Vivix Shaklee - Alternatif Untuk Pesakit Kanser




APAKAH ITU KANSER ?

Kanser adalah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan yang tidak terkawal sel-sel yang tidak normal atau abnormal di dalam badan. Ia berpunca daripada kegagalan sistem imun berfungsi dengan baik. Kanser yang tidak dirawat boleh menyebabkan penyakit serius dan kematian.




Penyakit yang ditakuti oleh semua lapisan masyarakat. Tidak mengira usia, pangkat dan keturunan. 

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁


Rawatan Yang Biasa Dilalui Oleh Pesakit Kanser.

Pembedahan - Pembedahan boleh digunakan untuk mendiagnosis, merawat, atau membantu mencegah kanser dalam beberapa kes. Ia selalunya mempunyai peluang yang besar untuk sembuh, terutama jika kanser belum lagi merebak ke bahagian badan yang lain.

Kemoterapi - Kemoterapi(kemo) adalah penggunaan ubat-ubatan atau dadah untuk merawat kanser. Ramai yang takut untuk menjalani rawatan kemoterapi. Ia akan membantu menenangkan ketakutan sekiranya diketahui apa itu kemoterapi, bagaimana ia berfungsi, dan apa hasil yang boleh diharapkan daripadanya.

Terapi Radiasi - Terapi radiasi atau sinaran menggunakan zarah bertenaga tinggi atau gelombang untuk memusnahkan sel-sel kanser atau sel rosak. Ia adalah salah satu rawatan yang paling biasa bagi kanser, sama ada secara sendiri atau bersama-sama dengan rawatan lain.

Sel Tunjang - Sel tunjang atau stem sel kebanyakannya hidup dalam sum-sum tulang, di mana mereka berpecah untuk membuat sel-sel darah yang baru. Pemindahan sel tunjang digunakan untuk memulihkan sel-sel tunjang apabila sum sum tulang telah dimusnahkan oleh penyakit, kemoterapi atau radiasi.

Imunoterapi - Imunoterapi adalah rawatan yang menggunakan bahagian-bahagian tertentu sistem imun seseorang untuk melawan penyakit seperti kanser. Ini boleh dilakukan dengan dua cara; Merangsang sistem imun anda untuk bekerja lebih keras atau lebih bijak untuk menyerang sel-sel kanser atau memberikan anda komponen sistem imun, seperti protein sistem imun. Namun terdapat protein tertentu yang membantu sel-sel kanser berkembang.

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

Apakah yang menyebabkan kanser?
Punca sebenar bagaimana dan mengapa pertumbuhan sel yang tidak terkawal berlaku masih tidak diketahui. 

Bagaimanapun, kajian mendapati ia ada kaitan dengan tabiat, gaya hidup, pemakanan dan faktor geografi, seperti kanser paru-paru dikaitkan dengan tabiat merokok (ia sebenarnya boleh dielakkan).

Bagaimana kanser merebak?

Sel kanser akan membuat ‘laluan’ sendiri dan menjangkiti dari satu tisu ke tisu lain. 

Lama kelamaan sel kanser yang bertambah banyak akan merebak dari kawasan permulaan ke organ lain melalui saluran darah atau sistem limfa

Bolehkah ia diwarisi?

Secara umumnya, kanser tidak boleh diwarisi.

Bagaimanapun, individu yang ada sejarah keluarga mempunyai risiko, tetapi anak tidak semestinya mendapat kanser. 

Paling penting, sel kanser juga tidak akan menjangkiti orang lain, walaupun melalui pemindahan darah.

Bolehkah kanser dielakkan?

Dalam sesetengah kes, kanser boleh dielakkan. Contohnya, 90 peratus kes kanser paru-paru boleh dielakkan jika tidak merokok. 

Kajian saintis menunjukkan 80 peratus daripada semua jenis kanser disebabkan faktor luaran.


🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

Bagaimanakah VIVIX SHAKLEE dikatakan boleh melawan peyakit kanser ?

Mari kita huraikan fakta-fakta tentang vivix yang boleh dikaitkan dengan tajuk entri saya kali ini.

✅ Terdiri Daripada Bahan 100% Semulajadi

✅ Produk Yang Telah Di Patenkan(Tidak Boleh Di Tiru)
✅ Mempunyai Sijil Halal
✅ Mempunyai Landmark Study(Kajian yang dibuat oleh institusi bebas terhadapt 1,000 orang respondan)
✅ Bahan Yang Di Uji Secara Klinikal ( Terdapat dalam jurnal-jurnal Sains)

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁


Apa bahan yang ada pada VIVIX?


