Sunblock Terbaik : Age Defence Moisturizer Spf 50 Youth


 

Sunblock terbaik? 
Kenapa saya katakan terbaik?
Ini kerana ia adalah sunblock yang mampu melindungi sinaran uv paling padu dan semulajadi.

Tak lain dan tak bukan inilah dia AGE DEFENCE MOISTURIZER - SPF 50


Korang tahu kan?
Matahari boleh jadikan kulit kita nampak tua, berkedut, berjeragat dan sunburn (terbakar).

Guna la macam-macam produk skincare pun, tapi kalau tak jaga daripada pendedahan cahaya matahari, kulit tetap akan jadi kusam dan teruk.

Korang nak tau tak, sinaran matahari ialah musuh utama kulit kita! Pakai lah banyak mana pun produk kecantikan, if korang tak protect muka dari sinaran matahari ni, memang bazir je semua produk tadi. 

Kusam, kedut, jeragat, jerawat, haa semua ni majoriti kulit rosak disebabkan kulit kita terdedah kepada sinaran matahari yang melampau.

Dalam Youth skincare terdapat Age Defense Moisturizer - SPF50  dan merupakan set penjagaan kulit lengkap untuk bantu tangani tanda-tanda penuaan, kurangkan kedutan, jeragat dan pigmentasi.

Nak dapatkan kulit glowing, tak perlu dah makeup tebal-tebal. Cukup dengan Moisturizer pun dah boleh nampak glowing dengan semula jadi.

Kalau siang, tak kira keluar rumah atau tidak, Moisturizer ni wajib pakai untuk melindungi dan melembapkan kulit.

Kandungan AGE DEFENCE MOISTURIZER SPF-50
  • Spf 50
  • Vital repair (organik)
  • Muscadine grape exract

Kelebihan Age Defense Moisturizer SPF-50 
  • Memberikan perlindungan SPF 50 UVA/UVB Spektrum luas tanpa bahan kimia
  • Melembapkan kulit dan meningkatkan penampilan keseruhan tona kulit
  • Selain melembapkan kulit, moisturizer ini juga boleh dijadikan sebagai primer untuk hasil makeup yang glowing dan tidak bercapuk. 
  • Mengandungi antioksidan yang melindungi daripada radikal bebas dan pencemaran
  • Sesuai untuk. semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. 

SIAPA PERLUKAN MOISTURIZER?
  • Kulit kering kusam
  • Terdedah cahaya matahari 
  • Yang tak guna skin care full, gunalah mosturizer saja. Supaya kulit tak terlalu perit dengan UVA dan UVB.
  • Untuk muka yang sudah ada tompok hitam jeragat sikit sikit takut jd makin banyak

FUNGSI MOISTURIZER YOUTH
  • Bertindak 3 cara (Moisturizer-sun block dan primer) bagus untuk mekap nampak licin dan glowing.
  • Ada spf 50 dengan broad spectrum sunscreen untuk menapis sinar UVA dan UVB

KELEBIHAN MOSTURIZER SPF 50 YOUTH
  1. Broad spectrum sunscreen
  2. Organik
  3. Diuji klinikal
  4. 8 tahun kajian
  5. 100% vegan
  6. Mosturizer ada polifenol dari muscadine grape yg memang power utk nutrisi kulit. 
  7. Ada vital repair complex
  8. Ada spf 50 memang sesuai untuk cuaca di malaysia.


Kalau you perasan, atas packaging moisturizer ni ada label Broad Spectrum. Apa Broad Spectrum ni? 

Ada 2 jenis sinar UV yg boleh rosakkan kulit
  1. UVA : menyebabkan penuaan yg mendatangkan kedutan & age spot.
  2. UVB : membakar kulit & menyebabkan kulit gelap.

If muka kita terdedah kepada UVA & UVB secara keterlaluan, boleh menyebabkan kanser kulit!

Kebiasaannya, sunblock/sunscreen kat pasaran sekarang, mampu halang sama ada sinaran UVA atau UVB sahaja dari bakar kulit kita. 

Only Sunblock with Broad Spectrum sahaja yang mampu melindungi muka kita daripada 2 sinaran ni sekali! 
And guess what? Youth Moisturizer ni ada kandungan Broad Spectrum, which ia mampu melindungi kulit daripada kedua2 sinar UVA dab UVB yang bahaya ni! 

The best thing is, Youth Moisturizer ni bukan takat protect muka dari matahari, tapi tolong lembutkan sekali kulit kita, and repair skintone bagi sekata! 

And untu siapa yang minat makeup, Youth Moisturizer ni boleh jadi primer and highlighter. Memang mekap tahan lama and glowing bila you pakai ni.

Kalau duduk rumah je, memang still you patut pakai sunblock sebab sinaran matahari especially UVA boleh tembus kaca dan awan gelap. So, kita actually terdedah kepada matahari gak even duduk rumah je tau. 




AJAIBNYA MOISTURIZER INI ADALAH PENGGUNAANNYA MELEBIHI 5 HINGGA 6 BULAN.
NAK CARI SUNBLOCK TERBAIK PILIHLAN AGE DEFENCE MOISTURIZER SPF 50 YOUTH 
SUNBLOCK TERBAIK DENGAN PERLINDUNGAN SPF 50


Untuk info lanjut 👇👇
Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat





0 ulasan: