Kepentingan Collagen Untuk Sakit Lutut
Salam satu harapan ..
Harapan untuk kesihatan ..
Untuk pesakit lutut punya impian ..
Supaya lebih baik sebelum hari semalam ..

Lutut ..
Sendi utama setiap manusia untuk berjalan. Apabila lutut sudah mula menampakkan tanda-tanda sakit, maka kita semua akan cuba sedaya upaya untuk mencari alternatif perubatan supaya pulih secepat mungkin seperti orang lain.

Apakah yang kita tahu tentang lutut?
Jom saya ceritakan serba sedikit tentamg lutut yang sering menjadi punca penyakit.

Lutut merupakan sendi yang menghubungkan paha dengan kaki dan mengandungi dua persendian: satu di antara femur dan tibia, dan satu lagi di antara femur dan patela.Sakit lutut biasanya disebabkan faktor umur, masalah otot dan tisu, kecederaan, radang, masalah kesihatan, arthritis dan berat badan berlebihan. Ia boleh terjadi pada semua orang tidak kira peringkat umur, namun kaum hawa lebih banyak menghadapi masalah ini.Walaupun ia biasa terjadi kepada orang tua, namun kini orang muda seawal 30-an pun sudah ada yang menderita. Ia akan menyukarkan kita berjalan dan sekaligus melumpuhkan pergerakan kita serta menghalang kita daripada melakukan kerja-kerja harian.


Jadi, apa yang boleh dilakukan untuk mengurangkan dan merawat sakit lutut ini?
Jawapan kepada soalan di atas sudah pastinya COLLAGEN POWDER SHAKLEE item paling penting.

Bagaimana Shaklee Collagen Powder efektif kepada sakit lutut ?


Apabila anda mengambil suplemen Shaklee Collagen Powder, ia diserap dengan cepat ke dalam peredaran darah dan diekstrak kepada sel yang memerlukannya (contohnya fibroblast dalam kulit, kondroit dalam rawan, osteoblast dalam tulang) dan tulang rawan di mana ia berfungsi sebagai isyarat untuk memacu sintesis Serat collagen yang baru.
Selain menyokong kesihatan, Shaklee Collagen Powder mempunyai manfaat pada kelembutan kulit, keanjalan dan penghidratan untuk mengurangkan pembentukan kerutan kulit. 
Terdapat juga bukti bahawa ia menawarkan faedah bagi orang yang mempunyai tulang rapuh (osteoporosis) kerana collagen adalah protein matriks penting yang membantu menghasilkan struktur di mana kalsium diletakkan.
Collagen diserap dengan baik dan boleh merangsang sintesis collagen , untuk membantu mengekalkan struktur sendi dan mengurangkan ketidakselesaan sendi.
Collagen meningkatkan tahap asid amino yang diperlukan untuk membuat collagen.

Jom tengok testimoni  Shaklee Collagen Powder

😮 HARGA COLLAGEN POWDER SHAKLEE RM 298
UNTUK DAPATKAN HARGA PROMOSI GILER-GILER.

😆PM SAYA DERAS-DERAS YEA ...

http://www.wasap.my/60197297176/CollagenPromoJun

Post a Comment

0 Comments