Vivix Shaklee Dan Pesakit Strok

Penyakit yang berkait rapat dengan kematian salah satunya ialah STROK atau juga digelar ANGIN AHMAR.

Strok merupakan penyakit yang terjadi akibat penyumbatan pada pembuluh darah otak atau pecahnya pembuluh darah di otak. 

Strok boleh menyebabkan se­seorang tidak sedar akan diri (pengsan), dan biasanya mengakibatkan kesukaran utk menggerakkan anggota badan (lumpuh) dan menyebabkan saluran darah tersumbat oleh gumpalan darah.

Strok adalah punca kematian ketiga terbesr di Malaysial. 

Ia dianggap sebab utama kehilangan upaya yang teruk, dan setiap tahun, dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok.

Sesiapa sahaja boleh mengalami strok, termasuk kanak-kanak. Namun, kebanyakan kes menimpa orang dewasa.


APAKAH KESAN-KESAN STROK ? 


Kesan-kesan strok berbeza dari seorang ke seorang, bergantung kepada bahagian otak yang mana telah terjejas dan kerosakannya. 

Bagi sesetengah orang, kesannya agak sedikit dan sekejap manakala yang lain mengalami kehilangan upaya yang lebih teruk dalam jangka masa panjang.

πŸ’ Sebelah badan lemah - Ini akan menyebabkan masalah untuk berjalan jika melibatkan kaki atau masalah untuk menggunakan tangan.

πŸ’ Masalah kestabilan dan koordinasi badan.

πŸ’ Masalah menelan - Ini merupakan masalah yang sangat biasa berlaku dan juga boleh menjadi sangat merbahaya dalam sesetengah kes. Makanan yang ditelan boleh turun ke saluran pernafasan dan bukannya saluran makanan di tekak apabila makan. Perkara ini boleh menyebabkan pesakit tercekik dan seterusnya pesakit sukar untuk bernafas. Jika masalah menelan ini sangat serius, makanan dan minuman terpaksa disalurkan melalui tiub terus ke perut.

πŸ’ Masalah percakapan dan komunikasi - Pesakit mungkin akan susah untuk bercakap dengan lancar kerana sukar mencari perkataan yang sesuai semasa bercakap atau langsung tidak boleh bertutur. Malah, keupayaan untuk memahami percakapan orang lain, membaca atau menulis turut terjejas.

πŸ’ Masalah penglihatan – Jika bahagian otak yang melibatkan keupayaan melihat telah terjejas, pesakit mungkin mengalami masalah penglihatan berganda (double vision).JENIS-JENIS STROK 

Stroke Iskemik
Jenis Strok yang paling banyak, yakni sekitar 85%  adalah stroke iskemik, di mana aliran darah ke otak tersumbat oleh gumpalan darah atau timbunan lemak yang disebut plak di lapisan pembuluh darah.


Stroke Hemorrhagic
Stroke hemorrhagic terjadi akibat pecahnya pembuluh darah di otak. Karena pecah maka darah akan menumpuk dan menekan jaringan otak di sekitarnya.


Ada dua jenis stroke hemoragik
🍁Perdarahan intraserebral adalah jenis yang paling umum dari stroke hemoragik. Ini terjadi ketika arteri di otak pecah, membanjiri jaringan sekitarnya dengan darah.

🍁Perdarahan subarachnoid adalah pendarahan di daerah antara otak dan jaringan tipis yang menutupinya.TANDA-TANDA STROK

1 - Rasa lemah atau kebas secara tiba-tiba pada muka, lengan serta di sebelah bahagian badan adalah antara gejala seseorang itu berkemungkinan diserang strok atau angin ahmar.

2- Penglihatan juga akan menjadinkabur secara tiba-tiba pada sebelah atau kedua-dua mata.


TAHUKAH ANDA ?

Strok juga penyebab utama ketidakupayaan yang teruk, di mana kos merawat pesakit juga adalah tinggi dan rawatan pemulihan bagi pesakit yang terselamat daripada maut mengambil masa yang panjang serta mahal.

Berbalik pada tajuk entri saya kali ini ialah tentang VIVIX SHAKLEE. Bagaima vivix boleh membantu pesakit strok kembali sihat.

Di bawah ini saya huraikan satu persatu. Jika anda seorang yang mementingkam kesihatan, sudah pasti info ni sangat-sangat berguna.


BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE MEMBANTU PESAKIT STROK ? 

1- Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakka sel menjadi sihat semula.

2 - Ramuan Vivix juga adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan yang ada dalam anggur Muscadine) yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel

3 - Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang rosak, mati dan tidak normal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari.

4 - Vivix membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini yang akan menyebabkan serangan kardiovaskular / jantung.

5 - Ramuan vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.

6 - Ramuan 4 jenis bahan utama Vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita.

7 - Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolesterol malah membantu dalam mengekalkan berat badan ideal. 

8 - Ekstrak purple carrot membantu dalam kesihatan salur darah dan platlet yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

9 - Ekstrak Elderberry pula membantu dalam perlindungan tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke dan serangan jantung
TESTIMONI PESAKIT STROK 

DAPATKAN VIVIX SEKARANG UNTUK YANG TERSAYANG!

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

♥ Harga sebotol Vivix hanyalah RM503.50 

♥ Beli 2 dengan harga Rm806

♥ Percuma jadi ahli Shaklee penjimatan bernilai RM68.90 

♥ Untungnya kalau beli 2 botol terus! . Penjimatan sehingga RM320

♥ Dapat pulak reward atau gift dari saya

♥ Hubungi saya segera untuk konsultasi 100% percuma!

Untuk order.
Untuk masuk bersama team saya.


HUBUNGI SAYA SEKARANG, 

Hanya klik link di bawah ini 

http://www.wasap.my/60197297176/Vivix

#hargagempak
#codskudai
#codsenai
#codpulai 
#freepos 


Post a Comment

0 Comments