MUSCADINE GRAPE

Anggur yang ada lebih 1 kromosom

Asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi

Pyto nutrient yang memberhentikan kimia penyebab kanser

Polyphenol & resveratrol

Fungsi imun yang lebih tinggi

Sifat anti oksidan yang lebih kukuh


PURPLE CARROT

Sumber terbaik vitamin A

Anthocyanins adalah antioksidan yang kuat dan utama dalam karrot ungu ini

Anthocyanins bertindak sebagai anti-oksidan, anti-mikrobial dan anti karsinogen


ELDERBERRY (SAMBUCUS NIGRA)

Ada flavonoid mempunyai ciri anti oksidan yang kuat 

Kaya dengan sebatian anthocyanins yang akan memberi kesan kepada anti keradangan

Kaya vitamin A, B dan C

Akan kuatkan sistem imun dan akan mengurangkan stress


POLYGONUM CUSPIDATUM

Ada resveratrol (anti penuaan)

Resveratrol mempunyai kadar ORAC (Oxygen Radical Absorbtion Capacity Test) yang tinggi


🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁


FAKTA VIVIX MEMBANTU PENYAKIT KANSER 

Membantu melindungi dan membaiki DNA di dalam sel badan. 
Kalau kita ada sel yang sihat secara automatik sistem dalam badan kita berfungsi dengan baik. Ini antara powerful kandungan yang ada dalam vivix, kandungan daripada alam semulajadi yang ada dalam sebotol vivix tu.

Berfungsi untuk meningkatkan prestasi sel
Prestasi sel ni bermaksud untuk sel ini bekerja ,ia perlukan sesuatu yang sihat. Tetapi sel akan banyak tak sihat disebabkan oleh AGE Protein yang ada banyak dalam sel.
AGE protein ini ialah protein daripada access sugar yang berlebihan, contoh karbohidrat yang berlebihan yang tak digunakan dalam badan , ia akan membentuk AGE protein.
AGE protein ni sangat jahat. Ia datang dalam keadaan menyerang sel-sel badan kita yang sihat, lama-kelamaan sel badan kita menjadi makin lemah dan makin lemah, lama-kelamaan sel menjadi mati.
Bila sel mati, maka keseluruhan sel badan kita tak dapat berfungsi dengan baik. Ini kaitannya.

Kandungan dalam Vivix membantu meningkatkan tenaga sel
As we know, sel kita kita akan sentiasa bergerak-gerak dan sel ni akan divide untuk ia menjalankan fungsinya.
Dengan pengambilan Vivix, kajian menunjukkan kandungan yang ada dalam vivix tu,menunjukkan ia membantu meningkatkan kadar penghasilan tenaga sel iaitu mitochondria dalam sel meningkat.

Menggalakkan kekuatan Telomere
Shaklee ada buat kajian, bila orang yang makan vivix ni, pemendekkan telomere (protective cap untuk DNA), dalam sel kita ada DNA.
Kadar pemendekkan telomere 40% untuk orang yang consume Vivix.
Maksudnya kadar pemendekkan telomere untuk pengguna vivix 40% lower daripada orang yang tak makan Vivix.



🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

Bagaimana Vivix membantu pesakit kanser adalah dengan kandungan yang terdapat dalam Vivix, iaitu kandungan Resveratrol danPolifenol yang Allah ciptakan, sebab ia kandungan bahan semulajadi yang ada dalam vivix membantu sel-sel memperbaiki semula DNA yang rosak disebabkan sel kanser.

Jangan kata Vivix mahal, once kita dah sakit, kita tak kan rasa vivix ni mahal sebab kita rasa kesihatan ini lagi mahal nak dibandingkan dengan harga sebotol Vivix yang berharga RM500 tu. 

Jika nak dibandingkan dengan khasiat kandungannya, kita takkan rasa mahal.


🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

TESTIMONI MEREKA YANG TELAH SEMBUH DENGAN KANSER




























USAHA DAN IKHTIAR ITU WAJIB UNTUK KITA.
SELEBIHNYA ADALAH DENGAN IZIN DARI YANG MAHA BERKUASA.


DAPATKAN VIVIX SEKARANG UNTUK YANG TERSAYANG.

Sel kanser sangat pantas merebak, jadi usah bertangguh-tangguh lagi!

👇👇👇

VIVIX PRODUK TERBAIK SHAKLEE DAN DI JAMIN BERKESAN DENGAN PENGAMBILAN YANG KONSISTEN

Harga asal vivix RM503 Sebotol

The BEST DEAL RM450 after less
🔖 percuma botol shaker 
🔖 percuma pos 

Tapi jika beli 2 BOTOL
✔ ANDA LAYAK dapat harga ahli.
✔ ANDA LAYAK dapat diskaun lagi 5% .
✔ ANDA LAYAK dapat  keahlian percuma bernilai RM65.90. 
✔ ANDA LAYAK dapat bonus RM36 pada bulan depan.
✔ ANDA LAYAK dapat postage percuma bernilai RM10.60 
✔ ANDA LAYAK dapat percuma beg cooler vivix hanya dari saya sahaja.

Cepat2 reply pm saya untuk harga tawaran yang lebih menarik.
RAMAI TERTUNGGU PROMOSI VIVIX 🤩
THE BEST SUPPLEMENT. KECANTIKAN DAN KESIHATAN ‘ALL IN ONE’.

Untuk order?

Untuk masuk bersama team saya.
HUBUNGI SAYA SEKARANG, 
Hanya klik link di bawah ini 

http://www.wasap.my/60197297176/Vivix

#hargagempak
#codskudai
#codsenai
#codpulai 
#freepos 













2 ulasan:

maermawati Mohamad said...

Sangat bagus Vivix ni. Berapa harga sebotol? Wasap saya di 016-3922646

Anonymous said...

Testing