Manfaat Gla Complex Shaklee

Assalamualaikum semua

Saya nak kenalkan satu produk Shaklee, iaitu GLA COMPLEX. GLA merupakan hasil kombinasi dari minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Sangat biasa dan sesuai di gunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, bagus sangat untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.

Specialnya GLA ni jugak mengandungi vitamin E. Jadi dapat membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat.



GLA COMPLEX sesuai untuk yang ada masalah:

  1. Senggugut
  2. Period tak stabil
  3. Hormon tak stabil
  4. Jerawat

KEBAIKKAN GLA COMPLEX 



Mungkin ramai yang tak menyedari bahawa GLA Complex Shaklee adalah diperolehi daripada minyak yang diekstrak dari Bunga Borage.

Mungkin anda semua tertanya-tanya kenapa Shaklee memilih Bunga Borage dan bukannya Bunga Evening Primrose sebagai sumber utama GLA. Ini kerana 
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 2 KALI GANDA jika dibandingkan dengan bunga Evening Primrose.
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 3 KALI GANDA MUDAH DISERAP oleh badan berbanding dengan bunga Evening Primrose oil. 
  • Hasilnya, sudah tentu lah 3 kali ganda lebih berkesan.Svetiap kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi 300mg GLA yang menjadi SUMBER TERBAIK OMEGA 6. 

GLA COMPLEX KOMBINASI TERHEBAT

Ada juga yang bertanya, "Kenapa produk ini tidak diberi nama Minyak Borage atau Borage Oil?
Kan ianya diperbuat daripada Bunga Borage."

Betul tu, GLA Complex Shaklee diperbuat daripada Minyak Bunga Borage.

Tetapi, sesuatu yang juga perlu anda tahu ialah, GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi Minyak Borage dan juga bahan-bahan berikut :

Asid Gamma Linolenik (GLA)Asid Linolenik Minyak Bunga MatahariVitamin E

Sebab itulah, produk Shaklee ini dinamakan GLA Complex.

Kombinasi hebat yang dihasilkan ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. 

Bioavailabiti (kadar penyerapan) juga telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik. 

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang telah dipatenkan. 



==========================================

GLA juga merupakan bahan binaan bagi Prostaglandin.
Apa pula Prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan.

Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti 
mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi.

Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. 

Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. 

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. 

Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Seterusnya jom kita tengok MANFAAT GLA COMPLEX SHAKLEE.

Herba Tradisi Yang Dipercayai
  • Borage adalah herba kegemaran orang barat.
  • Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
Mengawal Selia Estrogen dan Testosterone
  • GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
Melambatkan Menopaus
  • Memperbaiki keadaan Menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi.
  • Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
Memperbaiki Prostatomegaly
  • GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
Menentang Kanser
  • GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
Memperbaiki Inflamasi Kulit
  • Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap
  • Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism, arthritis
Menghalang Komplikasi Diabetes
  • Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. 
  • Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan
  • Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan.
  • Ambil masa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.
Memperbaiki Tekstur Rambut
  • Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

  • Membuatkan rambut tampak lebih bersinar dan kuat.

TESTIMONI GLA COMPLEX











Berminat nak rasai segala kebaikan di atas and nak tahu lebih lanjut mengenai GLA COMPLEX atau produk2 SHAKLEE yang lainnya? Feel free untuk

Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 
Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat



0 ulasan: