbohidrat
👉 Membantu badan membuat hormon

Vitamin B9
👉 Fungsi untuk membantu dalam membentuk sel darah merah dan mencegah kecacatan saraf dalam janin
👉 Membantu dalam mengurangkan kesan homocysteine ​​di dalam otak, hasil sampingan dari beberapa proses otak yang mempengaruhi bagaimana seseorang mengendalikan keadaan tekanan (homocysteine, adalah faktor risiko yang diketahui untuk penyakit jantung, strok, kanser, dan penyakit Alzheimer)
👉 Membantu sel-sel dalam badan membuat dan menyelenggara DNA
👉 Penting dalam menghasilkan pengeluaran sel darah merah

Vitamin B12
👉 Fungsi untuk melindungi sel saraf
👉 Membantu dalam pembentukan sel darah merah
👉 Memainkan peranan yang penting dalam memastikan kesihatan saraf berfungsi
👉 Kekurangan Vitamin B12 juga boleh menyebabkan kerengsaan, kekeliruan, kebimbangan dan tekanan, jadi perlu amalkan vitamin B 12 untuk mengatasinya
👉 Vitamin B12 diperlukan untuk fungsi mental yang biasa, dan tahap rendah dapat meniru kepincangan
👉 Memainkan peranan dalam pertumbuhan dan perkembangan badan
👉 Juga mempunyai bahagian dalam menghasilkan sel darah, dan bagaimana tubuh menggunakan asid folik dan karbohidrat
👉 Mencegah kerosakan urat saraf
👉 Membantu pembentukan sel darah merah
👉 Melancarkan metabolisme sistem tubuh
👉 Mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga


Kelebihan B-Complex Shaklee :

  1. Menghasilkan tenaga & berperanan dalam membantu kemampuan berfikir
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku, & rambut
  5. Mencegah stress
  6. Menguatkan antibodi tubuh
  7. Mencegah anemia
  8. Diperlukan untuk memproses & membaiki sel-sel darah merah.
HARGA B COMPLEX: RM58

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.
Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian

0 ulasan: