Resepi Esp Yang Lazat

Jangan pernah kata yang anda tak lalu nak minum ESP SHAKLEE. Jap lagi nak bagi resepi-resepi yang lazat lagi terbaik.

Tengok ni dulu kelebihan ESP SHAKLEE. Dalam 1 tong 850 gram ni macam-macam yang kita dapat.
  1. ESP bantu beri TENAGA untuk saya
  2. ESP bantu CANTIKKAN KULIT. Dulu saya ada KULIT BERMINYAK sekarang dah ok. PARUT pun dah pudar. Paling seram muka saya penuh dengan kesan jerawat. Sekarang tidak lagi.
  3. ESP buat saya rasa KENYANG lebih lama. So if terlambat lunch tak rasa perut kosong sangat. 
  4. ESP bantu MAINTAIN BERAT BADAN. Sebab saya kat rumah biasa banyak makan kan. Atleast berat boleh maintain. hihi.
  5. ESP jugak boleh minum waktu SAHUR. Ni memang banyak bantu sebab saya jenis tak makan berat pagi-pagi. Cukup minum ESP dan kurma.









Sedapkan? Tapi kenalah rajin-rajin kalau nak cantik, nak sihat, nak kulit cantik. 

Sarapan pagi?
Dengan ESP saja dah cukup dah korang.
ESP ni ramai org tak tahu tentang fakta sebenar ESP.

PERTAMA 
Minum ESP masa mengandung takkan akibatkan kencing manis sebab ESP low glycemic index.
Maknanya ia bukan makanan yg naikkan gula dgn mendadak dan tinggi. Pesakit diabetes boleh consume esp . Ibu yang GDM lagilah digalakkan. 

Nasi yang korang suka tu adalah high glycemic index. Yang tu kalau berlebihan memang buat orang kencing manis boleh jadi bertambah tambah lagi. 

KEDUA
ESP sangat low fat. Fat yang dia ada adalah dari good fat iaitu HDL. Korang jangan fikir kita hidup tak perlu fat. Hehe.. 
Siapa tak cukup fat, boleh jadi tak subur korang tau?? Sebab fat ini diperlukan untuk bina hormon. Sebab tu siapa terlampau lampau kurus, kurang subur. Siapa gemuk pun kurang subur.

Jadi, kita memang kena ambil fat tapi pilih dari GOOD FAT iaitu HDL ok.
Sebab HDL ini seperti transport, mengangkut bad fat dibuang dari badan.
So jika anda tak ckup HDL, jantung dan saluran darah anda tak sihat.
Maka pilihlah fat dari HDL dan makan secara sederhana.

KETIGA
Apa lagi yang org tak tahu tentang ESP? 
Owh ya. Ambil protein boleh rosakkan buah-pinggang? 

Boleh saya bagitahu protein adalah dari sumber daging, ayam, ikan dan kekacang. Tauhu dan soya juga adalah protein. Jika ambil protein boleh rosakkan buah-pinggang, maka banyak makanan kita tak boleh makan.

In fact, protein tak rosakkan buah-pinggang.
Tetapi..
Ada tetapi ya..

Mereka yang alami kerosakan buah -pinggang akan diberitahu doktor untuk restrict protein amount. Kurangkan pengambilan protein.
Kalau anda yang sihat ni tak perlu nak kurangkan protein pulak. 

Dalam ESP hanya ada 14g protein dari soya sahaja sekali minum.
Shaklee dah siap sukat untuk keperluan kesihatan. 

Kuantiti yang diperlukan oleh orang dewasa adalah lebih kurang 46-56g sehari untuk orang average orang dewasa.

Sebenarnya kiraan dia 0.8g protein untuk setiap kg berat bdn kita. Kalau korang rajin nak kira.
So basically sehari perlukan 46g untuk wanita.

14g protein dari ESP takkan buat anda ambil protein berlebihan pun.
Ok kena ambil protein dari sumber yang asli baru tak rosak buah-pinggang.

KEEMPAT
Air soya yang anda beli masa bulan puasa tu lebih TAK ASLI SEBENARNYA berbeza soya ESP.
Sebab apa?

Pertama , ESP adalah soya non-gmo. Basically ia adalah soya yang dipantau kualiti untuk jadi top kualiti. Tak boleh diubahsuai keasliannya. Kebanyakkan soya yg dijual adalah dari buah soya yang telah diubahsuai secara genetik.
ESP adalah air susu soya.
Yup betul dari kacang soya.

Fully organik. Takde campuran ubat apa-apa pun.
Konsepnya sama dgn susu tepung anak kita yg kita bancuh tu.
Ni bancuh susu soya tepung.

Tapi nak cakap sikit. Susu soya ESP lebih terjamin selamat dari susu tepung anak kita yg memanh terkenal dengan lebih tinggi gula dan tak organik tu. 

KELIMA
Dan yang terakhir sekali. Soya tak akibatkan kanser. Tolong lupakan mitos ni ya

Benda tu dah berkurun lama dah artikel research dan jurnal publish yang soya tak akibatkan kanser malah boleh kurangkan risiko kanser. Yang ni Persatuan Kanser Negara (MAKNA) dah pun keluarkan notis fb menggalakkan pesakitnya minum Soya untuk kurangkan risiko kanser dan bekalkan tenaga sentiasa. 

Sebenarnya ni semua fakta okey. 

OK MACAM-MACAM LAGI RESEPI YANG BOLEH DIBUAT IKUT KREATIVITI MASING-MASING.
Jangan lupa dapatkan ESP harga murah dengan saya.

RM162 
Ada diskaun 
Ada free pos 
Bulan November 2019 sahaja 

Detail seterusnya BOLEH KLIK DI SINI 

Whatsap ≠ Kak shida
Instagram ≠ shidarahmat_com
Facebook ≠ Shida Rahmat
Twitter ≠ Shida Rahmat
Youtube ≠ Shida Rahmat



0 ulasan: