Esp Shaklee - Ikhtiar Bajet Untuk Gastrik Tidak Berulang


GASTRIK.

Penyakit ini tidak semestinya akan terjadi ketika berpuasa. Ia terjadi tidak mengira waktu dan usia.

Jika ada anda yang mengalami masalah GASTRIK.. Shaklee ada menawarkan alternatif terbaik untuk membantu ianya tidak berulang.

Gastrik terjadi apabila selaput dalam perut mengalami keradangan atau membengkak. 

Jenis Gastrik yang menyerang dan sembuh dalam waktu yang singkat dipanggil gastritis akut. Manakala gastrik berpanjangan dan kerap sehingga bertahun-tahun adalah gastritis kronik.


BAGAIMANAKAH PENYAKIT GASTRIK TERJADI?

TEKANAN (stress), rangsangan atau tindak balas bahan kimia daripada ubat, makanan dan jangkitan bakteria boleh menyebabkan pembengkakan di kawasan permukaan perut. 

Pembengkakan yang timbul akibat daripada tindak balas setempat ini menyebabkan seseorang itu mendapat gastritis atau lebih dikenali sebagai gastrik.CARA KURANGKAN GASTRIKAPAKAH FAKTOR YANG MENYUMBANG TERHADAP KEKURANGAN PROTIEN DALAM PENYAKIT GASTRIK? 

Pencernaan dan metabolisme protein melibatkan perut, pankreas, dan liver. 
Asid Hydrochloric yang dikeluarkan oleh perut diperlukan untuk pencernaan awal daripada protein. 
Enzim-enzim pankreas mengambil bahagian dalam penguraian protein dan hati mengawal metabolisme amino acid.

Akibatnya, setiap bahan yang mengganggu fungsi perut, pankreas atau hati mungkin secara negatifnya akan menjejaskan status protein.
Selain itu, kemampuan tubuh untuk menghasilkan asid amino tidak perlu mungkin akan terbantut oleh ketidakcukupan pengambilan dari vitamin B6.


ADAKAH PESAKIT GASTRIK TIDAK BOLEH SEMBUH?

Hakikatnya, pesakit yang menghidapi penyakit ini boleh sembuh disebabkan sifat semulajadi membran perut yang mampu membina semula lapisan perut dengan ubat serta rawatan yang betul.

“Apabila terlalu banyak asid dan lapisan pelindung mula terhakis, pesakit akan mula mendapat gastritis.” – Dr Sukumar Nadesan, Pakar Bedah Am dan Gastro Intestinal, KPJ Tawakkal Specialist Hospital.


Saya di sini ingin memberitahu cara paling bajet untuk mengatasi masalah anda. Tak lain dan tak bukan ialah dengan ESP SHAKLEE.

Memang betul Shaklee menawarkan set yang paling berkesan di dalam Set Gastrik. Tapi saya bantu anda untuk pilihan paling bajet.

Jom kita kaji satu persatu.BAGAIMANA ESP SHAKLEE MEMBANTU PESAKIT GASTRIK? 

✅ ESP mengurangkan keasidan dalam perut disebabkan jus gastrik. ESP ni bersifat alkali bercampur asid perut akan kurangkan hakisan pada dinding perut

✅ Terdapat zat 20 jenis asid amino dalam ESP akan digunakan untuk membina sel dan tisu baru bagi dinding perut.


✅ ESP ini yang kaya dengan kacang soya terpilihnya, bersifat alkali dan mampu membantu meneutralkan lebihan asid hidrolik yang dirembeskan oleh kelenjar perut tadi. 

✅ ESP ini juga mengandungi kandungan protein yang tinggi boleh membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita mula 'bekerja' apabila wujudnya unsur protein dalam perut. 

✅ Selain itu, nutrien yang terdapat di dalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.

✅ ESP adalah sumber protein yang lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu  keran badan kita ini tak mampu hasilkan sendiri asid amino perlu tu. Padahal tubuh kita sangat-sangat memerlukan asid amino untuk regulate proses metabolisma yang penting untuk kesihatan badan. 

✅ Selain tu, asid amino adalah sumber tenaga dan dapat membentuk tisu-tisu badan, organ, otot, kulit dan rambut.

✅ Kalau badan tak cukup asid amino, badan kita akan ambil dari sumber protien yang ada dalam badan dan ini bole menyebabkan kerosakan otot dan tisu-tisu yang lain. 

✅ Sebab tu pentingnya ada asid amino dalam protien kita. Kalau asid amino tak ada, tak guna jugak kita minum protien. Protein daripada pemakanan pula boleh termusnah akibat pemanasan. 

✅ Apabila protein dipanaskan, Lysine, sejenis asid amino perlu yang penting kepada tubuh, akan hilang. 

✅ Apa yang akan berlaku adalah perubahan di dalam rantaian asid amino dan perubahan ini akan mengurangkan kandungan nilai pemakanan yang boleh didapati pada semua asid amino perlu. Ini akan menyebabkan zat-zat tidak boleh diserap oleh tubuh.

✅ Sebagai contoh glutamin. Glutamin penting dalam membantu mencegah penyakit radang pada sendi (artritis) kerosakan protein melalui memasak menyebabkan berlakunya pembaziran zat

✅ Kesannya ialah seseorang itu perlu memakan makanan yang lebih banyak untuk mendapatkan asid amino yang diperlukan. Keadaan ini akan membawa kesan kepada jangka masa panjang terhadap pembentukan gejala penyakit.


TESTIMONI YANG BERIKUT SUDAH MENUNJUKKAN BETAPA PENTINGNYA ESP UNTUK PESAKIT GASTRIK.1 -

2 - 


3 -


4 -


5 -


6 - 7 - 


8 - 
 


Saya akhiri entri saya kali ni dengan sebuah pantun gastrik. Awas yea .. Penyakit ini pasti muncul di bulan puasa.

Kalau habis ikan sungai dituba
Duduklah temenung di tepi beranda
Bila bulan Ramadhan dah tiba

Penyakit gastrik mulalah melanda


🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊


Untuk order.
Untuk masuk bersama team saya.
HUBUNGI SAYA SEKARANG, 

Hanya klik link di bawah ini 

http://www.wasap.my/60197297176/Youth

#hargagempak
#codskudai
#codsenai
#codpulaiPost a Comment

0 Comments