Punca Kanak-Kanak Kurang Selera Makan | Shida Rahmat

Punca Kanak-Kanak Kurang Selera Makan

1. Kenyang dengan susu.
Ibu-ibu asyik melayan karenah anak-anak jika mereka meminta untuk susu supaya mereka tak nangis. Inilah punca anak-anak yang tak nak makan sebab kekenyangan .

2. Kenyang makan makanan ringan.
Walaupun hanya biskut tiger, itupun sudah dianggap makanan tak berkhasiat dah mudah kenyang sebab kandungan gula juga terlalu tinggi 

3. Leka bermain game di telefon
Ini memang di akui kerana permainan games di telefon akan membuatkan mereka fokus dan ralit untuk menang atau sebagainya. Di sebabkan itulah mereka akan lupa nak makan dan tak ada selera nak makan.

4. Menu Sama
Kanak-kanak juga mempunyai perasaan kan. Apabila mereka melihat menu yang dihidangkan sama setiap hari tu sama jer automatik selera mereka pun terbantut. Jadi anda perlu kreatif untuk olah makanan harian supaya ada sedikit kelainan dari segi warna, bentuk atau rasanya sendiri.

5. Jatuh Sakit
Jika nampak perubahan lain ke atas anak-anak mungkin juga mereka sakit demam, batuk atau selesema. Itu juga boleh menyebabkan selera  makannya hilang.

Supplemen Untuk Kanak-Kanak Kurang Selera Makan 

Vita-lea For Children Dalam Bentuk Tablet 
Harga RM112

VITA-LEA FOR CHILDREN

  1. Kandungan dengan formula yang diperbaharui dan ditambah baik berbanding dengan Vitalea Kids yang lama. 18 Jenis Vitamin dan Mineral yang mereka perlukan, 100% Vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 Jenis vitamin B. Kalsium, magnesium, zink , cooper dan pelbagai mineral lain.
  2. Menggunakan pemanis semulajadi Xylitol yang tooth friendly. Ia tidak menyebabkan kerosakan gigi.
  3. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.
  4. Bebas gluten maka, selamat untuk kanak-kanak yang alah gluten.
  5. Didatangkan dalam perisa anggur yang sangat sedap,memang disukai anak-anak.
  6. Multivitamin kanak-kanak terbaik di pasaran. Jumlah nutrien yang lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak. Ia juga mudah dan pantas diserap badan.
  7. Sangat sesuai untuk kanak-kanak berusia 4 hingga 12 tahun. Terutama bagi mereka yang susah makan sayur-sayuran dan buah-buahan
Kanak- kanak yang perlukan Vita-lea For Children:-
  1. Kurang selera makan (picky eater)
  2. Kurang aktif - letih
  3. Selalu jatuh sakit – batuk, demam
  4. Suka makan junk foods (makanan ringan)
  5. Untuk kuatkan sistem imun
  6. Kurang minum susu (kurang Kalsium)
  7. Tak suka makan sayur

APAKAH KEBAIKAN VITALEA FOR CHILDREN :
  1. Membantu menguatkan dan mencerdaskan minda.
  2. Membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat.
  3. Membekalkan sel badan nutrisi untyk memastikan tubuh kanak-kanak sihat dan bertenaga.
  4. Meningkatkan sistem pertumbuhan kanak -kanak.
  5. Melindungi fugsi saraf, kesihatan otot dan jantung kanak-kanak.
  6. Mengekalkan tekanan darah dan rentak jantung yang normal.
  7. Mengelakkan anemia dikalangan kanak-kanak.
  8. Membantu meningkatkan selera makan kanak-kanak dan melancarkan sistem pencernaan.
  9. Mencegah penyakit begok(thyroid).
  10. Membantu penyerepan zat dari makanan harian kanak-kanak.
NAMUN BEGITU KELEBIHAN VITA-LEA FOR CHILDREN JUGA TERDAPAT DALAM BENTUK POWDER IAITU MEAL SHAKE.

Meal Shake Dalam Bentuk Powder 
Harga RM120


KELEBIHAN MEAL SHAKE SHAKLEE
  • Membantu perkembangan minda dan IQ kanak-kanak
  • Menambah selera makan anak-anak
  • Membantu menyelesaikan masalah sembelit
  • Mengatasi masalah selalu selsema dan asma
  • Pilihan terbaik untuk mereka yang tak boleh consum supplement berbentuk tablet atau capsule
  • Amat sesuai untuk kanak-kanak obesiti
  • Mengurangkan eczema kanak-kanak dan orang dewasa
  • Boleh jadi makanan segera seisi keluarga untuk breakfast or sahur
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas sehingga warga tua
Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  1. Bayi bermula 1 tahun ke atas
  2. Kanak-kanak yang sedang membesar
  3. Anak-anak yang kurang selera makan
  4. Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  5. Ibu menyusukan anak yang ingin menguruskan badan
  6. Orang dewasa yang selalu tak sempat breakfast
  7. Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  8. Warga emas

Jadi, sekiranya anda mahukan vitamin  yang natural dan benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka Vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 👇
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 👇




0 ulasan: