Meal Shake Membantu Anak-Anak Berpuasa



MEAL SHAKE SHAKLEE.

Masih ramai lagi yang tidak mengenalinya.
Ayuh mari kita kenalinya dengan lebih dekat dan mendalam lagi.




 APAKAH ITU MEAL SHAKES? 

Meal Shakes adalah dari sumber protein yang mempunyai hidangan lengkap dan asid amino serta pelbagai nutrisinya yang mudah diserap ke dalam tubuh dari peringkat bayi hingga ke dewasa. Ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi dan tidak berbahaya untuk digunakan harian.



APAKAH KANDUNGAN MEAL SHAKE?



๐Ÿ Nutrisi lengkap dengan 24 jenis Vitamin & Mineral
๐Ÿ Kaya dengan Protein yang membantu menyihatkan sel-sel dan membekalkan nutrisi kepada sel tubuh 
๐Ÿ Mengandungi Vitamin A, C, E, Zink, Selenium sebagai antioksidan
๐Ÿ Mengandungi Vitamin B yang lengkap, Zat Besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat dan sekaligus menghasilkan kulit yang lebih cantik
๐Ÿ Mengandungi Asid Folik, Biotin, Kalsium dan Magnesium untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
๐Ÿ Kaya dengan serat larut yang membantu menyingkirkan lemah berlebihan daripada perut dan usus
๐Ÿ Minuman multivitamin perasa vanilla yang lazat, tanpa sebarang pewarna dan gula tiruan.


APAKAH KEBAIKKAN MEAL SHAKE UNTUK KANAK-KANAK?

๐ŸŒท Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
๐ŸŒท Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
๐ŸŒท Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
๐ŸŒท Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
๐ŸŒท Meningkatkan selera makan anak
๐ŸŒท Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
๐ŸŒท Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
๐ŸŒท Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
๐ŸŒท Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 


APAKAH KESAN YANG KANAK-KANAK PEROLEHI DARIPADA PENGAMBILAN MEAL SHAKE SECARA KONSISTEN

✔ MEMBANTU MENINGKATKAN SELERA ANAK ANDA
✔ MEMBANTU MENINGKATKAN SISTEM IMUNISASI
✔ MEMBANTU PERKEMBANGAN IQ ANAK2
✔ MENGURANGKAN ALAHAN PADA KULIT
✔ MENYIHATKAN PARU-PARU
✔ MEMBANTU TUMBESARAN KERANA MENDAPAT SUMBER PROTEIN YANG CUKUP
✔ MENGURANGKAN MASALAH SEMBELIT KERANA MEALSHAKES KAYA DENGAN SERAT 

Haaaaa itula kesan-kesan pengambilan Meal Shake untuk anak-anak anda.. Jangan fikir negative aje ye kalau anak anda mempunyai masalah seperti di bawah ini 

✔ SEMBELIT?
✔ KURANG SELERA MAKAN?
✔ MUDAH TERKENA JANGKITAN SEPERTI DEMAM DAN SELSEMA?
✔ MENGHIDAP ASMA?
✔ TERBANTUT TUMBESARANNYA?

Maka berikan Meal Shake kepada anak anda. Perlu diingat MEAL SHAKE ni adalah MAKANAN TAMBAHAN! Bukannya pengganti makanan utama tau.


SIAPAKAH YANG SESUAI MENGAMBIL MEAL SHAKE? 

๐ŸŒบBayi
๐ŸŒบPelajar
๐ŸŒบKanak-kanak yang sedang membesar
๐ŸŒบIbu mengandung
๐ŸŒบPara atlet
๐ŸŒบVegetarian
๐ŸŒบOrang sakit
๐ŸŒบOrang yang sibuk berkerja
๐ŸŒบOrang yang selalu mengamalkan makanan segera


BAGAIMANAKAH CARA BANCUHAN DAN PENGAMBILAN MEAL SHAKE MENGIKUT UMUR?

Kalau cara bancuhannya tak betul, maka hasilnya juga tak seberapa. 
Meal Shakes Shaklee ni ada banyak vitamin dan zat lain, jadi kalau bancuh dengan air panas, habis musnahlah vitamin tu. 
Kan dah membazir camtu. Sebab itulah saya nak kongsikan cara yang betul supaya kelazatannya dinikmati dan khasiatnya diperolehi.
Jadi hari ini saya nak kongsikan tips exclusive cara bancuh Meal Shakes yang berkesan!

Sukatan Bagi Kanak-kanak 1-4 Tahun
1 sudu kecil Meal Shakes

Sukatan Bagi Kanak-kanak 4-12 Tahun
2 sudu besar Meal Shakes

Sukatan Bagi Orang Dewasa dan 13 Tahun ke atas
2 sudu besar Meal Shakes

Suka saya ingatkan yang semua produk Shaklee 100% dibuat dari bahan semulajadi dan mempunyai sijil halal. Ingat ye, kanak-kanak dibawah umur 1 tahun tak boleh minum Meal Shakes sebab susu ibu sudah mencukupi! Ibu lah yang makan supplement. Kena tunggu sekurang-kurangnya 1 tahun.

MACAM MANA CARA PENYEDIAANNYA?

Boleh dibancuh dengan semua minuman kegemaran anda seperti jus buah-buahan, air ribena, air bercoklat dan susu. Tapi, JANGAN campurkan dengan

❌ Air panas
❌ Air berkarbonat atau bergas
❌ Minuman berkafein seperti kopi dan teh
Kenapa? Sebab ini akan merosakkan kandungan zat di dalamnya. Sayur pun tak boleh masak lama sangat atas sebab yang sama. Kita nak cara penyediaan yang betul.

APAKAH KESAN BURUK JIKA ANDA KURANG SELERA MAKAN?

Bagi kanak-kanak
๐ŸŒ€ Perkembangan minda terbantut
๐ŸŒ€ Lambat belajar
๐ŸŒ€ Kurang aktif dan cergas seperti kanak-kanak lain
๐ŸŒ€ Tumbesaran terbantut
๐ŸŒ€ Keciciran di dalam kelas

Bagi Orang Dewasa
๐ŸŒ€ Mudah diserang penyakit
๐ŸŒ€ Badan yang terlalu kurus
๐ŸŒ€ Ketidaksuburan
( susah dapat anak kerana kekurangan zat )
๐ŸŒ€ Badan letih tak bermaya


BENARKAH MEAL SHAKE DAPAT MEMBANTU ANAK-ANAK ANDA BERPUASA? 
SEJAUH MANAKAH KEBENARANNYA? 

Sebelum saya pergi lebih jauh. Saya nak kongsikan beberapa tips untuk anak-anak yang baru belajar berpuasa atau pun yang sudah pernah berpuasa.

Pastikan anak anda bersahur dihujung waktu untuk mengelakkan dari rasa terlalu lapar atau letih. Ibu bapa haruslah bijak dan mempelbagaikan juadah sahur dan berbuka.
Pastikan makanan tersebut mengandungi khasiat dan seimbang. Pastikan juga anak minum air dari waktu berbuka dan sebelum tidur dalam kuantiti yang tidak banyak, tetapi kerap kali. Ini untuk mengelakkan daripada “dehydration”
Buah kurma juga digalakkan untuk anak makan. Ia mengandungi glukosa untuk tenaga dan juga kaya dengan protein, serat, vitamin A dan C serta zat mineral seperti besi, kalsium, sodium dan potossium.




NOW SAYA CERITAKAN KEBENARAN MEAL SHAKE DAPAT MEMBANTU ANAK ANDA BERPUASA.
BUKAN ANAK-ANAK SAHAJA MALAH SEISI KELUARGA.
Sekiranya anak anda tiada selera untuk makan di waktu sahur, anda boleh memberikan anak MEAL SHAKE kerana 


Meal Shake membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting
Meal Shake kaya dengan sumber kalsium, dan serat membantu anda mengatasi masalah sembelit sempena bulan puasa ini.
Meal Shake memelihara kesihatan melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting yang diperlukan badan setiap hari yang selalunya sukar dipenuhi melalui sajian berbuka dan sahur kita.
Meal Shake adalah Multivitamin & Multimineral, yang dilengkapi dengan protein & fiber. 
Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pil vitamin atau suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. 
Meal Shake boleh diambil semasa bersahur mahupun berbuka puasa. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama.
Meal Shake juga amat sesuai diberi kepada kanak-kanak yang mula belajar berpuasa kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang berpanjangan disamping dapat membina ketahanan badan kanak-kanak.

SELAIN ITU JUGA SHAKLEE MENYEDIAKAN ALTERNATIF LAIN UNTUK MEMBANTU SEISI KELUARGA BERPUASA TANPA RASA LAPAR, CERGAS DAN BERTENAGA HINGGA WAKTU BERBUKA.
TAK LAIN DAN TAK BUKAN IANYA IALAH 


ESP (Energizing Soy Protein). ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat dari 100% non-GMO soy protein yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan POSITIF dari pengambilan minuman ini ialah

• Membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan
• Membantu kita melapik perut dan menahan lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik di dalam perut.
• Dapat mengelakkan rasa kepedihan perut dan juga pedih ulu hati. Sangat sesuai bagi yang menghidapi gastrik



• Performance Drink mempunyai rasa oren yang menyegarkan
• Mengurangkan rasa dahaga melalui Rumusan Ekslusif Opticarb memberi kita KARBOHIDRAT bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera
• Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan
• Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar


BERIKAN KESIHATAN YANG BAIK UNTUK SEISI KELUARGA.
KELUARGA SIHAT HATI PUN SENANG.


Untuk order.
Untuk masuk bersama team saya.
HUBUNGI SAYA SEKARANG, 

Hanya klik link di bawah ini 

http://www.wasap.my/60197297176/MealShake 

#hargagempak
#codskudai
#codsenai
#codpulai

0 ulasan: