Protien Terbaik Shaklee: Esp, Cinch Shake Dan Meal Shake

KENALI ESP
Esp adalah minuman yang KAYA dengan PROTEIN, SERAT dan VITAMIN tetapi RENDAH LEMAK dan GULA. Ia adalah minuman untuk sihat.
Nama panjang dia Mixed Soy Protien Isolate Powder with Vanilla Flavour . Tapi biasa kami panggil ESP. 

KEISTIMEWAAN ESP SHAKLEE

  1. Mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif. Diiktiraf di seluruh dunia.
  2. Shaklee hanya menggunakan kacanga soya jenis non-GMO (non-Genetically Modified Organism), tidak diubah secara genetik. Maksudnya kacang soya dia memang asli dan tiada apa-apa bahan tambahan digunakan semasa proses menanam kacang soya.
  3. Dia juga diproses pada kadar suhu yang rendah.
  4. Untuk mengahasilkan protein soya Shaklee, dia dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavones, genistein dan daidzein yang penting agar kebaikan soya diperoleh sepenuhnya.
  5. Mempunyai proses pensijilan tersendiri, iaitu identity Preserved Program (IPP). IPP ini untuk memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
  6. Dalam setiap satu tin ESP Shaklee yang beratnya 850g, sernbuk ESP Shaklee dihasilkan daripada 30 kg kacang soya.
  7. Membekalkan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  8. Mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  9. Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
  10. Mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Jadi ESP Shaklee sangat sesuai untuk yang ada kencing manis.
Kenapa mesti GI rendah? 
Karbohidrat dengan GI yang rendah akan memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Paras gula dalam darah yang rendah sangat penting kepada kesihatan dan juga penting dalam program penurunan berat badan. 


KELEBIHAN CINCH SHAKE SHAKLEE
  1. kawal selera makan yang berlebihan
  2. meningkatkan metabolisme badan
  3. memberi tenaga berpanjangan
  4. menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  5. mengandungi LEUCINE iaitu memelihara otot semasa proses menurunkan berat badan supaya badan tak menggeleber.
PERANAN LEUCINE DALAM PROSES MENURUNKAN BERAT BADAN
  1. Memelihara otot-otot(jisim otot badan tak berkurang).
  2. Bakar lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh badan.
  3. Buang berat( LEMAK) yang tidak diperlukan.
APA ITU LEUCINE?
ianya yang memberi isyarat kepada otot agar menghalang kehilangan otot semasa pengurangan berat badan.
Sebab itu ada yang timbang berat badan masih berat tetapi keadaan badan sudah pun nampak fit dan ada bentuk badan. 
Pelik kan? berat tak turun tapi baju lama dah boleh pakai semula. 
Itulah dia tugas LEUCINE

Cinch Shake ni jika di amalkan selalu
akan membuatkan anda banyak kehilangan lemak. 
Yea la kan kita makan pun hari²
lemak tu walau tak banyak mesti masuk dalam badan.
Sebab itu semua produk kurus perlu diamalkan secara konsisten selain itu juga kawal pemakanan terutamanya gula dan minuman berkafien.

Pasti bentuk badan dan berat anda lebih seimbang.
Kesihatan juga dijamin lebih baik dari dalaman.
Ada yang kurus tapi menggeleber. Itu bermakna otot hilang badan dah tak pejal. 
Semestinya tak cantiklah kan? terutamanya tang perut tu. Pasti berlipat² la kan.


Antara MANFAAT DAN KEBAIKAN MEAL SHAKES SHAKLEE adalah:
1. Menyediakan Hidangan yang Lengkap
Ia membekalkan 24 jenis vitamin penting bermula dari vitamin A sehingga Z mineral dan  mineral surih. Kekurangan mineral dalam badan seseorang akan memberikan kesan kepada penyerapan vitamin dan membuatkan enzim menjadi tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut.

2. Meal Shakes Untuk Fungsi Tumbesaran Yang sihat
Ia mengandungi sumber biotin, asid folik dan di perkaya dengan sumber kalsium & magnesium yang sangat di perlukan untuk membina tulang serta sel-sel dalam proses pembesaran kanak-kanak.

3.  Menyediakan Bekalan Nutrien Utama Untuk Sel-Sel
Kaya dengan sumber protin, tidak mengandungi unsur laktosa dan ini dapat membantu dalam pembentukkan kuku, rambut, kulit, organ, darah dan sel-sel vaksin. Meal shakes juga bagus untuk meningkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak.

4. Anti Oksidan
Vitamin yang mempunyai komponen anti-oksida iaitu yang mengandungi sumber vitamin A, C, E, Zinc, selenium mampu melawan penuaan. Tahukah anda bahawa kanak-kanak juga terdedah kepada unsur-unsur radikal bebas yang mana boleh melemahkan sel badan.

5. Mencantikkan kulit wajah
Meal Shakes mengandungi sumber vitamin B Complex, Zat Besi & Copper dimana ia bagus untuk pembentukkan sel-sel darah merah yang sihat. Dan ini mampu membuatkan kulit anak anda sihat & cantik.

6. Detoksifikasi
Meal Shakes diperkaya dengan sumber serat laut yang membantu untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan dari dalam kolon & perut. Sebab itu Meal Shakes mampu atasi masalah sembelit kanak-kanak.

7. Rasa yang enak dan sesuai buat golongan muda & tua
Rasa dia memang sedap! Rasa and bau Meal Shakes memang sangat menyelerakan iaitu french vanilla! Tapi ia tak ada pewarna or perasa tiruan tau. So memang tak ada masalah untuk kanak-kanak ke preggy mummy ke orang tua ke nak consume sebab ada rasa ubat dan sebagainya, TIADA :)
Tapi sebenarnya Meal Shakes Shaklee ni bukan untuk kanak-kanak jer tau. Orang dewasa pun boleh consume, cuma cara jer berbeza-beza. Tu yang nak kena take note tu tak boleh sembarangan ya.



Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
Kenali Kak Shida di sini 




0 ulasan: