Cara Kawal Nafsu Makan

Cara Kawal Nafsu Makan

Mesti teruja kan nak tau Cara Kawal Nafsu Makan dalam entri saya kali ni. Dimusim pandemik ini kerajaan memang menyarankan supaya kita duduk di rumah. Hanya yang berkepentingan saja boleh keluar rumah. 
Yang dibenarkan bekerja hanya yang telah diberikan izin dari pihak kerajaan. Yang lain hanya BDR (bekerja dari rumah) atau WFH (work form home).

Mentang-mentang kerja dari rumah, tekaknya pun tak leh control .. hehehe 
Makan !!
Makan !!
Makan !!
Pastu sembelit pulakk
Tunggu punya tunggu hari ke sehari tak juga membuang 
Alamak haii mula dah rasa stress 
Mula la dah rasa pening 
Perut dah rasa tak sedap 
Perut dah keras 
Perut dah boncit 

Confirm najis pun dah keras 
Nak meneran takut buasir pulak 
Tak payah risau 
Set Promosi Terbaru Shaklee kali ni 
dah cukup memberi keperluan anda di musim pendemik terutamanya yang hanya berkerja dari rumah.

Best Seller Set With Cinch Vanilla

Set kali ini datang dengan fungsi yang lebih menarik. Sesuai bagi mereka yang nak kawal nafsu makan yang membuak-buak.

B COMPLEX
Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  • Menukarkan makanan menjadi tenaga 
  • dengan cekap dan berkesan.
  • Menggalakkan fungsi badan yang normal.
  • Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat.
  • Membekalkan kesemua 8 vitamin yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda , melengkapi jurang nutrisi vitamin B. 
  1. Vitamin B12
  2. Thiamin
  3. Asid Pantotenik
  4. Vitamin B6
  5. Riboflavin
  6. Niacin
  7. Folat
  8. Biotin
Manfaat B Complex 

Kandungan B Complex 

CINCH SHAKE VANILLA
Kaya dengan protein dan kalsium.
Mengandungi serat yang tinggi, iaitu 6 gram setiap sajian. Makanan tanpa kolesterol.

Makan dengan bijak, Shake dengan sihat. Tahukah anda, di antara sepuluh azam yang sering dibuat adalah untuk mengurangkan berat dan mengekalkan berat tersebut. 
Jika anda ingin menurunkan berat anda dengan berkesan, inilah caranya. Cinch Mixed Soy Protein Shake adalah minuman yang lazat, pantas dan berkhasiat untuk anda. Ia membekalkan nutrien seumpama satu hidangan, tetapi rasanya enak seperti pemanis mulut.

Leusina adalah asid amino penting, yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan. 
Oleh kerana tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan leusina, ia mesti diperolehi dari sumber makanan. 
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leusina bermanfaat dalam:
  • Menggalakkan pengeluaran otot.
  • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.
  • Menyokong pemulihan otot.
  • Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.
Leusina diperlukan oleh individu yang:
  1. INGIN MENGAWAL BERAT BADAN
  2. INGIN MENGEKALKAN JISIM OTOT
  3. SEDANG DALAM REJIM KECERGASAN
  4. INGIN MENGAMBIL MAKANAN YANG CEPAT DAN BERKHASIAT SELEPAS SENAMAN
Manfaat Cinch Shake 

Info Cinch Shake 

OMEGA GUARD
SPEKTRUM LENGKAP ASID LEMAK PERLU OMEGA-3 DENGAN KETULENAN TINGGI ADALAH NUTRIEN YANG ANDA PERLUKAN UNTUK BADAN YANG KUAT DAN SIHAT.

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
  • Membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. 
  • Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).
Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
 
Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Manfaat Omega Guard

Info Omega Guard

OSTEMATRIX
KESIHATAN TULANG
TULANG YANG KUAT UNTUK TUBUH YANG KUAT. BINA DAN PASTIKAN TULANG ANDA KUAT DENGAN NUTRIEN PEMBINA-TULANG UNTUK MEMASTIKAN IA KEKAL SIHAT SEPANJANG MASA.

Kalau tulang tak kuat macam mana nak cergas. Mesti baring, tidur je. Bangun tidur nak makan.
Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. 
Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

TAHUKAH ANDA?
ANDA MEMERLUKAN LEBIH DARIPADA KALSIUM untuk Tulang yang Kuat
  1. Kalsium - Bahan asas untuk membina tulang
  2. Boron - Membantu metabolisme tulang
  3. Kuprum, Zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang
  4. Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang
  5. Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium

Manfaat Ostematrix

Ostematrix Untuk Siapa?

VITAMIN C 
Bila tubuh badan sihat, baru anda mempunyai kekuatan untuk meneruskan misi mengawal nafsu makan.
Selain itu vitamin c jugak 

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

TAHUKAH ANDA?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan vitamin yang benar-benar bermanfaat untuk anda, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY






0 ulasan: