Sebab-Sebab Tubuh Badan Perlu Detox

Sebab-Sebab Tubuh Badan Perlu Detox
Detox ni ialah proses pembuangan toksin dalam badan kita melalui organ-organ dalaman badan kita. Ia untuk badan kita lebih ringan dan mendapat manfaat kesihatan yang lain.

Sebab-Sebab Tubuh Badan Perlu Detox
(1) Untuk buang Toksin daripada badan

 • Toksin yang tersimpan dalam badan bertahun-tahun lamanya tu adalah penyebab penyakit. Racun serangga pada sayuran, bahan pewarna pada makanan, bahan kimia pada belas pembungkus makanan adalah antara contoh-contoh toksin yang dibawa masuk ke dalam badan kita.
 • Bahan-bahan ini akan memberi kesan kepada sistem pertahanan badan dan metabolisme kita menyebabkan penyakit senang hinggap. Jadi ia perlu dibersihkan segera daripada badan kita.
(2) Untuk mencegah penyakit kronik
 • Mencegah adalah lebih baik daripada merawat. Kita tak tau apa akan jadi dengan badan kita. Kita tak tau berapa banyak toksin terkandung di dalam badan kita. Jadi lebih baik kita mengambil langkah untuk membuang toksin sebelum ia menjadi punca kepada penyakit kronik kepada badan kita.
 • Kebanyakan penyakit kronik tiada tanda sebelum ia datang. Tiba-tiba sahaja ia menyerang. Langkah pencegahan dengan detox ini amat perlu.
(3) Meningkatkan sistem imunisasi badan
 • Sistem imunisasi yang lemah akan mendorong badan kita cenderung untuk mendapat demam dan selsema. Ini akan menjejaskan kualiti kehidupan dan jika berlarutan mungkin akan menjemput penyakit lain pula. Jadi detox secara regular dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.
(4) Mengurangkan berat badan
 • Toksin yang terkandung di dalam badan boleh menyebabkan badan kekurangan daya metabolisme. Ini menyebabkan lemak-lemak senang terkumpul dan boleh membawa penyakit seperti penyakit jantung, kencing manis dan darah tinggi.
 • Keupayaan badan untuk membakar lemak menjadi lemah. Dengan detox, ia akan mengeluarkan toksin yang terperangkap di dalam sel lemak. Dan ini sekaligus akan meningkatkan kadar metabolisme badan.
 • Lagipun dengan makanan detox, tiada lemak dan toksin baru yang akan masuk ke dalam badan.
(5) Memperlahankan proses tua sebelum waktunya
 • Dengan detox, badan akan membuang radikal penyebab tua. Ini meningkatkan kebolehan badan menyerap nutrisi yang diperlukan badan termasuk antioksidan dan vitamin yang menolong melawan oxidative stress.
Kenapa Perlu Detox 
(6) Meningkatkan kualiti kehidupan
 • Dengan badan yang sarat dengan toksin, sudah pasti kehidupan tidak seperti yang diharapkan. Sakit sendi, sakit kepala, tidak hadam makanan, masalah tidur, dan tidak bermaya adalah masalah biasa yang terjadi disebabkan toksin di dalam badan. Ini semua membuatkan kualiti hidup tidak sempurna.
 • Detox dapat mengelakkannya…!
(7) Meningkatkan tenaga
 • Yang ni memang sy dapat rasa sejak hari pertama sy lalui proses detox lagi. Badan menjadi semakin bertenaga. Tidur pun lena jer. Nak bangun tidur pun amat senang. Malah sy terjaga untuk solat subuh tanpa bantuan jam loceng pun…
(8) Kualiti kulit semakin cantik
 • Me-nyahkan toksin dengan detox menjadikan kulit semakin cantik. Tanpa toksin, penyakit kulit seperti jerawat akan berkurangan. Ia juga akan menguatkan rambut serta kuku. Kulit akan kelihatan segar dan bersinar secara natural.
(9) Ketenangan mental dan emosi
 • Apabila sistem badan telah diselaraskan dengan pembuangan toksin ia akan memberi kesan kepada mental dan emosi kita. Tiada lagi stress. Ini membantu kita membuat sesuatu dengan tenang.
 • Keputusan yang diambil menjadi lebih bijak, analisa akan menjadi lebih tepat dan kita akan lebih cenderung melihat sesuatu dari sudut yang positif
(10) Mengembalikan kestabilan kepada sistem badan.
 • Sistem penghadaman, sistem saraf, dan sistem hormon kami telah direka khas untuk bekerjasama membantu badan mencapai kesihatan yang optimum. Inilah yang badan kita mahu lakukan! Tetapi apabila kita bebankan mereka dengan toksin dan makanan yang tidak sihat, sistem ini tidak berfungsi dengan baik seperti yang sepatutnya dan kita jatuh sakit.
 • Dengan detox, kita akan mengembalikan semula kestabilan kepada sistem badan dan ini akan membolehkan sistem badan berfungsi dengan sempurna.
Oleh itu detox sangat perlu untuk semua. Untuk memudahkan dan melancarkan proses detox Shaklee telah meyediakan SET DETOX TERBAIK. Boleh klik di sini Agen Detox Terbaik


Post a Comment

0 Comments