Tips Perut Kempis









Lakukan Senaman 10 Minit Ini Di Rumah
Untuk kali ini, anda boleh cuba senaman untuk menguatkan otot kaki dan betis pula. Nama senaman ini ialah senaman menaikkan betis.

Cara-cara melakukannya:

  1. Berdiri lurus dan tegak.
  2. .Perlahan-lahan angkat tumit anda dari lantai dan kemudian perlahan-lahan turunkan tumit anda ke bawah.
  3. Letakkan tangan anda di dinding atau kerusi untuk kestabilan.
  4. Untuk lebih mencabar, lakukan senaman menaikkan betis ini dengan tangan tidak menyentuh dinding dan pegang pemberat di kedua-dua belah tangan seperti botol air.
  5. .Ulang langkah 1 hingga 4 dengan 15 kali ulangan sebanyak 2 set.

NAK TIPS LAGI? 
Jom baca lagi tips di bawah.
PERUT KEMPIS DARI BUNCIT DALAM 1 MINGGU.

Tak kisahlah korang gemuk part mana pun, tapi kalau nak kempis perut dengan cepat.... ini caranya.
Korang kena buat plank sebab plank dia tap fat dalaman, bukan fat pada kulit sahaja.

Burn fast!!!
Sebab tu masa buat plank, kalau belum makan pagi, anda akan tetiba rasa PANG OF HUNGER!!!
Maknanya burning fat secara besar-besaran sedang berlaku. So keep going.

Buat hari-haru Start dgn 10 saat dulu. Day kedua buat 15 saat.
Naikkan sampai boleh buat 30 saat.

Kalau boleh buat pelbagai plank. Jadi setiap 1 plank boleh buat 10 saat 40 saat dan buat 5 jenis plank.

Ada pelbagai plank untuk yang baru bermula seperti low plank yang guna siku.
High plank yang guna tapak tangan
Ini untuk muscle abs di depan

Untuk side plank akan burn oblique muscles yang orang panggil love handle. Buat hari-hari dan cuba kepit lemak kat perut. Memang makin nipis dan finally takde lagi.

Bila dah terer bleh buat high plank (tapak tangan kat lantai) kemudian tangan kiri touch shoulder kanan dan tukar-tukar. Tapi jangan sengetkan badan dan punggung anda.

Boleh juga plank dengan kaki sebelah diangkat dan tukar-tukar.
Makin lama buat makin lama boleh bertahan. Maknanya core muscles makin kuat.

Dan bila core muscles kuat, perut tak ke hadapan
Wanita lepas bersalin, basically muscles abs dah longgar. Seban tu jd baby pouch. Buat ni, abs anda akan ditarik menjadi kejap dan tegang. 

Say goodbye to baby pouch.
Tapi janganlah buat benda ni lepas tu hentam nasi banyak. Ambil OMEGA 3 capsules sebelum buat plank.
Lagi cepat lemak u cair.

Selamat mencuba.
Ni paling cepat nak kuruskan perut. Try tau.

SET PERUT KEMPIS SHAKLEE 
TEKAN LINK DI SINI UNTUK LEBIH DETAIL
👇👇

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat.
Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh terus menghubungi saya atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1175197 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Atau boleh klik di sini untuk terus mendaftar secara online
Daftar Ahli Online Di bawah Empayar Indah Legacy
Daftar Keahlian





0 ulasan: