Saksikan Piala Dunia Rusia 2018 Dengan Bertenaga




Salam 1 Dunia 

Maklumlah sekarang musim Piala Dunia Rusia 2018.
Semua orang setting mata supaya tak termiss tengok bola secara langsung.
Lebih-lebih lagi bila negara yang disukai akan beraksi.
Malaysia dengan Rusia melalui jarak masa yg berbeza.
Malaysia waktu malam manakala Rusia waktu siang.

Nah !!
Shaklee sudah pastinya ada sesuatu yang boleh membuat anda tak mengantuk dan bertenaga.


Apa kaitannya 3 produk ini dengan anda sebagai peminat bola sepak dunia?
Meh saya nak cerita satu persatu.



CINCH TEA MIX ENERGY 
Hilangkan rasa mengantuk 

7 Kelebihan Cinch Tea Untuk Anda Kekal Tenaga dan Hilangkan Rasa Ngantuk


Yang pertama, dia dah package dalam satu-satu sachet siap-siap. So boleh bancuh setiap hari.



Yang kedua, dia sangat-sangat mudah dibawa kemana-mana tak perlu bawa the whole thing. Nak masukkan dalam wallet pun muat In Sha Allah... 



Yang ketiga. Sangat rendah caffein dan sangat rendah glisemik index (GI). So pada yang nak kurus pun boleh cuba-cuba minum tea mix ni ye



Yang keempat, Cinch Tea sangat natural tanpa pemanis, perasa dan pewarna tiruan. Dan rasanya semua produk Shaklee memang tiada ketiga-tiga ni. In Sha Allah semuanya selamat dan berkesan :)



Yang kelima, Ianya merupakan alternatif minuman bergula dan kopi yang terbaik. Pada mereka yang dah kena kurangkan jumlah gula tapi sangat suka minum kopi atau teh, sangat-sangat digalakkan minum cinch tea.



Yang keenam, Cinch tea memberikan peningkatan tenaga yang segera. Lepas minum je badan dah rasa energetik seterusnya hilang rasa mengantuk.



Yang ketujuh, selain memberi peningkatan tenaga, Cinch Tea juga tinggi dengan antioksida dan mampu meningkatkan metabolisme badan.



B COMPLEX 
Elakkan stress dan relax 

Bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stres?

1.Vitamin B1

~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan, menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

2.Vitamin B2
~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

3.Vitamin B3

~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

4.Vitamin B5

~Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Sering dirujuk sebagai "vitamin anti-tekanan,".
Penting untuk pengeluaran hormon yang berkaitan dengan tekanan yang dihasilkan dalam kelenjar adrenal, menurut University of Maryland Medical Center. Vitamin B kompleks boleh membantu memulihkan kelenjar adrenal daripada stress.

5.Vitamin B6

~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi, mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya. 
Perubahan dalam tahap serotonin boleh mengubah mood dan menjejaskan keupayaan seseorang untuk menghadapi tekanan / stress

6.Vitamin B12

~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

7.Biotin

~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

8.Asid Folik

~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya
#Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.


Vitamin B memainkan peranan penting dalam metabolisme tenaga. Bahan-bahan choline dan inositol menawarkan kesan menenangkan yang boleh membantu dalam menangani tekanan.


COQ-TROL PLUS 
Beri tenaga berpanjangan 


👉 Tenaga yang berkekalan

Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas, dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu:
  1. Meningkatkan kekuatan otot.
  2. Mempercepatkan pemulihan luka.

👉 Peredaran Darah yang Sihat

CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:
  1. Menguatkan otot-otot jantung.
  2. Menyokong fungsi jantung yang sihat.
  3. Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.

👉 Sistem Reproduksi yang Sihat

Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu:
  1. Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
  2. Meningkatkan pergerakan sperma.
  3. Meningkatkan kualiti ovum.

👉 Kulit Yang Berseri

CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu:
  1. Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.
  2. Meningkatkan tekstur kulit.

👉 Meningkatkan Fungsi Kognitif

Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid,9 salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu:
  1. Menjana fungsi otak yang sihat.
  2. Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.


UNTUK SIAPAKAH SET TENAGA DI ATAS ?

👍 Lelaki dan perempuan
👍 Yang sering mengantuk
👍 Yang selalu keletihan



DAN PASTINYA, SEMUA ORANG TAKKAN MELEPASKAN SIARAN SECARA LANGSUNG PERLAWANAN AKHIR PIALA DUNIA RUSIA 2018.

SO, APA TUNGGU LAGI .
JOM DAPATKAN SET TENAGA SHAKLEE SUPAYA ANDA DAPAT MENYAKSIKAN PASUKAN NEGARA YANG ANDA MINATI BERAKSI.

Untuk mengetahui lebih lagi info
Jom klik link di bawah 👇👇

http://www.wasap.my/60197297176/PialaDunia

0 ulasan: