Vita-Lea Iron Formula Shaklee Multivitamin Paling Lama Di dunia



Berada lebih 100 tahun dipasaran pasti bukan laluan mudah untuk Shaklee, tapi mutu produk yang tidak pernah ade kompromi membuktikan hingga ke hari ini bukan sahaja Vitalea mampu bertahan tapi masih diperlukan oleh jutaan manusia didunia.

FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU TENTANG VITA-LEA IRON FORMULA SHAKLEE

🍀 Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. 
🍀 Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral
🍀 Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee
🍀 Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral
🍀 So perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee. 
🍀 Bentuk pun bukan tablet cam sekarang ni, die liquid dalam botol. 
🍀 Peningkatan teknologi dah merubah bentuknya kepada yang lebih mudah iaitu tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea.


 l

🍀 Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.
🍀 12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . 

🍀 Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang
🍀 2 tablet Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk. 
Tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah
Tetap kene makan macam biase cume tak perlu sampai 40 jenis lauk...
🍀 Tablet multivitamin paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia
🍀 Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil
🍀 Semua orang perlukan vitalea.. kerana ia supplements asas. 
🍀 Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu..


KEPENTINGAN SETIAP ISI KANDUNGAN VITAMIN DI DALAM VITA-LEA IRON FORMULA 

Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
Magnesium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

MANAFAAT VITA-LEA IRON FORMULA 


Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya m ereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
nutrisi seimbang
Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
Melindungi Organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

SIAPAKAH YANG TIDAK DIGALAKKAN MENGAMBIL VITA-LEA IRON FORMULA 👇👇


ANTARA CADANGAN SET SHAKLEE YANG MENGANDUNGI VITA-LEA IRON FORMULA 👇👇


CARA PENGAMBILAN VITA-LEA IRON FORMULA 👇👇



KENAPA VITA-LEA IRON FORMULA ADALAH MULTIVITAMIN TERBAIK? 

Vitamin yang lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon.. hati.. mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.


🌺 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
🌺 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
🌺 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
🌺 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
🌺 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
🌺 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
🌺 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
🌺 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga


Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah.. 
kuku yang licin.. 
rambut yang kuat dari segi akarnya.. 
membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea…
selain itu juga… 
ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga.. 
tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.



SUNGGUH MUDAH DENGAN USAHA DAN IKHTIAR UNTUK MENYELAMATKAN KESIHATAN ANAK-ANAK KITA DARI MENJADI LEBIH BURUK.

JOM DEAL HARGA BEST DENGAN SAYA
BERPELUANG JUGA MENJADI AHLI DI BAWAH EMPAYAR BESAR SAYA BERSAMA-SAMA 70 AHLI YANG LAIN.

👇
http://www.wasap.my/60197297176/vitalea

👇
https://shidasupplement.blogspot.com.my

0 ulasan: