Cara Rawat Anxiety | Shida RahmatSatu masalah penyakit yang tak boleh dipandang ringan. Ia sangat-sangat menganggu si peghidap Anxiety. Alternstif selamat dan semulajadi. Mari saya huraikan satu persatu.

Apa itu Anxiety? 
Anxiety atau resah gelisah ni ialah bila kita ada perasaan bimbang, risau, berdebar-debar tentang sesuatu atau kadang-kadang tanpa sebab pun. Dalam keadaan ekstrem, seseorang yang mengidap Anxiety Disorder ini boleh ada panic attack – serangan panik. 

Tanda-tandanya seakan-akan sama dengan serangan jantung; sakit dada, berpeluh, sesak nafas, jantung berdebar-debar dan lemah seluruh badan. Sekiranya tidak ditangani dengan betul, pengidap Anxiety ini akan mengundang pelbagai masalah lain seperti tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, mood swing, kemurungan – depression dan insomnia (susah nak tidur). 

Untuk solusi melalui ubat-ubatan – sila rujuk doktor anda yang bertauliah. Pada saya, senaman yang sesuai, pemakanan seimbang dari sumber asli dan pengambilan suplemen atau vitamin tambahan semulajadi adalah benteng pertahanan terbaik untuk setiap masalah kesihatan luar dan dalam.

Bagaimana Set Anxiety Shaklee dapat membantu mengurangkan simptom keresahan dan tekanan ini?
Antara fungsi supplemen :


B-Complex :
  • Vitamin B1 berkesan mengawal gula dalam darah kerana lebihan gula memberi impak yang besar pada anxiety.
  • Vitamin B3 terbabit dalam proses enzim badan kita dan memainkan peranan penting dalam sintesis serotonin yang akan mengurangkan anxiety.
  • Vitamin B5 adalah sangat penting untuk adrenal kita lantas membantu mengurangkan stress.
  • Vitamin B12 adalah sangat penting untuk atasi kemurungan(depression). Oleh kerana ada kaitan antara anxiety & depression maka secara tak langsung ia membantu mengurangkan anxiety.
Ostematrix (Kalsium&Magnesium) :
  • Magnesium adalah mineral yang berupaya memberi ketenangan pada sistem saraf kita lantas menghalang keresahan, ketakutan, restlessness & irritability.
  • Jika magnesium bergabung dengan vitamin B6 ia akan meringankan simptom pra haid
  • Mengambil Ostematrix (kalsium & magnesium sebelum tidur akan memudahkan kita tidur nyenyak.
Omega Guard (Omega 3) :
  • Omega-3 dari ikan dikenali sebagai lemak yang berupaya mengurangkan kemurungan (depression), keresahan(anxiety), kemarahan(anger).
  • Omega-3 diperlukan kerana kandungan DHA nya adalah makanan otak supaya kekal sihat & dapat berfungsi dengan baik.

Seperti yang selalu saya tekankan, hampir semua penyakit itu datangnya dari corak pemakanan dan gaya hidup kita sendiri. Pemakanan yang seimbang dan senaman yang bersesuaian adalah asas untuk tubuh yang sihat, cergas dan otak yang cerdas.

Bila kita tidak dapat melengkapkan keperluan harian nutrisi tubuh, proses tubuh akan terganggu. Gangguan tersebut adalah tidak sama antara setiap individu atas sebab di atas tadi juga… pemakanan dan gaya hidup!


Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Jadi, sekiranya anda mahukan cara pengambilan yang natural dan benar-benar bermanfaat untuk seisi keluarga, maka vitamin Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

Untuk Pertanyaan dan Order 
ORDER SHAKLEE
Kenali Kak Shida di sini 
KAK SHIDA N TEAM INDAH LEGACY

Post a Comment

0 Comments